Bocsi, de csak most jutottam ide, illetve már jó pár perce, de eddig olvastam amit jelentkezésem óta írtatok. Hát gyönyörűeket tudtok sütni, én egyelőre azon vagyok, hogy ha beleszórok a gépbe mindent, "elég jó " kenyérfélét vegyek ki belőle.
Nagyon köszönöm a segítséget Margitka, legközelebb több sikért teszek, mondjuk egy egész kk-t és még teszek hozzá 1-2 kanál vizet, de holnap a család kívánságára a Te bevált fehérkenyeredet sütöm. De legalább megkukkolom, milyen a jó tészta állaga!
Zsike Neked is köszönöm a képtár címét, ki fogom próbálni!
Zsike köszi a képfeltevést, holnap megprobálom. Bezsa köszi a meghívót, élek vele. most elteszem magam holnapra, reggel korán kell kellnem. sziasztok aki még marad, jó éjt mindenkinek.
Gabye a kenyérvarázs kovász igazán nem sokat ér, és nem természetes anyag, egyszrűen (nevetségesen egyszerűen) meg tudod csinálni. Szoktál otthon nokedlit készíteni, ha igen akkor ez is kb. annyi energia és szinte majdnem ua. az.
BEZSA, vagy lanyok!Ha a JENAISAT sutitek ahogy az elobb leirtad es 50 perc sutes utan kiveszed spicc-spricc a sprayval, de utana a Jenaiba teszed visza, vagy a sima sutolemezre sutni tovabb...
VAGY: Jenaiba vissza+ A fedo is ra es meg 5-10 perc sutes???
Gabye, biztos sikerül a kovász, engem is itt kapacitáltak a lányok egy darabig, én idegenkedtem tőle, mert nem szeretem a savanykás ízt! hát nem az,és most alszik a hütöben (lehet hogy éleszgetnem kellene??) finom rozs és sima kovász is.
Szia Bezsa!
Hát, nem is vettem, mert gondolom hogy a házinál nincs jobb, csak érdekelt, hogy mégis milyen..Majd ha végre összeszedem a bátorságom, én is megpróbálkozom a kovász készítéssel, és utána a rozskenyerekkel..Addig szorgalmasan tanulmányozom itt az oldalon lévő kovászkészítési praktikákat:-)..
Gabye nem jók igazából azok semmire. Egyszerű kovászt csinálni, csak neki kell állni. Én holnap fogok, mert a múltkori tönkrement és most nincs. Pedig az utobbi időben mindegyik kenyerembe tettem minimum 1 nagy kanálnyit.
Ez a kenyér amit a képen látsz az Margitka 2 kg-os fehér kenyere, de ez itt a fele. Tehát 1kg-os. 60 dkg BL80-as liszt 3.5 dl víz, késhegynyi aszkorbin, só, cukor, mivel nincs kovászom 1/3 élesztőt tettem bele.
20 dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. Kiveszem és sütőpapírral bélelet jénaiba teszem és lefedem. Úgy 20-25 perc múlva bevágom pengével és kb 25-30 perc múlva beteszem a hideg sütőbe és bekapcsolom, még ott is kelni fog.
220fokon sütöm kb. 50 percig. Kiveszem a jénaiból( nagyon óvatosan, mert forró a jénai).
Visszateszem a rácsra és virág spriccelővel meglocsolom mindkét oldalát és kb. 5-10 percig sütőm még. A szinéről lehet látni mikor jó.
Azt mondta a pék bácsi, hogy a kenyér aljának, mikor megkopogtatom kongania kell. Akkor kész a kényér.
Remélem tudtam segíteni. Ha valamit nem érhetően irtam, nyugodtan kérdezz.
Ma bioboltban jártamban láttam kovászt papírzacsiba..Búzakovász por, és rpzskovász por..:-I..Milyen lehet az?? Próbálta már valaki?? A Kenyérvarázs termékcsalád tagja..
Gyönyörű kenyereket sütöttetek jénaiban. Jó lenne most már egy recept fromájában összeírni ezt is. Az előbb Bezsa kenyerére közölte a párom, hogy én ilyen szépet sosem sütöttem.
Tehát a módszer lényegét kérnénk egyben összefoglalni: mennyiség, jénai méret, kelesztés, sütés, hőmérsékletek, idők, fedél stb. Vagy csak én vagyok ügyetlen, nekem nem áll össze a pontos kép?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit