Képet úgy lehet feltenni, ha van valahol a Neten egy képtárad, onnan már ide tudod hozni. Ha nincs ilyened, akkor csak én tudok képedet feltenni, ha elküldöd nekem e-mailben.
Margitka te tudnál nekem segíteni hogy hogy lehet ide képet feltenni? Nem akarlak terheli én is a képek felrakásával. Ha megoldható akkor megpróbálom, hátha sikerül.
Majd hozom a képeket, még nem voltam a leveleimnél A kelt beigli nagyon finom lett, de ezt tényleg frissen, 1-2 nap alatt meg kell enni. Olyan, mint a kalács, nem igazán áll el.
Majd mesélj a kenyeredről, remélem nem lesz nagy kár benne. Minden jót, üdv, Margit
Szia Margit! A KÉPEKET elküldtem. A mostani kenyerem már a gép tetejét veri és odalapult, mint a gyerek orra az ablakhoz. A normál programból még 2óra 10perc volt hátra, amikor kikapcsoltam, mert már nagyon jött föl a kenyér. Gondoltam 20 perc múlva sütésre kapcsolom, de nem bírta ki ezt az időt sem és elérte a plafont. Hát most vakargathatom megint, ha megsült! A másiknak legalább nem szedte le a tetejét csak megtépte. Remélem ezt sem szedi le, mert akkor tényleg ronda lesz! Majd egy óra múlva megtudom, mi lett? A KELT beiglid nagyon jól néz ki. Ilyet sütött a nagymamám is mindég és én is ilyet sütöttem az elmúlt években, csak kicsit korán és már az ünnepre legalább négy napos volt. Ezt nem lehet korán megsütni, pedig ez a legfinomabb. Nekem is összeesett sütés után, de ez senkit nem zavart soha!
Nem tűntem el egészen, csak ma volt itt az egyetlen vendégem, aki jött hozzánk.
Emőke! Látom kaptál már választ, ezt csak megerősítem. Reszelt sajtot tehetsz a kenyértésztába, de csak a vége felé, hogy a sajt kiolvadó zsírtartalma ne lágyítsa el nagyon a tésztát.
Limara! Szép nagy kenyeret lehet abban a jénaiban sütni, örülök, hogy neked is lett egy ilyened Ha elterülős kenyérben gondolkozol, akkor 1 kg lisztből is nyugodtan süthetsz benne. Ha kisebb kenyeret szeretnél, akkor ugyanolyan keményre kell dagasztani a tésztát, mint a sima, tepsin való sütéshez. Akkor megtartja a kenyér a formáját, nem tölti ki a jénait, de a lefedett sütés megteszi a magáét. A gyorsprogramhoz emelni kell az élesztő és a folyadék mennyiségét. Vigyázni kell, hogy mikor kezdesz sütni, mert még ezalatt is kelnie kell a kenyérnek, hogy ne essen vissza a teteje a sülés alatt.
Zazimami! Látom te is kaptál már választ, szintén csak helyeselni tudok. A hamburgerzsömle édeskés-sós tészta, így kell bele az a cukormennyiség. Legközelebb még egy kicsit hamarabb elkezdhetsz sütni, ha ilyen szépen kel a kenyered, akkor nem fog a teteje visszasni a sütés alatt.
Gabye! Nos a recept. A cukorból 1,5 kávés/teáskanálnyi is elég, felesleges kenyérbe ilyen sokat tenni. A fehér kenyérbe teljesen felesleges a sikér!!! A 920 ml liszt megközelítőleg 55-60 dkg lehet, ehhez nagyon kevés a folyadék, amit írtál. 310 ml amit összesen folyadékot beletettél, ehelyett 370 ml biztos kellene hozzá. Ezek csak nagyjábóli mennyiségek, mert a lisztet is csak nagyjából gondolom ennyinek. A 7 ml szárított éleszőt nem tudom, hogy mennyinek felel meg. Ahogy Bezsa írta is, ahány, annyi féle erősségű. Én csak frisset használok és bizony a többiek is rászoktak erre, még aki porélesztővel kezdett is. Nem akarlak mindenáron rábeszélni, mert mindenki úgy és azzal süt, ahogy neki bevált, de szerintem könnyebb a friss élesztővel az élet Javasolnám, hogy próbáld ki ezt a receptet: Fehér kenyér 1 kg-os, ennek a sikere alapján már sokkal könnyebben lehet korrigálni, ha szükség van rá. A legtöbb esetben ez a kenyér elsőre is sikerül, vagy csak minimális változtatásra van szükség az eredeti recepthez képest. Ezzel már ki tudnád tapasztalni, hogy milyen kenyértészta állagot szeret a géped és utána már ahhoz lehetne hasonlítani a további kenyereket, recepteket.
Zsike! Örülök, hogy jelentkeztél.
Avc! Üdvözöllek az oldalon, örülök a sikerednek.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Sziasztok Lányok!! Az ünnep után már nem mondok semmit. Bocsánat, hogy előtte nem jelentkeztem, de alig volt szabad időm. Most jó lenne itthon, de én már dolgozom. Csak én, a többiek mind itthon vannak. Az ünnepi hangulatom is elmúlik lassan, pedig nem is volt az igazi. Irigykedve olvastam, hogy TI azért beszélgettetek a napokban, én meg most csak olvasok és olvasok és olvasok.....Fényképet azért csináltam és el is küldöm Margitnak, de egy-két kenyér és a karácsonyi asztal meg néhány finomság " kitörlődött " a gépből. Volt legalább 2x 80-90 kép a fényképezőben és az én képeim is eltűntek. Amit küldök, azt utólag csináltam. SÜTÖTTEM egy finom rozsos kenyeret a gépben 24-én este és akkora lett, hogy igaziból hozzáragadt a tetőhöz! Az üstből kezdett kifordulni és aztán ellapult a teteje. Olyan, mint egy megskalpolt gomba. Aztán sütöttem egy olyat is, hogy csupán 1dl-rel mértem túl a folyadék mennyiségét és nem értettem, hogy miért kenődik a tészta a gépben? Mikor már kétszer elolvastam a receptet, akkor kezdtem a lisztet adagolni hozzá és végül a sütőben megsütöttem. Kifordult a jénaiból és úgy nézett
ki, mintha szétrobbant volna. Ami kifordult, az jó ropogós lett, a többi is ehető lett végül, csak nem volt szabad ránézni! Most megyek, ellenőrzöm a kenyeret a gépben.
Renata a Metroban 5kg-os kiszerelésben lehet kapni.
Gabye mi inkább friss élesztt használunk. Margitka is ezt tanácsolja. Ahányféle a szárított éesztő annyiféleképpen viselkedik.
Hát én csak azt súgom neked, hogy előbb az egyikféle kenyeet kellene "gyakorolni" abból rá lehet jönni az apró trükkökre. Pl. hopgy jó-e az állag vagy eléggé megkelt-e már stb. Azután érdemes nekiállni a következő fajtának. Kenyérkének van jól kipróbált sűrű kenyerei mert ő inkább azokat szereti.
Ismét itt a csavargó. Csodaszép dolgokat sütöttetek. Én is csináltam többféle sütit, nagy sikere volt a családban. Sajtosból már a második sütés is majdnem elfogyott.
A mai sárgarépás-köményes kenyér is fincsi let.
Kinek hogy telt a Karácsony? Látom, néhányan betegeskedtek, sajnos ez ebben a nyirkos időben előfordul. Minden kis betegnek gyors és tökéletes gyógyulást kívánok.
Renáta, én BL80-as lisztet mindig kapok a Tescoban. 2 kg-os kiszerelésben árulják.
Kedves Margit! Köszönöm, hogy feltetted a kenyérkém képét...A jótanács is jól jön, mint minden kezdőnek, mivel nekem a recept önmagában még nem igazán mond semmit..
Szóval ez alapján sütöttem (750 g-os kenyérhez):
280 ml tej
2 EK/30 ml margarin
3 TK/15 ml só
2 EK/30 ml cukor
920 ml finom liszt
13 ml sikér
7 ml szárított élesztő
Mi a véleményetek? Azt tudom, hogy legközelebb ha esetleg ezt sütöm, kicsit kevesebb cukrot teszek bele, mert picit kiérzett, de nem volt édes a kenyér...
Most inkább rozskenyeret szeretnék sütni, mert azt szeretem inkább.. szintén valami kisebbet, mivel egyedüli fogyasztó vagyok..Erre van valami jól bevált receptetek? Előre is köszönöm a segítséget!
MA NYAKAMBA VETTEM A VÁROST DE SEHOL NEM KAPTAM BL 80-AS LISZTETT....
DE VETTEM VITAMILL UNIVERZÁLIS BÚZALISZTETT BÚZACSÍRÁVAL ÉS A RÉTES LISZT VÁLTOZATÁT IS....
ERRŐL A LISZTRŐL MI A VÉLEMÉNYETEK??? HA A FEHÉR KENYERET AKAROM MEGSÜTNI AMI E.MARGITKA RECEPTJE AKKOR ENNÉL A LISZTNÉL IS KELL KEVERNI 2/3-1/3 ARÁNYBAN A FINOM ILLETVE RÉTES LISZTETT??? ERRE SINCS RÁ ÍRVA HOGY MILYEN A BL-JE???
HA TUDTOK SEGITSETEK ÉS ESTÉRE MEG SÜTÖM VÉGRE SAJÁT KENYEREMET!!!
Sziasztok!
Kisült a zsúrkenyér, igaz akkorára kelt hogy felért a kenyérsütő tetejéig, így át is kapcsoltam a sütésre. Egy kicsit visszaesett a teteje, de szép kenyérnek tűnik, az ízére kíváncsi vagyok.
Hát, mit mondjak, az első jénais kenyerem olyan lett mint egy malomkő, lágy volt a tészta, túl is kelesztettem, szétterültHolnap majd újjabb próba, remélem több sikerrel. Margitka! Mennyi lisztből sütöd benne a kenyeret? Üdv
Én tudok gy jó kis receotet. A neve könnyű cipó: Ezt sütöttem gyorsprogramon, már többször is, és bevált. Különösen 1-2 gerezd fokhagymával finom, 450 és 680 gr-os kenyerekhez:
víz 1,5dl / 2,5dl ezt 45-50fokosat teszek bele, ha gyorprogin sütöm
olaj, vagy magarin 1 kanál / 1,5 kanál
búzaliszt 4 dl (240gr) / 6,5dl(390gr)
cukor 1kiskanál / 1,5 kiskanál
só 1 kiskanál / 1,5 kiskanál
száraz élesztó 1 kiskanál / 1,5 kiskanál de mivel gyorsprogram a duplája, tehát 2 kiskaná / 3 kiskanál
Sziasztok Pékecskék+Cukrászok!
A Kinder Buenoból már csak egy morzsát tudtam megmenteni. Habot nem tettem rá, mert többen nem szeretik nálunk. Nagyon nagy sikere lett. Azt hiszem ezt többször kell majd produkálnom. A gyönyörű kenyeremnek csak egy hibája lett, nagyon kevés sót tettem bele, ha egyáltalán tettem bele.
Azt hiszem ma újra megismétlem csak kisebb adagból, mert látzsik, hogy még emelkedett volna.
A fiam rájött, hogy miért nem jó az explorer a két ünnep között megcsinálja.
Én sokszor sütöm Jégkása zsúrkenyerét, nem elég hozzá a 2 dl tej, én 3-at szoktam tenni hozzá, igaz én sütőben sütőzacsiban szoktam sütni, nagyon szeretjük.
Gyorsprogrammnál azt nem tudom, mennyi élesztő kell bele, elég az 1 dkg, vagy emelni kell.
1,5 kk folyékony élesztő szerintem 3 evőkanál cukornak felel meg, a hamburgerzsemle édeskés tésztájú. A folyékony édesítőszer koncentrátum.
Sziasztok!
Most próbálom JÉGKÁSA által beírt zsúrkenyeret gépben sütni. A kérdésem az volna hogy a 2 dl tejen kívűl nem kell bele semmi több folyadék? Mert nekem nem akart összeállni a tészta és tettem bele egy kis kefírt is. Majd meglátom hogy milyen lesz. Francia kenyér programot próbálom vele.
LIMARA, nekem egyszer sikerült a gyors programon kenyeret sütni, igaz pizzát akartam dagsztani, de elfelejtettem kivenni sütés előtt a tésztát és kenyeret sütött belőle. Ez volt az első finom, ehető kenyerem.
MARGITKA a hamburger receptjénél a 1,5 kk folyékony édesítő helyett a cukor mennyisége ugye nem 3 evőkanálnyi, hanem csak kiskanálnyi?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit