E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2006.12.02. 20:12 - #11795

Sziasztok!

Ma elég mozgalmas napunk volt, reggel bementünk Szegedre, anyukámnál hagytuk a fiúkat, és nyakunkba vettük a várost. Tömeg, tömeg és tömeg mindenütt, amit akartunk abból meg alig kaptunk valamit. Nagyon kiakadok, mikor meghírdetnek valamit, és aztán közlik, hogy csak 1-2 darabot kaptak belőle, azt meg a nyitáskor elvitték. Számtalanszor jártunk így. Na, mindegy... Alig, hogy haza értünk, vendégeink jöttek, szóval nem unatkoztunk.

Batka, nagyon kíváncsivá tettél a kenyérrel, holnap lehet, hogy bekavarom, hétfőn megsütöm, csak még nem tudom, miben.conf44.gif

Egyébként ma láttam, hogy a jövő héten a Corában Clatronic 2 lapátos gép lesz tízezerért. Nem ismerem a gépet, de azt hallottam, hogy jó.

Zazimami! Batkának igaza van, nagyon jó kis gép a mienk, a csipogás nem zavar, sőt ha nagyon elfoglalt vagyok, még jól is jön, mert legalább emlékeztet, hogy ránézzek. Annyi hibája van szerintem, hogy a csak sütésnél nem lehet színt állítani, a legvilágosabbra süti a kenyereket. Viszont gyönyörűségesen dagaszt, a programok nagyon jók. Talán még annyi negatívum, hogy nem melegít a programok elején, ahogy bekapcsolod azonnal dagaszt, így kicsit langyosítani kell a hozzávalókat, legalábbis ilyenkor télen. Ebből adódhat, hogy néha úgy érzem, kicsit még kelhetett volna. Szóval nem rossz kis gép, főleg az árához képest. Tökéletes gép meg szerintem sincs, valami hibája biztosan van mindnek, gondolom.

Legyen szép az estétek, üdv

 


superkeri Előzmény | 2006.12.02. 19:58 - #11794

   Joli! Nagyon szépen köszönöm. Már tavaly is szép verseket írtam a lapokra és igen tetszett mindenkinek.

  Batka!! Nagggyon jó véleményt írtál az újdonsült kenyérről, mihelyt bevásárolunk  és lesz lisztünk, ki fogom próbálni. Már csak az egyszerűsége miatt is nyerő lehet nálunk!! Üdv


Batka Előzmény | 2006.12.02. 19:49 - #11793

Még annyi, hogy az enyém tegnap este fél héttől ma du. fél kettőig, tehát 19 órát kelegetett, akár emiatt is lehetett lágyabb az egész. Vagy az élesztő volt sok. Meg ugye aki nem pontosan mér...

Joli Előzmény | 2006.12.02. 19:34 - #11792

Szia Superkeri!

Itt: http://www.szepi.hu/irodalom/vers/karvers/index.html az egész gyüjteménynyi karácsonyi verset találsz. Remélem tudsz belőlük választani. De mailben küldök még egy csokrot. Ezeket lehet SMS-ben is küldeni.

Üdv. Joli


Batka Előzmény | 2006.12.02. 19:31 - #11791

No, hol is kezdjem. Érzékenyebbek csukják be a szemüket: "hát ez kurva jó, ez kurva jó" - ezt mondta a férjem, aki nem hajlandó megenni a fehér kenyeret! És minden szeletnél elismételte, meg azt is mondta, hogy "isteni finom". Szerintem meg ennél jobbat már rég csináltam/ettem, egy az egyben, mint a gyerekkorom igazi fehér kenyerei: nem túl vastag, nem kemény, de ropogós héj, puha belső, magában lehet falni vég nélkül.

Persze még langyosan felvágtam (csak úgy repkedtek a morzsák és héjdarabkák), és a már említett malőrök miatt nem lett szépségdíjas (mondhatni nyomi lett), de az íze mindenért kárpótol. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia! Ennyi energiabefektetéssel ilyen kenyeret sütni...

A belseje egyébként tényleg olyan fényes, mint latsia képein (meg az enyémeken), de egyáltalán nem nedves. Nekem tovább sült (összesen talán egy óra öt percet), meg az én formámba ez azért kevés tészta - amikor beletettem, félig volt, a sütés végére éppen, hogy megtelt, így elég keskeny szeleteket kaptam, de ezeket nagyon jól be lehet falatozni.

A végére már csak amolyan Dunántúli-dombság formája lett. Az, hogy ilyen egyenetlen a belseje, egyértelműen a hígság miatt volt, vagyis az én hibám: a konyharuháról leszedett darabkákat úgy dobáltam rá a tetejére. Ketten megvacsorázutnk, és maradt belőle vagy 10 centi - az utolsó kép után még eszébe jutott a férjemnek, hogy ez tényleg jó, és még egy szeletet benyomott Nutellásan.

Emlékeztetőül: finomlisztből és negyed kocka élesztőből csináltam, szilikonformában sült.

Nelly, tárd ki az ablakod, küld fény post.

superkeri Előzmény | 2006.12.02. 19:24 - #11790

      Sziasztok!

 Zazimami! Nekem is Hausmeister 1000 gépem van. 2 éve nyüstölöm, semmi panasz nincs rá. De ezt már írtam a Kenyérsütőgép kiv.-ban. (1 lapátos, és heti 3-4 alkalommal használom).

 Ma csak gépikenyér sütésére volt időm. Szó szerint a maradék lisztekből készült egy félbarna kenyér. Szépen megkelt, tele lett az üst, csak egykicsit fakó lett (a csak sütés programot nem tudom színre áll.)

 Kicsit diíszítettem a lakást : adventi koszorú készült, barátnői segítséggel, az adv.naptár is a helyére került. Az üdv.lapokra kerestem szép versecskéket és próbálom összeállítani a karácsonyi süti listát.

 LÁNYKÁK! Finom, könnyen elkészíthető gyümölcskenyér recit keresek! A korábbiak valamiért mindig tömörek lettek.

Szorítok az új kenyérsütőknek! Margitka! Szívből örülök, hogy ismét köztünk lehetsz.

 Szép estét Mindenkinek


nelly52 Előzmény | 2006.12.02. 18:04 - #11789

Ja, és kostolót kérünk!Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.02. 18:03 - #11788

Szorítunk Batka!!!

Batka Előzmény | 2006.12.02. 17:45 - #11787

Őszintén szólva nem nagyon igyekeztem, hogy pontosan mérjem ki a hozzávalókat :-)) úgyhogy bármi lehet. Már csak öt perc, visszaszámlálok...

Batka Előzmény | 2006.12.02. 17:44 - #11786

Zazimami, azt azért nézd meg, hogy van-e benne programtábla, mert az nekem nagyon hiányzott. Le kellett mérnem, hogy a fő program mennyit dagaszt és süt, és csak utólag találtam olyat, amit illik hozzá (amikor már nem volt rá szükség). Margit már leírta, hogy az ő szilikonformája mekkora, pont 24x7x6-os, vagy vmi hasonló (a konyhai eszközök elején van róla kép is), abba asszem fél kiló lisztből fér kenyér és 30 dekából kalács (erre nem esküszöm meg), az enyém viszont olyan, mint jégkásáé, a Plusból van, világoskék, és szélesebb, laposabb.

somika2 Előzmény | 2006.12.02. 17:41 - #11785

Akkor lehet a liszt miatt?!

nelly52 Előzmény | 2006.12.02. 17:35 - #11784

Helyes lányok! Csak így tovább! várjuk izgatottan az eredményt! Nelly

zazimami Előzmény | 2006.12.02. 17:35 - #11783

Valószínű hogy igazad van Batka! Ha már valaki több mint egy éve használja a gépet, és meg van vele elégedve, az nekem már jó! És az is pozitívum, hogy a teflon bevonat még mindig épp! Az apukám szeretne nagyon egy kenyérsütőt, ők elég sok kenyeret esznek. Mi kevesebbet, de nekem a kenyér formája is fontos. Jobban szeretem a fekvő kenyeret. A szilikon formából többféle méret is létezik? Én kaptam egy 24 cm-eset, de a képeken mintha a többieké nagyobb volna...

Batka Előzmény | 2006.12.02. 17:31 - #11782

ja, akkor csak félreértettem, de már rájöttem: a hideg tálat melegítetted a sütővel együtt - én a tepsit, amire az egészet rátettem, azt felforrósítottam, meg a szilikonformát is, rögtön kérget is kapott, amint belefordítottam. Lassan elkészül!

somika2 Előzmény | 2006.12.02. 17:30 - #11781

De, forró edénybe tettem! 

Batka Előzmény | 2006.12.02. 17:30 - #11780

Eredetileg nem gríz kell rá, hanem korpa vagy liszt :) de sztem tök mindegy, mert csak a felületére kerül. Híg volt a tészta, és hiába liszteztem meg nagyon-nagyon-nagyon a konyharuhát (azon pihent két órát), átnedvesedett és rátapadt.

Batka Előzmény | 2006.12.02. 17:29 - #11779

Akkor a módszered abban is eltér, hogy nem forró tálba tetted, ahogy írták. Én szilikonformában sütöm, abban sosem lesz olyan vastag kérge, mindegy, milyen forró sütőbe teszem, max. a teteje lesz vastag. Nem utáljuk a vastag héjat, de nem is rajongunk érte. Egyébként vicces lett a teteje, ahol ráragadt a konyharuhára, tiszta Himalája.

somika2 Előzmény | 2006.12.02. 17:28 - #11778

Batka,arra gondoltam,hogy amikor kivetted a kelesztés után ,akkor nem volt elég lisztes a felületed,ahol hajtogattad?Vagy kevés grízt tettél rá? 

Batka Előzmény | 2006.12.02. 17:26 - #11777

Szerintem aki nem ír negatívumot a gépéről, az hazudik :) Meg nem is mindenki írt a sajátjáról hosszabb használat után, sokszor csak az adatait adták meg, és az első benyomásukat. Pl. ha más nem, a programok sohasem tökéletesek, és van, akit meg a kenyér sápadt színe zavar. A csipogást bármelyikből ki lehet iktatni, ha van egy villanyszerelő haverod, én inkább becsukom a konyhaajtót. A szüleid mennyi kenyeret esznek? Mert nem biztos, hogy nekik is nagy gép kell. Másrészt mennyire fogékonyak az újra? Az én nagyanyám például soha, de soha nem lenne hajlandó használni egy ilyet, nála pénzkidobás lenne, talán ez is egy szempont. Az enyém mennyi is, 2 éves, és annyi baja van, hogy a gyűrűmmel egyszer lehúztam róla egy csíkban a teflont, de az is az én hibámból történt. A megbízhatóság szerintem nem igazán téma, hisz bármelyikből kifoghatsz egy rossz szériát, ezért kell a cseregarancia. Viszont nem túl bonyolult szerkezet, ahogy olvasgattam, főleg a tömítés szokott ereszteni egy idő után, meg a teflon kopni. Majd Limara és Superkeri is hozzá tud szólni, ha erre járnak.

somika2 Előzmény | 2006.12.02. 17:23 - #11776

Batka,sima lisztből és sz.élesztőből.Ezt is a másik fórumon olvastam.

[Későbbi] [12075-12056] [12055-12036] [12035-12016] [12015-11996] [11995-11976] [11975-11956] [11955-11936] [11935-11916] [11915-11896] [11895-11876] [11875-11856] [11855-11836] [11835-11816] [11815-11796] [11795-11776] [11775-11756] [11755-11736] [11735-11716] [11715-11696] [11695-11676] [11675-11656] [11655-11636] [11635-11616] [11615-11596] [11595-11576] [11575-11556] [11555-11536] [11535-11516] [11515-11496] [11495-11476] [11475-11456] [11455-11436] [11435-11416] [11415-11396] [11395-11376] [11375-11356] [11355-11336] [11335-11316] [11315-11296] [11295-11276] [11275-11256] [11255-11236] [11235-11216] [11215-11196] [11195-11176] [11175-11156] [11155-11136] [11135-11116] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU