Az én kenyérsütőm csak júniusban lesz egy éves és már most el kell vinnem a szervízbe. Néhány hete már mozgott a tengelye, lötyögött, de nem foglalkoztam vele. Ma az első sütés után, amikor mosogattam, az egyik lapát tengelye alulról kicsúszott. Nem látszik rajta semmi, a tömítés is talán megvan, egyszerűen valahol elengedett és kicsúszott. Ezután használtam még, mert ha beteszem a gépbe, akkor ez benntartja a tengelyt és a lapát is rendesen forog. Így dagasztottam a kalács tésztát. A nagy örömöm pedig az, hogy itt a szomszéd városban, ahová dolgozni járok, itt van a papír szerint a szervíz. Remélem a valóságban is ! Sajnos nekem is nélkülöznöm kell majd Bomann urat, de még nem tudom, mikor viszem el. MÓNI hogy van a torkod? Az enyém hol jobban, hol mégjobban fáj. Most cak bal oldalon és úgy, mintha mandulagyull. lenne. Semmi nem jó rá!
Köszönöm a feljánlásodat, akkor ezt most egy kicsit fennhangon is meghirdetjük
Lányok!
Kati elvállalta, hogy egybegyűjti és elküldi Skype, iwiw és egyéb neveket és címeket. Küldjétek el, aki gondolja és szeretné a többekkel is megosztani a címeit, valamint jelentkezzen, aki szeretne kapni majd a listából. Kati! A küldés előtt majd egyeztetünk, nehogy idegen is bejelentkezzen nálad, hogy szeretne listát.
Még egyszer köszönöm, majd e-mailben egyeztetünk. Üdv, Margit
Azt a mindenit! Ti aztán nem tétlenkedtetek vasárnap tiszteletére! Ilyen gyönyörű kenyerek, zsömlék, és szuflé! Mindenkinek gratulálok! Nagyon gusztikat csináltatok!
Az az igazság, hogy én már kinéztem a metróban a multkor Margitka Jénaiához nagyon hasonlatos jénait (ha nem pont éppen ua.t) 8l-es, 3800 ft körül volt és valami kacsasütőnek volt feltüntetve. A baj csak az, hogy 1 db volt belőle. És mire jön a szülinapom, már lehet, hogy nem lesz meg. Nem hogy megelőlegeztem volna magamnak! Nekem is van jénaim, de sajna az 50 dkg listből készült kenyérkém kinyomta a tetejét.
Még mindig nincs meg az üst a kenyérsütőmhöz, de mivel az 1 év használat alatt igencsak lekopott a teflon a lapátom tetejéről, így azt is kicseréltetem. Egy új lapát 2500 ft. Úgyhogy pót lapát nem is, de új lapátom az lesz. Egy új üst pedig 4-5000 ft-ba kerül. Majd a végleges garancia lejárta előtt is elviszem és kicsréltetek minden elkopó alkatrészt. Hát leszek olyan szemtelen.
Esküszöm a billentyűre csorog a nyálam. Húúúúú, ha én ilyeneket tudnák sütni....de nem baj, majd, egyszer.
Nagyon jónak találom Piroska ötletét, és én szivesen elvállalom. Az email-címem ott van az adatlapomon. Mindent írhattok, email, iwiw, skype, msn... kinek mi van.
Pussz: vakati (így nem kell anniyt írni, és nem kevertek össze a másik Katival)
A héten én sem győzöm a félévi bizonyítvány és felvételi lap írás miatt. Hátha lesz vállalkozó. Belépni mindenképp belépek, hogy el ne vesszen a meghívóm.
Nekem minden ötlet jó, csak ne nekem kelljen a gyűjtést és a levelek elküldését megcsinálnom Ha elvállalod, én megköszönöm, de egyszerűen nincs időm még a meglevő dolgaimat sem ellátni.
Az iwiw meghívód 4 nap múlva lejár, lassan érdemes belépned, ha szeretnél.
Sziasztok Péklányok! MARGIT ez a kenyér fantasztikus!! Megmutattam a férjemnek és közben meséltem a jénairól és arról, hogy már néhányan kipróbáltátok ezt a sütés formát. Még az árát sem tartotta soknak, úgyhogy ha találok, lehet, hogy én is fogok venni. Most egy lisztes edényt vettem, mert szerettem volna, ha nem a zsákban van a liszt a kenyérsütő mellett. Véletlenül akadtam erre az edényre, de nagyon örülök, mert imádom a cserepet és a fonottat és a természetes anyagokat. Küldök majd képet róla. LIMARA a hami zsömléd nálunk sem lenne hosszú életű! Ilyet még nem sütöttem, de lehet, hogy ezek után megpróbálom. Nem nagyon sűrű a tésztája? Nem nehéz átharapni? Te is letakarva sütöd minden kenyered? SÜTÖTTEM egy kalácsot, képzeljétek én is tejszínt tettem bele a tej mellé. Nekem is fölösleg volt és féltem, hogy tönkre megy. KARTIKA sütöttem mogyorókrémes / nutella helyett / kalácsot. Nem bírtam várni, míg veszek a Tiédhez hasonlót, belekentem azt, ami nekem van itthon. Egy kicsibe tettem hátha nem lesz jó, de nagyon finom lett. Ilyen krémet legalább tudok venni. Még gőzölgött, mikor felvágtam és meg is kóstoltam.
Kezdjük a végéről. Az a recept, amiben 2,2 dkg élesztő van, nem gépi, hanem sütőben sült kell, hogy legyen.
A gépi és a sütős recepteket nem lehet szabadon csereberélni. A gépbe kevesebb élesztő és több folyadék kell, a sütőben sütéshez jócskán meg lehet emelni az élesztőt és akkor sem lesz baj.
A Te géped normál pogramja is tele van ezzel a tésztasimítással, ami - nem tehetek róla, de - engem az őrületbe kerget.
Neked is azt javasolnám, mint amit az előbb leírtam. Érdemes egy kicsit odafigyelni és átkapcsolgatni a gépet, mert úgy biztos a jó végeredmény. Tehát: 1. bekapcsolni egy programot (ez lehet akár a gyors), majd a dagasztás után átteni a normálra 2. a normál programon előmelegít - ekkor neked már keleszt - majd dagaszt kb 20 percet. 3. a dagasztás végén kivenni a lapáto/ka/t, megvárni, míg szépen megkel a tészta 4. a csak sütés programmal megsütni.
Ezt szerintem érdemes addig mindenképpen csinálni, amíg sikerül megtanulni a jó tésztaállagot, a hozzávalók milyen és mennyiségét. Aztán, ha már minden rendben megy, akkor lehet kíésrletezgetni, hogy valamelyik eredeti programja is használható-e a gépnek. (Sajnos nem mindegyiken találnék magamnak megfelelő programot )
Várom jelentkezésedet és sok sikert kívánok a következő kalácshoz, üdv, Margit
Az nem lenne célszerűbb, ha a skype neveket megírnánk Margitkának e-mailben, ő összegyüjtené, és pár nap után aztán egy e-mailben körbeküldené a listát mindenkinek? Mert így csak a regisztrált tagok tudnák meg egymás skype nevét. Jártak már erre olyan "emberkék", akikkel nem vágyunk csevegni. Így viszont az itteniek közül mindenkit fel tudnánk venni a partnerek közé.
Ugyanígy összegyűjthetnénk az iwiw elérhetőségeket is, mert én is tervezem a regisztrálást a Margitkától kapott meghívóval. Remélem ma este megejtjük a regisztrálást.
Szerintem a recepten nem kellene változtatni, bocs, hogy pont az ellenkezőjét mondom, mint mások. Aki javasolta a változtatást, megkédezte a programodat? Én programot váltanék. Szerintem a 2x60 perc kelesztési idő alatt kel túl a tésztád. Az előmelegítés nem árt egyáltalán. Két dagasztás jó lenne, de ezt pl. a gyorsprogrammal el lehet érni. (Bekapcs., majd dagasztás után át egy előmelegítős programra, ekkor már kel 20 percet a tésztád, majd megint dagasztódik.) A második kelesztést úgy kellene csinálni, hogy kiveszed előtte a dagasztólapátot és ezzel nem hagyod ejteni a gépet. Amikor eléri a tészta a kellő magasságot, akkor át kell kapcsolni a csak sütés programra és azzal megsütni a kenyeret. Ha ez nem tetszik akkor egy olyan programot keress, amin nem ilyen rengeteg az első kelesztés.
Szegény, most törheted a fejedet, hogy kinek higgyél, hát majd meglátod. Mindenesetre sok sikert kívánok, majd mesélj az eredményről és a módszerről is, üdv, Margit
Szóhoz sem tudok szólni az esti termés után. Nem semmik ezek a zsömlék, persze Margitka kenyere is szokás szerint gyönyörű lett. Csak gratulálni tudok hozzá. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit