Batka,ennek a kenyérnek elég vastag,ropogós héja lett,akkor lehet,hogy nem fog ízleni!
A teteje cserepes lett,amikor kivettem,akkor egy darabig pattogott még.
A belseje nagyon klassz lett!A Latsia fórumán már többen megsütötték jénaiban,ezért próbáltam és in,de semmi baja nem lett.Hideg sütőbe tettem a tálat,együtt melegítettem a sütővel./hú,ez elég érdekes mondat volt!/
Bocsi Batka! Igazából abból indultam ki, hogy nálad van negatívum. Van aki nem írt :)
Engem a csipogás zavar, elég közel van a konyhám a hálószobához, és a kismanóm (5 hónapos) még ott szunyókál. Igaz a traktorzajra, falfúrásra nem ébred fel, de a telefoncsörgésra és a sípolásokra igen. Tehát ez nekem is negatívum.
És azért is kérdeztem hogy tudtok-e még infót mondani erről a márkáról, hogy hosszabb távon is bevált-e?
Az is lehet hogy a kétlapátos változata nem is sípol olyan hangosan, de az is lehet hogy mindegyik gép sípol. :)
Sajnos a Metróban a bácsika nem volt valami bőbeszédű és segítőkész, pedig két napig próbáltam elérni őket, de hál'istennek ITT VAGYTOK TI!!!! van kitől infót szerezni.
Az szüleimnek is kenyérsütőt szeretnék karácsonyra, tehát ezért is fontos hogy megbízható gépet vegyek, és lehetőleg nem drágát, mivel kettőt veszek egyszerre...
Kisült a dagasztás nélküli kenyérkém,isteni finom lett,ropogós héjú,belül lyukacsos!
Már bekevertem a holnapi adagot is.Batka,az enylm nem lett lágy,a konyharuhára jó sok grízt szórtam és a kenyérre is.Simán le tudtam venni róla.Én jénaiban sütöttem.Mindenkinek ajánlom,próbálja ki
Margitka,küldöm a képet róla,de még melegen vágtam fel,nem valami szépen sikerült,de a lényeg látszik.
Nem hiszem, hogy negatív lenne a leírásod a gépről, kivéve talán a csipogást. Ezt a mondatodat így szántad? "Egyedül programozott sütésnél lehet lényeges, hogy a liszt ne érintkezzen a folyadékkal." Nem az élesztőre gondoltál véletlenül, mert akkor szívesen átjavítom.
Kíváncsi vagyok milyen lesz a kenyered belseje, mert nem tudom, hogy az eddig látott képeken reális-e, amit látok, vagy túlcsillogott a vakutól a kenyér. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Körülnéztem kicsit, de nem nagyon találok semmit a nagyobbról, az index fórumon viszont van vkinek. A Brotbackautomatra meg bread machine-re se ad semmit ilyen márkára (csak házvezetőnőkre...), lehet, hogy ezt csak nálunk terítik.
Zazimami, nem igazán tudom, miből vontad le azt a következtetést, hogy nem jó a gépem, végigolvastam, mit írtam, de ezt valahogy nem tudom kiolvasni belőle. Lányok, nézzétek már meg ti is, mert akkor átírom, ha más is úgy látja, ez a nem ajánlott kategória.
Kiválóan dagaszt és már az első kenyerem is jó lett benne. Hogy túl hangosan csipog, az lehet, hogy csak engem zavar - kb. ez volt az egyetlen negatívum, amit felsoroltam. Ilyen van Superkerinek és Limarának is, és sztem azon kívül, hogy néha azt tapasztaljuk, hogy vmiért a végső kelesztett állapotnál néhány milliméterrel kisebb lesz benne a nemfehér kenyér, soha nem panaszkodtunk rá. A kétlapátosnak - ahogy Margit is írta - a kenyérszelet méretei is jobbak. Kalácsot én nem sütök gépben, de amit kipróbáltam (talán kettőször), tökéletes lett (nem az eredeti kalácsprogramon, de ez ugye időjárásfüggő, meg minden gépet ki kell tapasztalni). Ezért is ajánlottam a "márkát", jóllehet a kétlapátost változatát (HM 1300) személyesen nem ismerem.
A dagasztás nélküli kenyerem még csak most sül, kicsit későn láttam neki. Azon kívül, hogy a tészta sztem híg lett, de formázható, és baromira összekente a konyharuhát, nagyon szépen megerjedt. Nem vastepsiben sütöm, beolvastam az angol fórumba a New York Times oldalán, ott is kérdezték, hogy más edényben milyen lesz, és azt írták, a sima fazékban (tapadásmentes bevonat, üvegfedő, fémfül) is jó, már ha az kibírja az irgalmatlan hőt, meg van, aki tesz egy próbát a porcelán sütőtáljával, és majd beszámol. Ez talán csak a héj szempontjából fontos - én úgysem szeretem a vastag héjat, meg majd egy óra múlva kiderül, így milyen lett.
Zazimami! Ne kérj elnézést senkitől se! Ez a fórum azért van, hogy segítsen mindenkinek, akinek gondja, problémája van a kenyérsütéssel. Ide tartozik a gép is, és persze hogy jogos a féltésed. Nem minden nap vesz az ember kenyérsütőt, és a legjobbat szeretné. Ne is kapkodd el, azt szokták mondani, hogy a Tied biztos vár Rád valahol. Nyugodtan érdeklődj, kérdezz, ha nem vagy biztos még valamiben. Nekem is 2 lapátos fekvőm van, Clatronic, és imádom. Persze a lányok segítségével jutottam el eddig. Nelly
Sok mindent főztem és sütöttem ma, de kenyérfélét még nem. Most egy kávéval jöttem, kicsit leülni, de aztán még mennem kell tovább.
Valamelyik nap sütöttem almás, diós muffinkalácsot. Már régen nem volt, de nagyon finom lett most is. Most épp azon gondolkozom, hogy reggelire milyen kalácsot süssek, lehet hogy narancsosat fogok, mert annak sem tudom már isejét, hogy mikor volt utoljára.
Zazimami! Milyen Hausmeister, amit kapni lehet a Metróban? A kétlapátos gépekben nagyobb kenyereket lehet általában sütni, mint az egylapátosban. A kenyér formája fekvő, nekem szeletelés szempontjából jobban tetszik, mint az egylapátos gépekben sült kenyér. Ha találnánk hozzá program táblát, akkor könnyebb lenne véleményt mondani így látatlanban is a gépről, de ehhez legelőször is a számát kellene tudni. (Akkor még mindig nem biztos, hogy találunk téblázatot hozzá.)
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Sziasztok!
Megtiszteltetés hogy a keresztlányod lehetek Bezsa :)
Bocsi hogy megint a saját problémáimmal zaklatlak Benneteket, de Batka ajánlotta a Hausmeistert, megkérdeztem a debreceni Metrót, és csodák-csodája van is kilencezer akárhányszáz forintért.
Most már csak egy kérdésem van, ki tudna erről a gépről bővebb tájékoztatást adni.
Ez két keverőlapátos!
Az ismertetőkben egy keverőlapátosról írsz Batka, de nem valami fényesen nyilatkozol róla. :(
Ha valaki tud tájékoztasson! Kérem...
És bocsi hogy még mindig a kenyérsütő gép vásárlásánál tartok, de
remélem hamarosan már arról írok, hogy milyen finom kenyérkéket és egyebet sütöttem benne....
remélem...
Hát gondolatban már én is bekevertem a kenyeret, meg a Stahl féle sajtosat is megsütöttem, gyakorlatban még várok, Ti mire juttok majd holnap. Aztán még mindig nem késtem el vele, max, nem rontom el, mert már lesz tapasztalat. Tényleg jön ez a fránya karácsony, mert már nagyon készülődnek egyesek. Nekem valahogy még nincs ilyen hangulatom, de ha sokáig itt lebzselek, akkor sikerül rám ragasztanotok. Állok elébe. Nelly
Marad belőle a családom elől elteszem de hagyok nekik kóstólót is. A mézes több féle, igen megpuhul, tegyél mellé felvágott almát attól is megszokott puhulni.
Sajnos egy pár napra el kell tünnöm, mert holnap jön a szerelő és elviszi a számítógépet. Itt helyben nem tudja meggyógyítani. Azt mondta nem tart sokáig, persze attól függ, mit talál. Az állandó kikapcsolás szerintünk valami zárlat lehet. Ha minden jól megy, hétfőre visszahozza vagy mi megyünk érte.
Sziasztok Lányok!
Nagyon nagy az élet, alig győzöm olvasni! Ez a rengeteg karácsonyi süti már visszavonhatatlanul jelzi az ünnepeket. JÉGKÁSA nagyon termékeny voltál! Marad ebből még karácsonyra is? A mézeskalácsod megpuhul? Én mindég kísérletezek vele, de nekem nem az igazi. Én ettem már nagyon puhát is. BEZSA a naspolya fogy, ahogy érik! Hihetetlen, de csak fokozatosan érik. Ma volt 4db és holnapra már látok 3-at. A zöldségesben 389ft kilója. Ezért nyugtattam a lelkem a macival. A Stahl féle sajtost ki fogom próbálni. Én nem nagyon szoktam sósakat sütni, de ez tetszik! Én pogácsa analfabéta vagyok!! MARGIT örülök, hogy jobb a hangulatod! Remélem tartós marad és most az ünnepek előtt nem kell mással törődnöd, csak a készülődéssel! A lángosod olyan étvágygerjesztő, hogy már enném is! Helyette ettem egy kalácscipócskát, ami még langyos volt. És nagyon finom!! A süteményed is jó lett, azt hiszem érdemes kipróbálni.
Sziasztok!
Már majdnem kész vagyok a tortákkal csak a dióst kell befejeznem. Csináltam hozzá grillázst most hül.
Megsütöttem a Stahl féle sajtos két adagból, a fiúk állandóan rájártak. Rájuk kellet szólnom, hogy ez holnapra lesz.
Ezt a kenyeret én is kipróbálom, de csak holnap keverem be és vasárnap sütöm meg. MAjd beszámolok.
Én már bekevertem!!!Néztem az előbb a másik Index-es fórumot,az egyik lány ovális jénaiban sütötte,nagyon jól néz ki.Már többen megsütötték és mindenki dicsérte,köszi Batka,hogy rátaláltál!
Na, én részemről be is kevertem egy adagot, ott pihen lefedve a sütőben. Fél hét van, holnap mondjuk délben megformázom. Negyed kocka élesztőt dobtam bele, csak finomlisztből. Majd beszámolok.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit