Néhány pillanatra a mikroba is be lehet tenni a joghurtot, tejfölt. Nem a legnagyobb fokozatra szoktam és megkeverem egyszer a melegítés közben, így nem lesz semmi baja.
Koszi BUNDIK! Mar kinyitottam. Most indulok a banzajba. Kirittyentettem egy kicsit. Kivancsi vagyok mit szolnak....Lanyok, rakjatok el kostolot, holnap "raszallok"es nyami! Puszi!
Ma sütöttem hamburgercsigákat, -papucsokat, és legnagyobb örömömre Limara sparos bagettjei is szuperek lettek! Régóta ki szeretném próbálni csak tönkölylisztből a kenyeret, ez most keleget. Még másfél óra, és kiderül, hogy milyen.
hááát, a joghur bizony hideg volt. :(
Most jut eszembe, hogy írod is valahol, hogy ezeket jobb kivenni hamarabb a hűtőből.
Most így hólapátolás után nagyon is finom és jól is esett. :)
Margitka!
Megsütöttem a joghurtos kalácsot, több-kevesebb sikerrel. A gépben nem nagyon akart kelni, majd formázás után a tepsiben kelt még, de legvégül a sütés tett neki jót. Egy kicsit kesernyés ízt érzek rajta így langyosan. Lehet hogy majd elmúlik, de ettől függetlenül finom. Nem volt itthon aszalt meggy, így maradt a mazsola, és jó lett volna a csokilencse is, így megszórtam egy kis nesquick-kel. Lehet hogy ezért lett keserű? Pedig ez nem keserű kakaó... :(
Most kel a kenyérkém is, és mennem kellene havat lapátolni. Kellene......
Szia Emes! Akkor jó dolgod volt! Paradicsommártást én sem tudok annyit csinálni, pedig üzemi konyha szintjén főzöm, hogy elég legyen, valahogy mindig lefogy a gombócokról!
Mi már megettük a töltött paprikát. Nálunk ez koprodukció volt. Ugyanis, mint már említettem az emberem szakács és szokott hozni mindenféle főtt, félkész és hideg ételeket haza. aminek nagy része a fagyasztóba kerül. Na a múltkor hazaállít egy nagy adag húsgombóccal. Én meg kérdém: Hola paradicsom mellőle? Válaszolá az ember: Hát az biz elfogyott! Így végül, bejerültek a meztelen gombócok a mélyhűtőbe. Ma csak föl kellett főzni egy kis pari szósszal.
Szia Margitka! 1 kilót szeretnék kérni és ha van nagyszemű sót. Előre is köszönöm!
Ma töltöttpaprikát főzök, mindjárt kész, csak a tejszínt kell már hozzáöntenem. Holnap jó dolgom lesz, mert anyósomat megyünk köszönteni, nem kell főznöm, sütnöm se! Azt azért kicsit sajnálom!
Én is megyek a konyhámba valamit alkotni. Még nem tudom mi lesz az, a csirkecombok már olvadoznak. Természetesen valamit sütök is, valószínűleg kalácsot és még 2 kanyar fánk is vár rám.
ÍRISZI! légy szíves, ne kínozz így ebéd előtt, nyeltem nagyokat, mikor olvastam a sütidet! Erről megint eszembe jutott, hogy milyen régen izgatja már a fantáziámat az angolok klasszikus krémes piskótája, de még soha nem fogtam neki. Na majd azt hiszem hamarosan nekilátok kutakodni a legjobb recept után! A kenyérpudingjuk is nagyon tetszik!
BUNDIK! A bagett Bl 80-ból készült, de nyugodtan keverheted is más lisztekkel, de ebből lesz a legpuhább. Majd kérünk mutatóba belőle!
NELLY! Én is kérek csokilencsét, így nagyobb eséllyel tudjuk összehozni a randinkat! Tegnap hogy sikerült a sütés? Jénais?
Pékecskék! Mit süttök-főztök? Én az elöbb végeztem közvélemény kutatást, megint molnárkákat szavazták meg, úgy látszik nagyüzemben kell már gyártani!
Kíváncsi vagyok milyen gyönyörűségeket fogsz alkotni az 5 literesben!
A receptet nem találtam, hanem Margit fehér alapkenyér receptjét alakítgatom kb egy éve folyamatosan a saját ízlésemnek megfelelően. Bővítem a hozzávalókat, és változtatgatom az összetevőket, javítgatom a hibáimat. Ez tényleg egy nagyon jó alaprecept!
Nagyon szépeket sütöttetek! Gratulálok mindenkinek!
Az én lapátom is elég vastag, úgy próbálok rajta segíteni, hogy mielőtt beleteszem a hozzávalókat, vajjal, vagy olajjal megkenem a lapátot, és a tengelyt is. Kicsit az üstöt is ki lehet vajazni. Ez valamennyit segít rajta.
Limara! Elfelejtettem megkérdezni, hogy a bagettet milyen lisztből sütöd? Délután tervezem kipróbálni a receptedet.
Bocsánat, de nem akartam tegnap este köszöné snélkül eltűnni. De sem a társalgóban, sem itt a nem tudtam írni. Többszöri próbálkozás után kijelentkeztem és nem engedett bejelentkezni. Utána feladtam.
Tegnap nem is reagáltam az itt történtekre: Néene ! Én is gratulálok a kis jövevényhez. Sok örömet és boldogságot kívánok !
Irirszi ! Nagyon szépeket sütöttél, csak gratulálni tudok és így tovább !
Margitka ! Itt is gratulálok az új szerzeményedhez. Legyen benne nagyon sok örömed és sütögessetek szépeket és finomakat együtt !
Julika! nagyon szépek lettek a kiflik és örülök, hogy végül finom is lett. A légkeverésről ugye saját tapsztalatom nincs, csak amiket olvastam róla, annak alapján gondolom, hogy nem árt hozzá a víz, főleg ilyen kicsi tésztákhoz.
Jégkása! Mikor lesz a szép, új jénaid?
Nelly! Én is véletlenül olvastam először erről gépről, illetve ennek az elődjéről, azóta dédelgettem magamban ezt a tervet. Örülök, hogy most valóra válhatott
Íriszi! Valami hasonlóra gondoltam, mikor megláttam a kalácsos képedet. Nagon jó ötlet, biztos finom is.
A gépem most gyógyulgat, remélem sikerült megtalálni azt a két programot ami összakadhatott. Az egyiket kigyomláltuk, ha most működik rendesen, akkor meg van végre a hiba. Közben tegnap este a gyerekem begyűjött a gépére egy vírust, ő volt a hibás, mert kapott figyelmeztetést, csak nem vette komolyan. Most az ő gépét kell újratelepíteni, mert a vírust nem lehetett kigyomlálni a gépéről.
Kicsit még akadozik bejelentkezésem, mert hálózatban vannak a gépek, ilyenkor azt is újra meg kell csinálni és az én gépem valami "főgép". Most vagy fél órája várok, hogy befejezhessem ezt az irományomat. El is küldöm, ha még sikerül, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit