Tegnap a LALAT keszitettem ujra. Az egyik felet Parmezanos es fiatal"sajttal, a masik felet meg mogyoro szosszal. Most holnapra krumplis tesztat "gyartok" es almatortat 2x. A munkatarsamnak az egyiket. Ezzel lepem meg Mikulasra.
Nagyon szepeket es finomakat sutottetek! Gratulalok!CSAK igy tovabb.
A múltkoriban szóba került Batkával, hogy ő nem használja a receptek ABC-s része alatti kategóriás részt, csak magát az ABC-t. Megvallom ez szöget ütött a fejembe, mert jórészt azért szoktam a beírt receptek elpakolásával csúszni, mert a kategóriás átmásolás rengeteg időt vesz igénybe. Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy kell-e ez a kategóriánkénti elosztás is, vagy elég az ABC. Csináltam egy szavazást, a bal oldalon, kicsit lejjebb megtaláljátok. Kérlek a keresési szokásaitok szerint szavazzatok egyet, hogy tudjam van-e értelme továbbra is ennek a pakolgatásnak. Ha ez kényelmesebb, mint az ABC, akkor természetesen nagyon szívesen csinálom továbbra is, de feleslegesen inkább nem szeretném.
Előre is köszönöm mindenkinek a választ, üdv, Margit
Margit bakizott? Erre szokták azt mondani, hogy nem is igazi diák, akinek nem volt utóvizsgája. Egyébként nagyon ígéretesen hangzott, én viszont holnapra már beígértem egy kókuszos-kakaós kalácsot, szerintem kipróbálom ezt a Limara-félét, fonott változatban, részben kakaóval.
Azért jöttem vissza, hogy elmeséljem, a férjem a maradék dagasztás nélküli kenyeret is befalta éjféli vacsira libazsírral! Úgyhogy kitehetem a táblát, hogy élt hat órát - azt hiszem, ez volt a legrövidebb életű kenyerem, és azt hiszem, gyakran fog szerepelni az étlapon.
És az is tetszett benne, hogy mesés héja lett mindenféle gőzösítés meg furfang meg hőfokszabályozgatás nélkül, csak követtem a leírást és kész.
Egyébként megtaláltam az eredeti receptet, ott 6-8 literes, fedhető, öntöttvas/zománcos/pyrex/kerámia edényt ír (ezt mindet), és 1 5/8 csésze vizet (ami még több).
Most megérkezett a levél, mindjárt két példányban is, de igazság szerint ez már a hamadik. A képeket már feltettem tegnapelőtt, a 11.725 hsz-ban. A kenyérkéd nagyon szép lett és a narancshéj is biztos nagyon finom, bár abból nem sokat látok, de ez nem a Te hibád Azért megmutatom megint, de lessél vissza:
A kalácsomat - ha finom lett - majd megcsinálom megint, van még egy üveggel ugyanebből a meggybefőttből. Tudod?! Juszt sem hagyom magam, de ez nem csak (sőt elsősorban nem) a sütésre vonatkozik
Masala! A macinak óriási sikere volt. Berebennek hivják. Az utobbi időben az alábbi neveket adja a figuráknak: Boribon, Buribon, Baribon, stb. Mi meg soha nem tudjuk megjegyezni, hogy melyik, melyik ezért rendszeresen ki vagyunk oktatva a nevekből.
Margitka újból elküldtem, hátha most sikerül.
Na végre, Te is beálltál a bakizok közé. Illesz már a csapatba hi-hi. Ne csodálkozz rajta, ha az emberlánya leke valamiért nem nyugodt akkor a dolgaira sem tud odafigyelni. Én alapból vagyok ilyen, úgyhogy teljesen mindegy. Már megszoktam és körülöttem is megszokták, szerencsére.
Megcsináltam ma Masala Lúdláb sütijét, ami nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. Üveges meggybefőttből készült, amit leszűrtem. A lé ott ácsorgott a konyhámban és eszembe jutott, hogy a napokban vettem aszalt meggyet, milyen jó is lenne ebből egy kalács. Be is dagasztottam, de nem mertem a meggyet és a csokilencsét beletenni a tésztába, mert nem tudtam hogy nincs-e a lében is valami tartósítószer, amitől majd nem kel meg. Kicsit hagytam, majd amikor láttam, hogy szépen kel, akkor belekerült minden finomság. Formáztam, megkelt szépen, bedugtam a sütőbe és úgy ottfelejtettem, mint a csuda. Szénné égettem, még így nem jártam sose. A közepét szeretném megkóstolni holnap, legalább tudjam, hogy milyen lett volna. Ha jó, akkor azért a receptet beírom,de kép most nem lesz hozzá. Nagyon azért nem bosszankodom, csak sajnálom a belevalókat és, hogy nem lesz reggelijük a gyerekeknek holnap. Majd kitalálok valami gyorsat nekik, éhen azért nem maradnak.
Bezsa! Kár, hogy nem tudsz képet küldeni. A kenyeredről várom holnap a híreket.
Akkor örülök, ha ilyen közel járok az igazsághoz. Láttam a többi képet is, a szerkezete azokon is ugyanilyen. Somikától még nem kaptam meg a képet, majd biztos küldi.
Nagyon guszta lett ez a furcsán készült kenyér, már kiírtam a recit. Kár, hogy holnap du nem leszek itthon, különben nekilátnék. Na,majd kitalálom. Gratulálok, ügyesek voltatok! Nelly
Margit, tudod, hogy nem is jársz messze az igazságtól? A férjem ui. azt is mondta, hogy ilyet utoljára Olaszországban egy családi pékségben evett (ő elég sokáig volt odakint). Mármint ezt arra mondta, amikor a gyerekkori kenyerek ízével jöttem neki. A többi kép, amit láttam az indexen, azokon nem volt ilyen lapos... szóval Somikáéra is kíváncsi vagyok!
Hozok képeket, egy részével már adós vagyok tegnap óta.
Limara két szépet küldött, a zsemléhez receptet is kaptunk, ezt megtaláljátok a receptesben:
Batka az új kenyérről küldött képeket:
Kenyérke az Ukrán rozskenyér több variációjáról és a briósokról küdött képeket:
Gratulálok mindenkinek a szép sütésekhez, örülök, hogy Batka ismét tudott képeket küldeni. Ez az új fajta kenyér nagyon hasonlít nekem így kinézetre a Ciabattához. A készítése persze eltér, de a kész kenyér állaga nagyon hasonlónak tűnik. A Ciabatta tésztája szinte teljesen folyós és nem formában sül, ezért egész lapos lesz, de az is ilyen nagy lyukacsos kenyeret eredményez.
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit