Ma elég mozgalmas napunk volt, reggel bementünk Szegedre, anyukámnál hagytuk a fiúkat, és nyakunkba vettük a várost. Tömeg, tömeg és tömeg mindenütt, amit akartunk abból meg alig kaptunk valamit. Nagyon kiakadok, mikor meghírdetnek valamit, és aztán közlik, hogy csak 1-2 darabot kaptak belőle, azt meg a nyitáskor elvitték. Számtalanszor jártunk így. Na, mindegy... Alig, hogy haza értünk, vendégeink jöttek, szóval nem unatkoztunk.
Batka, nagyon kíváncsivá tettél a kenyérrel, holnap lehet, hogy bekavarom, hétfőn megsütöm, csak még nem tudom, miben.
Egyébként ma láttam, hogy a jövő héten a Corában Clatronic 2 lapátos gép lesz tízezerért. Nem ismerem a gépet, de azt hallottam, hogy jó.
Zazimami! Batkának igaza van, nagyon jó kis gép a mienk, a csipogás nem zavar, sőt ha nagyon elfoglalt vagyok, még jól is jön, mert legalább emlékeztet, hogy ránézzek. Annyi hibája van szerintem, hogy a csak sütésnél nem lehet színt állítani, a legvilágosabbra süti a kenyereket. Viszont gyönyörűségesen dagaszt, a programok nagyon jók. Talán még annyi negatívum, hogy nem melegít a programok elején, ahogy bekapcsolod azonnal dagaszt, így kicsit langyosítani kell a hozzávalókat, legalábbis ilyenkor télen. Ebből adódhat, hogy néha úgy érzem, kicsit még kelhetett volna. Szóval nem rossz kis gép, főleg az árához képest. Tökéletes gép meg szerintem sincs, valami hibája biztosan van mindnek, gondolom.
Joli! Nagyon szépen köszönöm. Már tavaly is szép verseket írtam a lapokra és igen tetszett mindenkinek.
Batka!! Nagggyon jó véleményt írtál az újdonsült kenyérről, mihelyt bevásárolunk és lesz lisztünk, ki fogom próbálni. Már csak az egyszerűsége miatt is nyerő lehet nálunk!! Üdv
Még annyi, hogy az enyém tegnap este fél héttől ma du. fél kettőig, tehát 19 órát kelegetett, akár emiatt is lehetett lágyabb az egész. Vagy az élesztő volt sok. Meg ugye aki nem pontosan mér...
Itt: http://www.szepi.hu/irodalom/vers/karvers/index.html az egész gyüjteménynyi karácsonyi verset találsz. Remélem tudsz belőlük választani. De mailben küldök még egy csokrot. Ezeket lehet SMS-ben is küldeni.
No, hol is kezdjem. Érzékenyebbek csukják be a szemüket: "hát ez kurva jó, ez kurva jó" - ezt mondta a férjem, aki nem hajlandó megenni a fehér kenyeret! És minden szeletnél elismételte, meg azt is mondta, hogy "isteni finom". Szerintem meg ennél jobbat már rég csináltam/ettem, egy az egyben, mint a gyerekkorom igazi fehér kenyerei: nem túl vastag, nem kemény, de ropogós héj, puha belső, magában lehet falni vég nélkül.
Persze még langyosan felvágtam (csak úgy repkedtek a morzsák és héjdarabkák), és a már említett malőrök miatt nem lett szépségdíjas (mondhatni nyomi lett), de az íze mindenért kárpótol. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia! Ennyi energiabefektetéssel ilyen kenyeret sütni...
A belseje egyébként tényleg olyan fényes, mint latsia képein (meg az enyémeken), de egyáltalán nem nedves. Nekem tovább sült (összesen talán egy óra öt percet), meg az én formámba ez azért kevés tészta - amikor beletettem, félig volt, a sütés végére éppen, hogy megtelt, így elég keskeny szeleteket kaptam, de ezeket nagyon jól be lehet falatozni.
A végére már csak amolyan Dunántúli-dombság formája lett. Az, hogy ilyen egyenetlen a belseje, egyértelműen a hígság miatt volt, vagyis az én hibám: a konyharuháról leszedett darabkákat úgy dobáltam rá a tetejére. Ketten megvacsorázutnk, és maradt belőle vagy 10 centi - az utolsó kép után még eszébe jutott a férjemnek, hogy ez tényleg jó, és még egy szeletet benyomott Nutellásan.
Emlékeztetőül: finomlisztből és negyed kocka élesztőből csináltam, szilikonformában sült.
Zazimami! Nekem is Hausmeister 1000 gépem van. 2 éve nyüstölöm, semmi panasz nincs rá. De ezt már írtam a Kenyérsütőgép kiv.-ban. (1 lapátos, és heti 3-4 alkalommal használom).
Ma csak gépikenyér sütésére volt időm. Szó szerint a maradék lisztekből készült egy félbarna kenyér. Szépen megkelt, tele lett az üst, csak egykicsit fakó lett (a csak sütés programot nem tudom színre áll.)
Kicsit diíszítettem a lakást : adventi koszorú készült, barátnői segítséggel, az adv.naptár is a helyére került. Az üdv.lapokra kerestem szép versecskéket és próbálom összeállítani a karácsonyi süti listát.
LÁNYKÁK! Finom, könnyen elkészíthető gyümölcskenyér recit keresek! A korábbiak valamiért mindig tömörek lettek.
Szorítok az új kenyérsütőknek! Margitka! Szívből örülök, hogy ismét köztünk lehetsz.
Zazimami, azt azért nézd meg, hogy van-e benne programtábla, mert az nekem nagyon hiányzott. Le kellett mérnem, hogy a fő program mennyit dagaszt és süt, és csak utólag találtam olyat, amit illik hozzá (amikor már nem volt rá szükség). Margit már leírta, hogy az ő szilikonformája mekkora, pont 24x7x6-os, vagy vmi hasonló (a konyhai eszközök elején van róla kép is), abba asszem fél kiló lisztből fér kenyér és 30 dekából kalács (erre nem esküszöm meg), az enyém viszont olyan, mint jégkásáé, a Plusból van, világoskék, és szélesebb, laposabb.
Valószínű hogy igazad van Batka!
Ha már valaki több mint egy éve használja a gépet, és meg van vele elégedve, az nekem már jó! És az is pozitívum, hogy a teflon bevonat még mindig épp!
Az apukám szeretne nagyon egy kenyérsütőt, ők elég sok kenyeret esznek. Mi kevesebbet, de nekem a kenyér formája is fontos. Jobban szeretem a fekvő kenyeret.
A szilikon formából többféle méret is létezik? Én kaptam egy 24 cm-eset, de a képeken mintha a többieké nagyobb volna...
ja, akkor csak félreértettem, de már rájöttem: a hideg tálat melegítetted a sütővel együtt - én a tepsit, amire az egészet rátettem, azt felforrósítottam, meg a szilikonformát is, rögtön kérget is kapott, amint belefordítottam. Lassan elkészül!
Eredetileg nem gríz kell rá, hanem korpa vagy liszt :) de sztem tök mindegy, mert csak a felületére kerül. Híg volt a tészta, és hiába liszteztem meg nagyon-nagyon-nagyon a konyharuhát (azon pihent két órát), átnedvesedett és rátapadt.
Akkor a módszered abban is eltér, hogy nem forró tálba tetted, ahogy írták. Én szilikonformában sütöm, abban sosem lesz olyan vastag kérge, mindegy, milyen forró sütőbe teszem, max. a teteje lesz vastag. Nem utáljuk a vastag héjat, de nem is rajongunk érte. Egyébként vicces lett a teteje, ahol ráragadt a konyharuhára, tiszta Himalája.
Szerintem aki nem ír negatívumot a gépéről, az hazudik :) Meg nem is mindenki írt a sajátjáról hosszabb használat után, sokszor csak az adatait adták meg, és az első benyomásukat. Pl. ha más nem, a programok sohasem tökéletesek, és van, akit meg a kenyér sápadt színe zavar. A csipogást bármelyikből ki lehet iktatni, ha van egy villanyszerelő haverod, én inkább becsukom a konyhaajtót. A szüleid mennyi kenyeret esznek? Mert nem biztos, hogy nekik is nagy gép kell. Másrészt mennyire fogékonyak az újra? Az én nagyanyám például soha, de soha nem lenne hajlandó használni egy ilyet, nála pénzkidobás lenne, talán ez is egy szempont. Az enyém mennyi is, 2 éves, és annyi baja van, hogy a gyűrűmmel egyszer lehúztam róla egy csíkban a teflont, de az is az én hibámból történt. A megbízhatóság szerintem nem igazán téma, hisz bármelyikből kifoghatsz egy rossz szériát, ezért kell a cseregarancia. Viszont nem túl bonyolult szerkezet, ahogy olvasgattam, főleg a tömítés szokott ereszteni egy idő után, meg a teflon kopni. Majd Limara és Superkeri is hozzá tud szólni, ha erre járnak.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit