Drukkolni, neked? A fedett jénainak tök mindegy lesz a légkeverés, látszani nem látszik semmi, persze értem én, hogy mindenképp ki kell próbálni, én is két napig csak sütöttem meg főztem, meg
Egyébként vicces dolog lett ma az élesztőből, amit kivettem a fagyasztóból: becsuktam a konyhaablakot főzés közben, és a tűzhely mellé tettem a fagyos élesztőt. Megdagadt, és ahol a papír egy résen engedte, kinyomódott belőle, mint a... kolbász, mondjuk :) Szóval cukor nélkül is aktivizálta magát.
A csirkemellet kockára, v. csíkokra vágom, sózom, borsozom. Meghempergetem egy kis lisztbe, de ez el is maradhat. Kevés olajon sütöm, mikor kifehéredett 1-2 ek. mézet csorgatok rá és addig sütöm, amíg meg nem sül. Kifejezetten pirosra, barnára pirul. A végén a tejszínbe mustárt keverek és hozzá öntöm, és ezzel együtt összeforralom, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Rizzsel tálalom.
A mustárral vigyázzatok, mert ha túl sok nagyon kiérzik.
Visszajöttem. Ígérem, hogy többet nem sütök kenyeret légkeveréssel, de egyszer legalább ki kell próbálnom, dikert ezért terveztem be jénais sütést. Ma kell még sütnöm fehér kenyeret, lehet, hogy kivételesen nem a gépben sütöm majd meg, hanem a sütőben, akkor azt kipróbálom szabadon és légkeverés nélkül, 200 fokon indítva.
Ennek a sütője, illetve a légkeverése nagyon halk, csukott ajtó mellett szinte nem is lehet semmit hallani belőle.
Most elindítottam a sütést, szurkoljatok, hogy valami ehető sikerüljön belőle, mert egy falat kenyerem sincs
Még nem metem el, mert olvastam, hogy miket írtatok. Köszönöm mindenkinek. Tehát 200 fok, de légkeveréssel ez 180, igaz? Fedett jénaiban sütök, direkt azért, hogy kipróbálhassam a légkeverést. A tűzhely 60 cm-es, ezért kellett átrendezni a konyhámat az érkezése előtt. Van egy olyan programja, amin alsó-felső-körkörös sütést produkál, ezt gondoltam kipróbálni.
Most olvasom a konyhaátrendezést, akkor ezek szerint a szélesebb fajta :) A légkeverésnek igaziból akkor van értelme, ha több tepsi megy együtt a sütőbe, így hacsak a használati nem írja, hogy úgy kevesebbet fogyaszt, nem érdemes bekapcsolni, mert amúgy is egyenletesen süt! A szomszédomnál pl. iszonyat hangos a ventilátor, nem is értem, az enyém alig búg, kelt tészta kiv. mindent azzal sütök (ált. nem egy tepsi megy bele), de nem mindig veszem le a hőfokot a haszn. ut-ban megadott 20%-kal, mert akkor még a rakott krumplit is kiszárítja.
Köszönöm neked is. Zárt jénaiban sütök, mert mindenáron szeretném a légkeverést kipróbálni. Szabadon még nem merem a kenyérfélét, tartok tőle, hogy kiszárad. Jolival beszéltem tegnap, neki olyan sütője van, amin nem lehet kikapcsolni a légkeverést, és azt mesélte, hogy neki nem száradnak ki a péksütik sem.
Húst is kell ma még sütnöm, tegnap vettünk egy csomó csirkecombot, direkt a mai nap tiszteletére
Most megint kitáncolok egy kicsit a konyhába, szerintem lassan el kellene kezdeni a sütést.
Hűha, Margit! Az első sütés úgyis próba lesz, de én is azt mondom, 200 és kész, ha van, alsó-felső sütésen. Ha kenyeret sütsz és fedetlenül, szerintem ne kapcsold rá a légkeverést egyáltalán. Kelt tésztára én sosem teszem rá, ha fél óránál tovább kell sütni, mert kiszárad és a héja is kopogósan kemény lesz. Egyébként 50 vagy 60 cm széles?
Én a légkeverésesnél azt vettem észre, hogy még nem igazán volt szine, de eléggé kiszárította. Azóta én nem igazán használom a légkeveréses kenyér sütés. Ha két tepsit teszek be akkor igen, de félidőben felcserélem őket.
Margitka! Én próbáltam a 220 fokot, de az alja és teteje megégett a közepe meg sülhetett volna még. 200 fokot végig szoktam hagyni, nekem így nincs vele gond.
Most 200 vagy 220??? Légkeveréssel szeretnék sütni, mert persze muszáj kipróbálnom, hogy az milyen. Hát, talán 190 fokra állítva kezdeném, de mennyi idő után kell csökkenteni és mennyire?
Ki kellett égetni egy órán keresztül, persze ott ültem előtte, mint egy TV előtt. Nagyon hamar felmelegedett, számomra ez hihetetlen. A gáztűzhelyemnek kellett 25-30 perc amíg teljesen felfűtött, ennek szerinem nem kellett 10 perc se.
Mostanra már csak 60 fok körül van, mire sütnöm kell szerintem lehűl teljesen. Hidegen szeretném kezdeni, ez is próba, gondolom, akkor még hamarabb el kell indítani a sütést, hogy a tészta ne keljen túl.
Jaj szegény fejem, úgy izgulok, de ugyanakkor borzasztóan örülök is. Majd jövök, de most meg kell néznem a tésztámat, üdv, Margit
Még én sem rendelkezem nagy tapasztalatokkal. A kenyér és kalácsféléket én is úgy sütöm, ahogy Limara írta, még annyit tennék hozzá, hogy a sütés utolsó 4-5 percében rákapcsolom a légkeverést. Ezzel vigyázni kell, mert hamar kiszárad a tészta. A légkeverést inkább akkor használom, ha 2 tepsi húféleség készül, azt egyszerre lehet bepakolni és így lerövidül a sütési idő.
Elmeselek vmit hogy itt hogy szoktatjak a gyerekeket.Nyomtass ki nagy ablakokkal/nap egy havi kalendariumot.Vegyel olyan matricakat amiket ïmad"pl:fiuknal auto, es valami pottyoket vagy csillagot. NA, ahanyszor "baleset nelkul sikerult a nagydolgot tenni, akkor kap egy csillagot.A het vegere/vasarnap/ osszeszamolod hany szerencses napok voltak es arra a napra annyi autoval jutalmazod. A gyerek MINDIG legyen ott veled, mert ez egy fontos proc. Igy tudja a gyermeked is kovetni, hogy hogyan mennek a dolgok es sikerelmenye lesz. Ha sok ilyen "sikerelmeny szereztetek"jutalmazd meg valami csekej ajandekkal ami meglepi. Fontos ez a kicsiknek hogy rendszer is legyen es pozitiv sikerelmeny orom. Sztem segiteni fog. EZT a naptart, tixozd fel a WC ajtora hogy mindig lassa. Sok sikert!!
Margitka! Pazar a tűzhelyed!! Szívből kívánom, hogy nagyon sok örömed teljék benne! Süssél-főzzél nagyon sok finomságot a családodnak . nagyon jól illik az új kenyérsütőd mellé is. Üdv Skeri
Nekem is alsó-felső sütéses villanytűzhelyem van, igaz nem légkeveréses. Én a kenyeret, ami 50-60 dkg lisztből készül 200 fokon sütöm, hideg sütőben kezdem. Kb. 50-55 perc alatt megsül. Légkeverésre nincs tapasztalatom. A gázsütőhöz képest gyorsabban süt, mert egyszerre melegít alul és felül. Ne félj tőle, gyorsan megszokod, először én is pánikoltam! Sok sikert!
Az én tűzhelyem is kombinált, de nem kégkeveréses. Én mindig mindent 200 fokra felmelegítve sütök. vagy 190 fok. Ez nekem bejött. De biztos jön légkeveréses specialista is, és segít.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit