E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Lunaria Előzmény | 2007.01.23. 08:40 - #14454

Sziasztok!

Képzeljétek, a kenyér most így, 1 nap után már egyáltalán nem nedves! :) Más is tapasztalt már ilyet?

Mindenesetre legközelebb megpróbálom sikérrel és ejtés nélkül. De azon is elgondolkodom, amit a vízről írtál a 14452-ben...

Csigabiga, ez aranyos volt: "nagy szakértők vagyunk"


EmMargit Előzmény | 2007.01.23. 01:55 - #14453

Szia Krisztina!

Remélem megtalálod itt is a választ.

A kalácsot a felsorolt programok közül az alapprogramon érdemes sütni. Gyümölcskenyeret én még nem sütöttem kenyérsütőgépben, de erre a sütmény program gyanús nekem. Ha nincs benne kelesztési idő, akkor az való a sütőporos dolgokhoz.

Várom jelentkezésedet, ha visszatérsz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.23. 01:50 - #14452

Szia Csigabiga!

Ez egy nagyon érdekes kérdés. Ha több folyadékot teszünk a kenyérbe, akkor nem lesz vizesebb?

Ha a kelést gátolja a túl kevés folyadék, akkor a válasz: nem. Ha szépen megkel a tészta, akkor rendesen át is tud sülni és nem marad kicsit sületlen, vizes, esetleg nyers a közepe.

A tejterméket bármelyik tésztából ki lehet hagyni, illetve vízzel (kalácsfélékben gyümölcslével, gyümölcspéppel) helyettesíteni.

A lapátot a 2. rendes dagasztás után kell kivenni a gépből, majd amikor kellően megkelt a tészta, akkor lehet a csak sütés programmal megsütni. Hogy ez pontosan mikorra várható, az sok körülménytől függ, de nagyságrendileg 1 óra kelesztéssel lehet számolni.  A kalácsfélék, fehér kenyér gyorsabban kel, minél több tk. liszt van egy tésztában, annál lassabban.

Sütőben sült kenyérnek is érdemes egy egészen egyszerűt választani elsőre, majd a sikeres sütés után nézni kicsit összetettebbet.

Sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.23. 01:40 - #14451

Sziasztok!

Itt is nagyon szépen köszönöm Batkának azt a nagy munkát, amit magára vállalt és megcsinált nekünk. 

A bal oldalon, a kenyérsütőgépek menüben találjátok az újdonságokat. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak fog segítséget nyújtani és sokan fognak örülni neki.

KÖSZÖNÖM BATKA!

                               

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.23. 00:32 - #14450

Sziasztok!

A kenyérsütőgép vásárlás fórumot megszüntetem, mert Batka végzett a feldolgozásával. Itt találtam tegnapról egy hozzászólást, amit áthozok ide, itt válaszolni és segíteni is tudunk:

Krisztina1964 Válasz | Előzmény | tegnap 18:51 - #57
 
Sziasztok! Én most találtam a honlapra.Segítségeteket szeretném kérni.Nekem Hausmeister 1300 kenyérsütőgépem van.Karácsonykor kezdtem el sütögetni.Azonban sem a kalács sem a gyümölcskenyeret nem tudom, hogyan kell sütni milyen programon./Alap,gyors,francia,rapid,teljes kiörlésű,sütemény,tészta,sütő,jam programok vannak/. Ha valaki tud segítsen. Köszönöm:Kriszti


csigabiga Előzmény | 2007.01.22. 22:57 - #14449

Köszönöm EmMargit.jo gyorsan válaszoltálköszi.Nagyon megtetszettek a sütőben sült kenyerek.Azt sem tudom melyiket is csináljam olyan sokminden van.Ugylátszik egy problémám volt Lunariaval.Nedvesnek éreztem én is de attol finom volt és nekem is azt mondta mindenki hogy nincs ennek semmi baja dehát mi már ugye nagy szakértők vagyunk és tudjuk a hibát.Nálam az a lényeg hogy ne legyen benne tejtermék mert van a családban tejérzékeny kislány mondjuk ez nem is lesz gond ugy látom.És ha több folyadékot teszek bele nem lehet hogy attol még csak nehezzebben fog mesülni a gépben?Ja meg még azt akartam kérdezni ha a második dagasztás után kiveszem a lapátot,megkel és mikor jöne a 3. dagasztás akkor megsütöm az ugy jo?Na jo éjszakát mindenkinek!

EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 22:35 - #14448

Sziasztok!

Meghoztam Jégkása képeit is. nagyon szépeket sütött, gratulálok hozzá!

meggyes kalács kinyújtva megfonva meggyes, csokis muffinformában, nyers

együtt megsültek

Köszönöm a képeket Jégkása, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 21:59 - #14447

Szia Marcsi!

A sütés befejezése után azonnal ki szoktam venni a kenyeret.
Rácsra téve érdemes kihűteni, teljesen szabadon, így nem fülled be sehol.
Hogy miben tartsad? Amiben a boltit szoktad. Lehet nylon zacskóban, kenyértartóban, kinek mi vált be. Nekem nem tökéletesen záródó, műanyag  tartóim vannak, majd csinálok már róla képet, ha eszembe jut.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 21:54 - #14446

Sziasztok!

Meghoztam Lunaria sikeres kenyérkéjének a képeit.

fele tk. lisztes kenyér fele tk. lisztes kenyér fele tk. lisztes kenyér

Lunaria! A külseje szerintem nagyon szép a kenyérnek, ilyen minimális egyenetlenség igazán nem baj.
A beleseje? Nos, én is nedvesnek látom, és ismerem is ezt a kenyérállagot, amit a képeden láthatunk. Ezen még egy kicsit lehet igazítani, bár ennyi tk. liszttől már sosem lesz laza a kenyér szerkezete. (Ami nem is baj, hisz tényleg finom az ilyen szorosabb jellegű kenyér, én magam is szeretem.)
Töröm a fejemet, hogy mit is javasoljak, mit csinálnék én ezzel a kenyérrel legközelebb másképp. A folyadékot kicsit kevésnek tartom a megadott receptben, talán ezen lehetne egy kicsit (óvatosan) emelni és hosszabban (illetve ejtés nélkül) keleszteni.
Ennyi tk. liszthez már érdemes egy kis sikért tenni, ez midenképpen javítja a kenyér szerkezetét, valamint aszkorbinsavat vagy egy kis ecetet.
Mindenképpen annyira kellene keleszteni, hogy az alja is levegősebb, lazább legyen, akkor már nem lesz ez a nedves érzete, mint most. (Ebben segíthetnek azok, amiket leírtam.)

Kíváncsi vagyok, hogy tetszenek-e az ötletek, mit próbálsz ki? Sok sikert a folytatáshoz, a maihoz pedig gratulálok, igazán szép teljesítmény 4. kenyérnek, tk. liszttel ilyet sütni, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2007.01.22. 21:35 - #14445

Szia Nelly!

Úgy tetszett az álmod amikor elolvastam, csak elfelejtettem írni. Erre délután, még a megfázásból kifolyólag, nagyon megfájult a fejem, és lefeküdtem a kisfiam mellé, aki délutáni álmát aludta. Hát a te álmoddal álmodtam. hallottál már ilyet? Még álmomban is nevettem, de olyan valóságosnak tünt ez a kenyér, hogy még én is elhittem. 


fmarcsi Előzmény | 2007.01.22. 21:07 - #14444

Sziasztok!

Margitka, egy kezdő kérdése:

Ha lejárt az idő, akkor mikor vegyem ki a kenyeret a gépből, hogyan hagyjam kihűlni, és zacskóba tegyem-e?


Lunaria Előzmény | 2007.01.22. 21:01 - #14443

Margitka, igen, szerintem is! Küldtem mélben képeket, kíváncsi vagyok, azok alapján ti nedvesnek látjátok-e.
Legközelebb megpróbálom ejtés nélkül, mert nem tökéletesen sima a felszíne.
Jégkása, én is nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

jegkasa Előzmény | 2007.01.22. 20:56 - #14442

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a szülinapi jókívánságokat!!

Nagyon sok szép kenyeret láttam gratulálok hozzá.  

Ma Megsütöttem Margitka aszaltmeggyes csoki kalácsát több formában a  képeken majd látszik mit értek alatta. Finom lett tettem bele 5 dkg burg. pelyhet.

További szép estét Jégkása! Még   Csinálmónom és mesélni a kisfiamnak.


EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 20:40 - #14441

Szia Lunaria!

Örülök, ez már igazán bíztatóan hangzik.

Képet nekem tudsz küldeni és én felteszem, vagy, ha van egy internetes képtárad valahol, akkor onnan egy egyszerű másolással (explorerben) át tudod ide, a hozzászólásba hozni a képet.

Ha kiveszed a lapátot a 2. dagasztás után (!), akkor nem tudja ejteni a tésztát a gép. Ez 2 normális dagasztás után teljesen felesleges, mert csak törik a tészta. Enélkül hamarabb megkelt volna (szebbre is kel), hamarabb lehetett volna indítani a sütést.

Kíváncsian várom a képet a kenyérről, üdv, Margit


Lunaria Előzmény | 2007.01.22. 20:33 - #14440

Egyedül azt felejtettem el, hogy kivegyem a lapátot ejtés előtt.... Ha kimarad az ejtés, az miben változtat rajta?

EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 20:32 - #14439

Angéla!

Kíváncsian várom a sütőben sült kenyérről a híreket, remélem finom lesz.

Ha sikerült (vagy nem) beszélned valakivel, majd jelentkezzél, aztán meglátjuk a továbbiakat. Remélem még olvasnak minket a többiek, hátha valaki tud még szervizt vagy más beszerzési forrást ajánlani.

Minden jót, üdv, Margit


Lunaria Előzmény | 2007.01.22. 20:22 - #14438

Sziasztok! Margitka, elhoztam a beszámolómat a sorrendben 4. kenyérkémről :)

Szóval a tanácsok alapján a következőkből készült:
10 ml tej,
290 ml víz (+ 0,5 ek, amikor láttam, hogy nem szedi fel az összes lisztet),
250 g BL80-as,
250 g teljes kiőrlésű búza,
2 tk só,
15 g margarin,
1 tk szárított élesztő.

Aztán ezt műveltük én és a gép ;)
"Gyors teljes kiőrlésű" program, de csak a dagasztás végéig (5 perc előmelegítés, 3+20 perc dagasztás),
leállítottam, és elindítottam a normál "Teljes kiőrlésű" programot (30 perc előmelegítés, 3+22 perd dagasztás, 60 perc kelesztés, ejtés, 60 perc kelesztés), de a második kelesztést már nem vártam végig, csak amíg kb. kétszeresére kelt, akkor leállítottam.
És elindítottam a "Csak sütés" programot, 80+10 percig sütötte.

A végeredmény: kívülről nagyon szép, belülről én egy ici-pici-lehelletnyit nedvesnek érzem, de párom szerint egyáltalán nem az. Hiába, a maximalizmusom :D (Ha valaki elárulná, hogyan kell, tennék be képet is) :)

sziang Előzmény | 2007.01.22. 20:21 - #14437

Tudtam, hogy jó helyen kérek segítséget!  :-))

A használati útmutatóban 2 év garanciát említenek, de a garancia papíron már csak egy évet vállalnak. A helyi szerviz természetesen egy évről tud :-((

Holnap mindenképp hívom a S.E.C.-t ,  ha nem járok sikerrel, majd élek a felkínált lehetőséggel.

Ennek apropóján sül első sütőben sült kenyerem. Mi lesz ebből  :-))))))


EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 20:19 - #14436

Szia Marika!

Kell

Jó nagy jénait válassz, hogy ne töltse ki a kenyér, hanem maradjon hely mellette. Sok sikert a sütéshez, majd mesélj, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.22. 20:17 - #14435

Szia Csigabiga!

A lisztek arányát mindenképpen megfordítanám, bár ez nem oka a sületlenségnek.
A folyadék szerintem kevés és ez már okozhat problémát. Az élesztőből a 1,5 kanál sajnos nem tudom mit takar, mert nem használok (még az sem mindegy, hogy milyen a porélesztőd.)

Érdemes az alapporgrammal kísérletezni, az általában elég hosszú egy normál kenyérhez. A francia porgram nagyjából annyiban tér el, hogy hosszabb a kelesztési ideje, legalábbis azt hiszem.

Várom a kérdéseidet, aztán meglátjuk hogyan tovább , üdv, Margit


[Későbbi] [14954-14935] [14934-14915] [14914-14895] [14894-14875] [14874-14855] [14854-14835] [14834-14815] [14814-14795] [14794-14775] [14774-14755] [14754-14735] [14734-14715] [14714-14695] [14694-14675] [14674-14655] [14654-14635] [14634-14615] [14614-14595] [14594-14575] [14574-14555] [14554-14535] [14534-14515] [14514-14495] [14494-14475] [14474-14455] [14454-14435] [14434-14415] [14414-14395] [14394-14375] [14374-14355] [14354-14335] [14334-14315] [14314-14295] [14294-14275] [14274-14255] [14254-14235] [14234-14215] [14214-14195] [14194-14175] [14174-14155] [14154-14135] [14134-14115] [14114-14095] [14094-14075] [14074-14055] [14054-14035] [14034-14015] [14014-13995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?