E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.11.29. 15:15 - #11675

Limara, ez a kókuszos nekem is tetszik. Pécsett egyetlen boltban kapható kókuszpaszta, ez gyk. tömény kókusz, ami valahogy le van turmixolva, és tömbbé van formálva. na, ebből marha gazdaságosan lehet kókusztejet gyártani, és hihetetlenül intenzív íze van. Majd lefotóztatom az öcsémmel a dobozát.

Ma virslivel töltött békítő kifli lesz az ebéd. Nem volt kedvem sok kicsit csinálni, lett 12 nagy, hát, nem lett rosszabb, mint eddig! Ez a tészta szerintem messze veri az összes hasonlót, de ezt már tuti mondtam.

Batka Előzmény | 2006.11.29. 15:12 - #11674

A kinyomóst anyukám a darálós keksz tésztájából szokta, de neki nem műanyag, hanem masszív fém nyomókája van. És a tészta egyik részébe kakaót kever, ezzel beburkolja a sárga hurkát, és akkor a virág szirmai másmilyenek lesznek, meg ilyenek.

Batka Előzmény | 2006.11.29. 15:11 - #11673

Nlc- sütik képpel - hátha felkerülnek majd az újabbak is.

Limara Előzmény | 2006.11.29. 14:14 - #11672

Sziasztok!

Elkészült a kinyomós süti. Nagyon jó lett, szépen kijött a tészta. Azzal a recepttel csináltam, amit ma írtam be a bármit,...-be. Finom,omlós. Legközelebb kipróbálom más ízesítéssel is, most csak vaníliásat csináltam. Lehet szerintem tenni bele diót, mogyorót, csokit, kókuszt, citrom héjat, levét és narancs héját, levét. Ez utóbbit dióval is lehet variálni.

Üdv


Limara Előzmény | 2006.11.29. 13:04 - #11671

Szia Nogea!

Én elmentettem őket, ha gondolod átküldöm az email címedre

Zsemlére nincs ötletem, szerintem az kicsit olyan mint a fűrészpor, a buci biztosan jobb. Csináld neki kicsit laposabbra.


nogea Előzmény | 2006.11.29. 13:01 - #11670

Sziasztok lányok !!! Segitsetek nekem légyszi ! Valaki már nem tudom ki feltette ide valamikor a nőklapja oldalon található sütik képekkel gyüjtemény címét.El is mentettem a címet de közben eltünt mert a gépünk tüntetett egyet.Tudjátok ezt a címet légyszi!!!!! Még egy kérdés ! Szerintetek hogy lehetne olyan hamburger zsemlét kreálni amit a Mc Donaldsba adnak ? Nem a bucira gondolok hanem arra a halovány zsemlének becézett valamire.A lányom most ezzel nyuvaszt,bár szerintem a puffancs jobb.Neki nem. Előre is köszönöm mindenkinek! Szép napot !!!! MARGITKA!!! Merre vagy ugye nincs baj!!!!

Limara Előzmény | 2006.11.29. 12:56 - #11669

Egyébként én a DM-ben szoktam kókusztejport venni, és azt vízzel hígítani, én szeretem. Ezt használom a kókusztejes vöröslencsekrémleveshez is.

Itt 2. napja olyan nagy köd van, hogy alig lehet látni még a szemközti házat is. Az este elmentem masszíroztatni, valaki közben letörte a biciklimről a dinamót, úgy hogy világítás nélkül kellett haza jönnöm, ráadásul a köd a szemüvegemet is teljesen bevonta, én sem láttam, engem sem lehetett látni. Azt hiszem még soha nem vártam ennyire, hogy haza érjek 


jegkasa Előzmény | 2006.11.29. 12:53 - #11668

Lányok!

Hol van Margitka?! Tegnap se jelentkezett be.Remélem nincs náluk baj?!

Jégkása!


Limara Előzmény | 2006.11.29. 12:46 - #11667

Szia!

Ide írom neked a receptet, aztán ha beválik, akkor majd átírom, vagy Margitka átteszi a receptesbe:

115 ml kókusztej, 115 ml tej, 1 tojás, 1 tk. vaníliaaroma, 450 g liszt, 25 g kókuszreszelék, 1/2 tk só, 50 g cukor, 40 g vaj, 1 tk szárított élesztő (én 2,5 dkg frisset gondolok)

Dagasztó programmal dagasztani, majd 12 részre vágni. Olajozott folpackkal letakarva duplájára keleszteni. A darabokat egyenként 38 cm rudakká sodorni. és csigavonalban feltekerni, a végét kicsit aláhajtani, hogy ne nyíljon szét. Újból keleszteni, majd tejes tojással lekenni, sütni.

 


superkeri Előzmény | 2006.11.29. 12:39 - #11666

      Limara!

Ez a kókusztejes dolog engem is érdekelne, a férjem nagyon szereti a kókuszos sütiket. Gyakran még kalácsba is teszünk . Forró mézes tejjel leöntöm a kókuszreszeléket, de csak annyi tejjel, hogy sűrű pasztaszerű legyen. (Margitka ötlete volt, nekünk bevált) Elég intenzív kókuszos íz jön ki.

Kersgélem a kalácsreciket, de még nem döntöttem.

Sajnos nálunk is nagyon sűrű a köd. Ilyenkor legjobb a meleg szobában.  Üdv


grafi Előzmény | 2006.11.29. 09:28 - #11665

Szép napot Mindenkinek !Azt hiszem csatlakozom a bénák közé.Tegnap magpróbáltam a kinyomos kekszet amit ajánlottatok,(Rabim féle ).Nekem e LILLO nevezetű olasz kézi  csodám van,igaz vagy 20 éves de azontúl,hogy előveszem megpróbálom és nem jön ki belőle keksz más nem történt még vele. Igy történt ez tegnap is. Nem hogy nem jött ki még a húsdarálon keresztül is nehezen. Sajnálom hogy nem megy mert 20 féle minta van hozzá. Más: Szombaton megyek ötyére és szeretnék vinni sütit is olyat amit szállítani lehet ,mert vidéken lesz a buli.Valami jó ötletet szívesen vennék.Köszi Mindenkinek .

Grafi


zazimami Előzmény | 2006.11.29. 09:17 - #11664

Szia Piroska! Köszönöm szépen a linket, már tanulmányozom. Remélem találok valami számomra kedvezőt. Köszi mégegyszer!

Kartika Előzmény | 2006.11.28. 22:06 - #11663

Kislányok, én nem látom, vagy nem irtátok meg nekem a csokigyár nyitvatartását a határ mellett? Kérlem ha valaki tudja irja meg? Kösz.

Kartika Előzmény | 2006.11.28. 21:59 - #11662

Kenyérke, küldenél képet milyen az a serpenyő amit veszel?kösz.

bezsa Előzmény | 2006.11.28. 21:00 - #11661

Tegnap reggeltől most estig. Stahl módszerével csináltam és én megmondom őszintén Margitka szavával élve én lusta asszony módszerrel csináltam. Sütőpapirra kiöntöttem a cukor jó részét rászórtam a narancshéját és a papirral ide-oda görgettem. Aztán fogtam egy villát felszúrogattam és át a tepsire. Igaz maradt rajta felesleges cukor, de az legyen a legnagyobb baj.

superkeri Előzmény | 2006.11.28. 20:39 - #11660

       Sziasztok!

 Bezsa! Mennyi ideig áztattad a narancshéjat? Én is készülök kandírozni, csak ne lenne olyan macerás a cukorba forgatás. Más: ha megkapod a csomagot, bontsd fel és bólints!

 Tegnap én is készítettem a Virslis buci tésztájából 2 nagy kiflit, hát jó dundik lettek, a másik fél  adagból pedig tojásos-sajtos kosárkákat. Nagyon kapós volt. Tettem a tésztába 10 dkg-nyi tk. tönkölylisztet.


bezsa Előzmény | 2006.11.28. 20:31 - #11659

Kész a cukrozott narancshéj. 2 tepsinyi lett most száradnak. Kenyerem is sül és most 20 fokkal nagyobbra állítottam, mert ennyit csalt. Kiváncsi vagyok a végeredményre.

kenyerke Előzmény | 2006.11.28. 20:16 - #11658

Sziasztok!

Ma nem tudtam ellentállni s vettem egy újabb zománcos serpenyőt. 1036536229.gif

Egy mérettel kisebbet a meglévőnél. Mind a kettő kiválóan passzol a Vízilóba. Ezekkel a zománcos serpenyőkkel gyönyörü kerek kenyereket lehet sütni.

A kelesztőkosaras technikát én több okból nem szeretem a végeredményen. Formában a kenyér állaga s héja jobban kezelhető.


bezsa Előzmény | 2006.11.28. 18:22 - #11657

Sziasztok! Készül a burgonyapelyhesem, mert elfogyott a félig sikeredett gépben sült teljes őrlésűm. Készítem a kandirozott narancshéjat. Ma rántott pulykamell volt és kipróbáltam, hogy a morzsához tortillát törtem apróra és úgy paniroztam. Finom ízletes lett a panir.

ILDIKO Előzmény | 2006.11.28. 16:48 - #11656

Sziasztok lanyok!

GABOM, varlak!

Mit sutikeztek? En most megyek a Himalajakat ellapitani./probalom! -csak/ .  Mi ujsag veletek? Majd este megpr.felszokni ujra.!

Puszika!


[Későbbi] [12075-12056] [12055-12036] [12035-12016] [12015-11996] [11995-11976] [11975-11956] [11955-11936] [11935-11916] [11915-11896] [11895-11876] [11875-11856] [11855-11836] [11835-11816] [11815-11796] [11795-11776] [11775-11756] [11755-11736] [11735-11716] [11715-11696] [11695-11676] [11675-11656] [11655-11636] [11635-11616] [11615-11596] [11595-11576] [11575-11556] [11555-11536] [11535-11516] [11515-11496] [11495-11476] [11475-11456] [11455-11436] [11435-11416] [11415-11396] [11395-11376] [11375-11356] [11355-11336] [11335-11316] [11315-11296] [11295-11276] [11275-11256] [11255-11236] [11235-11216] [11215-11196] [11195-11176] [11175-11156] [11155-11136] [11135-11116] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU