Szia Margitka!
Megvágtam a kenyeret, az állaga belűlről egészen jó. Sőt a külsejéhez képest nagyon is jó. Ízre finom, és a bele is jó puha. Sőt szerintem szépen meg is kelt. Csak hát a maximalizmus.
Kelesztésnél a teteje szépen megkelt, mikor elkezdődött a sülés, visszaesett, de nem vészesen.
Nekem az nem tetszik benne, hogy kemény a hélya, mintha a french programon sütöttem volna.
Egyébként a Whole wheat programra tettem be, a sütési ideje, ha jól néztem 45-50 perc lehetett.
Köszi a segítséget. Vkati
A savasság segít a kelésben, de ilyen problémát nem okoz a hiánya.
Ezzel a dl-ben megadott lisztes recepttel nem egyszerű boldogulni. A 400 ml-t kb. 24 dkg-nak számolva a folyadék még nagyjából jónak is tűnik, esetleg egy kicsit kevés. Az élesztő viszont sok. 1/4 élesztőt 60 dkg liszthez szoktam tenni a gépi sütéshez.
A kenyered meg sem kelt, vagy visszaesett sülés közben?
Ha nem kelt meg, akkor mégis a folyadék lehetett kevés, esetleg ezen lehetne emelni. Ha sülés közben esett vissza, akkor abban a sok élesztő a hibás.
Kalácsra gondoltam én is, de nem mertem magamtól nekilátni, mert féltem hogy nem-e lesz valami baja, hogy nem natúr joghurtot használok.
Holnap meg is sütöm.
Ne haragudjatok, de képtelenség visszaolvasni mindent amit itt írtok. Sajna keveset tudok bekukkantani, most jön a foga a fiamnak, és az egész napomat leköti (2 már kinn van) Vagyis ez nagyon jó hogy ilyen élénk csevegés folyik itt!
SZIANG hol sikerült utánanézni az üstnek? Milyen árban van eg yilyen üst? Huppsz, a manóm már a szoba végében van.....
Szia Margitka!
Nekem van egy bevált, alap receptem és ezt szoktam variálni különböző lisztekkel.
1,5 dl víz, 1 kanál olaj, 3 dl bl 80-as, 1dl kukoricaliszt, 1kiskanál cukor, 1 kiskanál só, ehhez szoktam tenni kb 10gr élesztőt, de most kicsit többet tettem kb 12-13 gr-ot, tettem még bele 1 kanál burgonyapelyhet, sikért, és most jutott eszembe, hogy kimaradt az ecet (mert még nem kaptam meg az aszkorbinsavat). Lehet, hogy ez volt a gond??
Köszi: Vkati
Sziasztok!
Hát megsült a kukoricás kenyér, és szerinten simán beillene az ETA fegyvertárába. Lapos, és kemény, pedig több élesztőt tettem bele. A multkori adaghoz képest, más volt a búza és kukorica liszt arány. 3 rész búzához, 1 rész kukoricát tettem. Hát mostmár nem értem, hogy mit lehetne rajta javítani.
Esetleg egy-két tipp akad a tarsojban??
Előre is köszi: Vkati
Sziasztok!
Tud valaki olyan receptet amibe egy nagy dobozos joghúrt kell? Van itthon egy 400g-os meggyes joghurtom, és hamarosan lejár a szavatossága, egyszerre pedig nem tudom megenni, így sütni szeretnék belőle valamit. De mit?
Öröm benneteket olvasgatni, nagyon ügyesen haladnak a kezdő pékecskéink is!
Először is gratulálok Neene a kislányodhoz! Kívánok sok örömet, boldogságot, egészséget!
Margitka! Neked is gratulálok az új kenyérsütődhöz, ha már kitapasztalod, biztos, hogy sok időt megspórol neked, hogy nem kell a prg-ok között váltogatni.
Nekem is megvan az új üst a kenyérsütőmhöz. És a lapátot os kicseréltettem, mert lekopott a végéről a teflon.De ez az új lapát, meg teljesen más formájú mint az eredeti.Lényegében feleakkora. De most dagasztotta a kenyeremet, és különbséget nem látok.
Emes! gratulálok az 5-ös vizsgádhoz, nem semmi teljesítmény pénzügyből. Nekem a számolás része mumus.
Nekem a kalácstésztából most semmi nem maradt a lapáton. Ha jó állagú a tészta, akkor nem is nagyon illik annyira ragadnia, hogy a lapáttal túl sok kijöjjön.
Azt hiszem én a lapát kivételét fogom előnyben részesíteni, mert a kirázogatással nem igazán boldogultam.
Nekem nem újdonság a vastag lapát, úgy látszik minden Hausernek ilyen van. Éppen ma harcoltam én is, mert nem akart kijönni a kenyér az üstből. De nekem az sem vált be, hogy kiveszem dagasztás végén, mert akkor egy fél kiló tészta benne marad. Talán jobb, ahogy Bundik tanácsolta várni egy kicsit, de azt én sm szeretem annyira, mert akkor beizzad.
Sziasztok! Alig győztem visszaolvasni napot, jó kis traccs volt itt ma
Nelly! Jól írta Limara, 27 volt a gépem.
A fehér nem a színe miatt nem felelt meg, hanem az csak egyszer dagaszt a saját programban, míg ez kétszer.
A tegnapi 2. kenyerem ilyen lett:
Sötét színre állítva sült egy órát és hihetetlenül szép lett. A héja vastag és ropogós lett, nekem még talán egy kicsit túlságosan is. A fiam azt mondta, hogy szerinte ez az eddigi legjobb gépi kenyérhéj, amit evett.
Azért már rájöttem egy hibájára is. A kenyereket nem tudtam kirobbantani az üstből, amikor készen voltak. Megnéztem a dagasztólapátját, hát borzasztó vaskos az alja. Ilyen és mellette (balra) a Panáé:
A Panasonicnak úgy elkeskenyedik a lapát alja, mint a kések éle. Nem is kell rázni rajta semmit, mert szabályosan kivágja magát a kenyérből, ahogy fejjel lefelé fordítom az üstöt. Azért a Hausertől ebben egy kicsit jobbat vártam volna, így egész kiszakad a kenyér alja. Most készül egy kalácsom, ebből tésztából már kivettem kelesztés előtt a lapátokat.
Toábbi szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Sziasztok!
Megint kukoricás kenyeret próbálok sütni. A multkori túl tömör volt, ezért most több élesztőt tettem bele, és más programon készítem.
A mai nap nagy részét azzal töltöttem, hogy programtáblát kerestem a gépemhez. Ha esetleg valaki tud ODH nordica tipusú géphez valót azt nagyon megköszönném.
Ildikó, és Emese nagyon örülök, hogy minden rendben van. A többiekhez hasonlóan én is aggódtam már.
Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra: Vkati
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit