E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Kartika Előzmény | 2007.01.28. 15:44 - #14757

Bau mi baj a formákkal? nagyon jó!

Kartika Előzmény | 2007.01.28. 15:44 - #14756

közben "elszálltam" mielőtt befejeztem volna: szóval nem tudom mi a szilvafajta neve, de meg fogom kérdezni. Azt mondja akitől kaptam, hogy a bioboltokban akkora a kereslet, hogy nem győzik szállítani, főleg Szentendrére visznek sokat. Elküldtem az lelkváros üveg képét.

bau Előzmény | 2007.01.28. 15:43 - #14755

Közben kisült a Vasárnapi zsemlém is..-szép lett,de a formázás még nem mindíg sikerül.

vasrnapizsemlejoghurtos.jpg

vasrnapizsemle.jpg

 


Kartika Előzmény | 2007.01.28. 15:42 - #14754

Köszönöm Bundik a választ, miben más mint a jénay?
Bau nagyon klasz a croissant-od, jól néz ki. ez lehet a következő sütés valamikor a héten.
Zizamami, em tudom mi a szilva neve,

bau Előzmény | 2007.01.28. 15:34 - #14753

Itt a receptjeis,amit kicsit módosítottam:

GESZTENYÉS KIFLI, CROISSANT:  hozzávalók: 20 dkg vaj, 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, 1 sütőpor, 2 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 2 kisebb tojás, 1 dl hideg víz, dl hideg tej, 1 kiskanál citromlé.(könnyű,lágy tésztát kell kapni)

Töltelék: 25 dkg gesztenyemassza

Elkészítés: a 20 dkg vajat 8 dkg liszttel összedolgozzuk, kb. 10x10 cm-es kockává alakítjuk, fóliában a hűtőbe tesszük. A maradék lisztből evőkanálnyit  lisztezéshez félre teszünk, a többit a sóval, sütőporral elkeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a többi hozzávalókat is és könnyű tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán lóhere alakúra nyújtjuk, közepére tesszük a vajas tömböt. Széleit ráhajtjuk, konyharuhába burkolva hűtőben pihentetjük fél órát.

Ezután következik a hajtogatás. Lisztezett deszkán kb. 4mm vastag, 50 cm hosszú és 20 cm széles csíkot nyújtunk a tésztából. Gondolatban 6 részre osztjuk. Az egyik oldalról 1/6, a másik oldalról 2/6 részt ráhajtunk, így a tészta szélei találkoznak. Utána a keskenyebb részt ismét behajtjuk, majd ráhajtjuk a másik oldalt. (Itt egy kicsit segítenek a képek). Egy órát a hűtőben pihen. Hajtást, pihenést megismételjük.

A gesztenyemasszát átgyúrjuk, hogy formázható legyen. A Tésztát 50 x 20 cm csíkká nyújtjuk, és éles késsel egyenlő szárú háromszögeket vágunk belőle. Kézzel! kicsit megnyújtuk a tésztát, a gesztenyéből kis rudakat helyezünk a széles végére és felcsavarjuk. Összenyomni nem szabad. Tepsibe rakjuk, ne szorosan, megnőnek.

Letakarva langyos helyen másfél órát kelesztjük. Előmelegített sütőben középső rácson sütjük. 190 fokon. Porcukorral meghintjük.


bau Előzmény | 2007.01.28. 15:14 - #14752

Sziasztok!

Ma egy isteni finom gesztenyés Croassant sütöttem.Most megpróbálok képet feltenni,ha sikerül,mutatom a többit is...-itt a tészta,hajtogatás után.

croassan.jpg

croassan1.jpg

croassan3.jpg

croassan4.jpg

croassan5.jpg

Kisodrás után feldaraboltam,majd töltöttem,és felcsavartam.Másfél óráig még kelesztettem,és 15 perc alatt megsütöttem.

Kóstoljátok meg!


majorkaj Előzmény | 2007.01.28. 11:22 - #14751

Szia Bundik !

Ismét gyönyörű a kenyered ! Ügyi vay ! De már Tőled is ezt szoktuk meg mostanában mint Limarától.

Én még nem is tudtam visszaolvasni a tegnapi késő esti hozzászólásokat, olyan sokat írtatok.


zazimami Előzmény | 2007.01.28. 11:14 - #14750

A múlthéten én is csináltam fánkot, és sajna egy fikarsznyi szilvalekvárom sem volt, így helyette túrót tettem bele tölteléknek. A férjecskémnek az a kedvence.
Tegnap én is kaptam szilvalekvárt, naaagyon finom. Ez a lekvár is szabolcsi, és valószínű hogy abból a fajta szilvából van amit Kartika írt. (Mátészalkától kb 20km-re lakom)
Sajnos "kénytlen" leszek én is fánkot sütni....

zazimami Előzmény | 2007.01.28. 11:08 - #14749

Sziasztok!
Nem tudjátok hogy egy üst (két lepátos) kb mennyibe kerűl? Szeretnék egyet venni tartalékba, de csak akkor ha megéri.

Limara Előzmény | 2007.01.28. 10:36 - #14748

Szia Emes! Nekem olyan 8 literes jénaim van mint Margitkának! Margitka már lefényképezte többször is, de ha akarod, akkor csinálok neked róla képet!

Erre fújtad a havat?


emes Előzmény | 2007.01.28. 10:30 - #14747

Bundik!

Háááát ez megint gyönyörű!!!! A te kenyereid látványa fog előbb utóbb a sütőben sütésre ösztönözni.

Valahol nincs egy hely ahol le vannak írva, ill. fényképezve a jénaik? Vagy, hogy miben lehet még sütni? Azt itt olvasgatom folyamatosan, hogy 3,5 licsis a jó kb. De én nem láttam még olyan mélyet, v. magas tetejűt, amibe bele tudom képzelni a kenyeret megkelve. Nekem van sok jénaim, de nem tom, hogy jó-é.


Bundik Előzmény | 2007.01.28. 10:11 - #14746

Szia Kartika!

Igen az egész liszt fehér tönköly volt. Már nagyon régen szerettem volna kipróbálni, hogy milyen. Nem jénai, egy fedeles sütőedény, de hasonló módon lehet benne sütni.


Bundik Előzmény | 2007.01.28. 10:03 - #14745

Szia Limara! Én is ilyen arányban teszek minden kenyerembe

Kartika Előzmény | 2007.01.28. 10:03 - #14744

Bundik, ezt ugy kell érteni, hogy most az egész liszt fehér tönkölyből volt? az enyébe most 10 dkg volt benne. Megcsinálom én is majd akkor az egészből. (hát igen nem olcsó, de mi 2 napig esszük sokszor 3. nem sokallom, ha fini, ennyit megérdemlünk néha)
ja, gyönyörű a kenyered! a férjemet is behivtam megmutattam! ez jénayba készült?

Limara Előzmény | 2007.01.28. 10:00 - #14743

Én is nagyon szeretem a fehér tönkölyt, csak az árát nem! Szinte mindig teszek a BL 80-hoz, 50 dekából 10 deka fehértönköly

Bundik Előzmény | 2007.01.28. 09:58 - #14742

A fehér tönkölylisztes kenyerem beigazolta amit Margit is írt,  hogy nagyon finomat lehet ebből a lisztből sütni. Legközelebb Limara sparos bagettjét veszem "kezelésbe", és egy keveset abba is becsempészek.

Limara Előzmény | 2007.01.28. 09:56 - #14741

BUNDIK! Ez már megint nagyon gyönyörű!

Kartika Előzmény | 2007.01.28. 09:55 - #14740

A szilvalekvár története! Van egy Nyiregyházi partnerem, akinek az egyik munkatársa Mátészalkán él. Óriási nagy alma ültetvényei vannak, a fák számát kimondani is sok. (talán a kertesbe már küldtem a vendégségbe hozott almatálról képet és irtam, hogy a legkisebb alma 28 dkg volt) Na nekik van szilvásuk 2 HA, valami különleges szilva. Ebből bio boltoknak főznek isteni szilvalekvárt. Ebből kaptam 3 üveggel. Szentségtörés, de azt gondoltam, ma felbontom az egyiket a fánkocskáim felébe. Majd küldök képet.

Bundik Előzmény | 2007.01.28. 09:54 - #14739

Sziasztok! Most értem a végére a tegnap délután óta folyt hozzászólások visszaolvasásának. Alit győztem visszaolvasni, annyit írtatok!

Zsófi az élesztőt azért írtam 1/3 v 1/4-et, mert mindenkinek más a gépe. Annyit tegyél bele, amennyit 50 dkg liszthez szoktál.

Emes A hamburgercsiga egyszerű vajas-leveles tésztából készítettem. A tölteléke pedig hamburger-melegszendvicskrém egy kevés tömlős camping sajttal elkeverve.

Tegnap megsütöttem a hólyagos csak fehér tönkölylisztből készült változatát. Azért közkívánatra raktam bele 4 ek búzakorpát, kevés magot is. Fantasztikusan könnyű, ropogós lett! Persze az ára miatt nem sűrűn fogok csak ebből a lisztből sütni, de megéri!


ILDIKO Előzmény | 2007.01.28. 09:47 - #14738

Sziasztok!

Na, megjottem a tegnapi bulibol.Raztam 1-2-ot En is.Azelott jobban ment. Javitani kene vmit a kondicion.EZERT egy uj kitalacio: Felhozom a biciklimet, kenyersutot CSAK ennek a dinamojara kotni!! Aztan mehet a tekeres! A kenyer is megsul /?/ a kondiciod is javul es ledolgoztad AZT is amit meg megsem ettel.JA!-es nem elhanyagolando:az aram szamla is alacsonyabb lesz.Szegyenlem, a macska keltett fel:07.-kor.Igy elaludni!

Olyan fincsiket varazsoltatok megint!!NELLYM:GRATULA!!!az uj kenyerkehez.KARTIKA, a most keszulo fankodbol gurits mar at 1-2-ot.

JAJJJ! El is felejtem! A mai potyogeseket a ferjem computeren kopacsolom mar. Lehet? -hogy a fotokat eltudom majd kuldeni./?/Jo sok lesz, mert regen kuldtem , igy azota csak szaporodtak.

Foldim, GABO hol talallak? Biztosan sok a munka! Remelem jol vagytok.Puszi!


[Későbbi] [14957-14938] [14937-14918] [14917-14898] [14897-14878] [14877-14858] [14857-14838] [14837-14818] [14817-14798] [14797-14778] [14777-14758] [14757-14738] [14737-14718] [14717-14698] [14697-14678] [14677-14658] [14657-14638] [14637-14618] [14617-14598] [14597-14578] [14577-14558] [14557-14538] [14537-14518] [14517-14498] [14497-14478] [14477-14458] [14457-14438] [14437-14418] [14417-14398] [14397-14378] [14377-14358] [14357-14338] [14337-14318] [14317-14298] [14297-14278] [14277-14258] [14257-14238] [14237-14218] [14217-14198] [14197-14178] [14177-14158] [14157-14138] [14137-14118] [14117-14098] [14097-14078] [14077-14058] [14057-14038] [14037-14018] [14017-13998] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség