E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.12.07. 10:47 - #11935

Szia Limara !

Köszönöm. Azt ne tedd akkor miben fogsz sütögetni, keleszteni ? Türelem kalácsot terem !


Limara Előzmény | 2006.12.07. 10:29 - #11934

Szia Julika!

Nemisbéka oldalán van, november 24.-i receptje

Mindjárt kidobom a gépemet, már több mint egy órája kel benne a kalács, de csak passzívan csücsül az alján


majorkaj Előzmény | 2006.12.07. 10:24 - #11933

Szia Limara !

A Trüffel golyóka én is kérem !!! Imádom a trüffeles dolgokat !!!! Üdv:JUlika


Limara Előzmény | 2006.12.07. 10:23 - #11932

Szia Zazimami!

Drukkolok, hogy meglegyen az első géped Mindenképpen Margitka fehér Kenyerét csináld meg először, az elronthatatlan, és jól kitapasztalhatod vele a gépedet!

A narancsdzsem megtalálható a receptesben, Jégkása beírta. Nekem is ez a recept van meg. Almaléből nem tudom hogyan lehetne készíteni dzsemet Szerintem ha már van benne tartósítószer, sehogy, max. zselét?conf44.gif

Ha Explorer böngésződ van, akkor nagyon egyszerű beszúrni a smile-kat. Kiválasztod, jobb egérgombbal rákattintasz, majd kijelölöd a másolást, visszajössz ide a beírásodhoz és jobb egérgombbal a beillesztésre kattintasz. Ennyi! Üdv


zazimami Előzmény | 2006.12.07. 10:03 - #11931

Sziasztok! A narancs dzsemet hogy készítitek? Szerintetek lehetne almaléből is készíteni dzsemet? Nekünk van 100%-os rostos almalevünk, abból gondoltam. Olvastam hogy a kenyérsütőkben is lehet dzsemet készíteni, ezt próbálta már valaki? Remélem holnap meglesz életem első kenyérsütője, és akkor neki is fogok látni a kenyér és kalács sütéséhez, csak el ne vegye a kedvem, ha véletlenül nem sikerülne sütni benne.... Ezeket a smile-kat hogy kell beszúrni????

Limara Előzmény | 2006.12.07. 09:16 - #11930

Szia Superkeri!

Disznótor nagyon jó dolog, minap én is azt sütöttem. Nekem ilyenkor karácsony előtt hozzátartozik a mindennapokhoz, decemberben elég sokszor készítek, nagyon sok kóstolót is kapunk, de késöbb már meg nem enném. Kalóriákkal ráérünk késöbb törődni

Most dagasztja a gépem a csíkos kalács tésztáját, ezt ajándékba viszem a szomszédoknak, magunknak meg kel a burg. kenyérke, most sütőzacsiban fogom elkészíteni.

Narancsdzsemet még én sem készítettem, de most ezt szánom ajándékba, remélem finom lesz Szeretnék még trüffel golyókat is csinálni, találtam hozzá egy jónak, érdekesnek tünő receptet.

Szeretettel, Limara


superkeri Előzmény | 2006.12.07. 08:57 - #11929

    Szia Limara!

Itt vagyok, teázzunk együtt! érdemes elkészíteni a vanília kivonatot, fincsi. Rövid ideig én is gondolkoztam a narancs dzsemen, karácsonyra jó lenne, de annyi más van. v.színű most elmarad. Az új recid ígéretesnek tűnik, én is sokszorsütöttem már a Margitka-féle Molnárkát. Az alma csak finomít, gyengít a tésztáján. Írd meg, hogy sikerült.

Ma jó dolgom lesz, disznótorba megyünk. Na kap a kalóriatáblázat rendesen.

Szép napot kívánok Superkeri


Limara Előzmény | 2006.12.07. 08:40 - #11928

Szia Superkeri!

Köszönöm a segítséget, beszerzem a hozzávalókat, és elkészítem. Most daraboltam fel a narancsokat, már ázik, dzsemet akarok készíteni.

Nagyon jól hangzik a gombás kenyér, tetszik, hogy fenyőmagot használtál, nekem így jobbnak tűnik. Szeretem a fenyőmagot.

Tegnap könyvesboltban böngésztem, és olvastam egy receptet, de nem jegyeztem meg pontosan, de ki akarom próbálni. Molnárkák voltak, aminek a tésztájába almát kell reszelni, majd aszalt vörösáfonyát keverni. Fél kiló lisztből készült, tejjel, reszelt almával, tojás nélkül 3 dkg élesztővel. Ígéretesnek tünt.

Legyen szép a napotok, üdv


ILDIKO Előzmény | 2006.12.07. 06:53 - #11927

Sziasztok lanyok!

Jo reggelt.KENYERKE, igazad van.Igy MARGITUNKNAK is es gondolom nekunk is konnnyebb lenne. /ABC/ Nem kell ise oda keresni.

BEZSA, koszi! Ezen a recepten mondhatom ugy hogy nemzedekek nottek fel. A lanyom azelott amikor meg Pirineni elt, mindig ugy asszocialta: Nagysimonyi= mezespuszi.Aranyos, milyenek a gyerekek! En gyerekkoromba sok nyarat ott toltottem.Sok szep emlekem van rola.En varosi gyerek vagyok es mi a legjobb, :: kiszabadulni a termeszetbe.Uj erdekes dolgokat tanulni.Tobbek kozott a sutes fozest. Lasd Anyukam  es Pirineni.

Szoval igy jott ez a recept annak idejen amikor ide beirtam. Tiszteletbol es megemlekezesbol.

Na, megyek dolgozba. Mindenkinek szerencses es szep napot.


kenyerke Előzmény | 2006.12.07. 04:48 - #11926

Szia Margit!

Időmből az utóbbi időszakban leginkább csak olvasásra futja, az is erősen szelektált.

A szavazások legelején készültem, hogy írok, de csak egy piszkozatrészlet lett belőle.

Mindennapi munkámban évtizedek óta elengedhetetlen a jól megszerkesztett szakregiszter használata. Ez az utóbbi 15 évben, a könyvpiac felhígulása óta, egyre inkább jellegét veszti, szakszerűtlenebb, használhatatlanabb még a komolyabbnak tűnő szakkönyveknél is.

Egy szakácskönyvet nehezen tudok elképzelni kategóriák/tárgyakra bontás nélkül, pedig manapság sorra így jelennek meg a puccosabbnál puccosabb külsejű összeollózott, összehajigált téglányi szakácskönyvek. Sokszor az a benyomásom, amikor ezeket a látványra alapozott tarka, csillogó borítókat látom, hogy boldog-boldogtalan a nagy mani reményében a könyvgyártásra is átnyergelt vagy az írás-szerkesztés terén járatlan nagymesterek úgy gondolták, hogy itt babérokat aratni már nem művészet, hisz művük magukért beszél. Az utóbbi így igaz, csupán a kikeresés lesz művészet a pl. 1000 oldalas apróbetűvel írt könyvben.

Egy 70 oldalas kis füzetecskénél is bosszantó és kiábrándító, amikor az ilyen-olyan pörköltek között, torták és levesek garmadát látom s kénytelen vagyok az egész tartalmat végig bogarászni, hogy a valamelyik fantázia név alatt rejtőző fogást megtaláljam.

Ésszerűnek és célszerűnek tartom mindenhol a Tartalom (itt Receptek) kinyitása után a tárgyankénti lebontás alatt a szoros ABC-t.

Úgy gondolom, ha valamennyien kategorizálnánk és ezen belül saját receptjeinket szoros ABC-be tennénk, akkor az már sokat segíthetne Neked a szerkesztésnél és bevitelnél.

Üdv. kenyérke


EmMargit Előzmény | 2006.12.06. 22:30 - #11925

Szia Bezsa!

Rendben  Köszönöm, hogy átveszed a megmaradó készletet. Majd egyeztetünk még időpontot, várom a leveledet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.12.06. 22:28 - #11924

Szia Nelly!

Szerintem megint a különböző böngészők okozzák azt, hogy amit Te látsz (illetve nem rendesen), azt én nem találom meg. Nálam semmi ilyen probléma nincs, ezért nem is értem, hogy mi lehet nálad. A figyelem rész bal oldalon legalul van, a receptek nálam legfelül nyílnak meg.

Más is látja ezt, amit Nelly írt? Ha igen, milyen böngészővel?
Megpróbálok majd szerezni valami más böngésző/ke/t és megnézem azzal is.

Nelly! Nagyon szívesen a bevásárlást, ez igazán nem volt nagy dolog. Remélem hamar hozzájut mindenki, hogy az ünnepi sütögetéshez még használni tudja. Süssetek velük sok-sok finomságot

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2006.12.06. 22:10 - #11923

Ildikó Ebben a receptedben az egyik legklsszabb dolog a vajdlingba bale és összeráz.

bezsa Előzmény | 2006.12.06. 22:06 - #11922

Szia Margitka! Cukorra is és sóra is. Ha sok lesz majd kapnak a családtagjaim, barátnőim. Tehát a mi plusz azt csak csomizd be nekem aztán majd én randalirozom.

ILDIKO Előzmény | 2006.12.06. 21:58 - #11921

Jo estet lanyok!

NOGEAM, ha fent vagy: Irtam egyszer vha egy mezespuszi recit.Cim: PIRIMAMA -mezespuszedlije. Nagyon jo, kiprobalt es sokszor megsutott falusi recept./Nagysimonyi,-VAS-megye/

A mezespusziknak sztem mindig kell 1-2 napot allni mire kellokeppen megpuhul.Susd a fogyasztas elott 1-2 nappal.

 


nelly52 Előzmény | 2006.12.06. 21:53 - #11920

Hű Szuperkeri! Már aludni készülök, de ez a gombás kenyér megmozgatta a fantáziámat! De jó Neked, hogy ilyen klassz dolgokkal is kísérletezhetsz! Nálunk a fiúk nincsenek elájulva az újdonságoktól. Pedig néha nem árt a változatosság! Jó éjt! Nelly

superkeri Előzmény | 2006.12.06. 21:36 - #11919

    Sziasztok!

 Ma nagyon fincsi kenyeret sütöttem. Az eredeti címe: Vargányás csiga. Nekem csak szárított fűzfa gombám van, ezzel készítettem és pirított diót és néhány szem fenyőmagot tettem hozzá. A fűszerezése: kevés provanszi fűszerkev. és csipet kakukkfű. Kelesztés után 2 bauqett-et formáztam a tésztából. Gyönyörű és nagyön finom kenyérkék lettek. Lehet egy kicsit több volt a fűszer, a gomba íz nem nagyon jön ki. Gondolom a vargányának intenzívebb az íze. A pontosrecit beírom a Bármi...-be.

Köszönöm Mindenkinek a Télapós jó kívánságokat!  Üdv


nelly52 Előzmény | 2006.12.06. 21:31 - #11918

Na már többet nem kotyogok ma, csak még annyit: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK MARGITKA A BEVÁSÁRLÁST!!! Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.06. 21:26 - #11917

Egyébként nem gondoltam volna, hogy ennyien használják a kategóriás receptkeresőt. Talán csak azért, mert magamból indultam ki. Igaz, néha én is rámentem a kenyér, vagy kalács csoportra, és ott bóklásztam. Margitka, nem írigyellek, mert nem tudom, mit csinálnék a helyedben. 17-en abc-sek vagyunk, 12-en pedig kategóriások. Nem lenne jó senkit sem elveszteni azért, mert bonyolultabb lenne neki a keresés, de Neked is jó lenne valami egyszerűsítés. Hátha lesz valakinek valami jó tippje. Ha meg már kitaláltad, akkor bocsi az eszmefuttatásért.Nelly

superkeri Előzmény | 2006.12.06. 21:25 - #11916

    Szia Limara!

 Valamikor júl. elején "megalapoztam" karácsonyra a vanília kivonatot. 1dl 96%-os alkoholt higítottam 1dl vízzel és ehhez tettem 3 vanília rudat. De ha neked van 2dl Vodkád, az is jó. legalább 2 vanília rudat tegyél hozzá. Az ősszel már használtam belőle, de most már sokkal intenzívebb az íze és illata.


[Későbbi] [12075-12056] [12055-12036] [12035-12016] [12015-11996] [11995-11976] [11975-11956] [11955-11936] [11935-11916] [11915-11896] [11895-11876] [11875-11856] [11855-11836] [11835-11816] [11815-11796] [11795-11776] [11775-11756] [11755-11736] [11735-11716] [11715-11696] [11695-11676] [11675-11656] [11655-11636] [11635-11616] [11615-11596] [11595-11576] [11575-11556] [11555-11536] [11535-11516] [11515-11496] [11495-11476] [11475-11456] [11455-11436] [11435-11416] [11415-11396] [11395-11376] [11375-11356] [11355-11336] [11335-11316] [11315-11296] [11295-11276] [11275-11256] [11255-11236] [11235-11216] [11215-11196] [11195-11176] [11175-11156] [11155-11136] [11135-11116] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU