E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly Előzmény | 2007.02.15. 18:54 - #15954

Na, kislányok, nevet váltottam! Én vagyok ez is, csak lehagytam az 52-öt. Hali, hali, mint új regisztrált!

Batka Előzmény | 2007.02.15. 18:52 - #15953

Drukkolni, neked? A fedett jénainak tök mindegy lesz a légkeverés, látszani nem látszik semmi, persze értem én, hogy mindenképp ki kell próbálni, én is két napig csak sütöttem meg főztem, meg
Egyébként vicces dolog lett ma az élesztőből, amit kivettem a fagyasztóból: becsuktam a konyhaablakot főzés közben, és a tűzhely mellé tettem a fagyos élesztőt. Megdagadt, és ahol a papír egy résen engedte, kinyomódott belőle, mint a... kolbász, mondjuk :) Szóval cukor nélkül is aktivizálta magát.

ILDIKO Előzmény | 2007.02.15. 18:36 - #15952

Szia SZAVAI!

It
emes Előzmény | 2007.02.08 11:10 - #21

Mézes-mustáros csirke:

1/2 kg csirkemell

2 dl tejszín

1-2 ek méz

mustár, só, bors

A csirkemellet kockára, v. csíkokra vágom, sózom, borsozom. Meghempergetem egy kis lisztbe, de ez el is maradhat. Kevés olajon sütöm, mikor kifehéredett 1-2 ek. mézet csorgatok rá és addig sütöm, amíg meg nem sül. Kifejezetten pirosra, barnára pirul. A végén a tejszínbe mustárt keverek és hozzá öntöm, és ezzel együtt összeforralom, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Rizzsel tálalom.

A mustárral vigyázzatok, mert ha túl sok nagyon kiérzik.

t van, atkoppintottam Neked.

 


EmMargit Előzmény | 2007.02.15. 18:34 - #15951

Szaisztok!

Visszajöttem. Ígérem, hogy többet nem sütök kenyeret légkeveréssel, de egyszer legalább ki kell próbálnom, dikert ezért terveztem be jénais sütést. Ma kell még sütnöm fehér kenyeret, lehet, hogy kivételesen nem a gépben sütöm majd meg, hanem a sütőben, akkor azt kipróbálom szabadon és légkeverés nélkül, 200 fokon indítva.

Ennek a sütője, illetve a légkeverése nagyon halk, csukott ajtó mellett szinte nem is lehet semmit hallani belőle.

Most elindítottam a sütést, szurkoljatok, hogy valami ehető sikerüljön belőle, mert egy falat kenyerem sincs


Batka Előzmény | 2007.02.15. 18:26 - #15950

az persze 20 fok akart lenni.

EmMargit Előzmény | 2007.02.15. 18:22 - #15949

 

Még nem metem el, mert olvastam, hogy miket írtatok. Köszönöm mindenkinek. Tehát 200 fok, de légkeveréssel ez 180, igaz? Fedett jénaiban sütök, direkt azért, hogy kipróbálhassam a légkeverést. A tűzhely 60 cm-es, ezért kellett átrendezni a konyhámat az érkezése előtt.
Van egy olyan programja, amin alsó-felső-körkörös sütést produkál, ezt gondoltam kipróbálni.


Batka Előzmény | 2007.02.15. 18:22 - #15948

Most olvasom a konyhaátrendezést, akkor ezek szerint a szélesebb fajta :) A légkeverésnek igaziból akkor van értelme, ha több tepsi megy együtt a sütőbe, így hacsak a használati nem írja, hogy úgy kevesebbet fogyaszt, nem érdemes bekapcsolni, mert amúgy is egyenletesen süt! A szomszédomnál pl. iszonyat hangos a ventilátor, nem is értem, az enyém alig búg, kelt tészta kiv. mindent azzal sütök (ált. nem egy tepsi megy bele), de nem mindig veszem le a hőfokot a haszn. ut-ban megadott 20%-kal, mert akkor még a rakott krumplit is kiszárítja.

EmMargit Előzmény | 2007.02.15. 18:18 - #15947

Superkeri!

Köszönöm neked is. Zárt jénaiban sütök, mert mindenáron szeretném a légkeverést kipróbálni. Szabadon még nem merem a kenyérfélét, tartok tőle, hogy kiszárad. Jolival beszéltem tegnap, neki olyan sütője van, amin nem lehet kikapcsolni a légkeverést, és azt mesélte, hogy neki nem száradnak ki a péksütik sem.

Húst is kell ma még sütnöm, tegnap vettünk egy csomó csirkecombot, direkt a mai nap tiszteletére

Most megint kitáncolok egy kicsit a konyhába, szerintem lassan el kellene kezdeni a sütést.


Batka Előzmény | 2007.02.15. 18:17 - #15946

Hűha, Margit! Az első sütés úgyis próba lesz, de én is azt mondom, 200 és kész, ha van, alsó-felső sütésen. Ha kenyeret sütsz és fedetlenül, szerintem ne kapcsold rá a légkeverést egyáltalán. Kelt tésztára én sosem teszem rá, ha fél óránál tovább kell sütni, mert kiszárad és a héja is kopogósan kemény lesz. Egyébként 50 vagy 60 cm széles?

bezsa Előzmény | 2007.02.15. 18:17 - #15945

Én a légkeverésesnél azt vettem észre, hogy még nem igazán volt szine, de eléggé kiszárította. Azóta én nem igazán használom a légkeveréses kenyér sütés. Ha két tepsit teszek be akkor igen, de félidőben felcserélem őket.

Limara Előzmény | 2007.02.15. 18:12 - #15944

Margitka! Én próbáltam a 220 fokot, de az alja és teteje megégett a közepe meg sülhetett volna még. 200 fokot végig szoktam hagyni, nekem így nincs vele gond.

ILDIKO Előzmény | 2007.02.15. 18:12 - #15943

NEKEM uuuugy tetszik hogy MINDENKI sorban allt ma a computer elott lyukkal az oldalan mert egyikunk sem birta ki MI is az a meglepetes!!!!

LATOD, MARGITOM mennyire orulunk hogy TE igy orulsz!!

 
A titok megtort!hihihi

EmMargit Előzmény | 2007.02.15. 18:10 - #15942

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat.

Most 200 vagy 220???
Légkeveréssel szeretnék sütni, mert persze muszáj kipróbálnom, hogy az milyen. Hát, talán 190 fokra állítva kezdeném, de mennyi idő után kell csökkenteni és mennyire?

Ki kellett égetni egy órán keresztül, persze ott ültem előtte, mint egy TV előtt. Nagyon hamar felmelegedett, számomra ez hihetetlen. A gáztűzhelyemnek kellett 25-30 perc amíg teljesen felfűtött, ennek szerinem nem kellett 10 perc se.

Mostanra már csak 60 fok körül van, mire sütnöm kell szerintem lehűl teljesen. Hidegen szeretném kezdeni, ez is próba, gondolom, akkor még hamarabb el kell indítani a sütést, hogy a tészta ne keljen túl.

Jaj szegény fejem, úgy izgulok, de ugyanakkor borzasztóan örülök is. Majd jövök, de most meg kell néznem a tésztámat, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2007.02.15. 18:06 - #15941

    Margitka!

Még én sem rendelkezem nagy tapasztalatokkal. A kenyér és kalácsféléket én is úgy sütöm, ahogy Limara írta, még annyit tennék hozzá, hogy a sütés utolsó 4-5 percében rákapcsolom a légkeverést. Ezzel vigyázni kell, mert hamar kiszárad a tészta. A légkeverést inkább akkor használom, ha 2 tepsi húféleség készül, azt egyszerre lehet bepakolni és így lerövidül a sütési idő.


ILDIKO Előzmény | 2007.02.15. 18:00 - #15940

Szokimoki,szia!

Elmeselek vmit hogy itt hogy szoktatjak a gyerekeket.Nyomtass ki nagy ablakokkal/nap egy havi kalendariumot.Vegyel olyan matricakat amiket ïmad"pl:fiuknal auto, es valami pottyoket vagy csillagot. NA, ahanyszor "baleset nelkul sikerult a nagydolgot tenni, akkor kap egy csillagot.A het vegere/vasarnap/ osszeszamolod hany szerencses napok voltak es arra a napra annyi autoval jutalmazod. A gyerek MINDIG legyen ott veled, mert ez egy fontos proc. Igy tudja a gyermeked is kovetni, hogy hogyan mennek a dolgok es sikerelmenye lesz. Ha sok ilyen "sikerelmeny szereztetek"jutalmazd meg valami csekej ajandekkal ami meglepi. Fontos ez a kicsiknek hogy rendszer is legyen es pozitiv sikerelmeny orom. Sztem segiteni fog. EZT a naptart, tixozd fel a WC ajtora hogy mindig lassa. Sok sikert!!


superkeri Előzmény | 2007.02.15. 18:00 - #15939

       Sziasztok!

Margitka!  Pazar a tűzhelyed!! Szívből kívánom, hogy nagyon sok örömed teljék benne! Süssél-főzzél nagyon sok finomságot a családodnak . nagyon jól illik az új kenyérsütőd mellé is.   Üdv  Skeri


bezsa Előzmény | 2007.02.15. 17:58 - #15938

A pék bácsi Sopronban azt mondta, hogy a kenyereket 220 fok körül kell sütni.

bezsa Előzmény | 2007.02.15. 17:56 - #15937

Margitka én úgy tudom, hogyha légkeveréseen sütsz 20 fokkal kevesebbre kell állítani, mint a hagyományos beállítást.

Limara Előzmény | 2007.02.15. 17:56 - #15936

Szia Margitka!

Nekem is alsó-felső sütéses villanytűzhelyem van, igaz nem légkeveréses. Én a kenyeret, ami 50-60 dkg lisztből készül 200 fokon sütöm, hideg sütőben kezdem. Kb. 50-55 perc alatt megsül. Légkeverésre nincs tapasztalatom. A gázsütőhöz képest gyorsabban süt, mert egyszerre melegít alul és felül. Ne félj tőle, gyorsan megszokod, először én is pánikoltam! Sok sikert!


szokimoki Előzmény | 2007.02.15. 17:55 - #15935

Szia Margitka!

Az én tűzhelyem is kombinált, de nem kégkeveréses. Én mindig mindent 200 fokra felmelegítve sütök. vagy 190 fok. Ez nekem bejött. De biztos jön légkeveréses specialista is, és segít.


[Későbbi] [16874-16855] [16854-16835] [16834-16815] [16814-16795] [16794-16775] [16774-16755] [16754-16735] [16734-16715] [16714-16695] [16694-16675] [16674-16655] [16654-16635] [16634-16615] [16614-16595] [16594-16575] [16574-16555] [16554-16535] [16534-16515] [16514-16495] [16494-16475] [16474-16455] [16454-16435] [16434-16415] [16414-16395] [16394-16375] [16374-16355] [16354-16335] [16334-16315] [16314-16295] [16294-16275] [16274-16255] [16254-16235] [16234-16215] [16214-16195] [16194-16175] [16174-16155] [16154-16135] [16134-16115] [16114-16095] [16094-16075] [16074-16055] [16054-16035] [16034-16015] [16014-15995] [15994-15975] [15974-15955] [15954-15935] [15934-15915] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?