E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2006.12.16. 20:43 - #12197

Ja, bocs, most jobban megnéztem. Látom, zöldséges rizs. Ugye? Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.16. 20:42 - #12196

Bezsa! Mi az a kerek sárga a kezedben az első képen? Egyébként nagyon szépen köszönöm a fázisképeket. Mindig örülök, hogy ha ilyet látok, mert én ilyen típus vagyok. Szóval nekem látnom kell, hogy miként kell csinálni, és akkor megy a dolog. Képzeljétek a fiam a kismenyemmmel mézessütit csináltak. Gyönyörűen kidíszítették,és most csomagolják. Ezt visz a munkahelyére kis csomagocskákban a kollegáknak. Még csak egy hete dolgozik, de azért valami jelképes ajándékot csak akar adni, és ezt találták ki. Egyébként júliusban diplomázott, azóta járt állásinterjúról állásinterjúra. Most sikerült, programozó matematikus a lelkem. Nem igaz, hogy annyira hiányszakma! De úgy néz ki, hogy jól érzi magát, és nagyon rendes, fiatal csapattal sikerült találkoznia. Hála Istennek!!! Szóval gesztenyéset a beiglin kívül senki sem tud? Bundik! De guszta lett a csirkéd! Mi van alatta? Nelly

bezsa Előzmény | 2006.12.16. 20:21 - #12195

Margitka az az én képem, de az ncl-es recept szerint készült. Biztos rosszul irtam.

EmMargit Előzmény | 2006.12.16. 19:43 - #12194

Sziasztok!

Meghoztam Bezsa fázisképeit a beigli sütéséről:

Köszönöm a képeket Bezsa. Az utolsót, ami az NLC-ről hoztál azt nem tettem fel, mert felvágott beiglit már láttunk szerintem és nem szeretném, hogy probléma legyen belőle, ha más képét tesszük itt ki, ráadásul a neve nélkül.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.12.16. 19:07 - #12193

Sziasztok!

Na, megint bekukkantottam egy kicsit. Mégis megcsinálom a túrós Stollent is, már formázva kel. (Már, ha formázásnak lehet nevezni, nagyon lágy volt megint a tészta, de azért legalább fel tudtam tekerni.)

Korábban már írtam róla, hogy a Keresztanyámnak van egy nagyon finom sütije, amit a gyerekeim nagyon szeretnek. Parfé-torta a neve, és a lényege az, hogy összesen egy masszát kell csinálni, ennek az 1/3 része a süti alja megsütve, a 2/3 része pedig a krém. Liszt nincs benne. Majd beírom a receptet és hozok képet róla, ha jól sikerül.

Bezsa! Megkaptam a képeket, megpróbálom minél hamarabb hozni.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2006.12.16. 17:29 - #12192

Megcsináltam a fázis sort a párom segítségével. Eőször a beigli töltéséről, felcsavarásáról készített képet. Mivel maradt töltelékem ezért egy fél adag tésztát még összeállítottam pozsonyi kiflinek. A pozsonyi kifli tésztájának készítéséről készültek a képek (ami ua. mint a beiglié). Ezért olyan kicsik a gombócok. Elküldöm Margitkának és remélem aki eddig tartott tőle bátran neki áll.

EmMargit Előzmény | 2006.12.16. 17:13 - #12191

Sziasztok!

Feltettem a képeket és a módosítást az eredeti recepthez, ide: Stollen (Karácsonyi kalács)
(Néhány képen látszik a megégetett kezem, de jórészt azért takarja a liszt :-))

Egy képet megmutatok azért itt is:

                         

Megyek vissza a konyhámba, valamit még muszáj csinálnom, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.12.16. 16:17 - #12190

Sziasztok!

Bundik, de szép lett a csirkéd  Kíváncsi vagyok a beiglire is, majd mesélj róla!

Nekem kész a Stollenem, most egyszerűsítettem rajta és megpróbáltam kicsit hagyományosabb formát adni neki. Mindjárt hozok róla képeket. A fenyőért is sikerült elmenni, kaptam is, szép is, úgyhogy örülök
Még a túrós sollen foglalkoztat, hogy megcsináljam azt is ma, vagy még egy kicsit később? Nem is tudom, majd még kitalálom. Legfeljebb a hűtőbe teszem, ott biztosan nem lesz már baja karácsonyig.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2006.12.16. 15:48 - #12189

Ez a mosolygós tökfej jól kifejezi azt a belső békét, visszatekintést a régi varázsra, amit ma már elég higgadtan tudok szemlélni.

Jó nézni, hogy mimindennel készültök s veletek örülni.

Rozsakvarc hozzászólását (12140) a tupperedényt illetően nem igazán értem. Azt hiszem nem igazán ennek a fórumnak szánta, csupán itt realizálódott.

Nekem ezek a jelenleg divatos, hasznosnak mondott edények nem tudnak akkora csábítást jelenteni, hogy a bevált tepsikéimet, serpenyőimet - melyek csupán néhány évesek - sutba vágjam. A cserepes kenyér sem csábít mivel más dimenziókban gondolkodom. Viszont szívesen olvasom a párhuzamokat, nézem a pufibbnál pufibb cserepes kenyereket, miközben saját műveim mindennél elégedettebben majszolgatom alkalmanként a képernyő előtt egy jó kis lötyikávéval.


kenyerke Előzmény | 2006.12.16. 15:27 - #12188

Sziasztok!

Micsoda ünnepi hangulat     

Bennem egyenlőre az motoszkál, hogy 1 hetet végre itthon lehetek s talán kedvem lesz ezt-azt sütögetni.

Azt hiszem a beiglinél maradunk s Jégkása indíttatására egy kicsit nosztalgiázni fogok a linzerkarikákkal. Vettem hozzá birsalma sütőlekvárt.

Az ünnep a sok változás és intézendő dolog miatt most valahogyan háttérbe szorul.


bezsa Előzmény | 2006.12.16. 14:34 - #12187

Szia! nem kell felfuttatni és a tésztának sem kell igazán növekedni. Majd a sütőben megnő. Nagyon nem is látsz márványosodást. Ép csak kis hajszálrepedéseket. Ha fehérjével lekented és hideg helyen megszáradt akkor a sütőben ahogy megnő megrepedezik rajta a tojás és attól lesz márványos. Nyugodtan kend le a fehérjével most már és dugd hidegre.

Bundik Előzmény | 2006.12.16. 13:41 - #12186

Szia Bezsa!

Hát remélem nem felejtem el. Jelenleg ott tartok, hogy várom, mikor kezd el márványosodni a teteje. Az élesztőt fel kellett volna futtatni? Mert én csak összekevertem a tejjel, és alig látható, hogy növekedne a tészta.


bezsa Előzmény | 2006.12.16. 13:33 - #12185

Szia Bundik! Hmm... az csirek jól néz ki beleharapnék. Én fejtett bableves csinálok még kell neki félóra. Hú, de éhes lettem. Jól néznek ki a beiglik. El ne feledd megszúrkálni. Én majdnem úgy jártam, már betettem a sütőbe mikor eszembe jutott. na gyorsan ki és megbökdöstem.

Bundik Előzmény | 2006.12.16. 13:13 - #12184

Most nézem csak, hogy mennyi az idő! Annyira elvoltam a konyhában, hogy észre sem vettem, mennyire elrepült az idő! Szóval szép napot mindenkinek!

Bundik Előzmény | 2006.12.16. 13:11 - #12183

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Bezsa gyönyörű beiglijén felbuzdúlva úgy döntöttem, ma nekiállok egyet sütni. Az első receptje alapján, csak fél adagból. Most szárad a tojássárgája a tetején. Este fogom kisütni. Svéd zsemlével is próbálkozom, éppen a hűtőben keleget. Azt is estére szánom kisütni. Ezenkívül sütöttem egy csirkét egészben. Ahhoz képest, hogy eddig még soha nem csináltam, egész tűrhető lett.

Bundik


Emoke Előzmény | 2006.12.16. 12:57 - #12182

Sziasztok!

 

Kedves Margit!

Egyelőre nagy titok a kenyérsütő, ezért a hétvégén nem tudom elővenni az ,,uram" előtt, de a jövő héten ,,kisütök" valamit, és majd beszámolok róla. Sajnos Japánban nincs sütője a kályhának sem, itt mikróban sütnek (a tavaly én is ott ,,sütöttem meg" a mézespogácsát, de legalább az illata jó volt.

Majd jelentkezem, addig is minden jót Nektek!


bezsa Előzmény | 2006.12.16. 12:02 - #12181

Szia Kartika! Majd elolvasod ha megjösz. Tudom, hogy nem rosszból irtad, nem is olyan a "fajtád". Kész van a tavalyi recept szerint készült beigli, most tojássárgájával szárad. Készitettem a párommal fázisképeket, a nyújtásról, töltésről, tekerésről. Mivel menetközben eszembe jutott, hogy a kisebbiknek tavaly csináltam gesztenyés beiglit, idén is megcsináltam, de éppen ezért megmaradt mindkét töltelékből. Ezért egy féladag tésztát még is kell csinálnom, pozsonyi kiflinek. Majd azt is lefényképeztetem a párommal. Tapasztalat: a régebbi recept szrinti beiglimmel pikk-pakk meglettem, mert ott a folyadék is meg van adva. Könnyen nyújtható. A másiknál mivel nem volt folyadék mennyiség és azért nem vagyok olyan nagyon tapasztalt beigli sütésben (pontosabban a tészta állagában) ezért sokkal tovább nyüglödtem a kinyújtásával. z eredmény jó lett. Ma még az egyiket felvágjuk vagy a másikat is.

EmMargit Előzmény | 2006.12.16. 11:23 - #12180

Sziasztok!

Zazimami! Az áttűnő képváltás szándékos, ezt az egy "luxust" hagytam meg, ez talán még nem lassítja olyan nagyon az oldalt. A sebessége nálam most viszonylag normális, ez szerintem a G-Portál terheltségétől függhet. Én csak az explorert használom, de most már kíváncsi vagyok, hogy más böngészővel hogy néz ki az oldal, majd megnézem, ha a gyerekeimnek van fent a gépükön valami más.

Kartika! Nem tudom, hogy a kalácsosabb Stollened eláll-e, de szerintem talán igen, ha ezt írták a recepthez. Én a túrósat nem merem nagyon előre megcsinálni, a másikhoz is csak most/ma jutok hozzá.

Meghoztam gyorsan Bezsa képeit a beigliről, hátha kedvet kap valaki és megsüti még a hétvégén. Gyönyörű lett:

kész a beigli kész a beigli

Most beveszem magam a konyhámba, meg megpróbálok ma még elmenni a fáért, ha valamikor a sütés, főzés közben tudok rá időt találni.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


zazimami Előzmény | 2006.12.16. 11:01 - #12179

jééééé, mennyivel másabb az explorerben ez az egész honlap

másnak is olyan lassan jön be mint nekem? és átfedésben?


zazimami Előzmény | 2006.12.16. 10:45 - #12178

és nem sikerül....

[Későbbi] [13037-13018] [13017-12998] [12997-12978] [12977-12958] [12957-12938] [12937-12918] [12917-12898] [12897-12878] [12877-12858] [12857-12838] [12837-12818] [12817-12798] [12797-12778] [12777-12758] [12757-12738] [12737-12718] [12717-12698] [12697-12678] [12677-12658] [12657-12638] [12637-12618] [12617-12598] [12597-12578] [12577-12558] [12557-12538] [12537-12518] [12517-12498] [12497-12478] [12477-12458] [12457-12438] [12437-12418] [12417-12398] [12397-12378] [12377-12358] [12357-12338] [12337-12318] [12317-12298] [12297-12278] [12277-12258] [12257-12238] [12237-12218] [12217-12198] [12197-12178] [12177-12158] [12157-12138] [12137-12118] [12117-12098] [12097-12078] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség