E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.01.30. 09:17 - #14834

Sziasztok !

Egy kicsit szeretnék én is visszamenőleg reagálni:

Superkeri ! Én is gratulálok a fényképezőgépedhez, az új konyhádhoz és a gyönyörűséges sütésedhez. De jó, hogy ezek után már láthatjuk a Te remekműveidet is.

Margitka ! Egyetértek veled, hogy próbáljuk meg úgy felrakni a képeket, hogy ne lassítsa tovább az oldalt. Megnézem majd, hogy a tvn-es képtárban lehetséges-e ilyen kicsiben hozni és rákattintással kinagyítani. De eddig még nem találtam rá ilyen lehetőségre.

Margitka és Batka ! Margitkával már beszélgettük, hogy azt nem lehetne-e, hogy mondjuk Képek címszó alatt megadjuk a képtárak elérhetőségeit ? Mert akkor az újak is végig tudnák nézegetni, mert sokan úgy maradnak és jönnek ide az oldalra, hogy a képek láttán kedvet kapnak. Csak egy ötlet.

Mindenkinek gratulálok a szépséges sütögetésekhez!!!

Én már meg is néztem az első fecskét. Nagyon jó, szuper ! Köszönöm még egyszer Bezsának a nagy-nagy munkát.


bezsa Előzmény | 2007.01.30. 04:21 - #14833

Sziasztok Kislányok!

Margitka éppen azon gondolkodtam valamelyik nap, hogy lehetséges, hogy nem is tudod így kirakni a gyüjteményt. Azért nem búslakodtam, mert úgy gondoltam, hogy akkor legfeljebb emailban elküldjük aki kéri.

Először úgy gondoltam, hogy átszerkesztem a recepteket egységesre, de aztán arra jutottam, hogy hagyom az eredeti formájában. Javítani csak az elírásokat javítottam és csak apróbb kiigazításokat csináltam.

A péksütis is kész van, nem tudom, hogy megkaptad-e.

A gyüjtemény elejére még egy fotót gondoltam betenni.

A süteményes nagy része is kigyüjtve. Azon még dolgoznom kell.


EmMargit Előzmény | 2007.01.30. 02:14 - #14832

Sziasztok még egy szóra!

Igazán megérdemli Bezsa és Batka, hogy kitegyem itt a linket, ahol az első "fecskét" megnézhetitek.

Köszönöm a munkátokat

http://hazipek.uw.hu/

Most már tényleg megyek én is lassan aludni, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.01.30. 01:33 - #14831

Sziasztok!

Jó nagyot beszélgettünk ma este/éjjel Batkával.
Végre sok minden, az oldalt érintő dolgot meg tudtunk beszélni, így apránként majd kis szépítő változásokat fogtok látni. Ezeket már mind Batka csinálja majd.

Egy lényeges változás is lesz. Korábban kérdeztem, hogy a receptek kategóriás része mennyire szükséges, és a válaszok alapján arra jutottam, hogy akár meg is lehet szüntetni.
Bezsa nagy munkába fogott és elkezdett egy gyűjteményt csinálni a kategóriákban szereplő receptekből. Amíg ezzel végez, addig marad ez az elérhetőség, majd ezután az ő gyűjteménye lesz ott elérhető.
Ez sem egyszerű dolog, mert a G-Portál azt a módot nem engedi feltenni, amit Bezsa csinált, ezt még Bezsának nem is mertem elmesélni. Szerencsére, mert Batka megtalálta ma erre is a megoldást. Egy másik tárhelyre került fel próbaképpen az első kész anyag, majd ha minden fent lesz, akkor kerül ide a link. Innen akár megnyitni és válogatni, de akár egyben letölteni is lehet.

Még egy dolog femerült bennem, igaz ez nem most, hanem néhány hete.

Mindannyian észleljük, hogy nagyon lelassult az oldal és sok bosszúságot okoz ezzel sokaknak. Én már jó ideje arra gondolok, hogy a fórumban szereplő külső képek lassíthatnak, de a magam feje után ezt nem mertem le is írni. Batkával erről is beszéltünk ma és végignéztünk sok képet, hogy mekkorák és milyen megoldással kerülnek ide. Hát bizony van, ami majd 1 MB, és ennek a betöltődése minden alkalommal lassít. Ez még nem is csak a G-Portál, hanem a képtár sebességétől is függ, pedig a G-Portál sem a gyorsaságáról híres. Találtam egy jó példát, ebből pedig merítettem ötletet. A jó példa ez:

              

Ilyen piciben ide lehet hozni és rákattintva nagyban is meg lehet nézni. (Bocs Bundik, kicsit loptam )
Bármelyik képre rákattintotok jobb gombbal, a kiugró táblán kiválsztjátok a tulajdonságokat, erre bal gomb katt, akkor a kiugró táblán meg lehet nézni, hogy mekkora a kép.
Ha megnézitek ez 100x75-ös nagyságban (5512 bájt) került ide és ez töltődik minden alkalommal, de a kinagyított változat már 448x336-os (majdnem 114.000 bájt), ennek a betöltődését nem kell kivárni, mert azt az eredeti képtárban lehet megnézni.

Nos, nem tudom, hogy minden képtárban van-e ilyen lehetőség, én nem mindenütt találtam ilyet. Azt kérném, hogy ha lehet minél kisebb képeket hozzatok és ha lehet nézzük meg ilyen módon nagyban az eredetit, vagy ahol ilyen lehetőség nincs, ott adjuk meg a képtár elérhetőségét a hozzászólásban (link), vagy a nevetekre kattintva, a kiugró adatlapon (már többeknél is láttam és nagyon jó megoldás). Szerintem gyorsabb lenne az oldal betöltődése.

Senkinek nem szeretném elvenni a kedvét a képfeltöltéstől, csak jó lenne egy optimális megoldást találni mindannyiunk érdekében. Remélem megértésre találok a kérésemmel és nem bántottam meg senkit.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit 

 


EmMargit Előzmény | 2007.01.30. 01:20 - #14830

Szia Kati!

A hólyagos kenyérben megpróbálok segíteni, bár az nem az én receptem, így nálam jogosultabb is van a témában

Az élesztőt semiképpen nem kell szerintem a teljes folyadékmennyisgben felfuttatni, ahhoz egy egész kevés víz is elég.

A receptben 2,5-3 dl víz szerepel, gondolom ez azt jelenti, hogy a 2,5 dl bizos kell bele.
Az jutott eszembe, hogy amikor áttetted a jénaiba, nem lehet, hogy hűvös érte a tésztát? A kenyérsütőgép megmelegíti, majd a műanyag kelesztőtálban gondolom ez a meleg még megmarad. Ha ezután egy hideg, vagy hűvösebb jénaiba került, akkor lehet, hogy egy kicsit megfázott a tészta és ezért nem kelt? (Pl.: ha a jénai előzőleg egy fűtetlen speizban volt)
Hát ez csak egy ötlet, nem tudom, hogy segít-e.

Minden jót kívánok, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2007.01.30. 01:10 - #14829

Sziasztok!

Mehgoztam Jégkása képeit, nagyon szépeket készített megint:

kevert lisztes kenyér megkelt megsülve

felvágva perec

Gabye egy diétás muffint sütött a barátnőjének, aki liszt és tejcukor érzékeny, ezért rizslisztből és kukorica keményítőből készült a süti. Gabye! Légy szíves a diétásba írd be a sütit, ennek biztos nagyon megörül, aki ilyesmit keres.

                                diétás muffin

Még jelentkezem, üdv, Margit


szavai Előzmény | 2007.01.29. 23:57 - #14828

Szia Margit! Hozzád fordulók a kérdésemmmel. Szeretném ha tanácsot adnál, hogy hol rontottam el a hólyagos kenyér sütését.Mert nekem a második kelesztésnél, mikor az van leírva, hogy a jénaiba tegyük bele és kelesszük még 1-1,5 órát, hát nekem nem jöt feljebb az istennek sem!Meg sütöttem a belseje megsült és úgy látom eléggé laza is lett, csak kemény a héja, és nem olyan cserepes mint a képeken.Az volna a kérdésem, hogy én 250ml vízzel kelesztettem meg az élesztőt , és szerintem nem kellene bele az összes víz, hanem csak egy bizonyos mennyiség!De ez nem volt pontosan leírva, én meg úgy értelmeztem, hogy az egész kell hozzá. Jól gondolom, hogy nem kell bele mind, vagy pedig jól csináltam és máshol rontottam el esetleg?Pedig olyan szépen indult, a kelesztő tálban győnyörűen megkelt csak ajénaiban nem akart.Várom válaszodat! Előre is köszönöm! Üdv:Kati

ILDIKO Előzmény | 2007.01.29. 23:08 - #14827

Jo estet lanyok!

Csak beneztem, mert nemsokara megyek is fekudni.Foznom es sutnom kellett, mosni stb.Csuda faradt vagyok.Megegyszer nagyon koszonom nektek a megertest es az egyutterzest anyukam betegsegevel kapcsolatban.

Gyroszt keszitettem tejfolos ubi salataval, es a lanyom kivansaga a virslis buci volt.TI megint valami csodalatos dolgokat keszitettetek.Le a kalappal!! es ez a csodas kenyerke.Szivesen beleharaptam volna. Neha, ha a peknel latom hogy akkor veszik ki a kenyereket es meg meleg, veszek egyet es AZT ugy ahogy van az utcan felfalom.Szegyen, MI?? amit irtam.Nalam batorsag kell a nekikezdeshez.A legjobb csabito erre a meleg kenyer illata.Elfogom En is kezdeni. Ha tudnatok a Ti tapasztalataitokbol "kolcsonadni"nekem a JENAIS kenyerhez. ITT nekem csak sima feher liszt es tk lisztem van.Ebbol lehetne Jenaisat varazsolni?

Jajj! majd elfelejtettem elmeselni! Ma reggel10-kor ultunk a kantinba kaveztunk es munka megbeszeles volt. AZTAN: egyszercsak lement az osszes tuzjelzo riaszto szirena. Mindegyikunk azthitte gyakorlas.Aztan a fonok is jott es akkor mar tudtuk hogy nem.NA, gyorsan az osszes munkahelyi mentovel vegigellenoriztunk minden lyukat tenyleg hogy hol lehet a tuz. Hat Hal'Istennek nem volt.DE a fonok elfelejtette a tuzoltokat is felhivni hogy losse"" alarm.Aztan jottek am mint az orultek!! Kiderult ugyanis utana hogy az egyik szerelo pasi az utcan az elektronikan vmit atallitott es ez okozta a riasztast. NOS, a tuzoltok egyaltalan NEM orultek. Az OSSZES koltseget a ferfi vallalatanak kell megteriteni. Meg jo hogy tenyleg nemvolt tuz!!! Utolag, jot mulattunk egy kicsit a megszeppenes utan.hihi

Hallom, jo szeles volt otthon is.Itt most nyugis egy kicsit.

No, elbucsuzok En is mara.Jo ejt mindenkinek . Cserepes szep almokat pekecskek.


szokimoki Előzmény | 2007.01.29. 22:16 - #14826

Szia Kartika!

Köszönöm a dícséretet.Én ezt cserépedényben fólia alatt sütöttem, aztán amikor majdnem teljesen megsült, levettem róla az alifóliát, megspricceltem vízzel a tetejét, így sült még vagy 10 percig, és amikor kivettem, megint vízzel spircceltem le. És kitettem az ablakba a jó hidegre, hogy szép cserepes legyen:-)


Kartika Előzmény | 2007.01.29. 22:12 - #14825

érdekes dolgokat művel a portál. nem fejezte be a szöveget én megirtam és nem tettem kiemeltre kiemelte! na mindegy!

Kartika Előzmény | 2007.01.29. 22:11 - #14824

Sziasztok! Margitka, dehogy haragszom, köszönöm, hogy feltetted a sok képet!

Superkeri gratulálok a konyhádhoz és a fényképezőgépedhez, és a szép sütéshez is. r
Szokimoki, ez valami gyönyörű! mitől lett ilyen a szine? ha visszanézed az enyémet, nekem nem lesz fényes ha nem kenem le semmivel. Igaz nem tetővel sütöttem! fantasztikus szép a kenyérkéd!

Mindenki másnak is gratulálok a szép és guszta sütésekhez!

Ildikó tiszta szívemből kívánok jobbulást, tudom nagyon fáj. rémes az egyedüllét és sajnos borzalmas dolgokat tesz az emberrel. Kívánom a jórafordulást neked.

bezsa Előzmény | 2007.01.29. 21:56 - #14823

Szia Superkeri!

Gratulálok az új szerzeményhez. Most már "élőben" látjuk az alkotásokat. Sütés ma nincs, mert még van a baguettből. Talán holnap egy fánk. Talán. Most elég sok a munkám és holnap unokám is lesz délután.


nelly52 Előzmény | 2007.01.29. 21:48 - #14822

Én elsőre Margitka fehér kenyerét sütöttem meg a jénaimban. A második dagasztást már kézzel csináltam, és nagyon kevés liszt kellett hozzá. Tényleg sokkal keményebb lett a tésztája a kelesztés után is, mint egy gépi tészta esetében. A helyzet az, hogy igazából az ember csak akkor tudja meg, hogy milyen az igazi állag, ha látná, vagy visszaemlékezne rá egy jó sütés után. Szóval én az a tipus vagyok, aki szereti látni élesben, hogy milyennek kell lennie egy kenyértésztának, vagy kovásznak, vagy esetleg zsemlének. Mert most pl ezen fantáziálok, de csak saccolni tudom, hogy jó-e vagy sem, ha nekivágok. Én így tudok recept után dolgozni. A jénaimba alulra tettem szilikonos papírt, felülre nem, mert nem ért odáig fel. Nelly

EmMargit Előzmény | 2007.01.29. 21:04 - #14821

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek a szép sütéséhez!

A jénais sütésről szeretnék én is egy kicsit mesélni.
Én abban a hatalmas jénaiban sütök miden kenyeret, amit Limara is megmutatott. A kenyértészta annyira kemény, hogy megálljon a "saját lábán". A jénai nem tart, csak körülfogja a tésztát és visszatartja a képződő gőzt. Tulajdonképpen ugyanolyan a tészta, mint amit szabadon, a tepsin sütök. 

További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2007.01.29. 19:35 - #14820

Szia Emes! Én 50-60 dkg lisztből szoktam benne kenyeret sütni

emes Előzmény | 2007.01.29. 19:31 - #14819

Köszi Limara és Nelly!

Ez tényleg kacsasütő!

Ebbe mekkora kenyeret lehet sütni?

Majd holnap elolvasom a válaszokat, mert át kell adnom a gépet munkára Anyunak.

Tsók:Emes


nelly52 Előzmény | 2007.01.29. 19:03 - #14818

Limara jénaiját kacsasütőnek hívják, és lehet kapni szintén a Metróban itt Szegeden. Nézd meg Emese, ha érdekel. Nelly

Limara Előzmény | 2007.01.29. 18:53 - #14817

Tegnap azért nem lazsáltam, sütöttem kalácstésztából kifliket, csak a végét tudtam elcsenni egy fotó erejéig!


Limara Előzmény | 2007.01.29. 18:49 - #14816

Szia Emes!

Itt vannak a képek, a jénai 35x25 cm és 15 cm magas, 8 literes, pont olyan mint Margitkáé (csak az én Mamim dupla áron vette valahol Szegeden!)


emes Előzmény | 2007.01.29. 18:41 - #14815

Sziasztok!

Na halljátok, alig győztem visszaolvasni, pedig tegnap de. voltamitt utoljára. Ugyan már megszokhattam volna, hogy ilyenkor egy zsepit rakjak a szám elé, v. vesetálat, de megint elcsúsztam ezen. ezt a sok szépet és finomet!

Szokimoki! Ez tömör gyönyör!

Tegnap két kenyeret sütöttem, mert az egyiket elvittük a nővéremékhez. Alig bírt elszakadni tőle.

 

Ez a lenmagos, amit magunknak csináltam. Nem gondoltam, hogy a lenmag ilyen finom. De mintha a héja alatt közvetlenül kelhetett vilna még. Ez a Margitka féle fehér-gépi, csak van benne 10 deka tk búzaliszt is, és persze lenmag ezerrel.


[Későbbi] [14954-14935] [14934-14915] [14914-14895] [14894-14875] [14874-14855] [14854-14835] [14834-14815] [14814-14795] [14794-14775] [14774-14755] [14754-14735] [14734-14715] [14714-14695] [14694-14675] [14674-14655] [14654-14635] [14634-14615] [14614-14595] [14594-14575] [14574-14555] [14554-14535] [14534-14515] [14514-14495] [14494-14475] [14474-14455] [14454-14435] [14434-14415] [14414-14395] [14394-14375] [14374-14355] [14354-14335] [14334-14315] [14314-14295] [14294-14275] [14274-14255] [14254-14235] [14234-14215] [14214-14195] [14194-14175] [14174-14155] [14154-14135] [14134-14115] [14114-14095] [14094-14075] [14074-14055] [14054-14035] [14034-14015] [14014-13995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?