Hatalmas lett a kenyér, de pont nem ért hozzá a jénaihoz sehol. Az alját megint csak megszórtam liszttel, ez bőven elég nem kell kikenni semmivel. (Így nem kell a jénait elmosogatni a következő kenyérsütésre és ez sem egy utolsó szempont )
Az egyik megvágott félnek a tetejéről elkóstolgattuk a kockákat a férjemmel, nagyon finom volt , meg 1-1 szelet langyos kenyérkét is teszteltünk.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Visszafelé haladok az olvasásban, Margit, szuper ahogy lefotoztad és a kenyér is szép, de a többieké is mind. Na hajrá én is megcsinálom talán csütörtökön, mert holnap és holnapután későn jövök haza.
Margitka, mint jelent az hogy hamarabb kezted el sütni, mennyi időben kb? Julika, gratulálok neked a sikerekhez, kérlek fotozd le a jénaydat, mert abból is száz féle van! (nekem is több magassában és méretben)
Nekem is kész a 2 kg-os reci alapján készült kenyerem a jénaiban. Ez is szép lett és nagyot nőtt, de a Csomagolt kenyerem ugyanezzel a módszerrel sokkal nagyobbra nőtt. De nagyon könnyű, lágy bélzetű, ropogós héjú kenyér lett. Most is lehetett hallani ahogy pattog a héja hűlés közben.
Szokimoki ! Vigyázz a jénai méretére, mert az én új jénaim is 3,5 literes. Az én régi itthoni ovális jénaimban ugyanezt nem tudtam megcsinálni, mert sokkal alacsonyabb volt a fala és szinte egyenes volt a teteje. A csomagolt kenyérrel tele lett a 3,5 l-es jénaim és a maiból sem hiányzott sok, hogy elérje a tetejét. Ma kivajaztam és megszórtam liszttel a jénait mielőtt beletettem a kenyeret s simán kijőtt belőle.
Kész a csomagolt kenyerem a jénaiban. Gyönyörű lett, majd hozok képet, csak várom, hogy cserepesedik-e ez is.
A tapasztalatom a két sütés alapján a következő:
Ma rácsra tettem a jénait, így szebbre és hamarabb sült a kenyér, mint tegnapelőtt a tepsin. Ez a sütőmmel kapcsolatos probléma, így nem érint mindenkit.
Ma hamarabb kezdtem sütni a kenyeret, mint múltkor, nem vártam meg azt a keltségi fokot. Ez is egy viszonylag kevés (mondjuk közepesen) élesztős és sok kovászos kenyér, de ez valami hihetetlen nagyot kelt a sütőben is. Az előzőt utolsó pillanatban tettem be, ezért nem is lett olyan szép a formája, mint a mainak. Ez szépen megtartotta a formáját és felfelé (is) nőtt. Az első sütésemre azt mondanám, hogy majdnem túlkelesztettem a jénaiban való sütéshez, a mait ideális időpontban tettem be. Erre szerintem mindenki számítson, ha belefog a jénais, vagy egyáltalán a lefedett edényes sütésbe.
Rövidesen hozok képeket, mert kaptam is, üdv, Margit
Szép estét Mindenkinek!
Ildkió, a zselé neve is Water-jel, ez egy egész termék család..Be lehet szerezni nem csak egységcsomagban.Nekem egy kollégám jár fel Bp-re Ő szokott hozni ilyeneket, ha érdekel, megkérdezem tőle honnan és mennyiért..Bár ha jól értem te nem Magyaroszágon vagy..De esetleg a forgalmazó cégen keresztül el lehet indulni, nekik vannak német kapcsolataik is..
Nézelődhetsz ezen az oldalon:
http://www.waterjel.com/
Szép estét, jó pihenést!
MARGITOM koszi a segitsegedet kenyer ugyben.Hogy vannak a virslikek? Biztos nagyon fajnak meg! A holyagok nem repedtek fel? Vazelinos kotes kene ra, egykis Neogranormonnal kombinalva.Nemvoltal esetleg a doktorbacsinal? He? A Te jenaid nekem nagyon regota megvan, csak en nagyobb pipiket szoktam benne sutni, v. mas nagyobb db hust.Igy most jol fog jonni.
BEZSAM, hogy van a TE kis virsliked is? Sokat gondoltam ratok a munkahelyemen is.
NOGEAM, es lanyok. Nyugodtan suthetitek a STOLLET marcipan nelkul. Itt is lenet kapni vele, vagy nelkule, mert NEM mindenki szereti!-a marcipant.
Most allok neki fozni.Zoldbabot keszitek, az hamar megvan, fustolt kolbasszal.
Hal'Istennek holnap tudok menni ujra fizikora, mert ma a munkahelyemen majd kiugrottak a szemeim az agyammal egyutt, olyan migrent kaptam.
GABYE: Mi a neve /gyari/ az egesi zselenek amit emlitettel? Itt is lehet kapni ugymond, de csak munkahelyi mentoladakba lasd : ontodek stb. Csak hivatalosan lehet megrendelni ezert nemtudok en sem hozzajutni.Oreg hibanak tartom, mert a legtobb eges sztem haztartasi balesetekbol is fakad. Igy ezzel a zselevel idoben tudod kezelni es fajdalmat csillapitani.
Amit itt kapok az a drogeriakban kaphato vazelinos eukaliptuszos es egyebb osszetevoju impregnalt gezlapok.Zold szinu. Joo dragan adjak, noha szerintem nem kerulne a felebe sem igazabol. 10.db 1-! retegu lapert 8Eurot kernek el.!!Rablok.
Na mit mondhatok faj a kezed, faj a penztarca.....Szegeny beteg!!!
Julika! Szerintem érdemes megvenni a gépet, de talán tőlem - akinek 3 gépe van - nem is várható más válasz
Szokimoki! Hajrá! Kíváncsi vagyok az eredményre
Nem is mondtam, hogy a jénait nem kentem ki, csak megszórtam egy kevés liszttel. Az oldalán egy helyen ért hozzá a kenyér a lisztmentes jénaihoz (1-2 cm-en), itt egy ici-picit hozzáragadt, de magától kijött nem kellett beavatkozni.
További szép esét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Hű-ha Margitka! Az a cserepes kenyér!Nagyon megkívántam. Nekem is van egy jénaim, de még sosem sütöttem benne úgy, hogy rajta legyen a teteje! Kipróbálom, mert én is cserepes kenyeret akarok!!!! Na jó, szeretnék.
Nekem is NetHausom van. Valamivel később vettem mint Te. Egy időben olyan csapott tetejű kenyereket sütöttem sorozatosan. Azt hittem, hogy a gépemnek annyi s vettem egy akciós 1-lapátos AFK-t, mert annak az üstje azonos volt az én NetHausomével. Aztán kiderült, hogy az időjárás okozta a degenerált kenyértetőket. Azóta örülök, hogy 2 gépem van s mindkettő ugyanazt tudja.
Ebben a rohanó világban úgy gondolom 2 gép már nem luxus egy háztartásban.
Nogea ! Én este tudom csak beírni neked a receptet. Lehet, hogy ki lehet hagyni a közepéből a marcipánt.
Tegnap sütögettem egy kicsit. Először is sütöttem 2 rúd Stollent. Majd az én édes muffin alapreceptemből egy gesztenyés muffint. Az alaprecepthez hozzáadtam 15 dkg gesztenyemasszát és még találtam a polcon egy ezer éves meggybefőttet amit régen én raktam el, abból tettem 5 dkg meggyet és egy pici rumot. Fincsi lett nagyon. Majd következett a Kókusztejes briós. Ez nem volt betervezve, de ezt a héten már meg akartam sütni, így nem hagyott a fantáziám. Szuper fincsi lett ! Aztán jöttek a linzertészták. Azt hiszem nem fog a kedvenceim közé tartozni a linzertészták készítése. A Papsapkát sütöttem meg. De szerintem nagyon kicsikre sikerült kiszúrnom a tésztákat. Igaz 6 cm széles kört írt és nekem pont akkora van otthon. De nekem nagyon kicsik lett és alig tudtam felül a tésztát összefogni. Úgyhogy a papsapkára nem igazán hasonlít, hanem inkább valami papucs félére. De isteni finom ízre. Utána pedig bekevertem a Csigakeksz tésztáját. Na ennél a tésztánál a fehér színű külön életet élt, feltekerni nem igazán tudtam. Jobb is hogy nem látjátok most hogy néz ki a hűtőben. Ma este fogom kisütni. Kíváncsi leszek, hogy a sütésnél is nem fog-e elválni a kakaós tésztától. Küldök majd egy pár képet Margitkának.
Nagy dilemmában vagyok. Ugyanis voltam ma a Tescoban és láttam, hogy a Nethaus gép le van árazva 11.190,- Ft-ra. Ennek az eredeti ára 15.000,- Ft körül szokott lenni. Nekem Nethausom van, igaz még sokkal régebbi fajta, de meg vagyok vele elégedve. Csak félek már, hogy mikor fog tönkremenni, mert februárban lesz 4 éves. 4 éve is 14000,- Ft volt az ára. Azon gondolkodok, hogy megvegyem-e most tartalékba, mert most tényleg 20-25 %-kal olcsóbb mint eredetileg. Üdv:Julika
Ildiko! A fehér kenyér alapreceptnek van egy kovász nélküli, csak élesztős változata is. Ideteszem, hogy ne kellejen keresned, nézd meg, hátha megtetszik: Fehér kenyér (alaprecept, variálható)
Nogea! Én marcipán nélküli Stollent sütöttem, itt a receptje nézd meg, hátha tetszik és kipróbálod valamelyiket:
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit