E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.12.05. 18:42 - #11875

Szia Superkeri!

Kicsit eltűntem, de most megint itt vagyok.

50 dkg liszthez 2 dkg élesztőt tennék, hacsak nincs még a tésztában valami nagyon "lehúzós" dolog, vagy a töltelék nem nagyon sok. Ezek miatt lehetne emelni még egy kicsit az adagot. Ha relatív kevés kovászt teszel (max.10 dkg), akkor maradhat is ez az élesztőmennyiség.

Kíváncsi vagyok, majd mesélj erről a csigáról! Sok sikert hozzá, üdv, Margit


zazimami Előzmény | 2006.12.05. 18:41 - #11874

Sziasztok! Infókat kérnék két gépről! Az egyik a CLATRONIC BBA2864, a másik az ELTA BA123. Van mindkettőből a Metróban :) Az egyiket a szüleimnek, a másikat magamnak szeretném megvenni.

szokimoki Előzmény | 2006.12.05. 18:28 - #11873

Veress Miklós: Mese a Mikulásról


Hókastélyban jéglakás:
Ott lakik a Mikulás.
Szél a szánja – mégse fázik,
Úgy röpül egy messzi házig.

Csengõje a hópehely.
Szánkójának énekelj,
Mintha dallal idehúznád,
S tedd ki ablakba a csizmád.

Ne lesd meg a Mikulást,
Rajta varázs a palást:
Leshetsz reggelig magadban,
Mert ha eljön, láthatatlan.

Hogyha tudnád, hol lakik,
S odaérnél hajnalig,
Jutnál mesebeli tájra –
Elolvadna palotája.

Megriadna és tova –
Röpítené fagylova,
A helyén meg, idenézz csak,
Sírdogálna ezer jégcsap.

Ne lesd meg a Mikulást,
Hadd suhogjon a palást,
Jöjjön, jöjjön láthatatlan
Éjszakában és havakban.

Táncolj, örülj, énekelj,
Mint kerengõ hópehely.
Csengõjüket fenyõk rázzák,
Telis-teli cipõd, csizmád.


 

szokimoki Előzmény | 2006.12.05. 18:28 - #11872

Télapóka öreg bácsi,
hóhegyeken éldegél.
Hóból van a palotája,
kilenc tornya égig ér.

Miklós-napkor minden évben
tele tömi puttonyát,
mézes-mázos ajándékkal
szánkázik az úton át.



 

Cordula Előzmény | 2006.12.05. 17:52 - #11871

Bocs, hogy mostanában nemjutok ide de az új családtagunk kevés szabadidőmet is lefoglalaja. Most is egy receptet keresek az a neve, hogy svéd Luca napi sütemény. Tudtok ebben segíteni? Azt sem tudom, hogy jó topikba írtam ezt be. Köszönöm

Limara Előzmény | 2006.12.05. 17:38 - #11870

Sziasztok!

Majorkaj! Csak egyszer dagasztottam 20 percig a tésztát, pont ahogyan Superkeri írta. Utána duplájára kelesztettem, majd gyengéden átgyúrtam, daraboltam, formáztam, kelesztettem, sütöttem.

Szép estét, üdv


superkeri Előzmény | 2006.12.05. 16:41 - #11869

   Szia Margitka !

De jó hogy itt vagy! Kellene egy kis segítség. A kenyérsütés otthon c. könyvben találtam egy gombás csiga recit, ezt sütném meg. De: a recept 4! dkg. élesztőt ír50 dkg liszthez. Nem sok ez? Egyébként én élesztős-kovászos verzióban sütném. Légy szíves megírni, miből, mennyit tegyek. Nagyon köszönöm előre is. Üdv. Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.12.05. 16:33 - #11868

Sziasztok!

Én ma pecsenyezsömlét sütök. Volt sült csirkéből egy kis maradék lé, ebből dagasztódik most a tészta. Még gondolkozom, hogy csak zsömle legyen-e belőle vagy kenyér is, majd még kitalálom.

Superkeri! Milyen kenyeret sütsz? Kíváncsivá tettél, majd mesélj róla.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.12.05. 16:23 - #11867

Majorkaj! az előző befejezetlenül ment el! Tepsin kelesztés:20-40 perc, majd sütés. Remélem érthető voltam. Jó sütögetést! üdv.

superkeri Előzmény | 2006.12.05. 16:20 - #11866

   Szia Majorkaj!

Bocs. hogy belebeszélek, látom Limara még nem volt itt, ma, és úgy tudom, egyforma gépünk van és korábban erről már írtunk, hogy csak 1x dagasztjuk a kalács tésztát, mert gyönyörűen kidolgozza a gép már az 1 dag. alkalmával. Én nem is annyira a kelési időt figyelem, mint az üstöt. Ha tele van az üst a kelttésztával, időtől függetlenül, (ált. 1 ó) akkor már veszem is ki és formázom. Utána ismét kelesztés a tepsin: 20-40


superkeri Előzmény | 2006.12.05. 16:11 - #11865

    Sziasztok!

Tegnap bevásároltunk lisztből. A  közeli kisvárosban működő malomnak van lisztes boltja és ott sikerült BL 80 lisztet venni, elfogadható áron.

Ma ki is próbáltam a lisztet. Ismét a Kalácscipócska tésztája volt soron. Most hozzáadtam 5 dkg burg.pelyhet, vagy ez v. a liszt tette elég lággyá a tésztát. Azért elég jól elboldogultam vele. Formákban sütöttem meg, a következő formában: kicsi jénai fedő: kókuszos csiga, kicsi jénai fedő:birssajt darabkák-diós-barnacukorral megszórva. A tészta nagyobbik felét ismét ketté oszt.: 1.fahéjas-cukros, 2. lecsepegtetett körte befőtt szeletek. A két rudat összecsavartam és koszorú alakra hajtottam, kerek fedőben sütöttem. Gyönyörű piros-fényesre sikeredett a sütése. Még forró, kóstolás később.

Már hízik a kovászom is, holnap kenyér sütés lesz. Egy új recit szeretnék kipróbálni, ha sikeres lesz, leírom.

További szép napot Superkeri


majorkaj Előzmény | 2006.12.05. 12:29 - #11864

Szia Limara !

A kókusztejes brióssal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy Te egyszer dagasztottad csak és mennyi ideig kelesztetted ? Én is meg szeretném sütni. Már vettem kókusztejport és abból fogom gyártani a kókusztejet. Üdv:Julika


EmMargit Előzmény | 2006.12.04. 22:25 - #11863

Szia Nelly!

Az én receptjeimhez nem nyúlnék. Megkérlek, hogy írd meg még egyszer, hogy mi és mit töröl le, mert most hirtelen nem találtam meg. Bocs, biztos fáradt vagyok.

További szép estét, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.12.04. 22:06 - #11862

Sziasztok, az ABC-re és Margit receptjeire külön szavazok.

nelly52 Előzmény | 2006.12.04. 21:15 - #11861

Margitka! Ugye a Te recijeid azért megmaradnak külön? Mert sokszor a Te alapkenyered, vagy kalácsod szoktam elővenni, vagy ajánlani ismerősöknek. Ja, és légyszi csinálj valamit a felhívásoddal, mert letörli az elejét a reciknek, majd nézd meg! Ha ráérsz! És köszi!
Gratulálok minden bátor kezdeményezőnek, aki megcsinálta az új kenyeret, és nagyon ügyes is volt! Én is megpróbálkozom vele biztos hamarosan, pláne ha semmit nem kell vele dolgozni! Az a kis hajtogatás meg belefér. Azért majd kijegyzetelem mindenki tanácsát, mert biztos ami biztos.Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.04. 21:02 - #11860

Sziasztok! Én is szavaztam, és a második változatra, mert van, hogy kenyér recit, vagy kalács recit keresek, de többször abc-ben kutatok. De Margitka már így is eléggé le van terhelve, én pedig ráérek, s ha mégsem találok valamit, még mindig itt vagytok Ti. Tehát legyen a legegyszerűbb megoldás.Nelly

somika2 Előzmény | 2006.12.04. 18:57 - #11859

Az enyém kb.21 cm átmérőjű /a jénai/,a kenyérke nekem már nem nagyon nőtt utána.Talán  a magassága egy- két centit.De a hajtogatás után a konyharuhába kell csomagolni nem a sütőtálba.2 óra múlva kell sütni.

Szép estét!


Joli Előzmény | 2006.12.04. 18:23 - #11858

Szia Somika!

Köszi a választ.

Ez akenyérke kb. mekkora átmérőjü lesz?  Hajtogatás után a jénaiban még mennyit kel?

Üdv. Joli


somika2 Előzmény | 2006.12.04. 18:05 - #11857

Szia Joli!

Nyugodtan sütheted abban a jénaiban,nekem is kb.20 éves,szerintem csak az a lényeg,hogy hideg sütőbe tegyed és a sütővel együtt melegedjen fel.Hidd el,én már 3x is ugyanabban a sütőedényben csináltam.Ezek az edények csak a hirtelen hőmérsékletváltozást nem bírják.De ha van cserépedényed abban is lehet,a Batka azt írta tegnap.

Bezsa,mi az a 60 emberes bevásárlás? Mindet Te látod vendégül?

Szép estét kívánok!


Joli Előzmény | 2006.12.04. 17:57 - #11856

Sziasztok!
Tegnapi kérdésemet elküdtem és kidobott a gportal.
Margit köszönöm a választ. A ludlábhoz rumos meggyet használtál?
Ma én is hatalmas briosokat sütöttem, de nem kókuszosat, hanem vanilia aromával és jégcukorral a tetején. A nagylyuku hatos muffin sütőben sült. Délután sütöttem bucikat a fiamnak holnapra szendvicshez. Ő a fehér dolgokat szereti de csempésztem bele fehér rozslisztet is. A tetejét a buciknak csak forró vizzel kentem le.
Lehet, hogy este bekeverem én is a dagasztás nélküli kenyeret csak nemtudom miben süssem. Van egy vaslábasom de annak az alja keskenyebb mint felül. Szerintetek az jó? Még vannak zománcos lábasaim, de Limara azt irta, hogy nagyon megsül benne. Az én sütőm egyébként is erősen süt. A jénait nem merem betenni 250fokra, nekem még a mult rendszerből valók a jénai edényeim azok nemtudom hány fokot birnak.
Méag a kerek kapcsos tortaformán gondolkozom, hogy abban sütöm és letakarom.

Üdv. Joli

 

 


[Későbbi] [12075-12056] [12055-12036] [12035-12016] [12015-11996] [11995-11976] [11975-11956] [11955-11936] [11935-11916] [11915-11896] [11895-11876] [11875-11856] [11855-11836] [11835-11816] [11815-11796] [11795-11776] [11775-11756] [11755-11736] [11735-11716] [11715-11696] [11695-11676] [11675-11656] [11655-11636] [11635-11616] [11615-11596] [11595-11576] [11575-11556] [11555-11536] [11535-11516] [11515-11496] [11495-11476] [11475-11456] [11455-11436] [11435-11416] [11415-11396] [11395-11376] [11375-11356] [11355-11336] [11335-11316] [11315-11296] [11295-11276] [11275-11256] [11255-11236] [11235-11216] [11215-11196] [11195-11176] [11175-11156] [11155-11136] [11135-11116] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU