90 dkg-os kenyér, de hatalmas lett, azért is mértem meg. A fehér kenyér alapreceptet csináltam meg, egyetlen módosítás, hogy 10 helyett 15 dkg kovászt tettem bele.
Most már úgy tűnik jó a gépem, megpróbálok majd tovább válaszolni, üdv, Margit
Bundik ! Én is szívesen vennék ilyen sajtos roló tésztát formával együtt. A kenyeredről már nem is említek szót.
Limara ! A hamburger zsömlén már én is gondolkodtam, hogy meg kellene csinálnom. De ahhoz husit is kellene bele készíteni. Nagyon jól néznek ki a zsömijei, csak úgy mosolyognak ránk.
Na,tudod! Ezek nalunk is "katasztrofalis gyursasaggal eltunnenek!Ez egy kisebb fonyeremenynek szamit mar.Aki elobb betomi AZ gyoztes es persze mar nem ehes!hihi
Dugd be a lufiid segget egy pecekkel akkor nemtud leengedni es szooolni is.Jajj, Te szegeny.De tudod mit beirod a Te Ginnis-konyvedbe.Fotot feltetlenul kerunk!! ES a fiuknak EZ a buntetese a suffleid kritizalasa vegett. MIND!!! megkell enniuk. EZ egy uj zsomi lesz orias-Blob lesz a neve.
Hamburgerzsemléket jól lerendeztem! Nagyobb zsemléket akartam, így csak 6 darabba vágtam a tésztát, majd formázás után fél órát kelesztettem, majd hideg sütőbe tettem. Újabb fél óra után megyek megnézni, hát akkor látom, hogy elfelejtettem sütésre állítani, csak a világítást kapcsoltam rá! Most tényleg bekapcsoltam, és a zsemlék csak nőnek, nőnek, már 4XL-esek! Attól félek, ha kiveszem leeresztenek mint a lufik! A fiúk meg már verik az asztalt, éhesek
A tk program a következő:
30 perc előmelegítés (ezen is gondolkodtunk, hogy okozhatja a túlkelést?)
3+22 perc dagasztás
60 perc kelesztés
20 mp dagasztás
60 perc kelesztés
75 perc sütés, közepes barnasághoz
Másik fórumon azt ajánlották, a vizet csökkentsem 300 ml-re, a cukrot hagyjam ki teljesen, a sót pedig emeljem 2 tk-ra.
Meg azt is, hogy a dagasztás után állítsam le a gépet és indítsam a programot az elejéről.
A lisztek és a folyadék aránya nagyjából jónak tűnik. A tejpor nem lényeges, de nyudogtan tehetsz bele tejet a víz egy része vagy egésze helyett, ha ilyen kenyeret szeretnél sütni. Az 1 evőkanál cukor még mindig sok, 1-1,5 kávéskanál is elég. Az csak az élesztő indításához kell és kevés is elég belőle. Az élesztő??? Hát erre sajnos nem tudok mit mondani, mert nem használok port. Sajnos komoly problémát okozhat, ha nem megfelelő a mennyisége és a minősége, márpedig ez utóbbi sokszor hagy kívánnivalót maga után. Érdemes lenne legalább eleinte frisset használni, aztán, ha már minden flottul megy, akkor vissza tudsz térni a szárítotthoz, ha mindenképpen azzal szeretnél hosszú távon sütni.
Még a tk. programodat írd meg nekem légy szíves!
Most mennem kell, mert megérkezett a szerelőm, majd jelentkezem később, üdv, Margit
Kenyérke! A tökösnek fél sikere biztosan lenne, mert a párom nagyon oda van a sült tökért (de bután hangzik), de a kisfiam még a szagától is rosszul van.
Bezzeg most látnátok őket, sül a hamburgerzsemle, felváltva kukucskálnak a sütőbe, mikor lesz már kész!
Először jöjjenek a dícsérő szavak: Limara fánkjának és a mai finomságnak. Majorkaj Kalácsának, Bundik "már megszokott" (bocs. de poénnak szántam) gyönyörűséges kenyerének és Mindenkinek, aki finomságot alkotott.
Batka! Úgy emlékszem, korábban már írtam , tökéletes a kókuszpaszta!
Majorkaj! Igen én már többször sütöttem tejszínnel kalácsot, de a babérok Limarát illetik, tőle ered, Neki van egy Fonott kalácsos recijében.
Elkészült tegnap este a gyümis fonatom. A kalácscipócska tésztájából. Hasonlít Limaráéhoz, de messze elmarad szépségétől. Viszont nagyon finom lett. A tészta másik feléből kakaós kalács sült. tudjátok olyan, amivel olyan jól ki lehet a képünket dekorálni.
Bezsa! Csuda jó ötlet ez a tökös ijesztgetés! A jövő héten már biztos, hogy postára adjuk a kupakokat ( majdnem 1 zsáknyi)
Limara, a tökös sufléra jelentkezem. A gyerekeknek ráöntesz egy kis csokimázat nekem meg jöhet natur. Tök van hozzá Dobjam a 25 kg-os/14 kg-os tökit. A vakarék is megvan még, 3-4 kg lehet.
Ez már azt hiszem Margitkán múlik, még meg kell találnia a módját, hogy hogyan teszi fel.
Most egy kicsit elmegyek a számítógéptől, mert jójózik a szemem. Ráadásul megint megnéztem a fánk képét, de minek? Imádom, de nem csinálok, mert akkor végem lenne.
Ó én időnként bedobok a családomnak egy kis szigort, így jobban örülnek, amikor kedveskedem. (viccccccccc)
Szia Margit!
A normál programom a követkző képpen alakul.
Összidő 3.20 perc ha 75 dkg-os kenyeret akarok sütni.Előmelegítés 17 perc -keverés 3 perc -dagasztás 2 perc -dagasztás 13 perc -kelesztés 45 perc -tészta simítás 1 perc -kelesztés 18 perc -tészta simítás 1 perc -kelesztés 45 perc -fűtés 55 perc -melegen tartás 60 perc.
Ha 1,30 dkg-os kenyeret sütök akkor a program idő a következő, összidő 3:30 perc.
Előmelegítés 20 perc -keverés 3 perc -dagasztás 2 perc -dagasztás 13 perc - kelesztés 45 perc -kelesztés - tészta simítás 1 perc -kelesztés 18 perc - tészta simítás 1 perc -kelesztés 45 perc -fűtés 62 perc - melegen tartás 60 perc. Nagyon várom a jó tanácsodat!
A kalács megint nem sikerült, mert nyers maradt a tészta, pedig a te leírásod szerint jártam el, nem tettem bele csak 2, 2dl tejet és a 0.3 dl citromlevet, és az élesztőt is 2,2 dkg -ot raktam bele.
Várom a válaszodat!
Üdv:Kati
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit