E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2006.12.04. 17:21 - #11855

Sziasztok! Megsütöttem az "új" kenyeret amit tegnap bekevertem, ez most szebb lett. Én szilikonos papirra szórtam a darát, ahol nem volt ott egy kicsit ragadt, de elég szépen lejött. Nekem is elég lágy lesz a tészta, de ez nem okozoztt gondot. Mindenkinek nagyon izlik. Este bekeverem a következőt, hogy holnap este kelljen megsütni. Holnap lesz a pénteki 60 emberes bevásárlás. Az alábbi menüt tervezzük: kolbásszal töltött karaj csirkepástétom (ez már készen van) virslis kiflik, körözöttes, téli szalámis, sonkás szendvics, francia saláta, majonézes burgonya, sós és édes sütik. Azt hiszem sütit most készen veszek.

Limara Előzmény | 2006.12.04. 16:51 - #11854

Szia Somika!

A mérőpoharamon be van jelölve a 3 pohár (cups), de most megnéztem ez csak 2 deci poharanként. Mindjárt bekavarok még egy adagot, megpróbálom jénaiban is. Üdv


somika2 Előzmény | 2006.12.04. 16:13 - #11853

szóval folytatom,valamit megnyomtam az előbb....

Mennyi lisztet tettél bele,nekem soha nem lesz lágy,sima liszttel sütöd?Én eddig simával csináltam és 2 és fél decis bögrével,ugyanezzel mértem a vízet is.Amikor kiveszem a tálból és hajtogatom ,akkor nagyon sok lisztet teszek alá.És nagyon sok grízt is teszek utána,az egész tésztát ellepi.Nekem teljesen száraz a konyharuha.Én eddig 3x sütöttem és mindig jénaiban,250 fokon,de az edényt fel kell előtte forrósítani.Én beteszem a jénait a sütőbe amikor bekapcsolom. Mindig pontosan szoktam sütni,30 percig fedővel és 20 percig fedő nélkül ,de nem égett eddig meg.Ma is bekevertem tk.lisztből és rozslisztből is ,kíváncsi vagyok mi lesz belőle.Majd holnap beszámolok róla.

Kellemes délutánt kívánok!

 


somika2 Előzmény | 2006.12.04. 16:04 - #11852

Szia Limara!

Mennyi


Limara Előzmény | 2006.12.04. 14:34 - #11851

Sziasztok!

Szóval nem is én lennék, ha nem bénáztam volna el a kenyeremet! A tészta nekem is elég lágy lett, legközelebb egy kicsit több lisztet teszek bele. Sütőpapírt tettem a konyharuhára, azt zabkorpával szórtam meg, így pihentettem a tésztát még 2 órán át. Ahol nem volt épp zabkorpa, ott jól beleragadt, átázottt a sütőpapír, de valahogy átküldtem a láboskámba. Egy zománcos lábast, ami kezdetben fehér volt, tettem be a sütőbe, azzal együtt hagytam átforrósodni, mire kivettem kissé fekete volt. Bele bűvészkedtem a tésztát, és 2 réteg alufóliával letakartam. +0 percig így sütöttem, akkor kitakartam, már majdnem jónak tünt a színe, bár sejtettem, hogy alulról már jól megsülhetett. Hagytam még 15 percig, de 5 is elég lett volna, mert arra kaptam föl a fejemet, hogy már a legbelső szobában is gomolyog a füstGyorsan kiraktam a terszra, akkorákat pattogott... Pár perc után végülis sikerült a fazékból kiszedni, de sajnos a héja keserű lett, viszont a belseje nagyon finom. Szerintem a zománcos lábosban vagy kisebb hőfokon, vagy rövidebb ideig kell sütni, mert jóval vékonyabb a fala mint a vaslábosé. Még megpróbálom jénaiban, remélem bírni fogja a hőfokot.

Azért, hogy sikerem is legyen, megcsináltam a kókusztejes brióst, az viszont nagyon szépen sikerült. A kisfiam csinálta a csigákat, biztosan azért lett ilyen szép. Legközelebb talán egy kicsit több cukrot teszek bele, egy lehelettel lehetne édesebb. 50 dkg liszt kellett hozzá, és fél csomag élesztő.

Mindkettőről küldtem képeket Margitkának, illetve még egy gyönyörű karácsonyi faliképről is, amit a húgom készített nekem

Bénaságom története az elöbb folytatódott, csuktam be a komód jó nehéz fiókját, közben a kicsire figyeltem, teljes súlyommal ! nyomtam a fiókot, de az ujjam ott maradtMár lefeketedett a körmöm

További szép napot!


rozsakvarc961 Előzmény | 2006.12.04. 12:00 - #11850

 Sziasztok Lányok!

Fantasztikus dolgokat sütögettetek az elmúlt időszakban.

Limara! Kitartásodat nem győzöm csodálni a letakarás területén. Nem semmi ötlet az edény fölé sátrat építeni.

Hol találom a dasztás nélküli kenyér receptjét? Az én érdeklődésemet is nagyon felkeltette.

Bezsa! Kb. 4-5 kg kupak már megint összegyűlt. Gyűjtöd még?

Még nem szavaztam, de én is az "egykéhez" fogok csatlakozni. Igaz nem veszek el az ABC-ben, de számomra kényelmesebb ha a kategóriákban keresek. Most ha pl. zsömle v. kenyér receptet keresek,  nem kell az összes receptet átböngésznem. De ha a többség az ABC mellett dönt, akkor azt fogom használni, és azt fogom megszokni. Legfeljebb több időt szánok a keresgélésre.

További szép napot kívánok Mindenkinek!

 


majorkaj Előzmény | 2006.12.04. 09:26 - #11849

Szia Limara !

Ezt a szépséget 3,5 vagy 3,75 literes jénaiban sütöttem aminek az oldala és a teteje is magas. Lemértem 1 kg-os kenyér lett, pedig én csak 60 dkg össz liszt mennyiségből csináltam, mert többet nem tud a kis gépem dagasztani. Üdv:Julika


Limara Előzmény | 2006.12.04. 07:56 - #11848

Sziasztok!

Hát pékecskék, gratulálok, nagyon-nagyon gyönyörű kenyereket sütöttetek A dagasztás nélküli kenyérke is nagyon klassz, de Julika kenyere is csudi szép! Tényleg csodákat tesz a letakarás!

Julika! Mekkora jénaiban sütötted ezt a szépséget?

Margitka! A lúdlábnak eddig ellenálltam, azt gondoltam nekem túl csömör, de most azt hiszem karácsonyi sütinek az étlapra kerül

Az este engem kidobott a g-portál, hiába is akartam visszajönni, nem sikerült, karbantartást írt ki, viszont azt látom, ti folyamatosan írtatokconf44.gif

Megyek, összeállítom a kókuszos brióst

Legyen szép a napotok, üdv

 

 

 


EmMargit Előzmény | 2006.12.03. 23:06 - #11847

Szia Joli!

Itt a kép a Lúdláb végéről:

                Lúdláb (utolsó szelet)

Egyet elfelejtettem írni. A csokimázba sokkal több olajat tettem, mint a megadott mennyiség volt. Csak löttyintettem - legalább 3 ek-nyit sikerült öntenem - de még így is meglehetősen törik, tehát egy kicsivel többet is elbír szerintem. További szép estét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.12.03. 22:56 - #11846

illetve azt is írták, hogy metric cup, vagyis 2,5 decis csészével érdemes mérni. Na, ma korán fekszünk, úgyhogy jó éjt mindenkinek!

Batka Előzmény | 2006.12.03. 22:53 - #11845

A dag.nélküli kenyérhez találtam még pár érdekes dolgot:
1. zsírpapíron keleszteni (másodszor) konyharuha helyett, arról simán lefordul
2. 4 literes edényben sütni, akkor helyes buciformája lesz.
3. kicsit több só (akik vmiért nem találják elég ízesnek)
4. egyharmad lisztmennyiség tk liszttel helyettesíthető.
5. az edényekről már írtam, az első próbálkozáskor túl nedves tésztáról többen panaszkodtak, valamivel kevesebb víz a megoldás.
Egyébként tényleg pattog és cserepesedik, ahogy hűl.

EmMargit Előzmény | 2006.12.03. 22:39 - #11844

Szia Superkeri!

Cukrászkodást én tanulok tőletek
Ünnepek után én is visszaveszek majd egy kicsit a lendületből, mert ez tiszta hízókúra. Erre igazán nincs szükségünk, de olyan jó ezeket a finom sütiket végigpróbálgatni és kóstolgatni 

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.12.03. 22:35 - #11843

Sziasztok!

Hozok képeket.

Szokimoki is megsütötte a dagasztás nélküli kenyeret:

            dagasztás nélküli kenyér  dagasztás nélküli kenyér

Bezsa szintén ezt sütötte meg:

             dagasztás nélküli kenyér

Érdekes és szép ez a kenyér, gratulálok hozzá mindkettőtöknek!

Julika is gyönyörűt alkotott. Látszik milyen ropogósra sült/hűlt a kenyér, ami lefedett jénaiban készült most:

            Csomagolt kenyér, most lefedve sült  Csomagolt kenyér, most lefedve sült

Batka a kókuszpasztáról küldött képet, remélem olvasható maradt a szöveg a másodikon:

                 kókuszpaszta        kókuszpaszta

Somika is a dgaasztás nélküli kenyérről küldött képeket. Ez is szép lett, gratulálok Somikának is:

 

dagasztás nélküli kenyér dagasztás nélküli kenyér dagasztás nélküli kenyér

                              dagasztás nélküli kenyér

További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit  


somika2 Előzmény | 2006.12.03. 22:33 - #11842

Ja,azt elfelejtettem mondani,hogy tegnapról maradt egy kicsi belőle és a héja puhább lett,mint a sütés napján.

somika2 Előzmény | 2006.12.03. 22:31 - #11841

Sziasztok Lányok!

Bocs,hogy nem hoztam a képeket a kenyérről,de nálunk összejöttek a névnap és a szülinapok,szombaton és vasárnap is.Most mentek el a vendégek.

De azért tegnap este megint bekevertem egy ilyen kenyeret,a családnak ízlik és nincsen vele sok munka,Nekem ma sem volt lágy a tészta,most is sima lisztből csináltam és szintén jénaiban.

Holnap megpróbálom tk.vagy rozslisztből is kíváncsi vagyok milyen lesz.

Szép estét! 


superkeri Előzmény | 2006.12.03. 22:26 - #11840

 Margitka! Köszönöm a segítséget! Úgy látom, most már nem csak pékinasok vagyunk, hanem elő lépünk mint cukrász tanonc is, ha követni akarunk Téged. Bízom benne, hogy majd ha elmúlnak az ünnepek, kicsit csitul a sütiláz, legalább is a részemről. Beérem én akkor már fincsi kaláccsal is!

Jó pihenést, szép napot kívánok holnapra  superkeri


Batka Előzmény | 2006.12.03. 22:25 - #11839

Jégkása:
1. állati finom
2. van vele max. 5 perc meló
3. könnyen reprodukálható.
Egyébként pár nap alatt bejárta a világot, ami azért valljuk be, azt jelenti, tényleg jó.
Szóval próbáld ki, és meglátod.

EmMargit Előzmény | 2006.12.03. 22:13 - #11838

Szia Superkeri!

Örülök, hogy tetszik a Lúdláb, nem is bonyolult az elkészítése és nagyon finom. Már csak 2 szeletnyi van belőle. A gyerekeim szerint ez a legfinomabb az összes eddigi süti közül, bár ezt nem osztom teljes mértékben, mert a korábbiak között is több nagyon finom volt.

Direkt emiatt vettem vajat, tehát ezzel csináltam.

(Az Auchanban vett 12,5 dkg-os, olcsó, Szlovák vagy Cseh vaj bevált.)

A következő sütit még nem tudom mi lesz, de majd megint beszámolok róla.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.12.03. 22:09 - #11837

Sziasztok!

Két nap is ünnepeltünk, volt egy születésnap és névnap is . Majd küldök képet holnap.Látom sokatokat megfogott a dagasztás nélküli kenyér, Modjátok miért olyan jó ez?

További szép estét Jégkása


superkeri Előzmény | 2006.12.03. 22:00 - #11836

    Szia Margitka!

Felvettem a karácsonyi sütik sorába a Lúdláb tortát. Azt szeretném kérdezni, hogy a krémet Te vajjal v. margarinnal készítetted-e? Köszi


[Későbbi] [12075-12056] [12055-12036] [12035-12016] [12015-11996] [11995-11976] [11975-11956] [11955-11936] [11935-11916] [11915-11896] [11895-11876] [11875-11856] [11855-11836] [11835-11816] [11815-11796] [11795-11776] [11775-11756] [11755-11736] [11735-11716] [11715-11696] [11695-11676] [11675-11656] [11655-11636] [11635-11616] [11615-11596] [11595-11576] [11575-11556] [11555-11536] [11535-11516] [11515-11496] [11495-11476] [11475-11456] [11455-11436] [11435-11416] [11415-11396] [11395-11376] [11375-11356] [11355-11336] [11335-11316] [11315-11296] [11295-11276] [11275-11256] [11255-11236] [11235-11216] [11215-11196] [11195-11176] [11175-11156] [11155-11136] [11135-11116] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU