E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

zazimami Előzmény | 2006.12.19. 09:20 - #12295

Köszi Limara a receptet, ki fogom próbálni.

Limara Előzmény | 2006.12.19. 08:59 - #12294

Szia Zazimami!

Mindjárt beírom a bármit-be De jó, hogy neked is ez a linzer vált be! Szerintem a régi jó alap recepteket nem kell variálni, pont jók

Üdv


zazimami Előzmény | 2006.12.19. 08:54 - #12293

Szia Limara! engem érdekelne a zserbó recept. Sajnos eddig csak cipőtalp minőségűt sikerült sütnöm. :(( Az a recept amit ajánlottam Nellynek az pont a 3:2:1 arányú tojás nélküli linzer. És elsőre sikerült.... :)

Limara Előzmény | 2006.12.19. 08:53 - #12292

Kekszet meg úgy csinálom, hogy golyókat formázok, majd egy pohár talpával kissé ellapítom őket, de lehet a villa hátuljával is, akkor mindjárt lesz mintája is.

Na, most már tényleg elég belőlem, sziasztok


Limara Előzmény | 2006.12.19. 08:50 - #12291

Sziasztok!

Nelly4 Még egy kicsit a linzersütésről! Ha a hagyományos 3:2:1 linzertésztát készíted, általában nem kell hozzá még liszt, ha már teszel hozzá tojást, akkor igen. Linzernél fontos, hogy a vaj nagyon hideg legyen, nagyon gyorsan kell vele dolgozni. Ha van akkor késes élű aprítógépben a legegyszerűbb összeállítani a tésztát, akkor szinte kézzel hozzá sem kell nyúlni. Ha nincs, akkor a vajat célszerű sajreszelőn a lisztre reszelni, és csak az ujjad hegyével gyorsan beledolgozni. Utána min. fél óra a hűtőben, de nagyon jól tűri a fagyasztást is, nekem most is van egy csomag bent. Holnap akarom megsütni, virág mintára szaggatom, körbe dióhabot nyomok rá, majd a közepébe teszek lekvárt. Úgy szoktam, hogy az eperlekvárból kiszedegetem a gyümidarabokat, azt teszem bele, majd rögtön sütés után a "levével" átfényezem.

Kel már az óriáskifli tésztája, szaggatásra vár a mézeskalács, de pucérok az ablakaim is.

Ha kell valakinek, van egy nagyon jó, elronthatatlan zserbó receptem, sokszor sütöm.

Legyen szép a napotok, üdv


zazimami Előzmény | 2006.12.19. 08:35 - #12290

Margitka, ezt az oldalt nem lehetne a kedvenc oldalak közé betenni, nézd majd meg, nagyon sok finomabbnál-finomabb süti van leírva benne, és nagyon sok hasznos dolog is. http://www.ruszwurm.hu/html/konyv_tartalom.html

zazimami Előzmény | 2006.12.19. 08:32 - #12289

Szia Nelly! Én se vagyok nagy sütimágus, de a linzert kifejezetten imádom, és annak is a finom cukrászdai változatát. Mindig is szerettem volna ilyet sütni. Nemrég rátaláltam a neten a Ruszwurm cukrászkönyvre, és abban le van írva sok-sok finom süti receptje. Többek között a linzeré is. Két változatban is szerepel, egyik a hagyományos, másik a költségtakarékos változat. Kipróbáltam a hagyományosat és ISTENI finom linzerek lettek, házi baracklekvárral töltöttem meg (folyékonnyal) egy fél nap alatt meg is puhult és sokáig lehetett volna tárolni, ha a "manók" nem zabálják fel (vagyis én). Mindenki azt hitte hogy boltban vettem. :) http://www.ruszwurm.hu/html/164.html ha érdekel itt megnézheted.

EmMargit Előzmény | 2006.12.19. 01:31 - #12288

Sziasztok!

Csak bejelentkezem. Jó pocsékul vagyok, de azért keltem reggel 6-kor, aludtam vagy 3 órát előtte. Na sebaj, ami jó hír, hogy megfőztem a halászlét. Lett 22 liter, már a fagyasztóban pihen mind.

Limara! Örülök a kenyered sikerének, ezzel remélem megört a sokkovászos pechsorozatod.

Superkeri! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, biztos olvastad, hogy hiányoltunk.

Hirina! Ugyanazt tudom írni. Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, máskor is írjál!

Ági! Üdvözöllek én is, sok sikert kívánok a kenyérsütéshez. Hol van nagy hírünk??

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, süssetek-főzzetek, készülődjetek tovább, feltehetőleg én is ezt teszem majd. Nem tudom mikor tudok jelentkezni, mert holnap is elég sűrű napom lesz. Üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 22:30 - #12287

Igazad van, tényleg nagyon vékony. Hát igen, majd legközelebb! A kekszkinyomót nem ismerem. Nem olyan henger alakú hosszúkás? Nelly

masala Előzmény | 2006.12.18. 21:53 - #12286

Nogea a pástétomot beírtam a receptesbe!

Nelly a kekszed azért ropogós, mert nagyon vékony lett. Finom lehet így is, de ha több lisztet teszel bele és nem terül ennyire szét, akkor is finom lesz. Akkor egy kicsit tovább kell sütni és esetleg kisebb hőfokon, hogy átsüljön belül is.


jegkasa Előzmény | 2006.12.18. 21:47 - #12285

Szia Nelly!

Most olvasom agódásodat a linzerek körül.
A tappancsot kinyomhatod nejlon tasakból is, a dióskoszorút pedig ha van keksznyomód azzal is jó, vagy kinyújva és formákkal kiszaggatva, most én is így csináltam. Igen a linzereknek kicsit más az állaguk nme annyira ruganyosak.Ha tudtam volna hogy akarsz ilyesmiket sütni akkor lefotóztam volna neked részeiben is.

Na megyek mert 4-kor kelek, megyek vidéki kiküldetésre.

Szép napot Jégkása


masala Előzmény | 2006.12.18. 21:46 - #12284

Nelly ha a tésztával együtt sütöd a lekvárt, akkor olyan kell, ami nem folyik ki belőle. Ha sütés után teszed rá, akkor nem baj, ha puhább, de a híg akkor sem igazi. Én a sok linzerem ellenére ilyet nem sütöttem még.

nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 21:42 - #12283

Na még mindig én vagyok! Szóval az lenne a kérdésem, hogy a linzer recipében azt írták, hogy keményebb lekvárt rakjak bele. Az milyen? Gyümölcsíz lehet? Mert az én lekvárjaim kicsit folyósak. Ill. talán a fügelekvár nem az, de annak nincs igazi savanykás íze. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 21:39 - #12282

Hát nem hiszitek el! Megnéztem a kekszemet, hogy most kihűlve milyen. Isteni ropogós és omlós lett! Ilyennek kell lennie? Mert akkor le van sajnálva a formája. Legalább belülről mégis ehető!!! És akkor legközelebb nem fogom annyira lelapítani, meg kicsit kisebbre formázom. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 21:33 - #12281

Tudod Masala, én kelt tésztát az idén csináltam először, ezt is Tőletek tanultam. Mindegyik gyönyörű lett, és büszke vagyok rá, hogy képes vagyok ilyesmire, mert azelőtt csak messziről nézegettem ezeket. Már nem félek tőlük. De ezek az aprósütik még kifognak rajtam. És a kezem még nem az igazi, a nyújtódeszkát inkább csak a jobb kezemmel fogom, a ballal csak kicsit rásegítek. De már sokat javult a helyzet. Karácsonyi ajándékként kaptam fenntről, hogy 3 hónap után végre tudok újra autót vezetni. Kitárult előttem ismét a világ. Most már türelmes vagyok mindennel és mindenkivel. Legalábbis megpróbálom. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 21:26 - #12280

Kaptam Bezsától zserbó receptet. Jót nevettem rajta, mert eszembe juttottak a régi emlékek. Szóval ez volt az első tészta, amit megsütöttem életemben. Még a kutya sem ette meg, olyan rosssz volt. Csak a kuka nem dobta vissza. Azóta sem próbálkoztam vele. Nem merek. HOgyne, hogy megint kinevessen a családom! Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 21:22 - #12279

Aranyos vagy, hogy gyakoroljak! De nekem karácsonyra így hogy lesz aprósüteményem? Tudom, hogy hamarabb kellett volna kezdenem, de nem gondoltam rá. Egyébként meg nem is volt kedvem hozzá, Ti vagytok a hibásak, mert megirigyeltem Tőletek ezt a sok szép csodát. Nelly

masala Előzmény | 2006.12.18. 21:16 - #12278

Sziasztok! NELLY a linzer sütés nem ördöngösség csak egy kicsit gyakorolni kell. A recept az egy dolog, a tapasztalat fontosabb! Én már a szakácskönyvben is kijavítottam a recepteket, amikor kezdtem sütni a linzereket. Oda írtam, hogy nekem mennyi liszt vagy tejföl v. víz kellett hozzá. A mogyorós, narancsos keksz ismerős. Ezeket a sütiket is sütöttem már úgy, hogy ki kellett kanalazni a tepsiből. Az első 2-3 sütésből TANULNI kell! Ezeket a kanállal adagolható tésztákat én mindég sűrűbbre keverem, mint ahogy írva van. Ez is tapasztalat. NE ijedj meg a tésztáktól, csinálgasd többször és jegyezd meg, ami nem volt jó vagy nem tetszett! Ha a linzer ragad a nyújtáskor, tegyél lisztet alá. Nekem a mai papsapka rengeteg lisztett felvett a nyújtáskor. Én is meglepődtem. Nekem azért van benne gyakorlatom, mert én meg a kelttésztáktól féltem sokáig és egy évben egyszer sütöttem. Ebben viszont nem lett gyakorlatom csak mostanában.

majorkaj Előzmény | 2006.12.18. 21:16 - #12277

Nelly ! Ezen a kütyün nagyon jót nevettem. Egyébként én is vizuális típus vagyok.
Általában hűtőben kell pihenjen a linzer tészta és én utána a nyújtás előtt tettem bele még lisztet, hogy ne ragadjon a lisztes deszkára és a nyújtófára. Hát nem olyan egyáltalán az állaga a tésztának mint a kenyértészta.


nelly52 Előzmény | 2006.12.18. 21:10 - #12276

Persze Margitkához naponta beugranék 5-10 percre tanulni! Csak úgy szívnám magamba a tudományt, mint most a hülyeséget. Úgy látszik nekem a sütés az agyamra megy, ha nincs sikerélményem! Bocsi lányok! Nelly

[Későbbi] [13035-13016] [13015-12996] [12995-12976] [12975-12956] [12955-12936] [12935-12916] [12915-12896] [12895-12876] [12875-12856] [12855-12836] [12835-12816] [12815-12796] [12795-12776] [12775-12756] [12755-12736] [12735-12716] [12715-12696] [12695-12676] [12675-12656] [12655-12636] [12635-12616] [12615-12596] [12595-12576] [12575-12556] [12555-12536] [12535-12516] [12515-12496] [12495-12476] [12475-12456] [12455-12436] [12435-12416] [12415-12396] [12395-12376] [12375-12356] [12355-12336] [12335-12316] [12315-12296] [12295-12276] [12275-12256] [12255-12236] [12235-12216] [12215-12196] [12195-12176] [12175-12156] [12155-12136] [12135-12116] [12115-12096] [12095-12076] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros