E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 12:55 - #14955

Ui: De ha felvered a tojást, attól csak jobb lehet!

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 12:54 - #14954

Szia Kati!

Mekkora tepsiben sütötted? Én kb 20x30-asban. Ha nagyobban sütötted, akkor azért nem lett olyan magas. 200ml az elég. A tojást nem vertem fel, csak kézi habverővel kevertem össze mindent. Először a tojást kutyultam át, aztán sorban, egyenként adtam hozzá a többit. Ezenkívül még a sütőpor is "ludas" lehet.


szavai Előzmény | 2007.02.01. 12:43 - #14953

Szia Bundik! Megsütöttem a bögrés csokislepényt, de nekem másodszorra sem sikerült. Az íze nem rossz, csak lett magas mint neked a képen! Azt szeretném kérdezni, hogy a tojást azt felvered vagy csak elkevered az alpanyagokkal? Van valami ötleted, hogy miért nem lett magas nekem? Én még esetleg a liszt mennyiségére is gondoltam, mert én 200ml tettem bele és ennyi cukrot is. Segítségedet előre is köszönöm! Üdv:Kati

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 12:36 - #14952

Emes szerintem egy próbát megér! Ha a jénaid belseje megvan 12-13cm, akkor kipróbálhatod, vagy a római tál is megfelelő, csak mindenféleképpen béleld ki sütőpapírral. Ha nincs olyan magas, akkor akár sütőzacskóba teheted, és úgy a jénaiba, tető nélkül.

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 12:31 - #14951

Na most pontosan lemértem. A belseje 27x14 és 13 magas

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 12:20 - #14950

Emes a tetejével együtt milyen magas? Nekem is a tetejével együtt 15

emes Előzmény | 2007.02.01. 12:10 - #14949

Hali!

Hát szerintem pechem van. A jénaim ovális ugyan, de 20x28-as és csak 10 cm mély, a római tálam meg 25x19, de az is csak 13 cm magas. Ez egyik se jó, még egy 50 deka lisztből készült kenyérnek se, úgy-e?

Nem baj, addig sütök gépben.

Tsók:Emes


szavai Előzmény | 2007.02.01. 12:03 - #14948

Sziasztok Lányok! Köszönöm a hozzászólásokat! Legközelebb többször próbálkozom,ha nem kapok választ elsőre! Lehet, hogy én voltam egy kicsit türelmetlenebb- ezzel nem akartam senkit megbántani nem állt szándékomban. Csak kétszer is írtam és egyikre sem kaptam választ nem tudtam mire vélni a dolgot. Ezért fordultam Margithoz! Azt valóban észre vettem, hogy ha lehet akkor egyik a másiknak segít átadni a tudását. Mégegyszer köszönöm mindenkinek aki segíteni próbál! További szép napot kívánok nektek, és jó sütögetést! Üdv:Kati

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 10:53 - #14947

Oké! Repítek pár morzsát!

Limara Előzmény | 2007.02.01. 10:50 - #14946

Sziasztok!

BUNDIK! Ez a kenyér már megint gyönyörű, gratulálok!  Nyitva ám az ablakom!


Bundik Előzmény | 2007.02.01. 10:47 - #14945

Valamelyik nap írtam egy e-mailt a Spárnak, hogy hiányolom a BL80 lisztet a polcaikról. Ajánlottak egy lisztet, amit ott is lehet kapni, Pannonmill Komáromi BL65 kenyérliszt. Most abból sül egy másik kenyér. Kíváncsi vagyok, hogy ua jó lesz-e, mint a BL80-as

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 10:43 - #14944

Iriszi A bevágással kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogyha keményebb a tészta, akkor a kelesztés félidejében is ráér bevágni, ha lágyabb, akkor célszerűbb már az elején

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 10:42 - #14943

Nos kész lett a kép. Általában ekkora szokott lenni, de ha jó aktív a kovász, akkor van, hogy kicsit nagyobb

tényleges méret


Bundik Előzmény | 2007.02.01. 10:32 - #14942

Ebben most 2,5 dl víz, 0,5 dl étoalj, 2 ek híg kovász volt folyadék

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 10:31 - #14941

Lemértem, a mostani 900 g. Képet is csinálok, nemsokára felrakom

iriszi Előzmény | 2007.02.01. 10:24 - #14940

Hogyan lesz 50dkg lisztből 1 kilós kenyér?1+1=3? Nekem nem lett ilyen nagy de valoszinű sok volt a 3dl ví legközelebb csak 2,5dl rakom bele

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 09:57 - #14939

Ui: Sőt! Még ha nagyon beindul, akkor felemeli a tetejét is Most is sül egy, majd 1kg liszttel együtt fényképezem le. Akkor talán látszik,  hogy élőben mekkora

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 09:54 - #14938

Iriszi

Az edényemet majdnem teljesen kitölti, tehát 20x30 és 15 magas, és kb 1 kilós, amikor megsült. Miért? Te mekkorának látod?


iriszi Előzmény | 2007.02.01. 09:31 - #14937

Hihetetlen nagynak látszik a képen csak ott vagy tényleg ilyen nagy??

Bundik Előzmény | 2007.02.01. 08:56 - #14936

Sziasztok! Bocsi, csak közben ide-oda rohangálok, és kis késéssel tudok válaszolni.

Iriszi Majdnem mindig 50 dkg lisztből sütök kenyeret, a 3 literes edényembe pont elég.

Emes A 8 literesben is lehet kisebb kenyeret sütni, de akkor keményebb tésztájút, hogy ne lapuljon el. Ha a lágyabbat szeretitek, akkor a 4,5-es a jó, mert az megtartja az oldalát. Mekkora a mostani jénaid? Szerintem egy 20x30 és 15cm magasságúban már lehet sütni


[Későbbi] [14955-14936] [14935-14916] [14915-14896] [14895-14876] [14875-14856] [14855-14836] [14835-14816] [14815-14796] [14795-14776] [14775-14756] [14755-14736] [14735-14716] [14715-14696] [14695-14676] [14675-14656] [14655-14636] [14635-14616] [14615-14596] [14595-14576] [14575-14556] [14555-14536] [14535-14516] [14515-14496] [14495-14476] [14475-14456] [14455-14436] [14435-14416] [14415-14396] [14395-14376] [14375-14356] [14355-14336] [14335-14316] [14315-14296] [14295-14276] [14275-14256] [14255-14236] [14235-14216] [14215-14196] [14195-14176] [14175-14156] [14155-14136] [14135-14116] [14115-14096] [14095-14076] [14075-14056] [14055-14036] [14035-14016] [14015-13996] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints