E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:34 - #16054

Margit, ez az enyém haszn. utasítása. A 7. és 17. oldalon látszik, hogy néz ki, csak egy két centis nyílás van neki, egy L alakú pöcökkel lehet oda beakasztani, alig van súlya. Olyan, mint amit lehet kapni, az a nyeles fröccsenésgátló olajban sütéshez (nyél nélkül, kis akasztóval). Időnként ki szoktam venni, nem a sütőben fújom rá a zsíroldó habot, de pár hónap után elég rémesen fest. Talán érdemes megkérdezni az eladó boltot vagy vmi ezermestert, nagyon hasznos.

http://www.markabolt.hu/downloads/d_00000283.pdf


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:24 - #16053

Nem folyt ki - ennek nem olyan lágy tésztát kellett csinálni, mint az első receptes fórumban a legelső recept, az ostoros rétes volt. De ha kifolyt volna, akkor is jól nézne ki a fonatok mentén a csokicsík:)

Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:23 - #16052

egyszer úgyis felmelegíted előtte... Ha nem bízol a végkifejletben, hidegen biztos össze lehet állítani. Először elkészíted a tésztát, be a hűtőbe. Aztán elkészíted a krémet, be a hűtőbe, amíg a tésztát a formába nyomkodod és megsütöd és kihűtöd. Aztán a hideg kosárkába öntöd a hideg, de még folyós krémet, és megvárod, míg megkocsonyásul a hűtőben.

iriszi Előzmény | 2007.02.16. 21:22 - #16051

Én a tésztát vakon sütéssel sütném elő(valamilyen hüvejest öntesz bele a tésztával kibélelt formába elötte bököd be villával a tésztát az omlos tésztát mindig elö kell sütni igy nem áztatja el a krém ha nem ropogos marad

EmMargit Előzmény | 2007.02.16. 21:21 - #16050

Szia Batka!

Jól láttad a képen, nincsen szűrő a ventillátor előtt, csak rács, de még hely sincs, ahova beillene. Hát, ez nem egy jó hír mert a ventillátort szerintem nem lehet elérni, hogy lemossa az ember.


ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:21 - #16049

BATKA, es nem folyt ki a kalacsodbol? En felnek egy kicsit tole. Talan azert mert en nemvagyok annyira gyakorlott. Ti mar sokkalta tobb kalacsot sutottetek sztem mint en..

szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:18 - #16048

Most légy okos Domokos!

Akkor csak félig süssem meg a tésztát? És nem baj a tejszínnek ha felfő?


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:16 - #16047

Szerintem nem árthat nagyon a krémnek a sütés, csak nem válik ki a kakaó - bár most nekem a kalácsfonatok belsejében sült ehhez hasonló krémecske, ha tortára teszem, akkor mindig hidegen kenem. Én hidegen állítottam össze, de ez senkit ne tartson vissza a kísérletezéstől :)

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:13 - #16046

Sziasztok ujra!

En nemsutottem elore a tesztat.Talan ezert maradhatott szexis? a krem, mert ateszta viztartalmatol igy nemtudott annyira megsulni?? Hogy gondolod BATKA? Neha NAGYON finomak szoktak lenni az elbuzeralt sutik!hihihihi.No, de szerintem, ha akarod nyugodtan egy kicsit elosutheted a tesztat krem nelkul, de NE teljesen keszre. VELEMENYKERES!! BATKA??


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:06 - #16045

hohó, a rokon receptben egyértelműen külön süti:

http://www.fakanal.hu/recept.php?id=1343

Szokimoki, döntsd el, melyik tetszik :) én úgy emlékszem, az Ildikó-félét csináltam, de a krémet tojás nélkül, és a megsült tésztára tettem a kihűlt krémet.


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:04 - #16044

Nem kell felverni, akkor, ha felmelegítenéd, úgyis összeesne. Nem lesz habos, hanem krémes.

Érdekes, én totál úgy emlékeztem, hogy a tésztát külön kell megsütni... de megnéztem az eredeti receptet, és hát...

http://www.fakanal.hu/recept.php?id=474

ha ettől ti okosabbak lesztek :)

 


szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:02 - #16043

És köszönöm, hogy segítettek Batka és Ildikó!

szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:01 - #16042

Ildikó!

Ez aranyos volt!  Már csak egy kérdésem maradt. A tejszínt fel kell verni és utána melegíteni? vagy azt hogy kell érteni, hogy meleg tejszínt öntök a csokira? Bocsi a sok kérdésért, de ilyet még nem csináltam.


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:58 - #16041

az persze még eszembe jutott,hogy ha egész tortának csinálod, annak biztos nem lesz elég a 15 p, de a lényeg, hogy ne piruljon meg nagyon, mert akkor már kőkemény lesz, ha kihűl.

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 20:58 - #16040

Szia SZOKIMOKI!

Ugy van ahogy BATKA is mondta! NEKEM Ísteni. A teszta erdekes kombinacio, a szinte rezgo kocsonyas pudingos csoki izozonnel . Azert gondolj ra: Izlesek es pofonok nagyon kulonbozhetnek. Nem tudom kinek hogy izlik majd!! Hasonlit szerintem a "meglepetese"Limaram Csilis-cyoki vulkanjahoz. En nem sporoltam ki semmit belole./tojas/ A kremjenek NEM szabad megsulnie! Olyan "rezgosre"es ujjaddal kontrolalod. Ha tul
csoki torta csoki torta
folyekony meg, akkor egy picit!-rasuthetsz. En a felso fotos recit keszitettem el, letakarhatod extraba a tetejet sutopapirral hogy NE szaradjon ki sutes alatt. Gondolj ra hogy hules utan ugyis szilardul meg kozben a pudingszeru krem./Pssszt! nekem van ra egy jo szavam az ilyen kulonlegesen fini dolgokra: szexi suti/hihihi Nem tudom maskent kifejezni. NE gondolj am diszno dolgokra!TE kis huncut!

 


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:55 - #16039

Ahogy a linzert meg a kekszeket sütöd, elég rövid ideig, 10-15 p, mondjuk 180 fokon, még kicsit puha, amikor kész. Jó a Hulala is, csak feleslegesen édes. A meleg tejszínt ráöntöd a csokira, és addig kevergeted villával, amíg felolvad. Aztán, ha eléggé kihűlt, beleborítod a kihűlt tésztaformába, és megvárod, míg megdermed. (a tésztánál a hűtés is fontos, és hogy gyorsan összedolgozd a hozzávalókat) Csinálhatsz belőle egyszemélyes kosárkákat is pl. muffintepsiben, ha a fiaid szeretnek maszatolni :)

http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/08/06/20.htm


szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 20:49 - #16038

Szia Batka!

Köszi a tanácsokat. Az mit jelent, hogy nem szabad kiszárítani? Hány fokon sül és meddig? És az mit jelent, hogy a tejszínben felolvasztani a csokit? Van itthon egy hulala tejszín.Az jó hozzá?


superkeri Előzmény | 2007.02.16. 20:46 - #16037

    Szia Batka! Ez már az élvezetek halmozása, amit Te művelsz kalács sütés címen!  

Köszi a kalács sütési hőm. tanácsokat.  üdv


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:39 - #16036

Szokimoki, ha az a fakanalas, azt már én is készítettem. A tészta omlós (linzer) tészta, és nem szabad kiszárítani, akkor tökéletes lesz. Módosított trüffelkrém van benne, én kispóroltam belőle a tojást, úgyis kidermed, ha jóféle étcsokit használsz. Csak fel kell olvasztani a csokit a tejszínben, aztán be a hűtőbe pár órára, kicsit felhabosítani, ha tudod. Nem fogyókúrás! De majd Ildikó is beszámol.

Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:36 - #16035

Hello lányok! Látom, lemaradtam a jókívánságokról, de majd legközelebb.

Superkeri, ennyiért tényleg kapsz egy újat... Lehet, hogy ezeknek 2-3 év az élettartama, és kész? Legalábbis az itt olvasottak alapján kb. ilyenkor jelentkeznek a problémák.

Ami a kalácssütést illeti, nekem 200 fok alsó-felső sütésen 25 perc alatt kész lesz akár 50, akár 90 deka lisztből sütök, ez bemelegítéssel együtt értendő (én a második kelesztést a csukott, nem bemelegített sütőben ejtem meg, és csak bekapcsolom 200 fokra, amikor duplájára kelt).

Ma maradék trüffelkrémmel töltött sáfrányos-kardamomos kalácsot sütöttem, még hűl, így nem tudom, milyen - kardamomot kalácsba még sosem tettem, de forró csokiba ízlik, úgyhogy biztos nem lett rossz. Sáfrányt hirtelen felindulásból vettem, mert még sosem használtam, csak szeklicét, de meglepődve láttam, hogy 170 Ft egy zacskóval a Kotányi, annyit a hülyének is megér. Helyből elhasználtam a felét, de nagyon szép sárga lett a tészta, és végre megtudhatom, milyen ízű a valódi sáfrány (ha a kardamom el nem nyomja :)

Margit, nincsen olyan kerek vagy másmilyen, sűrű szövésű, szitaszerű zsírszűrő a sütőventilátor elé? A fotókon csak rácsot látok a ventilátor előtt, vagy az már az lenne? Nálam az a leggyakrabban pucolt alkatrésze... anélkül nem is tudom, mi minden bemenne a venti lapátjaira. Jó dolog a villanytűzhely, mi? Most már tényleg csak a kilókra kell vigyázni, amik felugrálnak, ha az ember nem figyel.


[Későbbi] [16874-16855] [16854-16835] [16834-16815] [16814-16795] [16794-16775] [16774-16755] [16754-16735] [16734-16715] [16714-16695] [16694-16675] [16674-16655] [16654-16635] [16634-16615] [16614-16595] [16594-16575] [16574-16555] [16554-16535] [16534-16515] [16514-16495] [16494-16475] [16474-16455] [16454-16435] [16434-16415] [16414-16395] [16394-16375] [16374-16355] [16354-16335] [16334-16315] [16314-16295] [16294-16275] [16274-16255] [16254-16235] [16234-16215] [16214-16195] [16194-16175] [16174-16155] [16154-16135] [16134-16115] [16114-16095] [16094-16075] [16074-16055] [16054-16035] [16034-16015] [16014-15995] [15994-15975] [15974-15955] [15954-15935] [15934-15915] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?