Az lenne a jó, ha olyan kütyünk lenne, hogy amikor mondjuk sütöd a linzertésztát, akkor beülök, és hipp-hopp ott vagyok, megtapogatom, megnézem, aztán már itthon is vagyok. Én csak így tudok sütni. Ha nem látom, akkor vaksi és kuka vagyok. Persze nincs mit tenni, majd csak szerencsém lesz egyszer! Nelly
Köszi Julika a biztatást! Tudod, az a baj, hogy én ilyen apró süteményt még nem sütöttem soha. Semmilyet sem. Csak olyat, amit tepsiben egyben elkészítessz, aztán kockára vágva tálalod. Ezek pedig már a kezdetektől önálló életet élnek, és nem mindegy, hogy milyenek. Igazad van, nekem is lágy lett a tészta, de raktam bele még lisztet, gondoltam, elég lesz, de ezek szerint tévedtem. A linzernek ragadni kell egy kicsit, amikor összegyúrom, és nyújtani akarom? Vagy olyannak kell lennie, mint a kenyértésztának? Rugalmasnak és nem szabad ragadnia? Nelly
A linzer tésztánál is rá kell jönni az állagára. Én is idén sütöttem először. Az első csigekekszem kinézetre ne lett valami szép, emrt akkor túl lágy volt a tészta. Most hétvégén már mertem tenni a tésztához még lisztet és most sokkal könnyebb volt vele dolgozni és szép lett külalakra is. De azért nem ördöngösség. Vágjál bele bátran és várom a beszámolót.
Valahogy olyan lassú a gportál, meg nem frissít, nem baj, majd türelmesebb leszek. Egyébként nagyon örülök, hogy Szuperkeri és Hirina is jelentkezett. Margitkának pedig jobbulást kívánok! Nelly
Sziasztok! Meg volt a sütés első napja. Hát nem dicsekednék. Sütöttem mogyorós narancsos kekszet, meg előkészítettem a sajtos tallért. Most a hűtőben lapul. majd holnap sütöm. A kekszem méretét nem tudtam, mert nem volt leírva a receptben, ezért kb 20 ft-os méretűre kerekítettem, hát olyan lapos lett, mint a nagy Alföld mire megsült, és kétszer akkora lett. Az íze finom, de kicsit kétkedő vagyok, hogy milyennek kellett volna lennie. Most már mindegy. Holnap linzeres sütit szeretnék kipróbálni, remélem, nagyobb sikerrel, annak van mérete, meg lekvárom is van. Még a tappancson goldolkodom, de nincs valami jó kinyomóm, így még tanácstalan vagyok. Jó lenne a csokis kifli is, aminek fehér csokis a két széle, aztán majd még gondolkodom. Az a baj, hogy a húsdarálót nem tudom sehova felszerelni, mert az asztalom olyan flancos, hogy a férjem lenyelne, meg nem is fér rá. Hokedlim meg valahol még volt a padláson, de nem találom. Így hát mást kell keresnem, amihez nem kell húsdaráló, pedig olyan jó recit kaptam. A linzeres sütik szépek, látom, most is milyen gyönyörűeket készítettetek. Lehet, hogy én vagyok ilyen ügyetlen? Már kezd elmenni a lelkesedésem. Szorítsatok holnapra, hátha a linzeres jobban megy. Találtam a receptesben hozzá anyagot, bár ehhez is kell kinyomó, de talán azt még ki tudom nyomni a vékony kis szerkentyűmmel. Valami diós krém, és a közepébe lekvár. Vagy nem flancolok, csak két fajtát készítek és összeragasztom. Na, most jól elbeszélgettem magammal. Mit tanácsoltok leánykák? Nelly
Epp most eszem a rakott kaposztamat.Csuda finom.A lanyom ram is szolt, "anya ne csamcsogj!"ezt nem lehet maskent enni. Semmi kulonos az egesz, csak imadom a savanyu kaposztat.
Hogy vannak a kis betegeink? es maaar a kekfeny altal korozott SUPERKERI? Orulunk neked! WELKOM!
Agi, Isten hozott itt a klubban! Nezzel be tobbszor, varjuk a Te tapasztalataidat is.
Ma megsutottem GABO kremes-kokuszosat.Jol sikerult es nagyon finom.Kostolo szetosztva.Egy kerdesem azert lenne vele kapcsban.A teszta megsult.Jol atsult. Amikor meglocsoltam a level, megis jocskan visszaesett. Miert? EZ normalis? Az allaga egy kisse ezert sztem megvaltozott ettol, merttomorebbnek erzem.Mitol? Az ize: Hmmmmmm!Lassacskan egy fordito irodat nyithatok mert a megkostolt reciket elkerik tolem. Koszi nektek erte!!!
Lanyok, irigyellek benneteket a sok energiatokert es szorgalmatokert. Miota ismerlek bennetek, a mai napig nem jottem ra honnan meritetek ennyi energiat! Sokszor abrandozok is ez vegett. Le a kalappal elottetek!!!
Itt most jol lehult a levego es fagyott.Nem jottek ra az emberek, igy sokan uuugy ahogy mondom jool seggre ultek ma reggel. Mindenki hozza van szokva a langyi idohoz. Itt nem a cinkek csipognak , hanem enekes madarak futtyognek. Viccen kivul. Megvan bolondulva az idojaras.
Epp most eszem a rakott kaposztamat.Csuda finom.A lanyom ram is szolt, "anya ne csamcsogj!"ezt nem lehet maskent enni. Semmi kulonos az egesz, csak imadom a savanyu kaposztat.
Hogy vannak a kis betegeink? es maaar a kekfeny altal korozott SUPERKERI? Orulunk neked! WELKOM!
Agi, Isten hozott itt a klubban! Nezzel be tobbszor, varjuk a Te tapasztalataidat is.
Ma megsutottem GABO kremes-kokuszosat.Jol sikerult es nagyon finom.Kostolo szetosztva.Egy kerdesem azert lenne vele kapcsban.A teszta megsult.Jol atsult. Amikor meglocsoltam a level, megis jocskan visszaesett. Miert? EZ normalis? Az allaga egy kisse ezert sztem megvaltozott ettol, merttomorebbnek erzem.Mitol? Az ize: Hmmmmmm!Lassacskan egy fordito irodat nyithatok mert a megkostolt reciket elkerik tolem. Koszi nektek erte!!!
Lanyok, irigyellek benneteket a sok energiatokert es szorgalmatokert. Miota ismerlek bennetek, a mai napig nem jottem ra honnan meritetek ennyi energiat! Sokszor abrandozok is ez vegett. Le a kalappal elottetek!!!
Itt most jol lehult a levego es fagyott.Nem jottek ra az emberek, igy sokan uuugy ahogy mondom jool seggre ultek ma reggel. Mindenki hozza van szokva a langyi idohoz. Itt nem a cinkek csipognak , hanem enekes madarak futtyognek. Viccen kivul. Megvan bolondulva az idojaras.
Szia Kenyérke!
Én életemben egyszer voltam disznóőlésen, se előtte se utána. Nem is nagyon kivánkozom. Akkor is a nagypárnát fejemre tettem, hogy ne halljam a disznót. Tudod nálam minden állat végelgyengülésben pusztulna el. Levágni képtelen vagyok.
A mai vacsim eperlekváros kenyér. Az egyik sütit azzal töltöttem és hát kanalat le kellett nyalogatnom és ekkor rájöttem, hogy milyen régen ettem lekváros kenyeret.
Szi Nogea!
Két beigli receptet irtam. Ezért most elnevezem őket. Az első amihez nagy kép van a receptnél az ncl-es ez lesz a KÉPES recept és azt egy éjszakát pihentettem hidegen.
A második a 2.-s számu azt nem kell egy éjszakát pihentetni.
Sütés előtt kell megszúrkálni ( ha nem vagy olyan kelekótya mint én). A tölteléket nem muszály előző nap. Az a lényege, hogy hideg legyen.
Köszönöm Neked is az útmutatást! Így is ki fogom próbálni a sült oldalast. A férjem friss káposztával ismeri. Mondogatta is egész idő alatt, hogy az jobb lett volna. Aztán mindent megevett, ahogyan elkészítettük. Sőt a káposzta még kevés is lett.
Chili&Vanilia számomra nem ismeretes, gondolom a Google majd segít
Az orosz oldalakon találtam a csicsókából egy jó kis zakuszkát. Nem kellett hozzá sok orosz tudás sem. 200грклубнейтопинамбура, 150 грморкови, 100 гр. майонеза
Köszönöm az útmutatást! A kruplipürés változat rémlik! Ez hiányzott a mai menünkhöz!
Lehet, hogy az én elképzelésem csak egy helyi specialitás volt a disznóölésekkor ill. után. Akik valaha készítették, már nem élnek. Én a savanyúkáposztára 30 évig rá se tudtam nézni, mert a szagától ájuldoztam. Aztán a dobozos vecsési káposztára bukkanva kipróbáltam a töltöttkáposztát. Most ez a házikáposzta, amit a kolléganő árult, olyan különleges és finoman fűszerezett volt, hogy étvágyat kaptam hozzá s ez a régi elkészítési mód jutott az eszembe.
Tény, hogy a férjemmel most nagyot nosztalgiáztunk. Ő szaftos pirosra sütötte a feldarabolt oldalast az öntöttvas lábasban. (Aztán egy kis hagymát pároltunk hozzá a lábas egyik sarkában). A káposztát párszor átöblítettem, hogy ne legyen annyira savanyú és kifacsarva rászórtam. Kevéske olajat öntöttem rá és az egészet puhára összepároltuk.
Meg kell hogy említsem, ez a káposzta fátyolosan vékonyra volt szeletelve és fehérborral savanyítva.
A betegeskedőknek gyors gyógyulást kívánok, egy jó nagy pohár forralt bor lefekvés előtt garantált gyors javulás. Muszáj fittnek lenni az ünnep előtt
Margitka! Képzeld, megtörtént a világ 8. csodája, sikerült a sok kovászos kenyerem, nagyon finom lett, vékony ropogós héjjal. Formázás után sütőzacsiba tettem, majd így egy jénai aljba, és bedugtam a mikróba keleszteni. Mindig oda teszem a kenyereket, nehogy a kisfiam megint gyúrmának nézze. A zárt térben aztán 40 perc alatt megkelt, végre sikerült időben elkapnom, nem kelesztettem túl. A sütőzacsiban pedig finom ropogósra sült.
Ma narancsdzsemet főztem. Nem vagyok vele teljesen elégedett, bár nem olyan rossz, de lehetne jobb is.
Begyúrtam a következő adag mézeskalács tésztát is. Nagyon jópofik a gyerekek a suliban, a kicsi napok óta ezt visz uzsonnára, már a többiek is hozzák az aprósütiket, és cserélgetnek. Így mindenki több fajtát kóstolgat, csak győzzünk sütni
Agi2004! Szia! Érezd jól magad köztünk!
Superkeri! Örülök, hogy jelentkeztél, ne tessék minket ijesztgetni, legalább egy kávét, vagy teát tessék velünk inni
Kenyérke! Én már sütöttem káposztán sertéshúst, igaz, nem oldalast. Régen volt, de arra emlékszem, hogy cserépedényben csináltam, a húst csak sóval, borssal, őrőlt köménnyel fűszereztem, így tettem a káposzta tetejére, mellé dobtam néhány szelet almát, kevés vizet aláöntve készre pároltam.
Hú, Lányok mennyi finomság lesz karácsonykor az asztalokon. Idén én is halászlét főzök, pár szelet rántott hal (mert csak én szeretem), páromnak rántott husi lesz, ecetes vagy majonézes krumpli salátával, ezt még nem döntöttem el. És készítek egy tarhonyás kacsát, amit római tálban kell összesütni. Valószínűleg idén először megpróbálkozok a beigli sütéssel.Töltött káposztát most azért nem készítek, mer nem fér be a mélyhűtőbe. De januárban biztos sort kerítek rá.
Masala! Én a Fruktózt (gyümölcscukrot) használom. Nekem felírja orvos receptre, de így sem olcsó. Ma néztem egy gyógynövény nagykerben 1 kg kb. 1000,- Ft körül van. Borzalmasan drága !!!
Superkeri ! Jaj de jó, hogy jelentkeztél, már nagyon aggódtunk érted. Üdv:Julika
Nálunk töltött káposzta az biztos.Húsleves.Pulykamellet szoktam pácolni fokhagymás tejbe.Fűszerezem majd szórok rá aszalt szilvát barackot és megsütöm.Baconbe tekert máj is szokott lenni.Valamilyen saláta,majonézes krumpli.
A többit még nem tudom.
Bezsa ! A beiglit hidegen egy éjszakát pihenteted ?
Csak sütés elött szúrkálod meg ?
A tölteléket mikor készíted elötte nap ?
Köszönöm ! Szép napot mindenkinek ! Üdv! Nogea
Kenyérke én csak székelykáposztát szoktam az oldalassal késziteni vagy csak sült oldalast párolt káposztával tört krumplival. Így hogy sült oldalas káposztával nem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit