E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2007.01.12. 21:59 - #13697

Sziasztok Lányok!

Most kezdek mindjárt visszaolvasgatni, úgy látom, lesz mit tegnap este óta. De ez csak jó. Jaj nem találom a helyemet. Képzeljétek, miután ugye 5 éves már elmúlt a nagyobbik csimutám (Nelly után szabadon) most először fordul elő amióta megszületett, és 2 éve a pici, hogy mind a ketten Anyukámnál alszanak. Mostmár hogy nagyobbak, veszekedni is tudnak, és néha jól jönne egy kis nyugi. Most meg hogy itt van a nyugi, nem találom a helyemet.Abszolút nem tudok kikapcsolódni. A kicsi még sosem aludt Mamánál, ma van az első este, hát kíváncsi vagyok. Én nem akartam otthagyni, csak a nagyobbikat, de ő is maradni akart. Itt ülök készenlétben, hogy mikor szól Anyukám, hogy menni kell, mert jönni akar haza. Bocsi, hogy ezzel untatlak benneteket, csak tényleg nem találom a helyemet.


nelly52 Előzmény | 2007.01.12. 21:24 - #13696

Megyek vasárnap a Corába jénait venni. Addig pedig kíváncsian várom én is a meggyes sütit. Azt írja a recept, hogy a feltekert tésztát tortaformába kell tenni. Mármint milyenbe? Kerekbe a henger formát? Akkor hogy fog kelni? Vagy milyen tortaforma van még? A hosszúkás király torta forma? Nelly

Piroska Előzmény | 2007.01.12. 21:18 - #13695

Sziasztok! Szia Margitka!

Ha valaki megsüti a meggyes marcipánost friss élesztővel, és tejpor nélkül jelezzen vissza, hogy hogyan sikerült. Nekem is tetszik, de biztosra szeretnék menni.

Szép hétvégét mindenkinek.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 21:09 - #13694

Nelly!

Ne legyél elszontyolodva, szerintem a jénai volt a hibás. Komolyan!!! Végig hozzáért a kenyértészta a jénaihoz, lehet, hogy ezért nem tudott kicserepesedni sem. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 21:01 - #13693

Szia Julika!

Szerintem víz helyett tegyél tejet, így nyugodtan kihagyhatod a tejport és a szárított helyett friss élesztőt. Így meg tudod hamar csinálni. Néztem a receptet, szerintem 2 (2,5) dkg élesztőt tehetsz, mert még a gyümölcsöt is emelnie kell a tésztának.

Sok sikert hozzá, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2007.01.12. 20:37 - #13692

Hát megvallom, kicsit el vagyok szontyolódva. De tudom, hogy nem minden sikerülhet elsőre. Ráadásul most valahogy a családom is vevő a kenyeremre. Majd igyekszem visszafogni magam a kísérletezéssel. Remélem, nemsokára én is cserepezni fogok. Aztán majd akkor jöhet a következő lépcsőfok. A KOVÁSZ!! Nelly

majorkaj Előzmény | 2007.01.12. 20:36 - #13691

Jaj de bajban vagyok ezzel a meggyes-marcipános kaláccsal. Úgy izgatja a fantáziámat, hogy gondltam holnap megsütöm. De nincs itthon szárított élesztőm-ezt holnap tudok venni, de én Complettát használok a kávéba. És mennyi lehet az a 30 ml tejpor. Valaki mondja meg nekem, légyszi ! 

emes Előzmény | 2007.01.12. 20:32 - #13690

Ja!

Még nem is meséltem, hogy az én drága kislányom, Kamilla mit csinált a számítógéppel.

Ropit dugdosott a flopy meghajtóba!!! Először nem tudtuk, hogy mi van, aztán mikor rájöttünk és megkérdezük tőle, azt válaszolta, hogy éhes volt a gép. Erre aztán nem tudtunk mit mondani..., csak nevettünk. Had ne mondjam szét kell szedni a gépet, mert porszívóval sem jött ki mind.

Gondoltam, elmesélem, hogy mosolyogjatok ti is egy kicsit!

Tsók:Emes


EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 20:31 - #13689

Nelly!

Gondolom második dagasztás lenne. Jól teszed, persze, ha átgyúrod egy kis liszttel, de ilyen alapon megpróbálhatod kihagyni a második dagasztást és kézzel jól átgyúrni az első kelesztés után. Még olyat is lehet csinálni, hogy a géppel éppen csak összeejteted a tésztát (második dagasztásként), leállítod és kiborítod lisztezett felületre, majd formázod, stb.

Na, tényleg nagyon kíváncsi vagyok a következőre, nehogy elmenjen a kedved tőle  Üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2007.01.12. 20:24 - #13688

Nagyon szépen köszönöm a választ Margitka! Azt vettem észre mostanában, hogy a második kelesztés után mindig ragad a tészta. Alig birom kivenni az üstből. Jól teszem, hogy ilyenkor liszttel átgyúrom mégegyszer, míg formázhatóvá nem válik? Nelly

EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 20:20 - #13687

Nelly!

Ha teljesen felért ajénai tetejéig a kenyér, akkor leheet, hogy csak az volt a baj, emiatt nem tudott tovább kelni.

A kétszeri dagasztás??? Nem létfontosságú, hogy másdoszor is igziból dagasszon az ember, de mindenképpen valami módon alaposan össze kell nyomni a tésztát. Hogy ezt egy dagasztóprogrammal vagy kézi átgyömöszöléssel, az szinte mindegy, ha elsőre rendesen ki van dolgozva a tészta. A lényeg, hogy a tésztában levő és szaporodó élesztőgombák friss táplálékhoz jussanak.

Ha egyébként bevált neked a két rendes dagasztás, akkor nyugodtan csinálhatod úgy. Gondolom különböző módon melegítenek a gépek és talán emiatt lágyulhat el Limarának és az ugyanilyen géppel rendelkezőknek a kenyere a második dagasztás alatt.

Kíváncsi vagyok, ha sikerül venned egy jó méretű jénait, hogy akkor milyen lesz a kenyered, szerintem akkor ki is fog cserepesedni.

További szép estét kívánok, üdv, Margit 


ILDIKO Előzmény | 2007.01.12. 20:13 - #13686

Jo estet mindenkinek!

Sziasztok lanykak es fiukak! Micsoda tarsalgas folyik itten! Alig tudlak visszaolvasni benneteket.Igaz, ebben ez a csoszi portal is segit, mert minden nyitas 1/2 orat tart.

Had "kiabaljak"!? NAGYON SZEPEKET MUVESZKEDTETEK, de szegyen, hogy egy falatot SEM dugtok ide at!!! Orulet, En meg csak nyalzok itten a macsival, mert O is nagy kenyeres.Gratulalok mindenkinek am!! Micsoda ugyesek az ujak is. A fiukaknak kulon gratula!! Nagyon tudom ertekelni a "muveiteket"es hogy akartok es tudtok!

ZSIKE, nagyon koszonom a recit, mar ki is printeltem a "kodexembe"dugtam.

Most mennem kell sutni. Vasarnap szulinapi koszonto./kollega es baratno/Suti es torta lesz az ajandek egy resze. Pusszantas es jo sutogetest mindenkinek!!!!


emes Előzmény | 2007.01.12. 20:08 - #13685

Sziasztok lányok!

Úgy látom vagyunk egy páran.

Limara! Ez olyan nagyon, nagyon kimondhatatlanul jól néz ki és még meg se kóstolhatjuk...! Ez nem ér!

Gaby, Bundik! Tényleg van fém a mosószerekben? Mert az aluminiumra én is alergiás vagyok. Erre nem is gondoltam. Ez a mostani eléggé kiütött, haza is kellett jönnöm az utolsó óráról, mert már nagyon vakaróztam volna... Pedig már bennem volt 2 claritine, meg 4 kálciumos pezsi tabletta is.

Szuperkeri! Lehet, hogy már elmentél, ezért ide is beírom: az Aranyfácános paradicsompürében és aCBA-sban nincs tartósítószer!!! Ezt akkor tudtam meg, amikor a lánykám elkezdett enni, mindenből kerestem a mentest.

Tsók:Emes


EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 19:59 - #13684

Sziasztok!

Meghoztam Nelly képeit a jénais kenyeréről:

jénais kenyér (kicsi) jénais kenyér (kicsi)

Nelly! Nem igazán tudom eldönteni a kép alapján, hogy csak az a gond, hogy ennyire nagyon kicsi volt a jénai, vagy lágy volt a tészta is. A kenyér teteje teljesen felért a jénai tetejéig?
Kicsit homályos a kép is, de nekem tömörnek tűnik a kenyér, ezt mindkettő okozhatja. Kíváncsi vagyok a válaszodra, üdv, Margit


Zsike Előzmény | 2007.01.12. 19:28 - #13683

Szerintem sütheted friss élesztővel is. Én is szoktam friss élesztővel sütni, de ezt a kalácsot porélesztővel csináltam eddig.Bevallom, nem is igazi tejport használok, hanem amit a kávéba szoktak tenni.

majorkaj Előzmény | 2007.01.12. 19:22 - #13682

Zsike ! Nekem azért furcsa, mert én szinte mindig csak friss élesztőt szoktam használni. És még tejport sem használtam. A tejport hol szoktad venni ?

Zsike Előzmény | 2007.01.12. 19:14 - #13681

Majorkaj!

Visszajöttem, kicsit barangoltam, de közben kidobott a G-portál.

Igen, tejport szoktam beletenni, és porélesztőt. A 7,5 ml egy csapott teáskanálnyi. Miért furcsa?


nelly52 Előzmény | 2007.01.12. 19:10 - #13680

Aranyos vagy Szuperkeri! Én sajnos, még nem láttam általam sütött kenyér cserepeit. Most sem. Talán majd legközelebb! Csak ne látnám ezeket a mások által készített cserepeseket! Úgy látszik, nekem valamiért nem jön össze. Margitkának küldtem fényképet, majd kérek tanácsot, hogy legyenek nekem is cserepeim!!! Nelly

majorkaj Előzmény | 2007.01.12. 18:59 - #13679

Zsike ! Ha még itt vagy egy pár kérdésem lenne a kalács készítésével.
- tejport szoktál beletenni?
- szárított élesztőt raksz bele ? ez a 7,5 ml szárított élesztő számomra kicsit furcsa.


superkeri Előzmény | 2007.01.12. 18:55 - #13678

     Sziasztok!

 Kenyérrecept kereséssel töltöttem az időmet. Hát sok finomnak ígérkező közül, elég választani. Holnap ebédhez kellene egy kenyér, mert az utolsó morzsái fogytak most el annak a kenyérnek, amit a MÚLT HÉT VÉGÉN sütöttem. A bolti kenyér vajon milyen lenne közel 1 hetes korában? És ennek a kenyérnek az árát akarják a pékek sok %-al emelni.

Szóval, meg van a reci: Fűszeres , sajtos kenyér Margitkától. Nagyon ígéretes, csak félek a par.pürétől, ill a benne lévő tartósítótól, hogy blokkolja az élesztőt. Megpróbálok csak keveset tenni belőle. Délután pedig A Molnárka tésztából péksütiket fogok sütni.

 Limara! A cukkinis kenyér nagyon finom, szezonban sokszor sütöttük. Zsike recijét megtalálod!

 Nelly Szorítok a cserepekért!

 Üdv


[Későbbi] [13997-13978] [13977-13958] [13957-13938] [13937-13918] [13917-13898] [13897-13878] [13877-13858] [13857-13838] [13837-13818] [13817-13798] [13797-13778] [13777-13758] [13757-13738] [13737-13718] [13717-13698] [13697-13678] [13677-13658] [13657-13638] [13637-13618] [13617-13598] [13597-13578] [13577-13558] [13557-13538] [13537-13518] [13517-13498] [13497-13478] [13477-13458] [13457-13438] [13437-13418] [13417-13398] [13397-13378] [13377-13358] [13357-13338] [13337-13318] [13317-13298] [13297-13278] [13277-13258] [13257-13238] [13237-13218] [13217-13198] [13197-13178] [13177-13158] [13157-13138] [13137-13118] [13117-13098] [13097-13078] [13077-13058] [13057-13038] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség