Limara, ez a kókuszos nekem is tetszik. Pécsett egyetlen boltban kapható kókuszpaszta, ez gyk. tömény kókusz, ami valahogy le van turmixolva, és tömbbé van formálva. na, ebből marha gazdaságosan lehet kókusztejet gyártani, és hihetetlenül intenzív íze van. Majd lefotóztatom az öcsémmel a dobozát.
Ma virslivel töltött békítő kifli lesz az ebéd. Nem volt kedvem sok kicsit csinálni, lett 12 nagy, hát, nem lett rosszabb, mint eddig! Ez a tészta szerintem messze veri az összes hasonlót, de ezt már tuti mondtam.
A kinyomóst anyukám a darálós keksz tésztájából szokta, de neki nem műanyag, hanem masszív fém nyomókája van. És a tészta egyik részébe kakaót kever, ezzel beburkolja a sárga hurkát, és akkor a virág szirmai másmilyenek lesznek, meg ilyenek.
Elkészült a kinyomós süti. Nagyon jó lett, szépen kijött a tészta. Azzal a recepttel csináltam, amit ma írtam be a bármit,...-be. Finom,omlós. Legközelebb kipróbálom más ízesítéssel is, most csak vaníliásat csináltam. Lehet szerintem tenni bele diót, mogyorót, csokit, kókuszt, citrom héjat, levét és narancs héját, levét. Ez utóbbit dióval is lehet variálni.
Sziasztok lányok !!!
Segitsetek nekem légyszi ! Valaki már nem tudom ki feltette ide valamikor a nőklapja oldalon található sütik képekkel gyüjtemény címét.El is mentettem a címet de közben eltünt mert a gépünk tüntetett egyet.Tudjátok ezt a címet légyszi!!!!!
Még egy kérdés ! Szerintetek hogy lehetne olyan hamburger zsemlét kreálni amit a Mc Donaldsba adnak ? Nem a bucira gondolok hanem arra a halovány zsemlének becézett valamire.A lányom most ezzel nyuvaszt,bár szerintem a puffancs jobb.Neki nem.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Szép napot !!!!
MARGITKA!!! Merre vagy ugye nincs baj!!!!
Egyébként én a DM-ben szoktam kókusztejport venni, és azt vízzel hígítani, én szeretem. Ezt használom a kókusztejes vöröslencsekrémleveshez is.
Itt 2. napja olyan nagy köd van, hogy alig lehet látni még a szemközti házat is. Az este elmentem masszíroztatni, valaki közben letörte a biciklimről a dinamót, úgy hogy világítás nélkül kellett haza jönnöm, ráadásul a köd a szemüvegemet is teljesen bevonta, én sem láttam, engem sem lehetett látni. Azt hiszem még soha nem vártam ennyire, hogy haza érjek
Ide írom neked a receptet, aztán ha beválik, akkor majd átírom, vagy Margitka átteszi a receptesbe:
115 ml kókusztej, 115 ml tej, 1 tojás, 1 tk. vaníliaaroma, 450 g liszt, 25 g kókuszreszelék, 1/2 tk só, 50 g cukor, 40 g vaj, 1 tk szárított élesztő (én 2,5 dkg frisset gondolok)
Dagasztó programmal dagasztani, majd 12 részre vágni. Olajozott folpackkal letakarva duplájára keleszteni. A darabokat egyenként 38 cm rudakká sodorni. és csigavonalban feltekerni, a végét kicsit aláhajtani, hogy ne nyíljon szét. Újból keleszteni, majd tejes tojással lekenni, sütni.
Ez a kókusztejes dolog engem is érdekelne, a férjem nagyon szereti a kókuszos sütiket. Gyakran még kalácsba is teszünk . Forró mézes tejjel leöntöm a kókuszreszeléket, de csak annyi tejjel, hogy sűrű pasztaszerű legyen. (Margitka ötlete volt, nekünk bevált) Elég intenzív kókuszos íz jön ki.
Kersgélem a kalácsreciket, de még nem döntöttem.
Sajnos nálunk is nagyon sűrű a köd. Ilyenkor legjobb a meleg szobában. Üdv
Szép napot Mindenkinek !Azt hiszem csatlakozom a bénák közé.Tegnap magpróbáltam a kinyomos kekszet amit ajánlottatok,(Rabim féle ).Nekem e LILLO nevezetű olasz kézi csodám van,igaz vagy 20 éves de azontúl,hogy előveszem megpróbálom és nem jön ki belőle keksz más nem történt még vele. Igy történt ez tegnap is. Nem hogy nem jött ki még a húsdarálon keresztül is nehezen. Sajnálom hogy nem megy mert 20 féle minta van hozzá. Más: Szombaton megyek ötyére és szeretnék vinni sütit is olyat amit szállítani lehet ,mert vidéken lesz a buli.Valami jó ötletet szívesen vennék.Köszi Mindenkinek .
Tegnap reggeltől most estig. Stahl módszerével csináltam és én megmondom őszintén Margitka szavával élve én lusta asszony módszerrel csináltam.
Sütőpapirra kiöntöttem a cukor jó részét rászórtam a narancshéját és a papirral ide-oda görgettem. Aztán fogtam egy villát felszúrogattam és át a tepsire. Igaz maradt rajta felesleges cukor, de az legyen a legnagyobb baj.
Bezsa! Mennyi ideig áztattad a narancshéjat? Én is készülök kandírozni, csak ne lenne olyan macerás a cukorba forgatás. Más: ha megkapod a csomagot, bontsd fel és bólints!
Tegnap én is készítettem a Virslis buci tésztájából 2 nagy kiflit, hát jó dundik lettek, a másik fél adagból pedig tojásos-sajtos kosárkákat. Nagyon kapós volt. Tettem a tésztába 10 dkg-nyi tk. tönkölylisztet.
Kész a cukrozott narancshéj. 2 tepsinyi lett most száradnak. Kenyerem is sül és most 20 fokkal nagyobbra állítottam, mert ennyit csalt. Kiváncsi vagyok a végeredményre.
Sziasztok!
Készül a burgonyapelyhesem, mert elfogyott a félig sikeredett gépben sült teljes őrlésűm.
Készítem a kandirozott narancshéjat.
Ma rántott pulykamell volt és kipróbáltam, hogy a morzsához tortillát törtem apróra és úgy paniroztam. Finom ízletes lett a panir.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit