Hogy vagy Majorkaj? Remélem, egy kicsit könnyebb már!
A betegeknek gyors gyógyulást kívánok.
Ma délelelőtt megsütöttem Margitka Rozsos, sokkovászos kenyerét. Nagyon jól sikerült, hamar kelt, sütőzacsiban sült. Szép piros-barna a héja, ropogósnak látszik. Remélem fincsi is lesz. A kovászt jó bőven mértem és margarin helyett fűszeres sültzsiradékot tettem hozzá.
Tervbe vettem a nutellás kalácsot is, az utóbbi időben valóban inkább gyümis kalácsok készültek. Ma gondoltam arra is, hogy már nagyon régen sült nálunk kifli, zsemle, pedig ezek is nagyon finomak.
A sok sikeres sütéshez gratulálok minden elkövetőnek.
Igen Julika, jól emlékszel, egyszer én sütöttem valami szörnyű mogyorókrém utánzattal klalácsot, és nagyon rossz íze lett. De ha valaki felfedez valami nutellához hasonló olcsóbb mogyikrémet, én szívesen kipróbálo. Már annyiféle mogyoróS krém van forgalomban.Itthon is van most egy kibontva, de nagyon rossz az íze.
Az előbb írtam egy hosszút és persze kidobott közben a portál.
Hú, jó sok időbe tellett mire 3 napot visszaolvastam.
Nem is tudok mindenre reagálni. De az biztos, hogy megint angyon szépket sütögettetek.
Tegnapelőtt én csak egy gépi soklisztes kenyeret sütöttem, amibe tettem egy bő evőkanál rozskovászt. Nagyon jó ízt adott neki és kiderült, hogy még tudok gépben is sütni.
Superkeri ! Én sem felejtettem el a régi reciket, csak itt ihletet kap az ember a sok új recept láttán és muszáj kipróbálni. Legalábbis én így vagyok vele. De a fenti kenyerem is régi recept és múlt héten sütöttem egy Csíkos kalácskoszorút, mert ezer éve volt már nálunk. (tényleg mindjárt kiveszem a mélyhűtőből a másik felét) Nekem sem folyt ki a Nutella a kalácsból. Nyugodtan megpróbálhatod. Viszont én eddig csak Nutellát használtam, mert azt hiszem Szokimoki is írta anno, hogy más félét rakott bele és szörnyű íze volt sütés után. És én is csak világos rozslisztből készítem a rozskovászt.
OKÉ. Próbáld a második kelesztésnél figyelni a tésztát, és ha duplájára nő, akkor kezd el sütni. Remélem tényleg tudtam segíteni. Ha mégsem, akkor mindig van a fórumon segítő kéz, nyugodtan kérdezz! Ha tudsz, csinálhatsz képeket is a kenyér készítése közben, úgy többet tudunk segíteni.
Köszi, akkor megpróbálom:)
Ma nem, mert rengeteg kifli-zsömle van itton, majd holnap, holnapután:)
Az én gépem 25 foikon keleszt ha jól rémlik...
Köszi a segítséget!
Zsu
Elvileg az én kenyérsütőm dagasztás után melegítve keleszt. Ha a Tied is, akkor a 20 perc elég. Akkor kell kb 1 óra, ha nem a gépben keleszted. A második kelesztés volt szerintem túl sok
Gázsütőben is nagyon jó kenyeret lehet sütni. Barátnőm is gázzal süti, és nagyon szépek lesznek neki. Próbáld meg 190-200-on. Sütőtál nem olyan lényeges, de ha tepsin sütöd, akkor egy kicsit keményebbnek kell lennie a tésztának. Viszont ha gondolod, akkor vehetsz jénait. Kelesztőtál helyett bármilyen fedeles edény jó
Kisebb mennyiségű aszkorbinsavat a patikában is tudsz venni, de szerintem nem oszt, nem szoroz, hogy van-e benne. Ettől még jónak kell lennie a kenyérnek
Nekem sajna síma gázsütőm van, nincs benne se légkeverés, se alsó-felső sütés. ezek szerint ilyen magas hőfokon kell sütni? Furi mert a gép 120 fokon süti a kenyeret....
Sajnos nekem nincs kelesztőtálam, (vagy bármilyen fedeles edény jó??) És sütőedényem sincs, tepsin sütöttem eddig.
Vennem kell sütőtálat hozzá?
ZSu
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit