Sziasztok! Köszi a segitséget, most ismerkedem a TVNMail-el. Most töltögetek fel könyvtárat. Az volt az első kép amit feltettem. Már rájöttem, hogy hol lehet lekicsinyiteni a képeket. A kenyérben nincs tej, csak viz és oliva olaj. Holyagos kenyér néven találtam 3 l-es jénaihoz. Az én jénaim egy téglalap alaku. Az alja megtelt kenyérkével, de nem érte el a tetejét. Én csak kb. 170-180 fokon sütöttem 55 percet, vagyis kb. 50 percet a jénaiban majd levettem a tetejét, lekentem meleg vizzel és visszatettem további 5 percre tető nélkül. Magasabb hőfokra nem merem állitani mert németbrikett lesz belőle annyira süt a sütőm. Ti hogy szoktátok sütni? Miután kihült nemhogy cserepes nem lett, de a teteje megpuhult. Miért???????? Az ize finom és a belseje is jól néz ki, valahogy igy. Szerintem nem kellett volna lekenni vizzel, vagy lekenés után tovább kellett volna még sütni. Gondolom azért el fog fogyni.
Joli ! Nem tudom mi a baj a kenyereddel. Szerintem nagyon jól sikerült. Mielőtt a képtárba felteszed a képet kicsinyítsd le 400x300-as méretre és utána itt már rendes méretben teszi fel. De akkor is a feltöltött képre kétszer kell kattintani és utána fogja a kisebb méretet mutatni és azt kell bemásolni ide. Itt már nem tudsz rajta változtatni. De ne aggódj én is jártam így szombaton. Ezt is ki kell tapasztalnunk.
Limara ! Szerintem is lehetett volna szebb a kenyered !
Bezsa ! Én úgy látom nem lehet nagy baj az állagával !
Még mielőtt tvn-re felteszed kicsit kicsinyítsd le és akkor nem lesz ekkora.
Melyik recit csináltad. Amibe tejtermék van azt írja Margitka, nem lesz cserepes. Enyém sem lett az. Igaz most nem is vártam tőle, de tele lett a jénaim. Most hül.
Ircsi ügyes vagy. A kenyérrel kapcsolatban majd Margitka megszakérti.
Joli! Nagyon szép lett a kenyered, látszanak rajta azért a cserepek! Ha több cserepet szeretnél, akkor vízzel készíts, és ne tegyél bele vajat, azok általában gátolják a ropogós és cserepes héjat! A képet úgy tudod kicsinyíteni, hogy erre a képre mikor megjelenik, rákattintasz még a saját képtáradban, majd arra még egyszer, akkor már elég kicsi a kép, hogy ide fel tedd. Itt már nem lehet javítani, csak ha Margitka kitöröli és Te újra felteszed.
Bezsa! Hogy van a kenyered? Kérünk kóstolót!
Ircsi, a Te kenyered is nagyon szép, gratulálok! Az, hogy kicsit beesett a teteje, lehet picit több volt a folyadék, vagy az élesztő, esetleg a cukor? Mert látom, hogy a kalácsodnál is nagyon sok, 16 dkg? cukrot tettél bele? Én csak 8 dkg körül szoktam. A sok cukor nagyon barnítja a héját!
Csigabiga! Általában Margitka fehér 2 kg-os kenyerét szoktam sütni jénaiban, 1 kg-os változatában. Na, ezt jól megmondtam!
Ezer éve nem irtam és most is elrontottam az oldalt. Probáltam megmutatni az első jénaiban sült, ugyan nem lett cserepes kenyeremet, de valamiért hatalmas képként tette fel. Ezt még kéne gyakorolni. Hogy lehet kicsinyiteni a képet? Vagyis még feltöltés előtt, vagy ide történő beillesztéskor is tudom kicsinyiteni.
A kenyér finom lett, csak nem cserepes. Mikor levettem a jénai tetejét, lekentem forró vizzel és tető nélkül még egy kicsit visszatettem sülni.A teteje ahogy kihült nem maradt ropogós.
Limara kenyere gyönyörü és cserepes, Hogy csináltad?
Most lett kész a fehérkenyerem és szomoruan tapasztaltam hogy a gépben nem sült meg a belseje rendesen.Eddig bármit sütöttem a kenyérsütőben mindig igy jártam.El is ment a kedvem igy hát legközelebb a sütőben fogok sütni ott ugyis olyan szép kenyereket lehet sütni.Vagy valakinek van ötlete?Mit kell tenni hogy jol megsüljön mert kivül szép de belül, csak ,majdnem
Nem kellett beletennem friss kovászt, mert még így is kissé lágy volt. Most kel még vagy 1/2 óráig aztán sütöm.
Limara isteni a kenyérkéd.
Nem hiszitek el lányok, tegnap elővettem a fiókból egy szelet bolti kenyeret ( fiam pénteken vett, nem voltam itthon) Hát visszaraktam, úgy megszoktam a sajátot. Na nem azt mondom, hogy már nem tudom megenni a boltit, de ha nem vagyok nagyon éhes lemondok róla.
Szia Ircsi!
Ha explorered van akkor úgy tudod megcsinálni, hogy megnyitod a képet. Akkor megbyít egy ablakot és ott van kicsiben a képed. Arra rákattintasz, máris látod nagyobban.
A kép sarkához visszed az egérrel a nyílat és átellenben elkezded a nyílat a kép másik sarkához húzni. Ha besötétül a kép, akkor az azt jelenti, hogy kijelőlted. Egér jobb gobb, ott megjelenik egy menűsor, ott bal gombbal a másolásra és itt a lapon csak egy beillesztéssel már ide tudod tenni a képet.
Remélem tudtam segíteni. Ha nem megy akkor írj és megpróbáljuk együtt.
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
A tvn.hu-ra bemásoltam a kenyérkémről készült képeket és most szeretném Nektek ide küldeni véleményezésre.
Hogy csináljam?
Köszönöm
Szia Limara!
Szeretnék neked gratulálni a kenyeredhez!
Nagyon guszta!
Ha lehetséges elárulnád, hogy hogyan csináltad?
Melyik recept alapján készült?
Előre is köszönöm!
És további jó sütögetést kívánok!
Üdv: Kati
Szia MArgit!
Köszönöm a gratulációt!- és ez a te érdemed is, mert a te tanácsoddal sikerült ilyen jól megcsinálnom!
Igértem megírom, hogy miként készítettem el.
Normál programon sütöttem meg végig, ezzel csak az volt a picike hiba, hogy a kalács belseje is már kezdett megbarbulni.
Szerintem sokáig süti ezen programon vagy a színén kell változtatnom.
Pedig az volt a meglátásom, hogy ennyi idő meg kellett is, mert az utolsó órában kezdett fel jönni szépen a kalács.
Nos én ezeket az alapanyagokat tettem bele.
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
-2,5 dl tej
- 10 dkg vaj
-1 kk só
-16 dkg cukor
-2 tojássárgája
- 1 tojássárgája a kenéshez
Láttam a forumon, a kiflijeidet és nagyon guszták.
Na és a lányok is nagyon ügyesek!
Nekik is csak gratulálni tudok hozzá!
Felbúzdulva ennek láttán megpórbálkozom a kifli sütéssel, hátha nem kínlódok annyit mint a kalácssal tettem.
Még egyszer köszönöm a segítségedet!
Üdv. Kati
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit