A mai kenyerem nagyon szép lett, fehér kenyér, tettem bele 1 db burgonyát. Sütés közben le kellett venni a jénai tetejét, mert elérte a tészta. Szép és finom lett, DE meg tudná mondani valaki, hogy miért morzsálódik ?
Hát egy rövid időre nem nézek ide, és tessék, nem győzök visszaolvasni. Hogy is néz ki a szilvalekváros üveg cimkéje? Én is kíváncsi lennék rá! Bundik! Gyönyörű a kenyered! Milyen szép cserepes lett! Gratulálok! Baunak is a szép kis formás zsömlékhez! Nelly
60 dkg lisztből készült kenyeret 2 óráig kelesztetted ? Nem kelt ez túl egy kicsit ? Nem esett be a teteje amikor 1 óra után vágtad be ? Én összesen 60 percig szoktam keleszten ia jénaiban, igaz nálunk meleg van a lakásban, de soknak tartom a 2 órát. De ne csügedj lesz ez még jobb is.
Iriszi, én is küldtem képet Margitkának. Nekem is jénayban készült a kenyér, de a teteje nélkül, mert már fele időben elérte a tetejét. (ilyen jénaym van most, majd ha ráérek veszek másikat) tehát én is tető nélkül sütöttem. Igaz spricceltem be vizet rá is és alulra is, hogy gőz legyen. nekem is előbb sül meg a teteje kicsit, de nem nagyon fehér az alja. Most mikor a teteje már majdnem jó volt kivettem, és vissza akartam tenni sülni, de a férjem azt mondta, hogy jó az igy is. Jó is volt, el is fogyott.
Budik irta, hogy nem jénayban süti, hanem egy specko müa.-ban.
Ne szomorkodj, neked is jó lesz! rá kell jönni hogyan. Ha nagyon sül fent, tegyél rá sütőpapirt.
Bau én picit bevizezem a kezem és azzal végigsimitom, akkor nem szárad meg a teteje, de ha letakarod konyharuhával sem. (legalább is én azt tapasztalom)
A képeket malyd Margitka intézi.Itt a mai sztori:buktáról nincs sokat mit irnom max. azt finom a texco extra szilva jam.Ez került bele meg a mamám barack lekvárja.A kenyér már bonyolultabb eset.Berektam kb. 4l jénaiba kelt órát bevágtam még kellt és kinöte a teteje a jénait.Második óra kelés után gözös sütöbe sütöttem megbarnult a teteje de az alja és a fél oldala fehér volt kivettem z alsó jénaiból is igy sütöttem tovább letakarva a tetejét a végén kinomban megforditottam igy sült meg az alja is.Cserepes nem lett de szeletelésnél röpködnek a héj darabók.Csak azt nem értem nekem a többiek képén sokkal nagyobbnak látszik(Margitka).Bundikám ez hány kilós kenyér a képen ha azt iród dkg lisztből van elsiróm magam.
közben "elszálltam" mielőtt befejeztem volna: szóval nem tudom mi a szilvafajta neve, de meg fogom kérdezni. Azt mondja akitől kaptam, hogy a bioboltokban akkora a kereslet, hogy nem győzik szállítani, főleg Szentendrére visznek sokat. Elküldtem az lelkváros üveg képét.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit