E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.01.03. 17:46 - #13097

Szia Julika!

Rendben, nem bújok el

Lehet, hogy keverem és más járt a lisztezett jéniaval így, talán Szokimoki? A Te beragadt kenyérkédre mindenestre emlékszem, de most már a körülményekre is, amikről akkor írtál.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


vargakati Előzmény | 2007.01.03. 17:46 - #13096

Sziasztok!

Segítség kellene. Most már másodszórra járok úgy, hogy beesik a kenyerem közepe, rögtön a sütés elején. Mindent úgy csinálok mint eddig, csak másik fajta élesztőt használok. Az lehet a probléma?

Köszi: vargakati


majorkaj Előzmény | 2007.01.03. 17:40 - #13095

Szia Superkeri !

Az én jénaim 3,5 literes, tetővel együtt 13 c m magas és 24 cm átmérőjű. Ebbe a 60 dkg lisztből+ sok kovászból készült kenyér is bőségesen elfér, nem teljesen tölti ki a jénait.

Szia Margitka ! Te csak ne bújjál el sehova. Most már az a lényeg, hogy (sajnos Limara kárán) kiderült az elírás és ez korrigálva lett. Amikor a jénaiba ragadt a tésztám akkor nem csináltam vele semmit, mármint se lisztet nem tettem bele, se margarinnal nem kentem ki.


EmMargit Előzmény | 2007.01.03. 17:38 - #13094

Szia Bezsa!

Ez nagyon aranyos

Megkérdezhetem, hogy hozod ide a linket? Most explorerben írsz?

Üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2007.01.03. 17:29 - #13093

Superkeri!

Próbáld ki ezt: Fehér kenyér (alaprecept, variálható), csak a rozskovásszal és esetleg némi rozsliszttel.

Hogy milyen magasnak kell lennie a jénainak, az attól is függ, hogy milyen alapterületű. 3 literesnek illene lennie, de az sem baj, ha annál jóval több. Tudod? Ha kisebb a tál, akkor a kenyér oldala is a tálhoz ér, ha nagyobb, akkor úgy kel és sül meg benne, mint a tepsin. Nekem az a nagyon nagy jénai ezért jó. Csak körbeveszi a tésztát, mint egy üvegbúra, de jóformán oldalt nem ér hozzá.

Kíváncsi vagyok, majd mesélj légy szíves. Sok sikert, üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2007.01.03. 17:24 - #13092

http://s2.images.www.tvn.hu/2007/01/01/16/08/www.tvn.hu_4411ed717bb4ed1d0406aa626a7821f9.jpg

Szilveszteri lampion


EmMargit Előzmény | 2007.01.03. 17:23 - #13091

Sziasztok!

Julika! Te csak ne maradj a kukucskálásnál, attól igazán szomorú lennék
A kukucsos bejelentkezés nagyon aranyos, ezt írtam is a társalgóban. A receptet én írtam félreérthetően ,  lehet, hogy nekem kellene elbújni.

Hbzs! Igen, 2 ek kakaót kell kevés (!) vízzel egész sűrű péppé keverni és így a tésztához adni.

Emes! 60 dkg + 40 dkg = 100 dkg   Még néhány apróság ehhez hozzájön és valamennyit (nem sokat) veszít a sülés alatt a kenyér a súlyából. Ezért írtam, hogy 95 dkg körülinek lennie kell ennek a kenyérnek. Nem tudom mitől lehet, hogy mégis kevesebb lett Neked a kenyérkéd. A mérleged pontos?

Zsófi! Képket nekem küldjél és én tudom feltenni. Te csak akkor, ha van egy internetes képtárhelyed, oda feltöltöd és akkor már ide is el tudod hozni. Kíváncsi lennék a kenyérre. A recept teljesen jónak tűnik, kivéve, hogy sikérből egy kicsit többet tettem volna. Az 1/3 rész sikér nélküli lisztet még el kellene bírnia a többi BL 80-asnak, de ebből már mindenképpen egy kicsit tömörebb, nem a fehérkenyérnél megszokott állagot várhatsz. Ezért lenne jó a kép, hogy lássam, Te vártál többet, mint lehetne, vagy tényleg nem stimmel valami.

Zazimami! Hallgass Julikára! Én csak lisztezem a jénit, és nekem nem ragadt bele, de ennek a tanácsnak az alpján Julikának már igen

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2007.01.03. 17:12 - #13090

       Sziasztok!

 Bundik! Hű de gyönyörű kenyeret sütöttél!! Gratulálok!

Én is kenyér sütéshez készülök, éppen most készítettem új rozskovászt. Holnap reggelig kell eldönteni, hogy milyen kenyér legyen. A rozsos kenyerek inkább tetszenek, de már szeretném kipróbálni a jénais sütést is. Van 1 ovál tálam, aminek talán elég magas a teteje is. Lányok! kb. milyen magasnak kell lennie a tálnak, hogy elférjen benne az 50 dkg lisztből készült kenyér? Ú-úgy szeretnék már 1x igazi, cserepes kenyeret!!   Üdv.


bezsa Előzmény | 2007.01.03. 17:11 - #13089

Sziasztok!

Én a jénai aljára szilikonos sütőpapírt vágtam úgy, hogy egy kicsit az oldalára is felhajlott. Így nem ragadt bele. Most dagasztodik a fehér kenyerem. Irtam a fogyósba.


szokimoki Előzmény | 2007.01.03. 17:10 - #13088

Szia Zazimami!Örülök, hogy ízlett!

Emes! A teljes kiörlésű lisztből, nem nagyobb, hanem még kisebb kenyered lesz mint a fehér lisztből.

Zsófi! A képeket Margitka email címére tudod elküldeni, ami baloldalon legalul van.


majorkaj Előzmény | 2007.01.03. 16:36 - #13087

Szia Zazimami !

A jénai én margarinnal ki szoktam kenni az oldalát is és úgy lisztezem ki. Így még nem ragadt bele. De volt, hogy nem kentem ki és úgy igencsak bele ragadt.


zazimami Előzmény | 2007.01.03. 16:34 - #13086

Szokimoki! Isteni finom volt a csirkemelltorta!!! Fokhagymás Óvári sajttal csináltam meg tejszínnel, és mind a tíz újamat megnyaltam utána! Nyamm-nyamm!

zazimami Előzmény | 2007.01.03. 16:28 - #13085

A jénait ki lehet valamivel kenni hogy ne tapadjon bele a kenyér? Nekem van egy kisebbfajta ovális jénaim tetővel, de nnak csak az alját szórtam ki lisztel, de az oldalához mindig oda tapadt a kenyérke és nem is lett cserepes... :(((
Bundik kenyere szerintem pont beleférne... Ki is próbálom!

emes Előzmény | 2007.01.03. 16:09 - #13084

Bocsi ez kérdés volt. Rohanok lisztért.

 


emes Előzmény | 2007.01.03. 16:08 - #13083

Szia Bundik!

Nagyon tetszik a kenyered!!! Csorgott is a nyálam...Ezt gépben is meg lehet sütni, úgy látom elvileg beleférne.

Tsók: Emes


majorkaj Előzmény | 2007.01.03. 16:07 - #13082

Sziasztok !

Én ugyan csak kukucskálást engedélyeztem magamnak a tegnapi hozzászólásom miatt, de muszáj reagáljak.

Kenyérke ! Én is nagyon sajnálm, hogy nem tudtam mindenkivel kiadósan beszélgetni a találkozón. De reméljük bepótoljuk a következőn.

Bundik ! Gyönyörűséges a kenyered !

Biztos kipróbálom én is legközelebb.

Az én jénaim is kerek. De láttam az Intersparban, hogy sajnos csak kisebbeket lehet kapni.

Üdv az újaknak a fórumban. Gyertek máskor is és számoljatok be sütéseitekről.


emes Előzmény | 2007.01.03. 16:03 - #13081

Margitka!

Biz Isten beleraktam mindent ami a kilós receptedben van, még meg is néztem mégegyszer, és 3 kenyeremet is megmértem! 60 dkg liszt, kb. 3,5-4 dl folyadék(kefír+víz) 1ek. oliva, 1-1 kk. só és cukor, késhegynyi aszkorbinsav és 1/4 élesztő. Habár az az igazság, hogy nem is férne több bele(a gépem max. 1300 g-os), mert mindig magasra kel, egyszer elérte az üveget is és persze ez össze is esett. Gondolom majd a teljesebb kiőrlésűek lehetnek nagyobbak.

Tsók:Emes


zsofi Előzmény | 2007.01.03. 15:09 - #13080

Sziasztok!

Kb. már egy hónapja olvasom a sok-sok infót, amit összegyűjtöttetek, rengeteget tanultam belőle, ezúton is köszönöm!!!

Már sütöttem Margitka alapfehérkenyere alapján néhány szuper kenyeret, ma be akartam újítani, de nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel. Beírnám a receptet és ha sikerül néhány képet is küldök, légyszi segítsetek, mit rontottam el!(Bár a párom szerint ne várjak többet egy olyan kenyértől, amibe teljes kiörlésű lisztet is rakok!?)

32dkg BL80-as liszt, 16dkg teljes kiörlésű rozsliszt(Vitamill), 0,5 kk sikér(azt olvastam, 1kg liszthez 5g kell, ez alapján 16dkg rozsliszthez nem egészen 1g, legalábbis a könyv szerint), 2dkg burgonyapehely, 1,7dl kefir, 1,6dl víz, 1kk cukor, 1púposabb kk só, késhegynyi aszkorbinsav, 1,15dkg élesztő(picivel több, mint a fehérkenyérhez), 1,5dkg margarin

A képeket nem sikerül csatolni! Még képezem magam!

Üdv! Zsófi

 


hbzs Előzmény | 2007.01.03. 14:25 - #13079

Sziasztok!

Kedves Bundik, Szokimoki és Margitka, köszi szépen a válaszokat! Akkor a kakaó mennyisége 2 evőkanál legyen? (Sajnos a kakaós-csíkos kalács receptjéből ez kimaradt...)

Bundik, csodaszép kenyeret sütöttél!!! Nagyon ügyes vagy!

Hú, otthon most kapcsolhatott be a gép a 6. kenyeremmel!

További szép napot mindenkinek!


szokimoki Előzmény | 2007.01.03. 14:06 - #13078

Bundik! A sajtos rolóhoz hozzátennék még annyit, hogy a tölteléknél, én felvertem a 4 tojásfehérjét is, és a legvégén belekavartam a többihez, és egy picit főzte vele. Ha nem kapsz bolti leveles tésztát, akkor a Bezsa receptje alapján, nagyon egyszerűen 28 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl, és só hozzáadásával nagyon finom tésztát tudsz csinálni. Csak összegyúrod, kb 2 órát pihenteted, aztán 2 mm-esre nyújtod.

[Későbbi] [13997-13978] [13977-13958] [13957-13938] [13937-13918] [13917-13898] [13897-13878] [13877-13858] [13857-13838] [13837-13818] [13817-13798] [13797-13778] [13777-13758] [13757-13738] [13737-13718] [13717-13698] [13697-13678] [13677-13658] [13657-13638] [13637-13618] [13617-13598] [13597-13578] [13577-13558] [13557-13538] [13537-13518] [13517-13498] [13497-13478] [13477-13458] [13457-13438] [13437-13418] [13417-13398] [13397-13378] [13377-13358] [13357-13338] [13337-13318] [13317-13298] [13297-13278] [13277-13258] [13257-13238] [13237-13218] [13217-13198] [13197-13178] [13177-13158] [13157-13138] [13137-13118] [13117-13098] [13097-13078] [13077-13058] [13057-13038] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség