E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.01.31. 14:23 - #14894

A kalácskám már kelesztés közben szétnyílt sajnos, sütés közben aztán tovább. Ronda, de finom! 3 ízű, síma, kakaós és tiramisu izű tésztát tettem egymásra, feltekertem, és négyes fonással (hármas jobb lett volna) formáztam. A tésztába tettem burgonyapelyhet is. Nagyon könnyű foszlós lett. Üdv

Limara Előzmény | 2007.01.31. 14:21 - #14893

Sziasztok kislányok, hoztam a mai termést!

    

Itt találjátok nagyobba: http://limara.xfree.hu/49445


Gabye Előzmény | 2007.01.31. 13:19 - #14892

Sziasztok Pékecskék!

Ildikó: Nyelvekkel úgy vagyok, hogy bizonyos részét könnyen tanulom, bizonyos részét viszont nehezen...A nyelvtant nem szeretem, de szavakat könnyen tanulok..Kivéve az igéket, nem tudom miért de azok nehezen rögzülnek

Ma kicsit ráérősebb napom volt, úgyhogy átbogarásztam a péksüteményes doksit az új oldalon! Szuper!!!...Már lementettem magamnak...Ha a készítőknek jól jön egy kis segítség, szívesen besegítek a többi gyűjtemény összevágásában, vagy formázásában...(csak halkan jegyzem meg, hogy Joli kefíres bucija kétszer szerepel véletlenül a péksüteményesben...Remélem nem gond hogy mondtam, nem kritizálni akartam, csak segíteni) És még egyszer ezer hála a munkátokért!


bezsa Előzmény | 2007.01.31. 10:50 - #14891

Sziasztok!

Ma sütöttem fonott kalácsot királyformában. Nagyon finom lett. Langyosan meg kellett, hogy vágjam, mert már nagyon csiklandozta az orrom. Nagyon finom lett. Hát máskor előbb nekiállok. Eddig úgy halogattam. Kisebbik leánynak viszem a kórházba, mert orrsövény ferdüléssel műtötték tegnap.


kenyerke Előzmény | 2007.01.31. 10:00 - #14890

Iriszi, ha nagyobb mennyiségű kovászra van szükséged, akkor természetesen nagyobb mennyiséggel indithatsz. Csupán a forrási időket kell jól betartani. A több  anyagnál lehetséges, hogy egy kicsit több idő is kell, hogy a teljes anyag jól beérjen, erjedésnek induljon.

iriszi Előzmény | 2007.01.31. 09:36 - #14889

Sziasztok!Beszámolok néhány szerzeményemről vettem 1 oriási kelesztő tálat és egy 5,7l kerek jénait remélem ez már jó lesz.Este akkarok neki kezdeni a kovásznak Margit azt irtad neked most nagyobb dobozba van .Nagyobb mennyiséggel inditottad vagy nagyobbra eteted?Kérlek válaszolj nekem estére.Köszi

EmMargit Előzmény | 2007.01.31. 01:53 - #14888

Sziasztok!

Csak nagyon röviden írok, mert már leragadnak a szemeim.

Kati! Nagyon szívesen válaszoltam, de biztos Bundik is írt volna, ha tőle kérdezel
Itt szerencsére nagyon segítőkész mindenki és tényleg azon vagyunk, hogy segítsünk annak aki kéri. Tudom, hogy vannak olyan fórumok, ahol nem ez a szellem uralkodik, de azokat talán jobb elkerülni.
Még egyszer a kenyérről röviden. A két dagasztást (még, ha a második egy alapos visszagyömöszölésben merül is ki) nem szabad kihagyni. Az első kelesztés alatt ugyanis az élesztő feléli a környezetében levő tápanyagokat és nem tud tovább szaporodni. Ezért kell összedolgozni a tésztát, így újabb tápanyaghoz jut az élesztő és még aktívabban tud dolgozni a második kelesztés idején.
A jénit langyos vízzel talán érdemes átöblíteni, remélem akkor nem jársz így legközelebb. Majd mesélj róla, kíváncsi vagyok.

Zsófi! A kérdésed egyáltalán nem rossz, válaszolni kicsit nehezebb rá. A gépben, ha hozzávaló adag lisztből készül a tészta, akkor az üst szélét el kell érje (fehér liszt esetén) és akkor lehet indítani a sütést.
Ha a korábban szép sima, gömbölyűen emelkedő tészta elkezd rücskösödni, itt-ott hólyagosan púposodni, esetleg kicsit visszaesni, akkor már biztos, hogy túlkelt.
Sütőben sütésnél (nekem) egy kicsit könnyebb, mert óvatosan megmoccantom  tepsit és ha a tészta megrezzen egy kicsit (mint a kocsonya), akkor biztos, hogy kellően megkelt már. Vigyázat, nem szabad komolyan megrázni a tésztát, mert akkor összeesik.

Bezsa! A péksütist tette fel Batka, a kenyerest még nem küldtem el, mert abban volt még valami hiba. Nem tudom azóta azt sikerült-e kijavítani, ha igen, akkor légy szíves Batkának küldjed el a javítottat.

Lányok! Ez  és ez  megy egyszerre??? Mostanáig ezt próbáltam, de most úgy döntöttem, hogy maradok az utóbbinál

Sziasztok, szép napot holnapra mindeninek. Ha valamire nem válaszoltam, nézzétek el nekem és szóljatok rám holnap.  Margit


kenyerke Előzmény | 2007.01.31. 01:38 - #14887

Szia Szavai!

Csatlakozom Szokimoki válaszához!
Bár szívesen olvasgatok, böngészek itt, gyakran előfordul, hogy mindent elolvasni nem is tudok igazán, mert az idő és az energia a napi munka után eléggé behatárolt a fórumozásoknál. Leginkább gyorsan átfutom, ami főképpen érdekel és érint.

Javasolom, hogy ha tudod kinek/kiknek a legcélszerűbb a kérdéseidet feltenni, akkor írj egy e-mailt is, benne a hozzászólásod számával.


zsofi Előzmény | 2007.01.31. 00:01 - #14886

Sziasztok!

Ma sütöttem egy hólyagos kenyeret gépben, nagyon finom lett, ropogós a héja, puha a belseje...... Ezúton köszönöm Bundiknak a receptet, Julikának a gyors segítséget!!!!! Fénykép az nem készült, mert mire fényképeztem volna, már nem volt mit, de holnap megint sütök és fényképezek is.

Lányok miből látszik, hogy egy tészta megkelt, szóval indítható a sütés, már nem fog tovább kelni? Tudom nagyon hülye kérdés, de sajnos tényleg nem tudom8|

Köszi előre is ha valaki válaszol, de majd csak holnap olvasom el, most megyek aludni!

Jó éjszakát! Zsófi


szokimoki Előzmény | 2007.01.30. 23:45 - #14885

Batka!

Igen Severin, és tuti a tipusszámBM 3987, mert ezt pontosan kellett mondanom az üst rendeléséhez.Meg az interneten is rákerestem, és amikor az inoxost adta ki, akkor már tuti biztos voltam, hogy jó a szám.

Szavai! Nehogy személyes sértésnek vedd ha  a recept írója nem válaszolt neked. Nem mindennap tud benézni mindenki ide a fórumra, meg az is lehet, hogy ebben a sok hsz. termelésben elsiklottak a kérdésed felett. Szerintem ilyenkor nyugodtan tedd fel a kérdésedet többször, így biztos nem kerüli el az illető figyelmét ha épp erre jár.

Margitka! Igen, holnap megrendelem az üstöt  a Bp.i szervíznél.Még postaktg-gel is kevesebbre jön ki, mint ha a debreceni hivatalos (arogáns) márkaszervíznél veszem meg 8500 ft-ért. Még csak azért se venném, mert nagyon pocsékul beszélt a hölgyemény. Úgy látszik, nem épp kereskedő fajta.

Szép jó éjszakát mindenkinek!


szavai Előzmény | 2007.01.30. 23:37 - #14884

Szia Margit! Köszönöm, hogy válaszoltál, és azért fordultam hozzád a problémámmal,mert tudtam te biztosan válaszolsz nekem.Mert már nem egyszer jártam úgy, hogy hiába írtam másnak az Ő receptjével kapcsolatban, sajnos nem kaptam választ tőle.Nem tudom- miért? Arra én is gondoltam, hogy a tészta megfázhatót, a jénai nem hiszem, hogy hideg lehetet, mert a konyhában van nekem és ott nincs hideg.De lehet aztán, hogy mégis hideg volt, nem tudom vagy amikor a kelesztő tálból kivettem, lehet akkor nem tetszett neki.Legközelebb úgy fogom csinálni, hogy kevesebb vízben futattom fel az élesztőt, és a jénait vagy át melegitem, vagy kelesztőtál helyet egyenesen abba rakom bele.Aztán meglátjuk mire jutok vele. Még egyszer köszönöm a tanácsodat! Üdv: Kati

ILDIKO Előzmény | 2007.01.30. 21:17 - #14883

Na, ma este azthiszem fekete macskak ropkodnek, mert a mostani teszta? vagy mit tudom en mitol van de egyszeruen mindig leszedi a lapatokat. Igy irgum-burgumomban...kiszedtem a tesztat, jol atgyurtam es most kint kel a radiatoron es HA.. meg sikerul megkelnie is akkor sutoben megsutom. Remelem nem a gepem megy kadukibe.Mert akkor nagyon Igen megvagyok elegedve idaig vele. Foleg elso masineria. Van nektek is ilyen tapasztalatotok? Valahogy furcsanak tartom a teszta allagat is. Igen fenyes.Ez nem vicc! Remelem az aszalt gyumi nem csapja agyon az elesztomet.Multkor is pedig ezzel keszitettem, akkor olyan szep es finom is lett.

NELLYM, hol vagy?


ILDIKO Előzmény | 2007.01.30. 20:56 - #14882

Sziasztok! Most sutok egy aszalt gyum.kalacsot a gepben.Kepzeljetek! Az egyik lapat lejott meg idoben eszrevettem! Jo hogy igysem karcolta fel a teflont. En sosem hagyom egyuedul a gepet amikor dolgozok vele.Hal"Istennek. NELLYM jutott eszembe. Azt hiszem O jart igy multkor/?/

Gabye, koszonom a biztatast! Mondd, konnyen tanulsz nyelvet? Az is nagyon fontos. Nekem mindig nehezen ment.

Amit nekem szokott a csalad mondani ha vizsgaztam: "Egy nagy vodorrel".../marmint szerencset akartam kivanni./

Szegeny Vargakatim! En meg hetvegen szeretnek egyet sutni.../?/  Nem baj, ropultek ennel nehezebb dolgok is felfele....


Kartika Előzmény | 2007.01.30. 20:37 - #14881

Kati, nem lehetne a tepsid aljára tenni cserepeket? azok visszafognák a nagy meleget. És kicsire tudod állítani? és is nézem a gázt, hogy mennyire ég miután begyujtottam. De ne add fel! Kitartás biztos sikerülni fog.

Kartika Előzmény | 2007.01.30. 20:35 - #14880

Szia Batka! Örülök hogy hallok felőled. Nagy munkába vágtátok a fejszéteket a közért. De mi nagyon hálásak vagyunk érte nektek. Kösz mindenkinek.

Gabye Előzmény | 2007.01.30. 20:34 - #14879

Szép estét Mindenkinek!

Sajnos mostanában ritkábban tudok jönni, nyelvvizsgára készülök, és tudom, ha bejövök hozzátok, ittragadok..De azért próbálok mindig visszaolvasni..Megjegyzem néha nem érek a végére, annyit termeltek

Mindenki gyönyörűeket süt, én már kezdem szégyelni magam, mert nem vagyok ilyen aktív, de sajna nincs nagy fogyasztásom..De holnapra tervezek egy kenyérsütést, hogy anyuék el tudják vinni a tesóméknak..Ez persze csak ürügy, mert ott is van kenyérsütőgép

Már nem is tudom kinek mit akartam írni, annyi a lemaradásom..De a teljesség igénye nélkül:

Ildikó, sajnálom ami anyukáddal van, kitartás hozzá, és talán próbálni kéne másik helyet keresni...

Nenee gratulálok és sok örömet a babóhoz!!

Vargakati, megint a tavaszi fáradtság??..Kitartás, ennek is vége lesz egyszer és mi tudjuk, hogy nagyon ügyes vagy!! Különbenis aki nem dolgozik, nem hibázik

Bezsa, Batka, köszönjük a munkát, amit a receptessel felvállaltatok, nagyon hasznos segítség!!

Limara és a többiek pedig csodás dolgokat sütnet/sütöttek, szinte érzem az illatukat!! Csak így tovább


Batka Előzmény | 2007.01.30. 20:33 - #14878

Bezsa, nehogy sürgetésnek vedd! Csak információ gyanánt mondtam. Óriási meló lehetett már ezt a péksütiset is így megcsinálni, köszönet a kitartásodért!

Vargakati, tettél a jénaiba szilikonos sütőpapírt? mintha a többiek azt írták volna, az a tuti.


bezsa Előzmény | 2007.01.30. 20:22 - #14877

Szia Batka!
Igen hajnalban olvastam Margit hozzászólását.
A kenyeres elejére keresek képet azért hagytam ki egy oldalt magamnak emlékeztetőnek.  A péksütis elkészítettem még azért átnézem és akkor küldöm. A kalácsos is nagyjából készen van. A süteményes és az egyéb az majd csak később lesz, mert most egy kicsit nekem is bele kell húznom a céges munkába, de azért igyekszem.

vargakati Előzmény | 2007.01.30. 19:59 - #14876

Sziasztok!

A tegnapi két sikertelen jénais kenyeremen felbuzdulva, ma egy csodát alkottam a kenyérsütőben. Finom lett szép és magas.

Úgy látszik, hogy a sütőben való sütéshez még nőnöm kell. Az első adag tészta jó lett volna, csak túl kicsi jénaiba tettem, és belesült. Mikor le akartam venni a tetejét a tálnak, szépen kettéétptem a kenyeret.

Mérgemben nekiálltam egy második kenyérnek, ennek is jó lett a tésztája, nem is terült el.  A nagyobb jénaival tettem a sütőbe, de a sütőrácsot eléggé alulra kelett tennem, hogy beférjen a jénai. Mikor megnéztem, addigra az alja, szinte szénnééget, a teteje meg még nyers volt.

Úgyhogy arra a döntésre jutottam, hogy legközelebb nem csinálok ilyen marhaságot. Tervbe van egy új tűzhely vásárlása, de még nem jött el az ideje. Talán majd az év végén. Addig magamban szomorkodom, és csorgatom a nyálamat a billentyűre.

Bocsi az érzelmi kitörésért, de meg kelett osztanom veletek. Mindenkinek szép estét, puszi: Vkati


Batka Előzmény | 2007.01.30. 19:53 - #14875

Szokimoki, a szüleidé Severin? Sehol nem találok ilyen számút, csak 86-ra végződőt. Kimásoltam, és majd valahová beszúrom az infót, köszi.

Úgy nézem, a próbálkozások miatt elég sok hozzászólás keletkezett, de aki még nem látta, majd nézzen vissza léci, és fussa át Margit #14831. hsz-át.

Én kakaós kalácsot sütöttem, az egyetlen extra benne a narancshéj (meg a kevéske krumplipehely volt). Annyira nem maradt meg az íze, mint a kevert tésztákban, de pont megvolt az az árnyalatnyi narancsíz, kiváló lett.


[Későbbi] [14954-14935] [14934-14915] [14914-14895] [14894-14875] [14874-14855] [14854-14835] [14834-14815] [14814-14795] [14794-14775] [14774-14755] [14754-14735] [14734-14715] [14714-14695] [14694-14675] [14674-14655] [14654-14635] [14634-14615] [14614-14595] [14594-14575] [14574-14555] [14554-14535] [14534-14515] [14514-14495] [14494-14475] [14474-14455] [14454-14435] [14434-14415] [14414-14395] [14394-14375] [14374-14355] [14354-14335] [14334-14315] [14314-14295] [14294-14275] [14274-14255] [14254-14235] [14234-14215] [14214-14195] [14194-14175] [14174-14155] [14154-14135] [14134-14115] [14114-14095] [14094-14075] [14074-14055] [14054-14035] [14034-14015] [14014-13995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?