Tegnap én is elkezdtem a sütést, csináltam mézessütit, de ismételni kell, mert az 5 tepsiből már csak néhány darab van. Ma pedig kipróbáltam a stollent, tőletek kaptam kedvet hozzá. Már régóta nézegettem a receptet, de a fiaim nem szeretik a kandírozott narancsot és citromot. Tegnap Nemisbéka oldalán találtam egy receptet, ami mangóval és aszalt szílvával készül. Szílva helyett nagy szemű mazsolát tettem bele. Nagyon finom lett, egy rúd már el is fogyott, muszáj volt megkóstolni
Mivel a sütő foglalt volt, hosszú idő óta most megint gépi kenyeret sütöttem, de nem igazán vagyok vele megelégedve.
Holnap narancsdzsemet csinálok, hétfőre pedig hókiflit terveztem, beiglit és zserbót majd csak szombaton készítem el.
Emőke! Üdv közöttünk, érezd magad jól, nagyon jó kis csapat van itt.
Már azt hittem valami megint közbejött. Tegnap próbáltam explorerrel írni, de nem jött össze. Mindig kidobott. Gondoltam sokan jártak így, Veled együtt, és azért volt ilyen nagy csönd
Megnéztem a beigli receptedet. Nagyon tetszik! Őszintén szólva én egyszer évekkel ezelőtt sütöttem, és nagyon nem lett jó. De idén karácsonykor lehet, hogy kipróbálom a receptedet. Az apró, kis "nagyanyáink" fortélyaival biztos sikeresebbet fogok majd sütni.
Most már nagyon ideje volt, hogy jelentkezzek. Tegnap este 8 óra felé elmentünk az Auchanba és majdnem éjfél volt, mire hazaértünk. Utána még elpakolás, én meg összedőltem, mint egy üres liszteszsák. (Csak, hogy a fő témánkhoz hű hasonlattal éljek) Ma is reggel óta futok és csinálom a dolgom, de most már be kellett kukkantsak.
Emőke! Köszöntelek a fórumon. Csak megismételni tudom, amit már levélben is írtam: megkérlek nyomkodjad végig a programgombot és írd le, hogy melyik program milyen hosszú. Abból már valamit ki tudunk silabizálni. Talán Az ötleted elgondolkoztató. Meglátjuk mit szólnak a többiek hozzá, én már nagyjából kitaláltam a módját, hogy lehetne egy ilyet megvalósítani.
Rózsakvarc! Én nem bántottam se a Te edényedet, se egyáltalán a Tuppert. A lefedett sütés ötletét megköszöntem, mert úgy gondolom, hogy tényleg nagyon jó és csak azt említettem meg, hogy olcsóbb megoldással is hozzá lehet ilyen kenyérhez jutni. Sajnálom, ha úgy érzed a hozzászólásomból, hogy az bármire is "megjegyzés" lett volna. Nem annak szántam és szerintem nem is látszik annak. Egyszerűen tény, hogy ma nem tud mindenki ilyen drága edényt venni, de lehet, hogy attól még szeretne ilyen szép és finom kenyérkét sütni. Nekik volt megerősítés Limara és Julika kenyere után részemről is, az, amit írtam. Ettől függetlenül szerintem jól megférünk mit itt, akár Tupperben, akár jénaiban, akár tepsin sütjük a kenyérkéinket
Ildiko! Megkaptam a csomagot, nagyon szépen köszönöm, e-mailt írok még ma, de valószínűleg csak esetefelé jutok hozzá.
Most elköszönök, mert van még egy csomó dolgom, de most már megpróbálok legalább időnként jelentkezni, üdv, Margit
sziasztok!
Kipróbáltam az anyukámnak szánt kenyérsütőt is (kétlapátos Bomann CB594-et) a Joli féle burgonyás kenyérrel. Nem tettem bele sikért és aszkorbint, és NAGYON FINOM ÉS GYÖNYÖRŰ SZÍNŰ kenyérke lett belőle. Egy dolgot hibáztam el, mikor megkelt szórtam rá szezámmagot és ettől egy kicsit visszaesett a teteje.Egyébként semmi baja, finom könnyű és nem vastag a héja! Úgy gondolom hogy az én gépemmel az lehet a baj, hogy 1000 W-os, és ezért süt fél centi vastag kemény héjat a kenyérnek (még a legvilágosabb fokozaton is) ez a Bomann pedig csak 750 W-os. És most bosszant az is hogy az Eltám 15.000 Ft volt, a Bomann pedig 10.000 Ft.
Hát, így jártam....
Sziasztok! A segítségetekre van szükségem! Japánban élek a családommal és vettem egy Twinbird PY-D533 márkájú kenyérsütő gépet, aminek egy hibája van, minden leírás (még a gombokon is) japánul van, s a szavak a szótáraim képességét meghaladják. Hátha valaki tud segíteni.
Ittlétem során merült fel bennem az a kérdés, hogy miért eszik Európa kenyeret, Ázsia meg rizst. Nagyon izgatja a fantáziámat. Hátha valaki tud erről is valamit.
S mivel (még mindig) Japánban élek, itt találkoztam egy nagyon jó fórummal. A városban, ahol élünk, minden 10-dik ember idegen, aki hosszabb vagy rövidebb ideig van itt, megvásárol egy csomó mindent, s amikor elutazik, eladja vagy elajéndékozza. Ezért létezik egy internetes hely, ahol adni és venni, esetleg elajándékozni és keresni lehet dolgokat. A Vateláról van tudomásom, de ott közvetítő van. Mit szólnátok hozzá, ha megkérnénk Margitot, hogy hozzon létre egy ilyen helyet itt is. Szerintem többen leszünk, akik el szeretnénk adni vagy ajándékozni, illetve veszünk vagy keresünk mindennapi kenyér(sütés)ükhöz szükséges dolgokat.
Szia Szokimoki!
Ezt recit betettem a karácsonyi ételek, sütik közé. Egy másikat is amit kipróbáltam tavaly. Nagyon jó lett az is. Egy cukrászmester receptje. Kukkants át.
Szia Ildikó!
Én úgy szoktam és ezt szakácstól láttam, hogy a kacsabőrét bevagdosom kockásra és teflon palacsinta sütőben először a börös felét piritom szép pirosra (5-6 perc kb.) aztán a másik felét sütöm néhány percig. Sózom, borsozom, aztán megy a tepsibe, alufólia rá és irány a sütő. Majd leveszem a fóliát elsütöm róla felesleges lét. Persze zsirja az marad. Ez a szakács azt mondta, hogy más fűszer igazából nem kell rá. Persze vannak egyéb receptek mindenféle ördöngösségekkel, de mi legjobban így szeretjük.
Az NLC/ sütik képpel topicban, tuti bejgli/beigli (kinek hogy tetszik) receptet találtam. Képekkel, folyamatában, titokkal együtt. Én tutira kipróbálom! a 16346 és a 16170-es hozzászólásokban. Olyan szép ,márványos tetejű.Nézzétek meg!
Lanyok, megint egykis segitseg kene toletek. A piacon vettem tegnap 3db tenyleg fiatal kacsa combot amit a karacsonyi napokban sztnem elkesziteni-sutni. Hogy keszitsem el? Utoljara 16-18 eves koromban ettem es keszitettem kacsat. A jo Istenke tudja csak mar hogy hogy csinaltam.Recept lenne dogivel a NET-en is, de en igazi hazi magyarosat szeretnek. Van vkinek egy specije, megha a legegyszerubb is.NAGYON koszike elore is!!
Csak gyorsan elújságolom, hogy tegnap megvettem a NetHaus kenyérsütőgépet tartalékba. Hosszabban majd holnap tudok írni, mert ma késő estig dolgozok. Holnap ki is szeretném próbálni az új jövevényt, mert ha ne adj isten valami baja van akkor a 72 órába beleférjek. Úgyhogy holnap gépi kenyeret sütök.
Szia!
Amikor tojássárgájával lekened akkor még nem kell hűvös helyre tenned amikor megszárad rajta a tojásárgája és hajszálrepedések lesznek rajta ahogy kel, akkor kell tojásfehérjével lekenni és hűvösre tenni egy éjszakára vagy ahogy kijön.
Én tavaly csináltam először beiglit akkor is egy jó kis receptet találtam. Ez most kisérlet. Tavaly 16 rúd beiglit sütöttem és el is fogyott. Mindjárt kikeresem és azt is bemásolom. Az nekem elsőre sikerült és a család teljesen oda volt ére.
Hú Bezsa ez nagyon szép !
Ha megsütöd mérd már le hogy mennyi vizet meg tejszint adtál hozzá !
Szerinted ez fele lele arányba megy bele ?
Zsemlemorzsát viszont én nem szoktam tenni a töltelékbe.
Az sem világos hogy a tojássárga lekenés után hol kell pihentetni a beiglit.Szerinted ? Üdv ! Nogea
Budik! Nagyon szép lett a kenyered, gratulálok hozzá. Mekkora cserepeket raktál rá! Nem semmi. Az első képen látszik (a kenyér bal oldalán), hogy nem vágtál elég óvatosan, mert vágás közben leesett egy jó nagy cserép róla.
Látom, hogy többen alkalmazzátok már az én öteletemet, hogy a kenyeret letakarással sütitek. Nekem ez bejött. Látom Nektek is. Örülök, hogy egy új ötletet tudtam Nektek hozni.
Margitka! Én soha nem mondtam, hogy olyan kenyeret, amilyet én sütök, csak tupper edényben lehet. Egyébként azt Te írtad, hogy a cserepesedés titka az én edényemben van. Én mindenkinek javasoltam, hogy nyugodtan próbálják meg jénaiban vagy cserépedényben a letakarást. Be is jött annak aki kipróbálta. Limara a letakarást fantasztikus leleménnyel oldotta meg, és nagyon szép kenyeret sütött. Julika kenyere is szép lett ezzel a sütési módszerrel. Mint írtam, ez az edény nem kenyérsütő edény. Ebben inkább főzök és sütök. Szerintem fölösleges hasonlítgatni, hogy ki miben süt. Mindenki abban süt amivel rendelkezik és ami megfelel neki. Én soha nem írtam be önként a fórumba, hogy miben sütöm a kenyeret. Te kérted, hogy áruljam már el, hogy miben sütöm, hogy ilyen cserepes lett a kenyerem. Szeretném, ha az edényemmel kapcsolatban a hasonlítgatások és a megjegyzések befejeződnének. Szerintem ez a fórum nem erről szól.
Én nagyon örülök, hogy itt megtanultam Margitka tőled zsömlét sütni.(Ezzel korábban nagyon komoly gondjaim voltak) Annak is örülök, hogy tudtalak egy új sütési módszerrel segíteni Benneteket.
További szép estét és nagyon szép álmokat kívánok mindenkinek.
Sziasztok! Én is megsütöttem a csokilencsés kalácsot. A tészta "természetesen" burg.pelyhes. Könnyű, laza és a cs.lencs.-től egészen más íze van, mint a csokidaraboktól. A formázására sajnos nem volt időm, olyan, mintha kenyér lenne, de nem az. Nagyon finom és kalács!! Majd lesz róla kép is. Most kel egy kenyerem rozskovásszal és rozsliszttel. Beletettem egy ősrégi Rőmertpfba. Majd meglátom......
Másnap, hogy elhoztam Tőled, nem bírtam magammal, és sütöttem a csokilencséből egy egyszerű kevert tésztás tortaformás valamit. Nagyon fincsi lett! Köszönöm szépen a fáradságodat, hogy beszerezted! Még töprengek, hogy mit süssek belőle. Szerencsére holnap itthon vagyok szabin. Talán jut rá egy kis időm, hogy összedobjak egy gyors sütit belőle.
Hű Bundik! Ez gyönyörű szép! Gratulálok! Én viszont azt kérdezném, hogy ki tud gesztenyével készített sütireceptet? Igaz, még nem néztem a receptgyűjteményünket, majd megkuksizom. De esetleg ha van valakinek elfekvőben, akkor gondoljon rám lécci! Most találtam a Fakanálban egy meggyes gesztenyecsónak nevezetűt, talán még el sem lehet rontani, ez jól néz ki, de ha van még ötlet, azt megköszönném. Igaz, csak a jövő héten akarok nekilátni a sütésnek, de fel akarok rá készülni. Köszönöm kislányok előre is. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit