Ne szomorkodj! Rakd ki szeliranyba es ide fog erni idoben.Nagyon fincsiul nez ki. Buntetesbol CSAK 1 szelet csokit adjal nekik.Szufle nelkul es a tobbit gondoljak hozza habosan!Bezzeg En elfogyasztanam am!! Megyek szorfozni! Marmint vasalni. Lassankent 2 meteres "hullamjaim nonek itt.
Szeretnék még egyet sütni ma. Tudnátok ajánlani egy receptet? Mert nézegettem az ittenieket, de azokban többnyire olyan hozzávalók is vannak, ami nekem nincs most.
Ami viszont van: BL80 liszt, finomliszt, rétesliszt, fehér rozsliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, margarin, olaj, szárított élesztő, és persze só, cukor.
(Meg olyan technikai kérdésem is van, hogy a csudában lehet beszúrni a smilekat és mi van a sortöréssel???)
Köszönöm Margitka, aranyos vagy (rám is fér a sok jótanács) :)
Szóval a mai próbálkozás így nézett ki:
víz 340 ml,
BL 80-as liszt 250g,
teljes kiőrlésű búzaliszt 250 g,
tejpor 1,5 ek,
só 1,5 tk,
cukor 1 ek,
vaj 25 g,
élesztő 1 tk.
Tehát próbáltam amolyan átmenetet az első fehér és a második teljesőrlésű között. A program megint a "Teljes kiőrlésű" volt, közepes szín. Aztán meghosszabbítottam 2x 10 perccel, akkor kivettem. Az illatáról lehetett érezni, hogy még nyers, úgyhogy visszaraktam a "Csak sütés" programra, még 50 percig....
A végeredménnyel nem vagyok elégedett, nekem egy kicsit most is nyersnek tűnik, de a világjáró párom azt mondja, ő már sokszor evett külföldön ilyen állagú kenyeret.
De akkor sem szép a kenyértől, hogy mindezt plusz 50 perc sütéssel produkálta...
Bundik! Azt hiszem, nekem csőlátásom lesz, és nem fogom meglátni a gyönyörű kenyereket, amíg nekem sem születik ilyen. Tehát ezután csak sütiket fogok nézni! Azokat viszont sokszor, és sokszor. Nelly
Bundik! Ez a kenyér már megint gyönyörű, szívesen elkérném a csücskét! A sajtrolóról már nem is beszélve!
Épp szuflét készítek, most málnásat, kicsit várnom kell, míg hül a hozzá készített lekvár. Volt a fagyasztóban málna, azt főztem fel egy nagyon kevés cukorral és egy pici citromlével, majd átpaszíroztam, hogy a magoktól mentesítsem. Lekvársűrűségű gyömölcsvelőt kaptam, ha szobahőmérsékletűre hül, akkor keményre vert tojásfehérjével összeforgatom, és mehet a tálkákba, majd a sütőbe. Remélem, jó lesz, még soha nem csináltam ilyet, majd kiderül. Aztán még gondolkodom hamburgerzsemlén is, lehet, gyorsan bepakolom a gépbe!
Köszi a válaszokat lányok, már megyek is lekvárt főzni. Az igazság az, hogy nincs esély évekig álni, mer nagyon szeretjük a lekvárt, bárnivel. Még néha a csirkét is lekvárral megkenve sütöm meg, nagyon finom. Szégyen szemre bevallom, ha sütibe kell akkor a sütőlekvárt használom, ha kekszbe a kkor viszont a saját narancslekvárt. Ezt nem eszik olyan gyorsan, mert kesernyés, de nincs más ez is elfogy.
A kovászon még erősen gondolkodom, majd meglátom. Egy gyenge pillanatomban majd nekiesem, és akkor...
Na megyek és főzök egy kis lekvárt. Pussz mindenkinek: vargakati
Csak bekukkantottam, még mennem kell a dologmra tovább.
Kati! Nyugodtan főzhetsz a mirelit gyümölcsből lekvárt, szerintem biztos sikerülni fog. Nekem a hatalmas, 8 literes jénai vált be. Nem kell a jénainak megtartani a kenyeret, megáll az a saját "lábán", a lényeg, hogy a jénai körbezárja. A kovászom másfél éves és köszöni jól tartja magát
Bundik!Ti sajnos csak a hozzászólásnál tudjátok megnézni. Ha valakiére szükség van/lesz, de éppen nem írt, akkor én bármikor meg tudom mondani, nekem van a felhasználókról egy összesített listám, ott az adatlapot is bármikor meg tudom nézni.
Julika! Örülök a kalács sikerének. Nagyon szép volt, látszott, hogy könnyű és biztos finom is.
Lunaria! Írjál majd pontos receptet és pogramlefutást is, hogy tudjunk segíteni.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Szia Kati!
Nyugodtan megcsinálhatod a fagyasztott gyümiből. Nekem leturmixolva van lefagyasztva és ha lekvárt akarok akkor megcsinálom. Turmixitalt is ebből csinálok.
KATAM, nem tudom fentvagy-e meg es nem kestem-e meg mar a valaszadassal, de...Nem vagyok az a nagy befozo tipus.Szerintem nyugodtan meglehet fozni lekvarnak, csak egyre szamolni kell hogy a mirelit dolgoknak sokkalta nagyobb a viztartalma szerintem mint a sima friss gyumiknek.Ez sztem a jegkristalyosodastol van.Igy a kornyezetetol is sziv ill tart vizet.Dehat szerintem mindenki tapasztalhatja a mirelit dolgok felengedesenel.Levet enged.Ez nem gond, legfeljebb lassu tuzon rogyogtatod tovabb egy kicsit igy sok viz elparologhat. Nemlesz annyira folyos a lekvarod. En NEM szeretem a zselatinos cukrot. Legjobb a regi celofanos modszer. 1-2 ev utan a celofan alatt beszarad es nyugodtan toltheted a sutiket is.Nem fog kifolyni.
Ez nekem sajat tapasztalatom mielott vki tudomanyosan kifejezne. Haaat, nem tudom segitettem-e vele.Nalam vannak biztosan edzettebb leanykak v. fiuk ezen a vonalon. Puszi!
Elfeéejtettem egy fontos kérdést. Igaz, hogy nem nagyon ide tartozik, de itt iztos akad hozzáértő segítség. Még nyáron sikerült eltennem a fagyasztóba egy vagon gyümölcsöt, hogy majd most télen odaadom a kislányomnak, de nem nagy sikert arattam nála az ötlettel. Viszont, amit nyáron eltettem lekvárt az mág igencsak fogyóban van.
A fagyasztott gyümölcsből lehet lekvárt főzni? Szerintem igen, de hátha ti jobban tudjátok. Köszi: vargakati
LUNARIA: már tegnap is írtam, hogy szerintem az élesztővel van gond. Én is így jártam nem rég. A szárított élesztőkbek elétrő az erőssége. pussz: varagkati
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit