Lekéstem rólatok, de sebaj, majd magamban beszélek...
Gaby, Julika, Limara és Mónika visszaigazoltalak titeket. Csak az a baj, hogy nem tudom ki vagy: Mónika!?
Köszönöm a kenyerem dícséretét!
Limara! A grillezett sajtot én házi sajtból csinálom, mert az nem olvad el(és mert házhoz jön). Egy kicsit hasonlít a fetához. Nem túl vékony(kisujjnyi) szeleteket vágok belőle, megszórom fokhagymasóval mindkét oldalát, és egy pici oliván forró serpenyőben megpirítom. Vigyázni kell vele, mert gyorsan odakapja. De ezt a házisajtot jó ropogósra lehet sütni. A multkor próbáltam trappistával, de az csak szétfolyt. Esetleg lehet még rá reszelni egy kis szerecsendiót, de csak a végén, ha már megsült, mert az ráég és nem lehet akkor az ízét érezni. Nekem a szerecsendió az egyik kedvenc fűszerem, főleg sajtos ételeket lehet vele jól feldobni.
Zazimami! Ezt a gyümölcskenyeret(a sürű tésztásat) már én is kérdeztem, de nem tudta senki... Egyszer régen, hol volt még akkor kenyérsütő, sütöttem egy nagyon finomat, de nem tudom hol lehet a receptje, de megpróbálom megkeresni. Én is szeretném kipróbálni gépben.
Ha van egy internetes képtárhelyed, akkor onnan el tudod ide hozni a képeket. Ha nincs, akko egy ilyenre lesz először szükséged. Több is szerepelt itt mostanában, biztos segítenek a többiek, hogy hol érdemes regisztrálni.
Amíg nincs ilyened, addig nagyon szívesen felteszem én a képeidet, ha elküldöd a gmail-es e-mail címemre. Üdv, Margit
Szia Batka! Köszönöm szépen a linkeket!..Ezek egy részét ma én is megtalálta, de a barna kenyeret nem..Majd talán holnap megsütöm valamelyiket, és ha jó, akkor hétvégén frissen is..Ha meg nem, akkor "röptetem" ahogy Ti mondjátok
Nem tudom igazából hogy milyen kalácsra gondoltam, mert még nem sütöttem ilyet. A nővérem készített egyszer gyümölcskenyeret (vagy püspökkenyeret), de annak nagyon sűrű volt a tésztája. Valószínű hogy a Margitka féle kalácsot fogom kipróbálni.
A félbarna kenyérnek már másnap nem is volt olyan mellékíze, a páromnak pedig kifejezetten ízlett! Hmmm.... Legalább van aki megegye....
Látom nagyon szépeket alkottatok. A tegnapi sorkérdésemre köszi a választ, hálábol itt egy kis finomság:
remélem tetszik. Knyeret még mindíg nem merek ütni, így sonkakrémes kiflit (a képen), és zsemlét. Most gépi csikos kaláccsal próbálkozom, és ha ez is jó akkor újra jöhet a kenyér.
Hát legyen mindenkinek további szép estéje, szép és nyugodt sütögetést holnapra.
Megnéztem, és árpamaláta, nádmelasz, és amaránt liszt van a receptben. Meg még az a gondom, hogy nem ismeri a gép progi leírását. Hiába Clatronic, de mégsem hasonlítanak a progijai az enyémhez. Igaz, ez 1 lapátos, de még a 2865-os progi leírása sem jó (neki 2864-es van). Mert az itt van a leírások között. Szerettem volna megmutatni, hogy mi az a 3x20-as Margitka féle előkészítés, de ennek a gépnek csak névleg van programja. Részletezve nincsenek, mint az enyém, hogy egy-egy progin belül mit mennyi ideig csinál. Neki pedig egyenlőre nincs ideje kitapasztalni, mert gyógyszerész, és mint tudjátok, most náluk bolondok háza van.Nelly
Szuperkeri! Köszi a tanácsot, tudod, kiírtam egy pár recit, amiben rozsliszt volt, mert azt kért a barátnőm. Csak utólag vettem észre, hogy amaránt van benne, és én nem ismertem, de megígértem neki, hogy utána kérdezek. Julika! Neked is köszönöm. Nelly
Olvasd el B.old-on a Lisztekről való írást! Nagyon jó a hajdina, ajánlott a cukorbetegeknek, mert elhúzódóbban szívódik fel a szénhidráttartalma. nem emeli hirtelen a vércukorszintet.
Tudomásom szerint az amarántnak alacsonyabb a szénhidráttartalma és ásványi anyagban gazdag. tehát mindenképpen egészségesebb mint a búzaliszt. Igazat megvallva én még nem használtam.
Megjöttem. Hát jól bevásároltam, vettem pl nádcukrot, amit nem szabad ennie a barátnőmnek a cukra miatt, aztán szezámmagot, meg búzacsírát, ami meg volt már neki. Aztán vittem egy pár recit is, ezekben volt a nádcukor, meg volt amarántliszt. Ez utóbbit lehet cukrosnak ennie? Julika? Mi a véleményed?Nelly
Margitk kalácsreceptjei között többféle aszalt gyümölcsö kalácsot találsz. Igaz nem tudom milyen sűrű tésztájúra gondolsz. Ezek finom, foszlós kalácsok.
Ildiko ez nagyon jó. Legközelebb tényleg csak a végén lepd meg. Az utánad következő az várhat. Most aztán abba ne hagyd a kezeléseket. Látod már jobb volt.
Ma fizikora mentem es mivel a legutobbi krakolas utan 1 hete nincs fejfajasom megakartam lepni a kezelomet. /fffi/ Igy szuletett meg az otlet es ugyis akartam vmi sosat kesziteni. Olyan finom lett ahogy irtam az elobb. Vittem a fizikosomnak...masszirozni kellett ma mert a jobb vallizuletem nagyun csunyan bevan kotve. Szoval megkostolta, masszirzas...2 megkostolta masszirzas 2 megkostolta masszirzas 2 .......Es EZ igy ment tovabb amig elnem fogyott. Legkozelebb kezeles utan kapcsak tolem valamit amit sutottem mert ugye ez igy nem igazan jo. ES kozben mindig mondta Hmmm /marmint izlik!-roviden/
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit