E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2007.01.12. 21:24 - #13696

Megyek vasárnap a Corába jénait venni. Addig pedig kíváncsian várom én is a meggyes sütit. Azt írja a recept, hogy a feltekert tésztát tortaformába kell tenni. Mármint milyenbe? Kerekbe a henger formát? Akkor hogy fog kelni? Vagy milyen tortaforma van még? A hosszúkás király torta forma? Nelly

Piroska Előzmény | 2007.01.12. 21:18 - #13695

Sziasztok! Szia Margitka!

Ha valaki megsüti a meggyes marcipánost friss élesztővel, és tejpor nélkül jelezzen vissza, hogy hogyan sikerült. Nekem is tetszik, de biztosra szeretnék menni.

Szép hétvégét mindenkinek.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 21:09 - #13694

Nelly!

Ne legyél elszontyolodva, szerintem a jénai volt a hibás. Komolyan!!! Végig hozzáért a kenyértészta a jénaihoz, lehet, hogy ezért nem tudott kicserepesedni sem. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 21:01 - #13693

Szia Julika!

Szerintem víz helyett tegyél tejet, így nyugodtan kihagyhatod a tejport és a szárított helyett friss élesztőt. Így meg tudod hamar csinálni. Néztem a receptet, szerintem 2 (2,5) dkg élesztőt tehetsz, mert még a gyümölcsöt is emelnie kell a tésztának.

Sok sikert hozzá, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2007.01.12. 20:37 - #13692

Hát megvallom, kicsit el vagyok szontyolódva. De tudom, hogy nem minden sikerülhet elsőre. Ráadásul most valahogy a családom is vevő a kenyeremre. Majd igyekszem visszafogni magam a kísérletezéssel. Remélem, nemsokára én is cserepezni fogok. Aztán majd akkor jöhet a következő lépcsőfok. A KOVÁSZ!! Nelly

majorkaj Előzmény | 2007.01.12. 20:36 - #13691

Jaj de bajban vagyok ezzel a meggyes-marcipános kaláccsal. Úgy izgatja a fantáziámat, hogy gondltam holnap megsütöm. De nincs itthon szárított élesztőm-ezt holnap tudok venni, de én Complettát használok a kávéba. És mennyi lehet az a 30 ml tejpor. Valaki mondja meg nekem, légyszi ! 

emes Előzmény | 2007.01.12. 20:32 - #13690

Ja!

Még nem is meséltem, hogy az én drága kislányom, Kamilla mit csinált a számítógéppel.

Ropit dugdosott a flopy meghajtóba!!! Először nem tudtuk, hogy mi van, aztán mikor rájöttünk és megkérdezük tőle, azt válaszolta, hogy éhes volt a gép. Erre aztán nem tudtunk mit mondani..., csak nevettünk. Had ne mondjam szét kell szedni a gépet, mert porszívóval sem jött ki mind.

Gondoltam, elmesélem, hogy mosolyogjatok ti is egy kicsit!

Tsók:Emes


EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 20:31 - #13689

Nelly!

Gondolom második dagasztás lenne. Jól teszed, persze, ha átgyúrod egy kis liszttel, de ilyen alapon megpróbálhatod kihagyni a második dagasztást és kézzel jól átgyúrni az első kelesztés után. Még olyat is lehet csinálni, hogy a géppel éppen csak összeejteted a tésztát (második dagasztásként), leállítod és kiborítod lisztezett felületre, majd formázod, stb.

Na, tényleg nagyon kíváncsi vagyok a következőre, nehogy elmenjen a kedved tőle  Üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2007.01.12. 20:24 - #13688

Nagyon szépen köszönöm a választ Margitka! Azt vettem észre mostanában, hogy a második kelesztés után mindig ragad a tészta. Alig birom kivenni az üstből. Jól teszem, hogy ilyenkor liszttel átgyúrom mégegyszer, míg formázhatóvá nem válik? Nelly

EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 20:20 - #13687

Nelly!

Ha teljesen felért ajénai tetejéig a kenyér, akkor leheet, hogy csak az volt a baj, emiatt nem tudott tovább kelni.

A kétszeri dagasztás??? Nem létfontosságú, hogy másdoszor is igziból dagasszon az ember, de mindenképpen valami módon alaposan össze kell nyomni a tésztát. Hogy ezt egy dagasztóprogrammal vagy kézi átgyömöszöléssel, az szinte mindegy, ha elsőre rendesen ki van dolgozva a tészta. A lényeg, hogy a tésztában levő és szaporodó élesztőgombák friss táplálékhoz jussanak.

Ha egyébként bevált neked a két rendes dagasztás, akkor nyugodtan csinálhatod úgy. Gondolom különböző módon melegítenek a gépek és talán emiatt lágyulhat el Limarának és az ugyanilyen géppel rendelkezőknek a kenyere a második dagasztás alatt.

Kíváncsi vagyok, ha sikerül venned egy jó méretű jénait, hogy akkor milyen lesz a kenyered, szerintem akkor ki is fog cserepesedni.

További szép estét kívánok, üdv, Margit 


ILDIKO Előzmény | 2007.01.12. 20:13 - #13686

Jo estet mindenkinek!

Sziasztok lanykak es fiukak! Micsoda tarsalgas folyik itten! Alig tudlak visszaolvasni benneteket.Igaz, ebben ez a csoszi portal is segit, mert minden nyitas 1/2 orat tart.

Had "kiabaljak"!? NAGYON SZEPEKET MUVESZKEDTETEK, de szegyen, hogy egy falatot SEM dugtok ide at!!! Orulet, En meg csak nyalzok itten a macsival, mert O is nagy kenyeres.Gratulalok mindenkinek am!! Micsoda ugyesek az ujak is. A fiukaknak kulon gratula!! Nagyon tudom ertekelni a "muveiteket"es hogy akartok es tudtok!

ZSIKE, nagyon koszonom a recit, mar ki is printeltem a "kodexembe"dugtam.

Most mennem kell sutni. Vasarnap szulinapi koszonto./kollega es baratno/Suti es torta lesz az ajandek egy resze. Pusszantas es jo sutogetest mindenkinek!!!!


emes Előzmény | 2007.01.12. 20:08 - #13685

Sziasztok lányok!

Úgy látom vagyunk egy páran.

Limara! Ez olyan nagyon, nagyon kimondhatatlanul jól néz ki és még meg se kóstolhatjuk...! Ez nem ér!

Gaby, Bundik! Tényleg van fém a mosószerekben? Mert az aluminiumra én is alergiás vagyok. Erre nem is gondoltam. Ez a mostani eléggé kiütött, haza is kellett jönnöm az utolsó óráról, mert már nagyon vakaróztam volna... Pedig már bennem volt 2 claritine, meg 4 kálciumos pezsi tabletta is.

Szuperkeri! Lehet, hogy már elmentél, ezért ide is beírom: az Aranyfácános paradicsompürében és aCBA-sban nincs tartósítószer!!! Ezt akkor tudtam meg, amikor a lánykám elkezdett enni, mindenből kerestem a mentest.

Tsók:Emes


EmMargit Előzmény | 2007.01.12. 19:59 - #13684

Sziasztok!

Meghoztam Nelly képeit a jénais kenyeréről:

jénais kenyér (kicsi) jénais kenyér (kicsi)

Nelly! Nem igazán tudom eldönteni a kép alapján, hogy csak az a gond, hogy ennyire nagyon kicsi volt a jénai, vagy lágy volt a tészta is. A kenyér teteje teljesen felért a jénai tetejéig?
Kicsit homályos a kép is, de nekem tömörnek tűnik a kenyér, ezt mindkettő okozhatja. Kíváncsi vagyok a válaszodra, üdv, Margit


Zsike Előzmény | 2007.01.12. 19:28 - #13683

Szerintem sütheted friss élesztővel is. Én is szoktam friss élesztővel sütni, de ezt a kalácsot porélesztővel csináltam eddig.Bevallom, nem is igazi tejport használok, hanem amit a kávéba szoktak tenni.

majorkaj Előzmény | 2007.01.12. 19:22 - #13682

Zsike ! Nekem azért furcsa, mert én szinte mindig csak friss élesztőt szoktam használni. És még tejport sem használtam. A tejport hol szoktad venni ?

Zsike Előzmény | 2007.01.12. 19:14 - #13681

Majorkaj!

Visszajöttem, kicsit barangoltam, de közben kidobott a G-portál.

Igen, tejport szoktam beletenni, és porélesztőt. A 7,5 ml egy csapott teáskanálnyi. Miért furcsa?


nelly52 Előzmény | 2007.01.12. 19:10 - #13680

Aranyos vagy Szuperkeri! Én sajnos, még nem láttam általam sütött kenyér cserepeit. Most sem. Talán majd legközelebb! Csak ne látnám ezeket a mások által készített cserepeseket! Úgy látszik, nekem valamiért nem jön össze. Margitkának küldtem fényképet, majd kérek tanácsot, hogy legyenek nekem is cserepeim!!! Nelly

majorkaj Előzmény | 2007.01.12. 18:59 - #13679

Zsike ! Ha még itt vagy egy pár kérdésem lenne a kalács készítésével.
- tejport szoktál beletenni?
- szárított élesztőt raksz bele ? ez a 7,5 ml szárított élesztő számomra kicsit furcsa.


superkeri Előzmény | 2007.01.12. 18:55 - #13678

     Sziasztok!

 Kenyérrecept kereséssel töltöttem az időmet. Hát sok finomnak ígérkező közül, elég választani. Holnap ebédhez kellene egy kenyér, mert az utolsó morzsái fogytak most el annak a kenyérnek, amit a MÚLT HÉT VÉGÉN sütöttem. A bolti kenyér vajon milyen lenne közel 1 hetes korában? És ennek a kenyérnek az árát akarják a pékek sok %-al emelni.

Szóval, meg van a reci: Fűszeres , sajtos kenyér Margitkától. Nagyon ígéretes, csak félek a par.pürétől, ill a benne lévő tartósítótól, hogy blokkolja az élesztőt. Megpróbálok csak keveset tenni belőle. Délután pedig A Molnárka tésztából péksütiket fogok sütni.

 Limara! A cukkinis kenyér nagyon finom, szezonban sokszor sütöttük. Zsike recijét megtalálod!

 Nelly Szorítok a cserepekért!

 Üdv


majorkaj Előzmény | 2007.01.12. 18:53 - #13677

Zsike ! Köszönöm szépen, hogy ilyen gyors voltál.


[Későbbi] [13996-13977] [13976-13957] [13956-13937] [13936-13917] [13916-13897] [13896-13877] [13876-13857] [13856-13837] [13836-13817] [13816-13797] [13796-13777] [13776-13757] [13756-13737] [13736-13717] [13716-13697] [13696-13677] [13676-13657] [13656-13637] [13636-13617] [13616-13597] [13596-13577] [13576-13557] [13556-13537] [13536-13517] [13516-13497] [13496-13477] [13476-13457] [13456-13437] [13436-13417] [13416-13397] [13396-13377] [13376-13357] [13356-13337] [13336-13317] [13316-13297] [13296-13277] [13276-13257] [13256-13237] [13236-13217] [13216-13197] [13196-13177] [13176-13157] [13156-13137] [13136-13117] [13116-13097] [13096-13077] [13076-13057] [13056-13037] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG