Zazimami! Remélem sikerül gépet venned, én sajnos nem tudok ebben segíteni. Egy van, amit gondolom ma is probléma nélkül meg lehetne rendelni, de az sajnos a legdrágább gép, ez a Panasonic. (Megnéztem, van most is.) Most, hogy megkerestem a Panasonicot, gondoltam egyet és még körülnéztem egy kicsit. Ezt találtam: http://www.addel.hu/template/temp1/products.php?storeid=734&prcategory=7391
Itt lehet, hogy találsz valami használhatót.
Ez a Google keresőben, "kenyérsütőgép online" kifejezésre találtam. Ez volt az első találat, a többit meg sem néztem.
Köszönöm a válaszokat a kérdésemre. Még egy kicsit várok, de ha marad ez a tendencia, akkor valószínűleg megszüntetem a kategóriás részt és elnézést kérek attól a két embertől, akik inkább ezt használnák. Várom még a válaszokat azoktól, akik nem írtak, aztán majd még beszélünk róla.
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Superkeri, ezt akartam is írni, csak kifelejtettem: amikor már beleöntöttem a meleg tejben felolvasztott kókuszt meg margarint, akkor jutott eszembe, hogy ez talán sok lesz (zsíros lesz). Viszont mire kisült, kiderült, hogy legalább nem lett száraz, mint néhány kalács szokott! Úgyhogy legközelebb, ha csökkentem is a vajmennyiséget, max. 5-re, hogy kerek szám legyen, de szerintem nincs rá szükség, maradhat a megadott mennyiség. Ez amúgy sem a leglágyabb kalácstészta, szóval kevesebb zsiradéknál biztos több tej kell bele.
Hű, micsoda Marica-rejtély bontakozik ki a társalgóban!
Köszi a kókuszos infót. V.színű, megkereslek levélben is!
Még egy szót a Kókuszos briósról: Limarának van 1 fonott, v. foszlós kalács recije is, amiben tejszín a folyadék, ezt már megsütöttem, nagyon fincsi. Talán ennek a tésztáját is fel lehetne turbózni a kókusszal. Csaknem lenne nagyon "zsíros" a tészta? Üdv
Persze, szívesen segítek ha látok valamit Zazimaminak! Az a baj, hogy így Karácsony tájékán tényleg mindent olyan hamar elkapkodnak.Ezért lenne talán jó megoldás megpróbálni eltetni, azzal, hogy nem debreceni, és mire értejön meglegyen, Hátha lennének valahol ilyen rendesek. Elsőre, lehetne próbálkozni a Corával, ahogy Limara írta, ott lesz most akcióban. Egy telefont megér, aztán hátha...
Ja, és mindegyik fazekam műanyag fülű, tehát azok nem jöhetnek szóba. Majd anyukámnál is megsütöm szerintem, neki vannak zománcosai, legalább vidám kerek lesz.
Nna, megyek akkor sorban:
- szerintem az alaposan kilisztezett formából (vagy ha a szilikonos sütőpapír bírja a 250 fokot, azzal kibélelve) biztos kijön, de ti szoktatok tálban meg cserépedényben sütni, nem én :)
- A hőfokon a recept olvasásakor én is meglepődtem. Nekem 250 a max., fel is tekertem, és nem volt sok, hisz láttad, milyen lett, és Bezsáé sem égett el. Biztos számít, hogy először lefedve kell sütni, aztán simán. A fickó azt magyarázta, hogy a sütési idő kétharmadában kell fedetté tenni, mert akkor a képződő gőz bennmarad, és vmit csinál a kenyér szerkezetével. Meg ez nem teljesen olyan tészta, mint más kenyerek. Meg hát úgyis ránézel, amikor leveszed a fedőt, látni fogod, milyen.
- A videón nem emlegették a szilikonformát, hisz ez egy pékségben történt, én viszont azért sütöttem szilikonosban, mert az a legkisebb sütőformám, a püspökkenyérből kidagadt volna, a következő méret meg nálam a kis gáztepsi, abban talán egy centi vastag lett volna. Fém edényben biztos másmilyen lenne, de így is turbó jó volt.
Superkeri, köszi, nem nem találtam a kókuszos kalács receptet, hanem elfelejtettem a számítógépről papírra kiírni. Egyébként most, hogy megnéztem, hát majdnem tök ugyanaz, mint a nutellás kalácsé, amit végül alapul vettem.
Ez a paszta - küldtem róla képet, azon vannak infok, remélem, látszik, ha nem, beírom - színtiszta kókusz, nincs benne semmi ízesítő vagy tartósító. A haszn. ut. szerint 5 dekából lehet 4 dl kókusztejet készíteni, nem volt négyszáz forint a húszdekás "tábla" (elég puha). Legjobb tudomásom szerint ezt a helyi angol bolton kívül az egész országban nem lehet kapni, de cáfoljatok meg. Ha vkinek felkeltette az érdeklődését, és szeretné kipróbálni, írjon emailt a postacímével, ha a városban járok, veszek egyet, és majd rendezzük a számlát. Kicsi a doboz, simán fel lehet adni postán. Sokáig eláll, és jóféle kókuszhoz méltóan masszívan zsíros tapintatú.
A tábla krémes, és magában is nagyon finom, intenzív, friss kókusz ízű. Nem csontszáraz, mint a reszelék, de azzal is biztos lehet kombinálni, én főleg főzött kajákba használom rendes kókusztej helyett, mert az baromi drága. A kókusztejport nem próbáltam, azzal nem tudom összehasonlítani, és azt sem tudom, az milyen árban van, de abban van vmi extra por is.
Ami a két kalácsot illeti (50 dkg liszt, kb. 2,3 dl tej, 1 tojás, só, 5 dkg cukor, 7,5 dkg vaj, fél kocka élesztő, a felébe kakaópor) - ebbe tettem a maradék kb. fél táblát, nem sajnáltam :) A kakaós rész lehetett volna édesebb is, nekem így az alsó édességküszöbömet érte el, de határozottan ízlett. A legjobb az volt benne, hogy folyton vártam, mikor harapok rá a kókuszreszelékre, olyan kellemes kókuszíze volt, úgyhogy biztos lesz ismétlés
Zazimami, talán Szokimokit kellene megkeresned, ő debreceni, ha éppen ráér, biztos meg tudjátok beszélni, hogy telefonáljon rád, ha éppen lát valamit. Vagy valami hasonló, de én nem akarnám felajánlani a nevében az ő szolgálatait :)
Zazimami! Próbáld meg, hogy amikor felhívod az áruházakat, hogy van -e gép, akkor kérdezd meg, hogy nem-e tennék el a nevedre 1-2 napig, és akkor biztos meglenne. Hátha valahol lennének olyan rendesek.
Limara! Én is megsütöttem ma a dag. nélküli kenyeret, és én is azt gondoltam, hogy sok lesz ez a sütési idő, mert a villanytűzhelyemben, általában minden olyan hamar megsül, de nem volt sok, kellett neki ez az idő. Ez a kenyér teljesen más minta megszokottak, állagában, sütési módjában, és ízében is. Én egy metróban vásárolt cserépedényben sütöttem, nem vajaztam ki, de nem ragadt bele.
Elfelejtettem befejezni: persze beleragadt sülés közben a kenyér a jénaiba, így csak egy kis hűlés után tudtam csak kiszedni belőle, úgy, hogy késsel körbe vágtam a kenyér szélét.
Sziasztok Lányok !Sajnos ma sem úgy alakult a napom, hogy a karácsonyi aprósütiket megsüssem, így nekiálltam sütni egy csomagolt kenyeret és Hot-dog kiflit. Persze elszámoltam az időt és a kenyeret épp hogy betettem a sütőbe a kiflim már kelt a tepsin. Így szegény kifliket odaraktam a nyitott ajtóhoz, így keltek majdnem 1 órát. De nagyon lágy, könnyű kiflik lettek,egyet rögtön meg is ettünk. Most próbáltam ki a szilikon lapomat. A csomagolt kenyér már múltkor is nagyon finom volt, de gondoltam, hogy az új jénaimban kelesztem meg lefedve. Kelesztés közben kétszer lekentem langyos vízzel, be is majd bevágtam a tetejét. Előmelegített sütőben lefedve sütöttem kb. 55 percet és pár percet még tető nélkül. Persze elfelejtettem kivajazni és kilisztezni a jénait. De erre már csak kelesztés közben jötem rá, amikor már nem akartam a kenyeret ki-be rakni. Képzeljétek el a 3,75 literes jénaim tele lett a kenyérrel. Nagyon könnyű, lyukacsos bélzetű kenyér lett. És egy kicsit már kirepedt, hallottam hűlés közben ahogy pattog a héja.
A párom azt mondta, hogy megtiltja nekem, hog ilyen kenyereket süssek, mert persze 2 szeletet csak úgy magában megevett.(és neki sem hiányzik ám az üres kenyér) Margitkának küldtem képet.
A dagasztás nélküli kenyérről kérdeznék! Találtam egy zománcos lábast, amiben lehetne sütni, de nem ragad bele? Látom, hogy Te szilikonba sütöd, de a videón nem mondtak róla semmit? Másik, nem sok ez a sütési idő? 30 perc 260 fokon, majd még 20 perc fedő nélkül? Nekem szénné ég ennyi idő alatt ilyen hőfokon
Sajnos én a világ vége előtt lakom egy lépéssel, egy faluban, ezért is szoktam szinte mindent az internetről beszerezni, de valahogy ez a kenyérsütő nem akar így összejönni....
jövő héten a Corában lesz 2 lapátos Clatronic akciósan. Van a közeletekben? Nyitásra menni kellene, mert biztosan elkapkodják. Én úgy tudom, nincs minden gépen csak sütés program, figyelni kell rá, ez szerintem nagyon fontos! Minden gép legalább 2 méretben tud sütni, de azt hiszem a nagyobb gépek többet is tudnak. Ne add fel! Üdv
Sziasztok!
Most már kezdek ideges és türelmetlen lenni!!!!!!!!!!
Egy hete még volt a nyíregyi Metróban Clatronic/Bomann kétlapátos, de már ELFOGYOTT!!!! Tegnap még megvolt a Hausmeister gép a debreceni Metróban, ma már NEM!!!! Ma délelőttig még volt a Tesco-ban Hauser kétlapátos 11e-ért, most már NINCS!!!!
Ilyen nincs!!!! Mikor lesz nekem gépem!!!
Már ezzel kelek, ezzel fekszem, sőt erről is álmodom.... Nelly hol van már az a gép ami csak rám vár???
Egyébként minden kenyérsütő tud CSAK sütni is? És csak akkora méretű kenyeret lehet benne sütni amit megadtak, vagy lehet kisebbet is. Vagy ezt inkább külön a sütőben célszerű megsütni?
Most úgy érzem magam mint egy kisgyerek aki a második (vagy akárhanyadik) "MIÉRT?" korszakát éli...
Sziasztok!
Megsült a kenyerem, be van keverve a következő adag. A gépben meg dagasztodik a fiam mindenheti teljesőrlésű kenyere.Mára maradt a tegnapi ebédből. Holnapra meg odaraktam a Palóclevest. Küldök Margitkának képet.
Batka a párom jót nevetett a párod beszólásán. Elmeseéltem neki, hogy az éjjel folyamás eltünt a maradék is. Na kiváncsi vagyok ő mit mond majd.
Batka! Légyszi írd meg, milyen lett a kalács, mennyire kókusz ízű!
Margitka, szavaztam, nekem is bőven elég az ABC-s, legtöbbször én ott keresek, mert ahogy Batka is írta, nem mindig egyértelmű, hogy hol keressem a receptet.
Ma burg. kovászos formakenyeret sütöttem. Mielőtt betettem a sütőbe, alufóliából csináltam fölé egy kupolát, jó szorosan a forma széléhez nyomtam, és így sütöttem. Kicsit kivehettem volna hamarabb is, de nagyon szép piros, vékony, ropogós héjú, kenyérke lett, és 20 perc múlva teljesen kicserepesedett, még az oldala és az alja is.
A keresett kalács ill.briós recit a 11667 hsz-ban megtalálod! Ha lesz időd légy szíves írj bővebben a kókuszpasztáról. Ár, mennyiség, felhasználási lehetőségek. Köszi, üdv
Sül a kalácska, mennyei illatok terjengenek. Végül elfelejtettem kiírni Limara receptjét, úgyhogy a nutellás kalács tésztájából csináltam, csak a folyadékot a kókusztáblából gyártott kókusztejre váltottam.
A szavazáshoz - meg általában a receptek megtalálásához - annyi kiegészítést fűznék, hogy minden böngészőben a ctrl+F együttes megnyomására felugrik a keresőablak, és ott simán beírja az ember, amire emlékszik a recept címéből, vagy a receptet beíró nevét, majd buzgón nyomkodja az entert, és tök hamar meg lehet találni a dolgokat.
A kategóriákkal az a baj (ahogy Margit is írta), hogy nem egyértelműek, mármint nem mindig lehet biztosan tudni, hogy egy adott kaja hova tartozik, így ezt a keresést legalább a legvalószínűbb csoportban ÉS az egyéb-ben meg kell ismételni - ami dupla meló, szerintem. Nem utolsósorban pedig kevesebb munkát adnánk Margitnak. De nem akarok agitálni
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit