E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.01.23. 18:40 - #14474

Szia Batka!

Csatlakozom Nellyhez, és a többi hálás fórumozóhoz, köszönet az áldozatos munkádhoz, amit értünk, és a leendő kezdő fórumozók érdekében tettél


Joli Előzmény | 2007.01.23. 18:40 - #14473

Bundik!

Azt tudom, hogy a héj attól is lesz ropogósabb, hogy vizezik a tetejét. A pékek ezt ha jól tudom ugy mondják, hogy mosdatják a kenyeret. Mielőtt beteszik sülni, aztán sütés közben és utána is megmosdatják. Csak a pékségekben egymás mellett vannak a kenyerek egy állványon és ott nem hülnek olyan hamar le jobban cserepesednek. Én nem spricceltem hanem lekentem ecsettel, talán ez tul sok viz volt szegény kenyérnek, legközelebb spriccelem.


Bundik Előzmény | 2007.01.23. 18:36 - #14472

Szia Joli!

Akkor is cserepes lett a kenyerem. A legutóbbi búzakorpásba is tettem, nemcsak a tetejére. Eleinte én is tettem bele tejféléket, de maradok a vízzel készültnél. Nemrég fedeztem fel, amikor az egyik kenyerem tetejére szerettem volna magokat szórni, és előtte megspricceltem vízzel, hogy jobban tapadjanak, hogy még ropogósabb, cserepesebb lett a teteje. Azt is lespriccelem, amire nem rakok magot.


nelly52 Előzmény | 2007.01.23. 18:31 - #14471

Batka!Az előbb elfelejtettem írni, hogy én is nagyon szépen köszönöm a sok-sok munkát, amit azzal töltöttél el, hogy a kenyérsütőgépes részt rendbe tetted. Nem véletlen, hogy olyan körültekintő lett az egész. Szóval nagyon ügyes kislány vagy! Nelly

Joli Előzmény | 2007.01.23. 18:28 - #14470

Bundik!

Ha nemcsak BL80-ból csinálod akkor is cserepes lesz? Gondolom a magoktól nem?!
Nekem még nem sikerült cserepes kenyeret sütnöm. Igaz annyira nem is probálkoztam. Azt tudtam, hogy olyan kenyér amiben kefir meg hasonlók vannak nem lesz cserepes.

 


sziang Előzmény | 2007.01.23. 18:23 - #14469

Sziasztok!

 

Sikerült ma felhívnom a S.E.C. kft, de sajnos a Hausmaister HM 1300-hoz nincs külön üstjük, nem tudják milyen kell bele. Azt kérték mondjam meg milyen típusokkal egyezik az üst pl: Hauser , Booman stb…és akkor küldenek utánvétellel egyet . Valaki tud ebben az összehasonlításban segíteni nekem ? Előre is köszönöm:

Angéla


nelly52 Előzmény | 2007.01.23. 18:18 - #14468

Szia Zsike! Jobbulást kívánok én is! Remélem, minél hamarabb rendbe jössz! Nelly

Bundik Előzmény | 2007.01.23. 18:17 - #14467

Szia Joli!

Variálgatni szoktam a liszteket. BL80 a zöme. Kb 30 dkg. A maradék 20 dkg-t változtatgatom. Fehér rozsliszt, fehér tönköly, teljeskiőrlésű tönköly, vagy mind a három egyszerre. + mostanság 4-5 evőkanál búzakorpát és magokat is pakolok bele.


Joli Előzmény | 2007.01.23. 18:12 - #14466

Zsike! Pihenj sokat és még kiméljed magadat, mig teljesen meg nem erősödsz. Tudom, hogy ezt könnyü mondani, de probáld betartani.

Bundik! Köszönöm a tippet, de én nem szivesen veszem ki a jénaiból a kenyeret mert a rácson pillanatok alatt szénné sül. Ha legközelebb sütöm lehet, hogy nem kenem le semmivel hátha akkor cserepesedik. Igy is finom lett. Ez most teljesen fehér kenyér volt csak BL80-ból. Ez müködik keverék lisztből is, mármint tönköly stb. amitől olyan félbarna lesz.

Limara! Jól néz ki a lusta túrósod. Ő mitől lusta és hogy készül? Fentvan valahol a recept?

 


Bundik Előzmény | 2007.01.23. 17:54 - #14465

Szia Bezsa!

Nagyon klassz lett a sokkovászos kenyered! Van még belőle?


bezsa Előzmény | 2007.01.23. 17:52 - #14464

Szia Zsike jobbulást és sok pihenést.

bezsa Előzmény | 2007.01.23. 17:52 - #14463

Szia Jégkása!

Azt a pita tésztát Te már megsütötted amit beirtál? Kaldeneker receptje. Én ma megcsináltam, de legalább 10 dkg lisztet kellett hozzá tennem, mert egy folyós kence volt. Aztán még a nyújtásnál is jócskán liszteztem.Nem igazán lehetett volna 10 gombócot csinálni. Ezek után már nagyon jó lett. Ez volt az ebédünk. Majd lefényképezem, bár most már nem duci, de szép kis tasakok voltak.


Bundik Előzmény | 2007.01.23. 17:43 - #14462

Zsike örülök, hogy újra köztünk lehetsz!

Joli nagyon szép lett a kenyered. Amikor belerakom formázva az edénybe a kenyeret, meg szoktam spriccelni egy kevés vízzel. Ha már pirul a teteje, és annyira megkérgesedett, hogy ki lehet venni, akkor rácson sütöm tovább, akkor már egyáltalán nem vizezem meg.

Margit, Limara, Jégkása és a többiek pedig hozták a "szokott" formájukat

 


superkeri Előzmény | 2007.01.23. 15:19 - #14461

       Sziasztok!

 Zsike! Örülök, hogy már otthon lehetsz! A komplikációnak már kevésbé.... Vigyázz Magadra, pihenj sokat.  Egyébként az aszalt paradicsomos kenyér nagyon fincsi.  Üdv.

 Jégkása! Kicsit késve, de nagyon boldog szülinapot kívánok! Igen tetszik a muffinban sült, új formájú kalácskád.

 Limara és Margitka! Már megint remekeltetek. Gratulálok

 Batka! Nagy munkának értél a végére. Biztos sokan vesszük hasznát.  Köszi


Zsike Előzmény | 2007.01.23. 15:03 - #14460

Sziasztok Kislányok!

Nagy nehezen hazaengedtek a kórházból, akadt egy kis komplikáció, így most csak ritkán és rövid időre jövök a gép elé.

Nem is tudtalak titeket visszaolvasni.

Azért mindenkinek jó sütögetést kívánok, remélem, hamarosan én is be tudok számolni valami finomról.

Most aszalt paradicsomos kenyeret tervezek.

Mindenkinek szép napot,

 Zsike


EmMargit Előzmény | 2007.01.23. 13:50 - #14459

Sziasztok!

Hoztam egy kis mutatót a tegnapi csigáimból:

Finom lett, a gyerekeim díjazták

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.23. 11:50 - #14458

Helló!

Hoztam neltek lusta túróst:


Limara Előzmény | 2007.01.23. 10:57 - #14457

BATKA! Nagyon ügyes vagy, gratulálok! Sokat dolgoztál vele!
Egyszer sem voltál vele így?:
 
 Üdv
 

Limara Előzmény | 2007.01.23. 10:12 - #14456

Szia Iriszi!

Szerintem itt legtöbben egyszerre használunk kenyérlisztet, BL80-ast, aszkorbint és  sikért is. Viszont por alakú kovászt tudomásom szerint senki. Ez a fajta kovász csak ízesítésre való, a kenyér állagán nem sokat javít. Ha kovászos kenyeret akarsz, akkor érdemes lenne Margitka gyorskovászával készítened igazi, frisset! Bolti kenyér állagához hasonlót a sütőben sült kenyerekkel lehet elérni, kovásszal. Ha visszaolvasol, látod, hogy jénais kenyérsütés láz van most rajtunk. Az így sütött kenyerek hasonlítanak a bolti kenyerekhez, de csak hasonlítanak külsőre, mert sokkal, de sokkal finomabbak! Ha gépben sütöd, akkor is inkább kovásszal lehet elérni ezt az állagot, szerintem, de majd jönnek a többiek és megerősítenek, vagy cáfolnak. Üdv


iriszi Előzmény | 2007.01.23. 08:57 - #14455

Sziasztok! 3 hete van kenyérsütőgépem azota nem vettem bolti kenyeret.Sokat használom a recepteiteket,köszönet érte.Lenne egy kérdésem mivel én tutira szeretnék menni ezért kenyérlisztet,sikért,aszkorbinsavat és por kovászt használok egyszerre rozsnál ecetet is.Lehet,hogy tulzásba estem?Létezik olyan állagú fehér kenyér mint a bolti vagy az otthoni az igazi?Mindig nagy lyukacsos lesz a kenyér puha is de más!Köszönöm válaszaitokat! Sziasztok!

[Későbbi] [14954-14935] [14934-14915] [14914-14895] [14894-14875] [14874-14855] [14854-14835] [14834-14815] [14814-14795] [14794-14775] [14774-14755] [14754-14735] [14734-14715] [14714-14695] [14694-14675] [14674-14655] [14654-14635] [14634-14615] [14614-14595] [14594-14575] [14574-14555] [14554-14535] [14534-14515] [14514-14495] [14494-14475] [14474-14455] [14454-14435] [14434-14415] [14414-14395] [14394-14375] [14374-14355] [14354-14335] [14334-14315] [14314-14295] [14294-14275] [14274-14255] [14254-14235] [14234-14215] [14214-14195] [14194-14175] [14174-14155] [14154-14135] [14134-14115] [14114-14095] [14094-14075] [14074-14055] [14054-14035] [14034-14015] [14014-13995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?