Margitka! Jobbulást kívánok én is, bár gondolom, már jobban van a kezed, ezek inkább akkor fájnak, amikor a baleset történik velük. De azért még biztos sokáig érzékeny marad, ami sajnos Neked nem mindegy. Nekem most kel a burgonyapelyhes kenyerem. Már rég nem sütöttem ilyet. A dagasztásnál nekem nem víz, hanem liszt kellett még bele, mert nem bírtam kivenni az üstből, annyira nyúlt, ragadt. De aztán megdagasztottam lisszttel, és most kel. A 40 perc kevés volt neki, így aztán még ráadtam egy kicsit. Hát sokat tanultam Tőletek! Régebben még nem tudtam volna, hogy mit csináljak ilyenkor. Most kerestem egy olyan progit, ahol sok idő az előmelegítés, nálam a korpakenyér, és most azon dolgozik a lelkem. De már közelíti a tetejét az üstnek, akkor kezdem majd a sütést. Addig tököt raktam a tepsire, és most az illatozik a lakásban. Nelly
Sziasztok!
Ildikó megsütöttem Pirimama pusziját. Nagyon jónak tünik, megkóstoltam Jó sok lett belőle, ami nem baj, mert nagy a család. Az első adagot kicsit nagyra formáztam, de többi rendben van. Megkapták a szép fehér cukormáz ruhájukat éa most száradnak. Majd csinálok képet, most nem terhelem vele Margitkát, szegénynek eléggé fájhat a keze. Nekem a forró sütőácsot sikerült megfognom, mert a tepsi alja kihúzta én meg nem vettem észre. Az ujjam végét égettem meg, de gyorsan hidegvizzel kezeltem és most már csak egy kicsit érzékeny.
Összeállítottam a mézeskalács tésztáját, mert a jövő héten uncsimmal akarok figurázni.
Habcsókot is kipróbáltam 2 fehérjéből. A következőt keményebbre verem, mert kicsit folyós lett. Most szárad már.
Gyümölcs kenyeret akarok még sütni. Most egy kis pihenőt iktattam be.
Julika, Nogea! Én egy keverék stollent sütöttem. Valaki csinált sütőporos mini stollent a formai ötlet onnan van, de az alaprecept a marcipános stollen amit a recept szerint tul lágynak találtam és tettem még hozz lisztet, hogy forma nélkül lehessen sütni. Én a gépben dagasztottam és ott hagytam egy kicsit kelni csilingeléskor beleboritottam minden beáztatott hozzávalót és a mandulát. Mikor kicsit megkelt 6 felé vágtam, majd kinyujtottam a közepébe marcipán rudat tettem a 2 oldaláról feltekertem és a tetejére tettem még egy ugyanolyan hosszu sodort rudat, majd langyos sütőben kelesztettem. Még forrón lekentem Ramaval és megszórtam porcukorral, majd mikor már kihült még szórtam rá porcukrot. Egy éjszakát a konyhában pihent rácson és reggel egyenként pecsomagoltam celofánba majd kitettem a hüvös, (olyan hüvös mint kint az idő) kamrába. Remélem eláll karácsonyig. Nembirtam ki az egyiket felvágtam. Nekem izlik, igy a felét meg is ettem. Ezek kb. 20 cm hosszu kis stollenek. Láttam a Váci utcában is árulnak stollent, kb. ekkorákat de nagyon drágán. Gondoltam adok belőle 1-1 db-ot karácsonyra két dolgozó barátnőmnek csak elálljon addig.
Tegnap nem jelentkeztem mert általános iskolai osztálytalálkozón voltam. 30 évig nem találkoztunk, de azóta egy szük mag, 7-8 ember, minden évben összejövünk. MOst utána átmentünk az egyik fiuhoz, hogy megünnepeljük az 50. szülinapját igy elég "korán" értem haza és inkább lefeküdtem.
MARGITOM, olvastam a balesetet. Mielobbi gyogyulast javulast kivanok!!!!!Akaratlanul is neha tortenhet ilyen.Az olajon kivul, a goz meg a legrosszabb! Eltudom kepzelni micsoda fajdalmas! Vigyazz magadra!- es TIii is lanyok!! Az unnepek mindig a legzsufoltabb napok egyike, a figyelmunk emiatt lelohadhat. Gondoljatok azert bele.!!
Én a 100 recept kenyérsütőgéphez című könyvből sütöttem már tavaly is a Stollent, ebben marcipánrúd van a közepén. Ezt sütöm idén is, mindjárt neki állok. Üdv:Julika
Margitka! Kíváncsian várom, hogy milyen lett a kenyered!Biztosan nagy klassz, mint mindig.
Nekem a jénaim, még a legnagyobb is kicsinek bizonyult, nem fér el a kenyér a tető alatt, így marad a sütőzacsi egyelőre, majd ha látok, beszerzek egy nagyobb edényt. Hoznál képet a jénaidról is? Csak hogy lássuk, kb. mekkorát keressünk
Tegnap végül nem volt időm mézeskalács tésztát begyúrni, sőt még ma sem lesz, mert vár a narancsdzsem, de majd valamelyik hétköznap Két takarítás között beszúrom egy kis pihentetőnek.
Ma sütnöm kell kenyeret is, meg valamit, amit holnap tud vinni a kicsi uzsira, bár ez elég reménytelen. A kókuszos briósból is még melegen befalt négyet, másnap nem ette meg az isiben, mert már nem friss
Bocsánat, képet majd holnap hozok. Most kezd egy kicsit jobb lenni a kezem, de ideje is már mert majdnem az egész flakon Naksolt magara fújtam. Csúnyán összeégettem magam, de ennél nagyobb baj sose érjen.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, valószínűleg csak délután fogok jelentkezni, üdv, Margit
Köszönöm a bíztatást Mindenkinek!
LIMARA: Neked külön köszönöm a tanácsokat, jegyzeteltem, ha majd elakadok kérdezek!.Most még kicsit kínai amit írtál, de ha elmélyedtem a témában, biztos érteni fogom;-)
Sajnos erre ma nem volt időm...Sok rossz dologgal telt a mai nap, de végül azért két adag muffint - egy tripla csokisat, és egy szalámisat - csak megsütöttem az előbb:-)..És milyen finomak lettek..Ha valakit érdekel, szívesen megírom a recepteket! Mindenkinek jó pihenést!
Most a fiamnak diktálok, ő segített a képeket is megnézni.
Szerintem kelhetett volna még a kenyered. Nagyon nagyot nőtt és ki is repedt a sülés alatt. A megvágott képen is kicsit szorosabbnak látom a kenyér alsó részét, ennél azért talán tudna kicsit lazább is lenni. Ezeket csak azért írtam mert kérdeztél, egyébként szerintem gyönyörű lett a kenyered. A képeket majd egy kicsit később hozom.
Margitka ! Örülök, hogy jól sikerült tegnap a muffinod. Szerintem a tk. liszt sokkal több folyadékot vesz fel mint a sima. Annak is örülök, hogy kipróbáltad jénaiban sütni a kenyeret és ezek szerint sikerült is. Viszont nagyon sajnálom, hogy megégetted az ujjadat.
Minden kis betegünknek jobbulást kívánok ! Jó éjszakát ! Julika
Húú, de kitoltam magammal. A jénai tetőt leemeltem, mert megakartam fogni a kenyeret, hogy eléggé megsült-e és kicsapott alóla a gőz, ami számomra láthatatlnaul volt az edényben. Annyira összeégettem a kezemet vele, mint már rég. Most bal kézzel gépelek, a jobb kezem három középső ujját folyamatosan fújom Naksollal és fújkálom, hogy párologjon róla a szer és hűtse. Régen fájt már így valami, mint most ez. A kenyér klasszul néz ki, majd csinálok és hozok róla képet, ha már tudom használni a jobb kezemet is. Tiszta koncertet csinál, úgy ropog, pattog a héja. Üdv, Margit
Köszönöm már jól vagyok, sajnos a munkahelyi körülmények és az hogy december van nagy hajszát eredményez./ a kereskedelem már csak ilyen/. Olvastam a kelesztés körüli dilemmádat, hát én is gondolkoztam eléggé hagytam e megkelni a kenyerem, a képen ha megtudod itélni esetleg véleményezhetnéd.
Zazimami!
Gratula az uj gépedhez, ezzel mindenki így van mikor elsőre használja.
Nelly, Bezsa!
Jobbulást nektek! Ez az ídőjárás kedvez a baciknak és a vírusoknak.Jöhetne már egy kis hó.
Sziasztok!
Szegény pékkisasszonyomat ma jól megdolgoztattam! Hajnalban sütötte azt az ehetetlen "mű kenyeret", majd délelőtt a kalácsot, majd csak simán dagasztottam vele egy kalácstésztát, amiből kakaós csiga lett muffin formában sütve. (inkább kakaós csigatornyok lettek) de finomak. Majd délután megsütöttem vele a fehér kenyeret. Szép lett és finom!
NAGYON-NAGYON MEG VAGYOK ELÉGEDVE A GÉPECSKÉMMEL!!! Nagyon jól helytállt, de ennyit azért nem fogom dolgoztatni, csak épp nem bírtam betelni VELE!!!
Hát, nagyon érdekesen járok ezzel a kenyérrel. Gyönyörűen kel, már akkora, hogy szívem szerint bedugnám a sütőbe, de hihetetlenül nagyon kevés idő telt el még ahhoz képest, hogy ez mennyi ideig szokott kelni. 2, 2 és fél órákat kelt eddig, most 1 és negyed órája kel még csak. 1 órás kelésnél bevágtam, mert féltem, hogy már később nem tudnám. Úgy toporgok körülötte, mintha az első kenyeremet sütném Persze túlkeleszteni sem szeretném, de azt sem, hogy nem hagyom kelni ameddig csak tud. Jaj-jaj szegény fejem, de rég jártam már így Na megyek is vissza a konyhámba, majd jelentkezem az eredménnyel, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit