Azt hiszem, hogy igazatok van a 8 licsist illetően, csak most olyat még nem láttam. A metróba ritkán jutok el, de majd mék. Addig is lehet, hogy kipróbálom az itthoni jénait, csak előbb le kell mérnem, hogy az milyen nagy. Most legalább tudom, hogy a 4,5 literesbe mennyi fér. A gépem miatt én éppen 50-60 deka lisztből csinálok kenyeret. A 8-asba nem terül szét a kenyér? Ha így belegondolok az inkább a magassága miatt nagyobb, úgy hogy nem a válasz a kérdésemre. Jól eltársalogtam itt magamba.
Na sziasztok, ma már nem jövök, mert be van sűrítve a napom.
Emes! Én biztos, hogy 3700-ért inkább a 8l-es jénait venném meg ami kacsasütő a Metróban. Abban már sütöttek 50 dkg lisztből is kenyeret, többől meg pláne.
De szépeket sütöttetek! Úgy látom kitört a csíkos kalács láz! Nagyon jól mutat az bizti! És hát még milyen finom lehet!
Szép jó reggelt mindenkinek! Fantasztikus finomságogat sütöttetek!
Iriszi Mi van a kovászoddal?
Emes Szerintem nem állatság. Bár lehet benne rendesen is sütni, és nem kell megfordítani. Az én sütőtálamnak is az alja a mélyebb. Szerintem az a lényeg, hogy milyen magas a jénai. A 4,5 literes nagyságúban már nagyon jó kenyeret sütni, és a magassága is elég. Valószínűleg 50-70 dkg lisztből készült kenyér belefér. Ezt Neked kell eldöntened, hogy mekkora kenyereket szeretnél sütni. Ha nagyobbakat, akkor a kacsasütő a jobb megoldás. Én mindkettőt megvenném, és lenne kisebb, nagyobb kenyérhez is
Superkeri! Írtam kisebb receptet a Fűszeres, sajtos kenyérhez.
Szeretnék kérni valamit azoktól, akik küldenek képet, feltenni. Aki szeretné, hogy a képe mellett valami konkrét szöveg jelenjen meg, legyen szíves arra elnevezve elküldeni a képet. Ha külön szövegben van a törénete a képnek és csak számmal érkeznek a képek, akkor nagyon nehézkes, de néha lehetetlen kikeresgélni, hogy melyik képhez mi tartozna. Ha több képet küld valaki, főleg ugyanarról a sütésről, akkor az elnevezés elé kérnék szépen még számokat is, így: 01szöveg, 02szöveg.....stb. Anélkül, hogy technikai részletekkel úntatnálak benneteket, hogy mi, hol keveredik az érkezés, mentés és minden egyéb közben, így sokkal gyorsabban fel lehet tenni a képeket és biztos, hogy nem változik a sorrend a küldő elképzeléséhez képest.
Ne haragudjatok, hogy ezeket kérem, de mostanában több sorozat képet is kaptam és néha elveszetten keresgélek a képek között, hogy helyesen tudjam feltenni őket
Előre is köszönöm mindenkinek a fáradozását , üdv, Margit
Az első igazán jól sikerült kalácsom a Hauserben ez a csíkos kalács:
Itt jöttem rá, hogy ennek a gépnek kell 70 dkg liszt, szerintem ezzel lehet a legszebbeket sütni.
Megmutatom mennyivel nagyobb az üstje, mint az Etának és az Eltának:
Ma egy csokilencsés, kandírozott narancshéjas kalácsot sütöttem. Többen is meséltétek, hogy a csokilencse megolvadt a tésztában és bizony ez a tészta is elég meleg volt, így a csipogásnál csak a narancshéjat tettem bele és a csokit csak az utolsó 1 percben. Ilyen lett:
A mai másik készítményem a szikkadt kalácsból készült kalácssüti, még egyszer köszönöm az ötletet
Ez úgy készült, hogy csináltam 1,5 csomagnyi vaníliapudingot, de a tej melegedése közben eszembe jutott, hogy akár kókuszt is tehetnék bele. Gyorsan beleforraltam 20 dkg kókuszt, majd készre főztem pudingnak. A készítés a képeken látható. A kalácsom csak egy sorra volt elég, ezért második sornak babapiskótát tettem, majd erre került a puding második fele. Amikor kihűlt, tejszínhabot és sok csokilapkát tetteem a tetejére. Finom lett
A zserbóról már hoztam képet, ezért azt most nem csináltam, a kenyerem pedig egy egyszerű fehér kenyér, így erről sem.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Sziasztok, nem értem rá benézni, most bekukkantottam, már mindenki alszik. két-három képet néztem vissza. Szépeket sütöttek, mindenkinek gratulálok. Talán holnap, ha szerelő időben végez a gépemmel, akkor jövök. Sűrűek kicsit a napjaim, de jönni fogok. Tegnap sütöttem kiflit, bagelt, szépen néz ki, de valamiért elégedetlen vagyok vele.Majd küldöm a képet.Jó éjt nektek, eredményes szép napot holnap, ill. ma.
Most nem olvasok vissza, mert késő van. Viszont van 1-2 kérdésem, v. inlább kérdéshegyeim!
Ma láttam egy jénait, 4.5 licsis volt. Kb. 20 cm mély, ovális és nem kacsasütő. De! Lehet, hogy marhaság, ha én ezt megfordítom, alulra a tető rá a kenyértészta és befedem az aljával, az oltári nagy állatság?????????? Ezt ne vegyem meg?( 3700.-), vegyek kacsasütőt?
Sziasztok Lányok! Küldtem Margitnak képeket. Úgy látszik ma csíkos kalács láz tört ki. Azt hiszem mindenképp jobb, mintha vírusos láz lenne! Most különösen laza lett a tészta. Hála a burg.pehelynek és Margitnak! A kenyerem rozsos, köménymagos. Most 30 dkg rozs ill- tk. liszt és 35 dkg fehér liszt. Természetesen ebben is van burg.pehely. Az illata csodás, pedig nincs is benne kovász. / ez teljesen véletlen, de nem javítom ki /. ILDIKÓ sikerült valamit intézni a Nővéredéknek Anyukád elhelyezésében? Bízom benne, hogy találnak valakit, aki megérti a kéréseteket. A kenyérsütő dagasztás közben nekem szedte le a lapátot, de az enyémet össze is karcolta! Az üstöt csak picit, a másik lapátot jobban. Szerencse, hogy észrevetted! BEZSA jobbulást a lányodnak! Hamarosan mehet is haza, nem? Most kényeztetni fogod egy ideig, ugye? A 16 éves kissrác rendbe jött már? Van egy csomó kupakom, csak meg kellene céloznom a postát. Remélem tényleg eljut a pénz oda, ahol szügség van rá? SUPERKERI gratulálok az új szerzeményetekhez! Szépek a kalácskáid!
Egyáltalán nem vagy problémás, a freemail az :) Van, hogy nem csatolódnak rendesen a fájlok vagy nem érkeznek meg levelek, szerintem mindenkivel előfordult már ilyen.
Csak 3 akkora képet akartam küldeni mint az aranygaluskás.Nem értam, miért nem ment el.Sajnos már mindenre nem emlékszem ami a gmaillal volt kapcsolatos.De igazán nem akarom tovább boncolni ezt a dolgot, majd megoldódik. Ne legyek már túl problémás.
Jégkása, nem az a baj. Tök üres az a postaládám, így 25 mega fér bele, viszont egy levélhez nem csatolhatsz túl nagy csomagot (talán 1 mb a limit, ez kb. 20 akkora kép, mint ez a galuskás). Van gmailem - ha emlékszel, onnan küldtem el neked is a naptárat, sőt én küldtem gmailes meghívót Margitnak is :-)
Most lettem figyelmes a freemail nem bír sok képet, ezért a maradékot elküldtem Margitkának.
Az aranygaluskáról nem készült több kép, csak ez nagyon tetszett ahogy kikelt azt üstből.
Ha kotyoghatok:Neked is lehet egy gmail-os fiok kellene mert akkor több képet is tudnánk küldeni. Margitka is azért váltott mert a freemail nem bírta. De ez a kettőtök dolga!
Ez most a részemről próba. Jégkása aranygaluskát készített, de azt hiszem, a többi kép nem ért el hozzám. A kelesztés végére a tészta tök jól kidagadt az üstből, de ennyi kell is egy nagy családnak:
Szerintem az utolsó 30 perc kelesztés már nem kellett volna. Az én gépem kb: 30 perc dagasztás, kb egy óra kelesztés, közben kétszer ejt, 1 óra sütés. Gépben kevesebb idő kell a kelesztésre, pláne ha még közben melegít is.
Ildikó drága..Pár nyelvvizsgán már túl vagyok, egészen a felsőfokú szintig vittem..De ebből a nyelvből még csak a középfoknak futok neki valamikor tavasszal...Csak hát már most bele kéne húzni...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit