E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:39 - #16056

Koszi BATKA az infot! Talan majd kiprobalom.  Vennifogom a batorsagot. Meg 1 kerdes, Te ugyanugy csak a kisodort tesztara kened es felrollnizod, ugye?

majorkaj Előzmény | 2007.02.16. 21:36 - #16055

Nekem is van ilyen fröccsenésgátló a ventillátor elé. Hát, igen sok minden rakódik rá.  Pedig az enyém egyszerűbb Electrolux.

Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:34 - #16054

Margit, ez az enyém haszn. utasítása. A 7. és 17. oldalon látszik, hogy néz ki, csak egy két centis nyílás van neki, egy L alakú pöcökkel lehet oda beakasztani, alig van súlya. Olyan, mint amit lehet kapni, az a nyeles fröccsenésgátló olajban sütéshez (nyél nélkül, kis akasztóval). Időnként ki szoktam venni, nem a sütőben fújom rá a zsíroldó habot, de pár hónap után elég rémesen fest. Talán érdemes megkérdezni az eladó boltot vagy vmi ezermestert, nagyon hasznos.

http://www.markabolt.hu/downloads/d_00000283.pdf


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:24 - #16053

Nem folyt ki - ennek nem olyan lágy tésztát kellett csinálni, mint az első receptes fórumban a legelső recept, az ostoros rétes volt. De ha kifolyt volna, akkor is jól nézne ki a fonatok mentén a csokicsík:)

Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:23 - #16052

egyszer úgyis felmelegíted előtte... Ha nem bízol a végkifejletben, hidegen biztos össze lehet állítani. Először elkészíted a tésztát, be a hűtőbe. Aztán elkészíted a krémet, be a hűtőbe, amíg a tésztát a formába nyomkodod és megsütöd és kihűtöd. Aztán a hideg kosárkába öntöd a hideg, de még folyós krémet, és megvárod, míg megkocsonyásul a hűtőben.

iriszi Előzmény | 2007.02.16. 21:22 - #16051

Én a tésztát vakon sütéssel sütném elő(valamilyen hüvejest öntesz bele a tésztával kibélelt formába elötte bököd be villával a tésztát az omlos tésztát mindig elö kell sütni igy nem áztatja el a krém ha nem ropogos marad

EmMargit Előzmény | 2007.02.16. 21:21 - #16050

Szia Batka!

Jól láttad a képen, nincsen szűrő a ventillátor előtt, csak rács, de még hely sincs, ahova beillene. Hát, ez nem egy jó hír mert a ventillátort szerintem nem lehet elérni, hogy lemossa az ember.


ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:21 - #16049

BATKA, es nem folyt ki a kalacsodbol? En felnek egy kicsit tole. Talan azert mert en nemvagyok annyira gyakorlott. Ti mar sokkalta tobb kalacsot sutottetek sztem mint en..

szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:18 - #16048

Most légy okos Domokos!

Akkor csak félig süssem meg a tésztát? És nem baj a tejszínnek ha felfő?


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:16 - #16047

Szerintem nem árthat nagyon a krémnek a sütés, csak nem válik ki a kakaó - bár most nekem a kalácsfonatok belsejében sült ehhez hasonló krémecske, ha tortára teszem, akkor mindig hidegen kenem. Én hidegen állítottam össze, de ez senkit ne tartson vissza a kísérletezéstől :)

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:13 - #16046

Sziasztok ujra!

En nemsutottem elore a tesztat.Talan ezert maradhatott szexis? a krem, mert ateszta viztartalmatol igy nemtudott annyira megsulni?? Hogy gondolod BATKA? Neha NAGYON finomak szoktak lenni az elbuzeralt sutik!hihihihi.No, de szerintem, ha akarod nyugodtan egy kicsit elosutheted a tesztat krem nelkul, de NE teljesen keszre. VELEMENYKERES!! BATKA??


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:06 - #16045

hohó, a rokon receptben egyértelműen külön süti:

http://www.fakanal.hu/recept.php?id=1343

Szokimoki, döntsd el, melyik tetszik :) én úgy emlékszem, az Ildikó-félét csináltam, de a krémet tojás nélkül, és a megsült tésztára tettem a kihűlt krémet.


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:04 - #16044

Nem kell felverni, akkor, ha felmelegítenéd, úgyis összeesne. Nem lesz habos, hanem krémes.

Érdekes, én totál úgy emlékeztem, hogy a tésztát külön kell megsütni... de megnéztem az eredeti receptet, és hát...

http://www.fakanal.hu/recept.php?id=474

ha ettől ti okosabbak lesztek :)

 


szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:02 - #16043

És köszönöm, hogy segítettek Batka és Ildikó!

szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:01 - #16042

Ildikó!

Ez aranyos volt!  Már csak egy kérdésem maradt. A tejszínt fel kell verni és utána melegíteni? vagy azt hogy kell érteni, hogy meleg tejszínt öntök a csokira? Bocsi a sok kérdésért, de ilyet még nem csináltam.


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:58 - #16041

az persze még eszembe jutott,hogy ha egész tortának csinálod, annak biztos nem lesz elég a 15 p, de a lényeg, hogy ne piruljon meg nagyon, mert akkor már kőkemény lesz, ha kihűl.

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 20:58 - #16040

Szia SZOKIMOKI!

Ugy van ahogy BATKA is mondta! NEKEM Ísteni. A teszta erdekes kombinacio, a szinte rezgo kocsonyas pudingos csoki izozonnel . Azert gondolj ra: Izlesek es pofonok nagyon kulonbozhetnek. Nem tudom kinek hogy izlik majd!! Hasonlit szerintem a "meglepetese"Limaram Csilis-cyoki vulkanjahoz. En nem sporoltam ki semmit belole./tojas/ A kremjenek NEM szabad megsulnie! Olyan "rezgosre"es ujjaddal kontrolalod. Ha tul
csoki torta csoki torta
folyekony meg, akkor egy picit!-rasuthetsz. En a felso fotos recit keszitettem el, letakarhatod extraba a tetejet sutopapirral hogy NE szaradjon ki sutes alatt. Gondolj ra hogy hules utan ugyis szilardul meg kozben a pudingszeru krem./Pssszt! nekem van ra egy jo szavam az ilyen kulonlegesen fini dolgokra: szexi suti/hihihi Nem tudom maskent kifejezni. NE gondolj am diszno dolgokra!TE kis huncut!

 


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:55 - #16039

Ahogy a linzert meg a kekszeket sütöd, elég rövid ideig, 10-15 p, mondjuk 180 fokon, még kicsit puha, amikor kész. Jó a Hulala is, csak feleslegesen édes. A meleg tejszínt ráöntöd a csokira, és addig kevergeted villával, amíg felolvad. Aztán, ha eléggé kihűlt, beleborítod a kihűlt tésztaformába, és megvárod, míg megdermed. (a tésztánál a hűtés is fontos, és hogy gyorsan összedolgozd a hozzávalókat) Csinálhatsz belőle egyszemélyes kosárkákat is pl. muffintepsiben, ha a fiaid szeretnek maszatolni :)

http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/08/06/20.htm


szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 20:49 - #16038

Szia Batka!

Köszi a tanácsokat. Az mit jelent, hogy nem szabad kiszárítani? Hány fokon sül és meddig? És az mit jelent, hogy a tejszínben felolvasztani a csokit? Van itthon egy hulala tejszín.Az jó hozzá?


superkeri Előzmény | 2007.02.16. 20:46 - #16037

    Szia Batka! Ez már az élvezetek halmozása, amit Te művelsz kalács sütés címen!  

Köszi a kalács sütési hőm. tanácsokat.  üdv


[Későbbi] [16876-16857] [16856-16837] [16836-16817] [16816-16797] [16796-16777] [16776-16757] [16756-16737] [16736-16717] [16716-16697] [16696-16677] [16676-16657] [16656-16637] [16636-16617] [16616-16597] [16596-16577] [16576-16557] [16556-16537] [16536-16517] [16516-16497] [16496-16477] [16476-16457] [16456-16437] [16436-16417] [16416-16397] [16396-16377] [16376-16357] [16356-16337] [16336-16317] [16316-16297] [16296-16277] [16276-16257] [16256-16237] [16236-16217] [16216-16197] [16196-16177] [16176-16157] [16156-16137] [16136-16117] [16116-16097] [16096-16077] [16076-16057] [16056-16037] [16036-16017] [16016-15997] [15996-15977] [15976-15957] [15956-15937] [15936-15917] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG