E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 21:08 - #12275

Az lenne a jó, ha olyan kütyünk lenne, hogy amikor mondjuk sütöd a linzertésztát, akkor beülök, és hipp-hopp ott vagyok, megtapogatom, megnézem, aztán már itthon is vagyok. Én csak így tudok sütni. Ha nem látom, akkor vaksi és kuka vagyok. Persze nincs mit tenni, majd csak szerencsém lesz egyszer! Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 21:05 - #12274

Köszi Julika a biztatást! Tudod, az a baj, hogy én ilyen apró süteményt még nem sütöttem soha. Semmilyet sem. Csak olyat, amit tepsiben egyben elkészítessz, aztán kockára vágva tálalod. Ezek pedig már a kezdetektől önálló életet élnek, és nem mindegy, hogy milyenek. Igazad van, nekem is lágy lett a tészta, de raktam bele még lisztet, gondoltam, elég lesz, de ezek szerint tévedtem. A linzernek ragadni kell egy kicsit, amikor összegyúrom, és nyújtani akarom? Vagy olyannak kell lennie, mint a kenyértésztának? Rugalmasnak és nem szabad ragadnia? Nelly

majorkaj Előzmény | 2006.12.18. 20:54 - #12273

Szia Nelly !

A linzer tésztánál is rá kell jönni az állagára. Én is idén sütöttem először. Az első csigekekszem kinézetre ne lett valami szép, emrt akkor túl lágy volt a tészta. Most hétvégén már mertem tenni a tésztához még lisztet és most sokkal könnyebb volt vele dolgozni és szép lett külalakra is. De azért nem ördöngösség. Vágjál bele bátran és várom a beszámolót.


nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 20:40 - #12272

Valahogy olyan lassú a gportál, meg nem frissít, nem baj, majd türelmesebb leszek. Egyébként nagyon örülök, hogy Szuperkeri és Hirina is jelentkezett. Margitkának pedig jobbulást kívánok! Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 20:37 - #12271

Sziasztok! Meg volt a sütés első napja. Hát nem dicsekednék. Sütöttem mogyorós narancsos kekszet, meg előkészítettem a sajtos tallért. Most a hűtőben lapul. majd holnap sütöm. A kekszem méretét nem tudtam, mert nem volt leírva a receptben, ezért kb 20 ft-os méretűre kerekítettem, hát olyan lapos lett, mint a nagy Alföld mire megsült, és kétszer akkora lett. Az íze finom, de kicsit kétkedő vagyok, hogy milyennek kellett volna lennie. Most már mindegy. Holnap linzeres sütit szeretnék kipróbálni, remélem, nagyobb sikerrel, annak van mérete, meg lekvárom is van. Még a tappancson goldolkodom, de nincs valami jó kinyomóm, így még tanácstalan vagyok. Jó lenne a csokis kifli is, aminek fehér csokis a két széle, aztán majd még gondolkodom. Az a baj, hogy a húsdarálót nem tudom sehova felszerelni, mert az asztalom olyan flancos, hogy a férjem lenyelne, meg nem is fér rá. Hokedlim meg valahol még volt a padláson, de nem találom. Így hát mást kell keresnem, amihez nem kell húsdaráló, pedig olyan jó recit kaptam. A linzeres sütik szépek, látom, most is milyen gyönyörűeket készítettetek. Lehet, hogy én vagyok ilyen ügyetlen? Már kezd elmenni a lelkesedésem. Szorítsatok holnapra, hátha a linzeres jobban megy. Találtam a receptesben hozzá anyagot, bár ehhez is kell kinyomó, de talán azt még ki tudom nyomni a vékony kis szerkentyűmmel. Valami diós krém, és a közepébe lekvár. Vagy nem flancolok, csak két fajtát készítek és összeragasztom. Na, most jól elbeszélgettem magammal. Mit tanácsoltok leánykák? Nelly

ILDIKO Előzmény | 2006.12.18. 20:04 - #12270

BOCSANAT!!!! De amikor elakartam kuldeni lefagyott az oldal. Se elore se hatra , aztan 2x elkuldte. Micsoda hulyeseg!

ILDIKO Előzmény | 2006.12.18. 20:00 - #12269

Sziasztok lanyok!

Epp most eszem a rakott kaposztamat.Csuda finom.A lanyom ram is szolt, "anya ne csamcsogj!"ezt nem lehet maskent enni. Semmi kulonos az egesz, csak imadom a savanyu kaposztat.

Hogy vannak a kis betegeink? es maaar a kekfeny altal korozott SUPERKERI? Orulunk neked! WELKOM!

Agi, Isten hozott itt a klubban! Nezzel be tobbszor, varjuk a Te tapasztalataidat is.

Ma megsutottem GABO kremes-kokuszosat.Jol sikerult es nagyon finom.Kostolo szetosztva.Egy kerdesem azert lenne vele kapcsban.A teszta megsult.Jol atsult. Amikor meglocsoltam a level, megis jocskan visszaesett. Miert? EZ normalis? Az allaga egy kisse ezert sztem megvaltozott ettol, merttomorebbnek erzem.Mitol? Az ize: Hmmmmmm!Lassacskan egy fordito irodat nyithatok mert a megkostolt reciket elkerik tolem. Koszi nektek erte!!!

Lanyok, irigyellek benneteket a sok energiatokert es szorgalmatokert. Miota ismerlek bennetek, a mai napig nem jottem ra honnan meritetek ennyi energiat! Sokszor abrandozok is ez vegett. Le a kalappal elottetek!!!

Itt most jol lehult a levego es fagyott.Nem jottek ra az emberek, igy sokan uuugy ahogy mondom jool seggre ultek ma reggel. Mindenki hozza van szokva a langyi idohoz. Itt nem a cinkek csipognak , hanem enekes madarak futtyognek. Viccen kivul. Megvan bolondulva az idojaras.


ILDIKO Előzmény | 2006.12.18. 20:00 - #12268

Sziasztok lanyok!

Epp most eszem a rakott kaposztamat.Csuda finom.A lanyom ram is szolt, "anya ne csamcsogj!"ezt nem lehet maskent enni. Semmi kulonos az egesz, csak imadom a savanyu kaposztat.

Hogy vannak a kis betegeink? es maaar a kekfeny altal korozott SUPERKERI? Orulunk neked! WELKOM!

Agi, Isten hozott itt a klubban! Nezzel be tobbszor, varjuk a Te tapasztalataidat is.

Ma megsutottem GABO kremes-kokuszosat.Jol sikerult es nagyon finom.Kostolo szetosztva.Egy kerdesem azert lenne vele kapcsban.A teszta megsult.Jol atsult. Amikor meglocsoltam a level, megis jocskan visszaesett. Miert? EZ normalis? Az allaga egy kisse ezert sztem megvaltozott ettol, merttomorebbnek erzem.Mitol? Az ize: Hmmmmmm!Lassacskan egy fordito irodat nyithatok mert a megkostolt reciket elkerik tolem. Koszi nektek erte!!!

Lanyok, irigyellek benneteket a sok energiatokert es szorgalmatokert. Miota ismerlek bennetek, a mai napig nem jottem ra honnan meritetek ennyi energiat! Sokszor abrandozok is ez vegett. Le a kalappal elottetek!!!

Itt most jol lehult a levego es fagyott.Nem jottek ra az emberek, igy sokan uuugy ahogy mondom jool seggre ultek ma reggel. Mindenki hozza van szokva a langyi idohoz. Itt nem a cinkek csipognak , hanem enekes madarak futtyognek. Viccen kivul. Megvan bolondulva az idojaras.


majorkaj Előzmény | 2006.12.18. 18:52 - #12267

Szia Limara !
Gratulálok a sok kovászos kenyeredhez. Ügyes vagy !

Látod megy ez, csak ebbe is bele kell jönni.


bezsa Előzmény | 2006.12.18. 18:49 - #12266

Szia Kenyérke! Én életemben egyszer voltam disznóőlésen, se előtte se utána. Nem is nagyon kivánkozom. Akkor is a nagypárnát fejemre tettem, hogy ne halljam a disznót. Tudod nálam minden állat végelgyengülésben pusztulna el. Levágni képtelen vagyok. A mai vacsim eperlekváros kenyér. Az egyik sütit azzal töltöttem és hát kanalat le kellett nyalogatnom és ekkor rájöttem, hogy milyen régen ettem lekváros kenyeret.

bezsa Előzmény | 2006.12.18. 18:44 - #12265

Szi Nogea! Két beigli receptet irtam. Ezért most elnevezem őket. Az első amihez nagy kép van a receptnél az ncl-es ez lesz a KÉPES recept és azt egy éjszakát pihentettem hidegen. A második a 2.-s számu azt nem kell egy éjszakát pihentetni. Sütés előtt kell megszúrkálni ( ha nem vagy olyan kelekótya mint én). A tölteléket nem muszály előző nap. Az a lényege, hogy hideg legyen.

kenyerke Előzmény | 2006.12.18. 17:55 - #12264

Szia Limara!

Köszönöm Neked is az útmutatást! Így is ki fogom próbálni a sült oldalast. A férjem friss káposztával ismeri. Mondogatta is egész idő alatt, hogy az jobb lett volna. Aztán mindent megevett, ahogyan elkészítettük. Sőt a káposzta még kevés is lett.

Chili&Vanilia számomra nem ismeretes, gondolom a Google majd segít  

Az orosz oldalakon találtam a csicsókából egy jó kis zakuszkát. Nem kellett hozzá sok orosz tudás sem. 200гр клубней топинамбура, 150 гр моркови, 100 гр. майонеза

A sorrend: csicsóka, sárgarépa és majonéz
 

 


Limara Előzmény | 2006.12.18. 17:43 - #12263

Kenyérke! Chili&Vanilia ma csicsókáról ír, azt készített, érdemes megnézni

kenyerke Előzmény | 2006.12.18. 17:41 - #12262

Szia Bezsa!

Köszönöm az útmutatást! A kruplipürés változat rémlik! Ez hiányzott a mai menünkhöz!

Lehet, hogy az én elképzelésem csak egy helyi specialitás volt a disznóölésekkor ill. után. Akik valaha készítették, már nem élnek. Én a savanyúkáposztára 30 évig rá se tudtam nézni, mert a szagától ájuldoztam. Aztán a dobozos vecsési káposztára bukkanva kipróbáltam a töltöttkáposztát. Most ez a házikáposzta, amit a kolléganő árult, olyan különleges és finoman fűszerezett volt, hogy étvágyat kaptam hozzá s ez a régi elkészítési mód jutott az eszembe.

Tény, hogy a férjemmel most nagyot nosztalgiáztunk. Ő szaftos pirosra sütötte a feldarabolt oldalast az öntöttvas lábasban. (Aztán egy kis hagymát pároltunk hozzá a lábas egyik sarkában). A káposztát párszor átöblítettem, hogy ne legyen annyira savanyú és kifacsarva rászórtam. Kevéske olajat öntöttem rá és az egészet puhára összepároltuk.

Meg kell hogy említsem, ez a káposzta fátyolosan vékonyra volt szeletelve és fehérborral savanyítva.


Limara Előzmény | 2006.12.18. 17:39 - #12261

Sziasztok kislányok!

A betegeskedőknek gyors gyógyulást kívánok, egy jó nagy pohár forralt bor lefekvés előtt garantált gyors javulás. Muszáj fittnek lenni az ünnep előtt

Margitka! Képzeld, megtörtént a világ 8. csodája, sikerült a sok kovászos kenyerem, nagyon finom lett, vékony ropogós héjjal. Formázás után sütőzacsiba tettem, majd így egy jénai aljba, és bedugtam a mikróba keleszteni. Mindig oda teszem a kenyereket, nehogy a kisfiam megint gyúrmának nézze. A zárt térben aztán 40 perc alatt megkelt, végre sikerült időben elkapnom, nem kelesztettem túl. A sütőzacsiban pedig finom ropogósra sült.

Ma narancsdzsemet főztem. Nem vagyok vele teljesen elégedett, bár nem olyan rossz, de lehetne jobb is.

Begyúrtam a következő adag mézeskalács tésztát is. Nagyon jópofik a gyerekek a suliban, a kicsi napok óta ezt visz uzsonnára, már a többiek is hozzák az aprósütiket, és cserélgetnek. Így mindenki több fajtát kóstolgat, csak győzzünk sütni

Agi2004! Szia! Érezd jól magad köztünk!

Superkeri! Örülök, hogy jelentkeztél, ne tessék minket ijesztgetni, legalább egy kávét, vagy teát tessék velünk inni

Kenyérke! Én már sütöttem káposztán sertéshúst, igaz, nem oldalast. Régen volt, de arra emlékszem, hogy cserépedényben csináltam, a húst csak sóval, borssal, őrőlt köménnyel fűszereztem, így tettem a káposzta tetejére, mellé dobtam néhány szelet almát, kevés vizet aláöntve készre pároltam.

Legyen szép az estétek, üdv


majorkaj Előzmény | 2006.12.18. 16:12 - #12260

Sziasztok !

Hú, Lányok mennyi finomság lesz karácsonykor az asztalokon.
Idén én is halászlét főzök, pár szelet rántott hal (mert csak én szeretem), páromnak rántott husi lesz, ecetes vagy majonézes krumpli salátával, ezt még nem döntöttem el. És készítek egy tarhonyás kacsát, amit római tálban kell összesütni. Valószínűleg idén először megpróbálkozok a beigli sütéssel.Töltött káposztát most azért nem készítek, mer nem fér be a mélyhűtőbe. De januárban biztos sort kerítek rá.

Masala! Én a Fruktózt (gyümölcscukrot) használom. Nekem felírja orvos receptre, de így sem olcsó. Ma néztem egy gyógynövény nagykerben 1 kg kb. 1000,- Ft körül van. Borzalmasan drága !!!

Superkeri ! Jaj de jó, hogy jelentkeztél, már nagyon aggódtunk érted. Üdv:Julika

A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok !


nogea Előzmény | 2006.12.18. 15:38 - #12259

Nálunk töltött káposzta az biztos.Húsleves.Pulykamellet szoktam pácolni fokhagymás tejbe.Fűszerezem majd szórok rá aszalt szilvát barackot és megsütöm.Baconbe tekert máj is szokott lenni.Valamilyen saláta,majonézes krumpli. A többit még nem tudom. Bezsa ! A beiglit hidegen egy éjszakát pihenteted ? Csak sütés elött szúrkálod meg ? A tölteléket mikor készíted elötte nap ? Köszönöm ! Szép napot mindenkinek ! Üdv! Nogea

bezsa Előzmény | 2006.12.18. 15:34 - #12258

Superkeri szia! Már aggodtunk, hogy nem látunk. Egy köszönésig kukkants be. A betegenek javulást.

bezsa Előzmény | 2006.12.18. 15:32 - #12257

Ági üdvözzölek az oldalon. Örülünk minden új fórumtársnak. Gyere máskor is és ha van valami jó ötleted, kérdésed, gyere bátran.

bezsa Előzmény | 2006.12.18. 15:30 - #12256

Kenyérke én csak székelykáposztát szoktam az oldalassal késziteni vagy csak sült oldalast párolt káposztával tört krumplival. Így hogy sült oldalas káposztával nem.

[Későbbi] [13035-13016] [13015-12996] [12995-12976] [12975-12956] [12955-12936] [12935-12916] [12915-12896] [12895-12876] [12875-12856] [12855-12836] [12835-12816] [12815-12796] [12795-12776] [12775-12756] [12755-12736] [12735-12716] [12715-12696] [12695-12676] [12675-12656] [12655-12636] [12635-12616] [12615-12596] [12595-12576] [12575-12556] [12555-12536] [12535-12516] [12515-12496] [12495-12476] [12475-12456] [12455-12436] [12435-12416] [12415-12396] [12395-12376] [12375-12356] [12355-12336] [12335-12316] [12315-12296] [12295-12276] [12275-12256] [12255-12236] [12235-12216] [12215-12196] [12195-12176] [12175-12156] [12155-12136] [12135-12116] [12115-12096] [12095-12076] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU