E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

zazimami Előzmény | 2006.12.27. 19:50 - #12535

Margitka ezeket inkább töröld ki. És elnézést ha valakit idegesítettem ezzel

EmMargit Előzmény | 2006.12.27. 19:44 - #12534

Szia Zazimami!

Próbálkozz nuygodtan, nem baj, ha vannak sikertelen kísérletek. Ha gondolod, akkor a végén kitörlöm őket, de az sem baj, ha bent maradnak  ÜDv, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.12.27. 19:09 - #12533

Szia Zazimami!

Képet úgy lehet feltenni, ha van valahol a Neten egy képtárad, onnan már ide tudod hozni. Ha nincs ilyened, akkor csak én tudok képedet feltenni, ha elküldöd nekem e-mailben.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


zazimami Előzmény | 2006.12.27. 18:57 - #12532

Margitka te tudnál nekem segíteni hogy hogy lehet ide képet feltenni? Nem akarlak terheli én is a képek felrakásával. Ha megoldható akkor megpróbálom, hátha sikerül.

EmMargit Előzmény | 2006.12.27. 18:54 - #12531

Szia Masala!

Majd hozom a képeket, még nem voltam a leveleimnél
A kelt beigli nagyon finom lett, de ezt tényleg frissen, 1-2 nap alatt meg kell enni. Olyan, mint a kalács, nem igazán áll el.

Majd mesélj a kenyeredről, remélem nem lesz nagy kár benne. Minden jót, üdv, Margit


masala Előzmény | 2006.12.27. 18:47 - #12530

Szia Margit! A KÉPEKET elküldtem. A mostani kenyerem már a gép tetejét veri és odalapult, mint a gyerek orra az ablakhoz. A normál programból még 2óra 10perc volt hátra, amikor kikapcsoltam, mert már nagyon jött föl a kenyér. Gondoltam 20 perc múlva sütésre kapcsolom, de nem bírta ki ezt az időt sem és elérte a plafont. Hát most vakargathatom megint, ha megsült! A másiknak legalább nem szedte le a tetejét csak megtépte. Remélem ezt sem szedi le, mert akkor tényleg ronda lesz! Majd egy óra múlva megtudom, mi lett? A KELT beiglid nagyon jól néz ki. Ilyet sütött a nagymamám is mindég és én is ilyet sütöttem az elmúlt években, csak kicsit korán és már az ünnepre legalább négy napos volt. Ezt nem lehet korán megsütni, pedig ez a legfinomabb. Nekem is összeesett sütés után, de ez senkit nem zavart soha!

EmMargit Előzmény | 2006.12.27. 18:33 - #12529

Szia Masala!

Örülök, hogy jelentkeztél, hiányoltalak    

Várom a képeket és remélem a mai kenyered hibátlan lett, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.12.27. 17:58 - #12528

Sziasztok!

Nem tűntem el egészen, csak ma volt itt az egyetlen vendégem, aki jött hozzánk.

Emőke! Látom kaptál már választ, ezt csak megerősítem. Reszelt sajtot tehetsz a kenyértésztába, de csak a vége felé, hogy a sajt kiolvadó zsírtartalma ne lágyítsa el nagyon a tésztát.

Limara! Szép nagy kenyeret lehet abban a jénaiban sütni, örülök, hogy neked is lett egy ilyened  
Ha elterülős kenyérben gondolkozol, akkor 1 kg lisztből is nyugodtan süthetsz benne. Ha kisebb kenyeret szeretnél, akkor ugyanolyan keményre kell dagasztani a tésztát, mint a sima, tepsin való sütéshez. Akkor megtartja a kenyér a formáját, nem tölti ki  a jénait, de a lefedett sütés megteszi a magáét.
A gyorsprogramhoz emelni kell az élesztő és a folyadék mennyiségét. Vigyázni kell, hogy mikor kezdesz sütni, mert még ezalatt is kelnie kell a kenyérnek, hogy ne essen vissza a teteje a sülés alatt.

Zazimami! Látom te is kaptál már választ, szintén csak helyeselni tudok. A hamburgerzsömle édeskés-sós tészta, így kell bele az a cukormennyiség.
Legközelebb még egy kicsit hamarabb elkezdhetsz sütni, ha ilyen szépen kel a kenyered, akkor nem fog a teteje visszasni a sütés alatt.

Gabye! Nos a recept. A cukorból 1,5 kávés/teáskanálnyi is elég, felesleges kenyérbe ilyen sokat tenni.
A fehér kenyérbe teljesen felesleges a sikér!!!
A 920 ml liszt megközelítőleg 55-60 dkg lehet, ehhez nagyon kevés a folyadék, amit írtál. 310 ml amit összesen folyadékot beletettél, ehelyett 370 ml biztos kellene hozzá. Ezek csak nagyjábóli mennyiségek, mert a lisztet is csak nagyjából gondolom ennyinek. A 7 ml szárított éleszőt nem tudom, hogy mennyinek felel meg. Ahogy Bezsa írta is, ahány, annyi féle erősségű. Én csak frisset használok és bizony a többiek is rászoktak erre, még aki porélesztővel kezdett is. Nem akarlak mindenáron rábeszélni, mert mindenki úgy és azzal süt, ahogy neki bevált, de szerintem könnyebb a friss élesztővel az élet
Javasolnám, hogy próbáld ki ezt a receptet: Fehér kenyér 1 kg-os, ennek a sikere alapján már sokkal könnyebben lehet korrigálni, ha szükség van rá. A legtöbb esetben ez a kenyér elsőre is sikerül, vagy csak minimális változtatásra van szükség az eredeti recepthez képest. Ezzel már ki tudnád tapasztalni, hogy milyen kenyértészta állagot szeret a géped és utána már ahhoz lehetne hasonlítani a további kenyereket, recepteket.

Zsike! Örülök, hogy jelentkeztél.

Avc! Üdvözöllek az oldalon, örülök a sikerednek.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

 


masala Előzmény | 2006.12.27. 17:52 - #12527

Sziasztok Lányok!! Az ünnep után már nem mondok semmit. Bocsánat, hogy előtte nem jelentkeztem, de alig volt szabad időm. Most jó lenne itthon, de én már dolgozom. Csak én, a többiek mind itthon vannak. Az ünnepi hangulatom is elmúlik lassan, pedig nem is volt az igazi. Irigykedve olvastam, hogy TI azért beszélgettetek a napokban, én meg most csak olvasok és olvasok és olvasok.....Fényképet azért csináltam és el is küldöm Margitnak, de egy-két kenyér és a karácsonyi asztal meg néhány finomság " kitörlődött " a gépből. Volt legalább 2x 80-90 kép a fényképezőben és az én képeim is eltűntek. Amit küldök, azt utólag csináltam. SÜTÖTTEM egy finom rozsos kenyeret a gépben 24-én este és akkora lett, hogy igaziból hozzáragadt a tetőhöz! Az üstből kezdett kifordulni és aztán ellapult a teteje. Olyan, mint egy megskalpolt gomba. Aztán sütöttem egy olyat is, hogy csupán 1dl-rel mértem túl a folyadék mennyiségét és nem értettem, hogy miért kenődik a tészta a gépben? Mikor már kétszer elolvastam a receptet, akkor kezdtem a lisztet adagolni hozzá és végül a sütőben megsütöttem. Kifordult a jénaiból és úgy nézett ki, mintha szétrobbant volna. Ami kifordult, az jó ropogós lett, a többi is ehető lett végül, csak nem volt szabad ránézni! Most megyek, ellenőrzöm a kenyeret a gépben.

bezsa Előzmény | 2006.12.27. 16:13 - #12526

Renata a Metroban 5kg-os kiszerelésben lehet kapni. Gabye mi inkább friss élesztt használunk. Margitka is ezt tanácsolja. Ahányféle a szárított éesztő annyiféleképpen viselkedik. Hát én csak azt súgom neked, hogy előbb az egyikféle kenyeet kellene "gyakorolni" abból rá lehet jönni az apró trükkökre. Pl. hopgy jó-e az állag vagy eléggé megkelt-e már stb. Azután érdemes nekiállni a következő fajtának. Kenyérkének van jól kipróbált sűrű kenyerei mert ő inkább azokat szereti.

Zsike Előzmény | 2006.12.27. 15:54 - #12525

Sziasztok!

Ismét itt a csavargó. Csodaszép dolgokat sütöttetek. Én is csináltam többféle sütit, nagy sikere volt a családban. Sajtosból már a második sütés is majdnem elfogyott.

A mai sárgarépás-köményes kenyér is fincsi let.

Kinek hogy telt a Karácsony? Látom, néhányan betegeskedtek, sajnos ez ebben a nyirkos időben előfordul. Minden kis betegnek gyors és tökéletes gyógyulást kívánok.

Renáta, én BL80-as lisztet mindig kapok a Tescoban. 2 kg-os kiszerelésben árulják.

 


Gabye Előzmény | 2006.12.27. 15:49 - #12524

Kedves Margit! Köszönöm, hogy feltetted a kenyérkém képét...A jótanács is jól jön, mint minden kezdőnek, mivel nekem a recept önmagában még nem igazán mond semmit.. Szóval ez alapján sütöttem (750 g-os kenyérhez): 280 ml tej 2 EK/30 ml margarin 3 TK/15 ml só 2 EK/30 ml cukor 920 ml finom liszt 13 ml sikér 7 ml szárított élesztő Mi a véleményetek? Azt tudom, hogy legközelebb ha esetleg ezt sütöm, kicsit kevesebb cukrot teszek bele, mert picit kiérzett, de nem volt édes a kenyér... Most inkább rozskenyeret szeretnék sütni, mert azt szeretem inkább.. szintén valami kisebbet, mivel egyedüli fogyasztó vagyok..Erre van valami jól bevált receptetek? Előre is köszönöm a segítséget!

zazimami Előzmény | 2006.12.27. 14:53 - #12523

BEZSA, NELLY ti hogy tudtatok ide a hozzászólásba képet felrakni?

renata Előzmény | 2006.12.27. 14:21 - #12522

SZIASZTOK!!!

MA NYAKAMBA VETTEM A VÁROST DE SEHOL NEM KAPTAM BL 80-AS LISZTETT....

DE VETTEM VITAMILL UNIVERZÁLIS BÚZALISZTETT BÚZACSÍRÁVAL ÉS A RÉTES LISZT VÁLTOZATÁT IS....

ERRŐL A LISZTRŐL MI A VÉLEMÉNYETEK??? HA A FEHÉR KENYERET AKAROM MEGSÜTNI AMI E.MARGITKA RECEPTJE AKKOR ENNÉL A LISZTNÉL IS KELL KEVERNI 2/3-1/3 ARÁNYBAN A FINOM ILLETVE RÉTES LISZTETT??? ERRE SINCS RÁ ÍRVA HOGY MILYEN A BL-JE???

HA TUDTOK SEGITSETEK ÉS ESTÉRE MEG SÜTÖM VÉGRE SAJÁT KENYEREMET!!!

KÖSZÖNETTEL RENI


zazimami Előzmény | 2006.12.27. 13:43 - #12521

Sziasztok! Kisült a zsúrkenyér, igaz akkorára kelt hogy felért a kenyérsütő tetejéig, így át is kapcsoltam a sütésre. Egy kicsit visszaesett a teteje, de szép kenyérnek tűnik, az ízére kíváncsi vagyok.

Limara Előzmény | 2006.12.27. 12:30 - #12520

Sziasztok!

Hát, mit mondjak, az első jénais kenyerem olyan lett mint egy malomkő, lágy volt a tészta, túl is kelesztettem, szétterültHolnap majd újjabb próba, remélem több sikerrel. Margitka! Mennyi lisztből sütöd benne a kenyeret? Üdv


vargakati Előzmény | 2006.12.27. 11:54 - #12519

Sziasztok!

Szia Limara!

Én tudok gy jó kis receotet. A neve könnyű cipó: Ezt sütöttem gyorsprogramon, már többször is, és bevált. Különösen 1-2 gerezd fokhagymával finom, 450 és 680 gr-os kenyerekhez:

víz                     1,5dl  /  2,5dl    ezt 45-50fokosat teszek bele, ha gyorprogin sütöm

olaj, vagy magarin   1 kanál  /  1,5 kanál

búzaliszt                  4 dl (240gr)  /  6,5dl(390gr)

cukor                    1kiskanál  /  1,5 kiskanál

só                1 kiskanál  /  1,5 kiskanál

száraz élesztó 1 kiskanál  /  1,5 kiskanál   de mivel gyorsprogram a duplája, tehát 2 kiskaná  / 3 kiskanál

nekünk nagyon ízlik.

Kati

 

 


bezsa Előzmény | 2006.12.27. 11:40 - #12518

Sziasztok Pékecskék+Cukrászok! A Kinder Buenoból már csak egy morzsát tudtam megmenteni. Habot nem tettem rá, mert többen nem szeretik nálunk. Nagyon nagy sikere lett. Azt hiszem ezt többször kell majd produkálnom. A gyönyörű kenyeremnek csak egy hibája lett, nagyon kevés sót tettem bele, ha egyáltalán tettem bele. Azt hiszem ma újra megismétlem csak kisebb adagból, mert látzsik, hogy még emelkedett volna. A fiam rájött, hogy miért nem jó az explorer a két ünnep között megcsinálja.

Limara Előzmény | 2006.12.27. 11:07 - #12517

Szia Zazimami!

Én sokszor sütöm Jégkása zsúrkenyerét, nem elég hozzá a 2 dl tej, én 3-at szoktam tenni hozzá, igaz én sütőben sütőzacsiban szoktam sütni, nagyon szeretjük.

Gyorsprogrammnál azt nem tudom, mennyi élesztő kell bele, elég az 1 dkg, vagy emelni kell.

1,5 kk folyékony élesztő szerintem 3 evőkanál cukornak felel meg, a hamburgerzsemle édeskés tésztájú. A folyékony édesítőszer koncentrátum.

Üdv


zazimami Előzmény | 2006.12.27. 11:01 - #12516

Sziasztok! Most próbálom JÉGKÁSA által beírt zsúrkenyeret gépben sütni. A kérdésem az volna hogy a 2 dl tejen kívűl nem kell bele semmi több folyadék? Mert nekem nem akart összeállni a tészta és tettem bele egy kis kefírt is. Majd meglátom hogy milyen lesz. Francia kenyér programot próbálom vele. LIMARA, nekem egyszer sikerült a gyors programon kenyeret sütni, igaz pizzát akartam dagsztani, de elfelejtettem kivenni sütés előtt a tésztát és kenyeret sütött belőle. Ez volt az első finom, ehető kenyerem. MARGITKA a hamburger receptjénél a 1,5 kk folyékony édesítő helyett a cukor mennyisége ugye nem 3 evőkanálnyi, hanem csak kiskanálnyi?

[Későbbi] [13035-13016] [13015-12996] [12995-12976] [12975-12956] [12955-12936] [12935-12916] [12915-12896] [12895-12876] [12875-12856] [12855-12836] [12835-12816] [12815-12796] [12795-12776] [12775-12756] [12755-12736] [12735-12716] [12715-12696] [12695-12676] [12675-12656] [12655-12636] [12635-12616] [12615-12596] [12595-12576] [12575-12556] [12555-12536] [12535-12516] [12515-12496] [12495-12476] [12475-12456] [12455-12436] [12435-12416] [12415-12396] [12395-12376] [12375-12356] [12355-12336] [12335-12316] [12315-12296] [12295-12276] [12275-12256] [12255-12236] [12235-12216] [12215-12196] [12195-12176] [12175-12156] [12155-12136] [12135-12116] [12115-12096] [12095-12076] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU