Én most keveredtem ide mivel új kenyérsütő tulajdonos lettem :) Fantasztikus az oldal (és már tök nagy híra van ám), meg is sütöttem egy szupi kis kenyeret, meg egy kalácsot is. Továbbra is itt nézelődök a jó receptek után, majd igyekszek én is hozni. Köszi a sok segítséget :)
Itt vagyok én is, a háttérből azért figyelemmel kísérem ezt a nagy sütés-főzést! Emelem a kalapom Mindenki előtt, hiszen annyi finomságot készítettetek az elmúlt napokban, hogy alig győztem idővel, csak a visszaolvasását is.
Aggódom a betegeskedőkért és egyben javulást, gyógyulást is kívánok.
Mi is készülünk csak úgy szerényen az ünnepekre. Az aprósütik már készen vannak. Persze malőr nélkül nem ment: a Kókuszos kosárkák tésztájából első nekifutásra MORZSA lett. Egyetlen egy darabot sem sikerült épségben kivarázsolni a formából. Nem baj, majd ínséges időkben ezt is felhasználom. Még szeretnék gyümölcskenyeret sütni, majd a hétvége felé pedig piskótalapot, amiből gesztenyéstorta lesz. A menü még nem teljes, de halászlé és kacsasült biztosan lesz.
Az elmúlt napokban sütöttem 2x is Aszalt barackos kalácsot. Nagyon jól bevált a fagyasztott lekvár. Ezt a tésztát készítettem utóbb is , mézessüti fűszerrel és darabolt fügét szórtam a kinyújtott tésztára, így lett kalács. Barátok körében pillanat alatt elfogyott.
Most igencsak tele hassal olvasgatom egy lyukas órában a tegnapi hozzászólásokat. Disznótoros tálakat hozott a kolléganő. Házi sülthurka, kolbász saját nevelésű hatalmas malackából.
Jobbulást kívánok minden kedves szenvedőnek! Nincs szörnyűbb mint karácsony körül s karácsonykor betegnek lenni.
A sok finomságot olvasva lassan engem is elkap a karácsonyi hangulat :-) A tegnapi művemen ez nem nagyon látszik. A kenyereim túlkeltek mire haza mentem. Rozskenyérnél az apró lyukú belső és síma külső az igazi. Ez egyik sem lett :-( , de finom. Csupán engem bosszant, hogy már második hete nem a kedvemre való a rozskenyerem, igy a vékony szeletek sem az igaziak.
Egy kérdésem volna a gyakorlott s hagyományos ételeket sütő háziasszonyokhoz. Ti hogyan készítitek a sült oldalast savanyúkáposztával egybesütve.
Régebben soha nem főztem disznóhúst, mert én nem szerettem. Most viszont kellene, de nem jeleskedem. A tegnapi elcseszett kenyér után egy méginkább elcseszettebb sülthús, komolyan elgondolkodtatott. Olyan finom házi savanyúkáposztát és oldalast kaptam, amiből valami káposztás finomságot szeretnék sütni.
Tegnap pompos helyett pizzát sütöttem. Olyan régen sütöttem már ezt a receptet, hogy teljesen elfelejtettem, hogy egy normális adaghoz elég a fele tészta is, így egy szuper-mega vastag tésztájú pizza lett belőle. Holnap remélem korán érek haza, és lesz időm kenyeret sütni.
Ujra.Ma du. kell mennem dolgozba, igy gyorsan eltudom kesziteni GABO Kremes-kokuszosat. Meg nem keszitettem, s remelem azert sikerul. Ajandekba viszem.Nalunk nagyon szeretett a kokuszos. En meg megcifrazom, a tejszinbe meg extra kokusz port raktam es felmelegitettem.Sajnos a sutom nem a legjobb mert minden "beavatkozas ellenere is az aljat megkapja. igy figyelnem kell.
Hogy vagytok TI kis szorgos Karacsonyi -manocskak?
MARGITOM, egy kicsit jobban vagy? vagy hulyeseget kerdeztem , mi?
Szia!
A karácsonyi ételek sütiknél két beigli recit irtam. Amelyik kisebb az a képes beigli a 44-es hozzászólásnál. A víz és a tejszín szerintem 1-1 dl legyen. Kemény de jól nyújtható tésztát kell csinálni.
én 1/2 dl vízet tettem hozzá, nagyon nehéz volt nyújtani.
Mostanában áttértem a sütőben sült kenyerekre. Valahogy elégedetlen voltam a gépivel. Persze a dagasztást átengedem neki. Ha összejön, majd küldök a tegnapiról képet, tényleg jól sikerült. Mára egy falat sem maradt belőle, pedig 80 dkg BL-80-as lisztből készült. Kevés tört krumpli is került bele. Vagyis 1 kg-nál több lehetett kisülve.
Sziasztok!
BEZSA a beiglit milyen recept alapján készítetted? Meg van az itt valahol? Én is ilyet szeretnék készíteni. A nagyanyókáim beiglijei mindig hatalmasak, én olyan kis helyeset szeretnék mint a tiéd!
Nagyon szorgalmasak vagytok!! Ennyi recept es suti-fozi!!! Azt a terem burajat.En hozzatok kepest egy lusta csiga vagyok. A sutott Vanilias kiflit mi is "elfogyasztottuk mar, igy ujra kell sutnom.
A kis betegeknek mielobbi javulast-gyogyulast kivanok.Terapia:Rumocska, forralt bor+Kalmopyrin+egy jo meleg agyiko!!
Jaj, lányok! Hőemelkedésem van, köhögök, viszket a fülem és a torkom és reggel 6-kor kelek. 2-3 óra alatt kitört rajtam ennyire, mi lesz velem és a készülődésemmel a jövő héten Húúú, de mérges vagyok. Megyek, beveszek egy Kalmopryrint, csinálok még reggelit a gyerekenek, aztán elteszem magam holnapra. Üdv, Margit
Hoztam saját képeket is. A túrós Stollen ilyen lett:
Ezt is feltekertem, de annyira lágy volt a tésztája, hogy elterült, mint az alföld. A magassága azért meg lett, így lehet majd szeletelni, csak a formája nem lett olyan jópofa, mint a másiknak.
Az egy krémből készülő parfétorta receptjét beírtam a receptesbe, itt egy kép is hozzá:
Nem igazán mutatós süti - ezen könnyen lehetne javítani egy kis mázzal, habbal, vagy csak forró késes átfényezéssel - viszont nagyon finom és hihetetlenül kiadós, laktató.
A mai vacsink, erről majd írok a Mit főzzek-be bővebben:
Szép napot kívánok holnapra, mindenkinek, üdv, Margit
Kaptam képeket. Kartika küldött a sütéseiről és egy igazán aktív, szép kovászról képet:
Julika két karácsonyi sütését mutatta meg nekünk:
Szokimoki egy gyönyörű cserepes kenyérről küldött képet:
Jégkása egy szép kenyérről és szintén karácsonyi sütikről küldött képeket:
Nagyon szépeket sütöttetek, gratulálok. Kicsit irigykedem ezekért a finom aprósütikért, amiket csináltok, és hajlom rá, hogy jó lenne nekem is kipróbálni, de sajnos nincs értelme nálunk. "Szerencsére" időm sem lenne megcsinálni őket, így kisebb kísértés
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Kislányok! Tele van a puttonyom receptekkel. De nagyon jó! Most elrakom magam holnapra, mert még megálmodom, hogy mit és mikor fogok készíteni. Sajnos, mindet nem fogom tudni megcsinálni, amit kiírtam, de most van miből választanom. Már Ti se sokáig dolgozzatok, pihenjetek, még van majd egy hetünk, meg a munka is vár bennünket. Jó éjt mindenkinek! Nelly
KARTIKA te menj aludni! Majd szerdán itt ülhetsz éjfélig. JÉGKÁSA neked most nagyon jól jött, hogy itthon voltál! Hogy végeztél volna mindennel egyébként?
Kartika! Pommes Duchesse-nek hívják azt a krumplit, amit püréből tojássárgája hozzáadásával kell csinálni, majd habzsákból rózsákat nyomni a tepsire és megsütni. Finom és mutatós.
A vacsim finom lett, majd írok róla bővebben.
A középső fiam is beteg, de holnap még be kell mennie a suliba, utána szerintem itthon marad. A férjem sincs teljesen jól, nekem csak hasogat a karom, de talán nem kapom el. Nem lenne jó ebben a hétben.
Nekem még teljesen cseppfolyós a 10 napos menü, de nem is baj. A hozzávalók legyenek itthon, és akkor azt tudok főzni, ami éppen eszembe jut, vagy amit kér a családom. A töltött káposzta és a halászlé biztos és a nagy adag tartáros saláta. A húsfélék meg majd kialakulnak hozzá.
Nem vesztem el teljesen csak dolgozom már teljes erőbedobással.Olvasni azért benéztem.Sok szépséget sütögettetek.Látom már a karácsonyi menü is alakul. Még a hét elején szabin voltam és sütöttem még két aprósüteményt.MA egy egyszerű Margitka féle fehérkenyeret sütöttem meg kis burg.pehellyel cserépedénybe, finom lett. Küldök majd képet.
A jővőhetem is nagyon húzós lesz vidékre kell járnom dolgozni. DE majd azért benézek.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit