Fmarcsi es Bau, hogy Ti micsoda szepeket sutottetek!Nagyon klasszul neznek ki.1 szeletet kuldjetek el e-mailba levasalva.Most jottem vissza a fizikorol. A ffi meg most is a multkori parmezanos rudakrol almodozik amit Bezsa recije alapjan keszitettem es felet elvittem neki.Majd keszitek neki sima sajtos pogit, annak mitfog szolni? Lanyok, az izuleteim a kezeimbe kezdenek dogledezni". Hat, persze hogy a munkambol kifolyolag. Most kaptam tole kolcsonbe egyfajta sinezo-izet.Nemtudom hogy hogy forditsam le magyarra. Szoval tepozaras es tamaszt ad az izuleteidnek. Jooo draga itt ha megakarod venni.
Tanacsadastokra van szuksegem a Jenais kenyerkevel kapcs-ban.Kinek mi a tapasztalata?-otletek. Ti nektek ez nagyon szepen sikerult s ha hetvegen megszeretnem sutni. Lanyok, CSAK sima feher lisztem van, v. tk-liszt.Osszelehet "gyartani ennyibol egy ilyen kenyerket? Szegyenlem magam, mert az uj "kislanyok "is milyen ugyesek!!! Hat, igy En is kiszeretnem probalni. /kotszerem van eleg.hihi/Haaat remelem osszejon.
A napokban kipróbáltam egy itteni zsemlereceptet,ami nagyon finom,és szép is lett.Vasárnapi zsemle névre hallgat! Ennek örömére,(mert olyan jónak találtam) ma nagyobb adagban,de kenyeret sütöttem belőle.Hát az eddigi próbálkozásaimból ez ízlik a legjobban.
Először is Fmarcsi! Gratulálok! nagyon szép kalácsot sütöttél! Csak így tovább!
Biztos láttátok aki olvasta az üzenőfalon, hogy szervízeket keresek. Hát leírok egy pár rossz tapasztalatomat. Történ ugyanis, hogy Anyukám bekészítette a kenyeret a gépbe, és Nagyapámra bízta a kenyér kivételét,ami sajnos úgy sikerült, hogy elég csúnyán megsérült a teflon az üstben több helyen is, és ezért használhatatlanná vált. Nagyon sok helyen próbálkoztam, és egyedül Budapesten a Vizimolnár u. 32. sz. alatti szervíben tudtak segíteni. Ott mondták, hogy az üst 5000ft +áfa (vagyis 6000 ft)-ba kerül, és még ezer valahányszáz ft a posta ktg. Ezzel szemben, itt Debrecenben a jótálláson hivatalosan feltüntetett márkaszervíz 8500!!! ft-ért akarta adni. Amikor a pesti árra hivatkoztam, azt mondta, hogy ők ilyen árréssel dolgoznak.Kicsúszott a számon, hogy na de ennyivel?!!Plusz még a posta ktg. én meg mondtam neki, hogy ki hallott már ilyet, hogy a posta ktg-et teljes egészében megfizettetné velem, holott gondolom, nem csak ezt az 1 alkatrészt kapják a csomagban.Szóval nagyon mérges lettem rájuk. Ezért érdemes mindíg több helyen is érdeklődni.
Batka! itt jegyzem meg, hogy az Anyukáméknak BM 3987-es tipusú kenyérsütőjük van, és arra is 2 év garancia van. Egy lapátos, 1 kg-os kenyeret tud, és 2-szer dagaszt egy programon belül. nagyon elégedettek vele. Az én személyes észrevételem ezzel kapcsolatban, hogy miközben süti a kenyeret (kívülről inox) borzasztóan átmelegedik a fala, gyakorlatilag kívülről is süt. De szépen süt, és az alapprg. majd 4 órás.
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült, de gondoltam megosztom veletek ezt.
Bekukkantottam megint egy kicsit. Néha elkeseredem, mert nagyon lassan javul a látásom, persze az is lehet, hogy én vagyok türelmetlen.
Azért sütöttem ám én is. Finom nutellás kalácsot, tortaformában, ami pillanatok alatt elfogyott. Az unokák azzal hízelegtek, hogy ha akarnék, se tudnék rosszat sütni.
Készült még egy meggyes-csokos kalács is, ő gépben.
Sütöttem káposztás kenyeret is, először kipróbálva a sütőben (zacsiban) való sütést. Kicsit elszúrtam, több volt benne a folyadék a kelleténél, így nem lett olyan szép magas, de az íze fincsi.
Látom, sokan csináltok fotoalbumot. Az én finomságaim is megnézhetőek a T-online oldalán, a fototárban, Zsike1 felhasználónéven. Sok kép van fenn, mindenféle témában. A sütések a "Finomságok" alatt láthatóak.
Batka! Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de hol találom a gépek összerendezését? (most kevesebbet tudok visszaolvasni, szemkímélés miatt)
Hello lányok és fiúk! Összerendeztem a gépleírásokat, ezúton is köszi a lelkes közreműködést. Majd nézzétek meg a sajátotokat, és ha valamit meg kell változtatni, csak szóljatok. És persze mindig várunk újabb véleményeket is, akár már a felsorolt, akár a listában még nem szereplő kenyérsütő gépekről!
Köszi, hogy ilyen nyitottan álltok hozzá ehhez a képtár dologhoz. Nekem a #14860-61-esben lévő képeket nem hozza fel nagyban, a többit asszem igen. Limara, az első két próbálkozást kitöröltem, ahogy kérted - most én jártam erre hamarabb. Az ilyen kis képek maradhatnak, max. a hozzászólások száma gyarapodik :)
Egyébként az is megoldás, ha a kis képet sikerül idehozni, és melléírjátok, hogy itt és itt található a képtáram, ott nagyban is megnézhetitek. Julika ötlete is megvalósítható, viszont jó lenne, ha feltenné a kezét, akinek van vhol képtára (esetleges címmel, ha az nincs megadva az adatlapján), mert úgy könnyebb összegyűjteni. Emes, Bundik, Limara és talán Szokimoki? Rátok emlékszem így hirtelen. Az jó, ha mondjuk a fórumozók képeinél a megfelelő nevekhez odatesszük a linket?
Bezsa, nem tudom, olvastad-e, de megoldódott a probléma: ha elkészülsz a leválogatással, küldd el a a fájlokat a címemre (beírtam a nevemhez), és én felteszem, így mindenki eléri és szükség esetén kinyomtathatja.
Emes, te kérdeztél a krumplipehelyről, ugye? Ez a hagyományos gyártási módszer - angolul, de a lényeg, szárítás előtt a tört, főtt krumplihoz állományjavítót és tartósítószert és "barnulásgátlót" (antioxidáns) adnak (nátrium-biszulfit, monogliceridek). Ez a (Na-szulfit Na2SO3, E 221) ez olyan, mint amikor az aszalt gyümölcsöket kénezik, hogy ne barnuljanak meg, a végtermék kéntartalmát pedig ellenőrzik, mert nem léphet túl egy bizonyos értéket. http://www.wsu.edu:8080/~gmhyde/433_web_pages/drying-web-pages98/potato-drying/DEHYDRATED-POTATO-FLAKES.html
Ugyan ez leginkább hit kérdése, de nem gondolom, hogy ezek az adalékanyagok a szokásosnál károsabbak lennének, még a Knorr püré esetében sem, bár abban talán a "szükségesnél" több minden van. A bioboltosra, amit én használok, ugyan az van ráírva, csak krumplit tartalmaz, de a fentiek fényében legalább valami antioxidáns (pl. citromsav - a hámozott krumpli a levegőn mindenképpen megbarnul, mert olyan anyagok vannak benne) és vmi emulgeátor (zsírok, arisztokrata néven gliceridek vagy lipidek) van benne, ez homogenizálja a pürét szárítás előtt, gondolom, különben esetleg bizonyos alkotóelemek kiválnának belőle.
BUNDIK! Köszönöm a segítséget! Megnéztem, nem védett a fototáram. A helyzet az, hogy csak a Margitka által feltett képet és a Te hólyagos kenyered képét tudom nagyítani, az összes többi kép nem jelenik meg, ha rákattintok, csak villog egy üres oldal. Hát nem értek a számítógéphez, nem tudom, ha két képet meg tudok nyitni, akkor a többit miért nem?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit