E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:42 - #16057

Igen, azt csináltam. Ha elég vastag/kemény a tészta és nem túl sok a töltelék, nem fog kirepedni. Túró is mehet bele, itt többen is szoktak olyat! De az az ostoros rétes az úgy, ahogy van, nagyon finom!

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:39 - #16056

Koszi BATKA az infot! Talan majd kiprobalom.  Vennifogom a batorsagot. Meg 1 kerdes, Te ugyanugy csak a kisodort tesztara kened es felrollnizod, ugye?

majorkaj Előzmény | 2007.02.16. 21:36 - #16055

Nekem is van ilyen fröccsenésgátló a ventillátor elé. Hát, igen sok minden rakódik rá.  Pedig az enyém egyszerűbb Electrolux.

Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:34 - #16054

Margit, ez az enyém haszn. utasítása. A 7. és 17. oldalon látszik, hogy néz ki, csak egy két centis nyílás van neki, egy L alakú pöcökkel lehet oda beakasztani, alig van súlya. Olyan, mint amit lehet kapni, az a nyeles fröccsenésgátló olajban sütéshez (nyél nélkül, kis akasztóval). Időnként ki szoktam venni, nem a sütőben fújom rá a zsíroldó habot, de pár hónap után elég rémesen fest. Talán érdemes megkérdezni az eladó boltot vagy vmi ezermestert, nagyon hasznos.

http://www.markabolt.hu/downloads/d_00000283.pdf


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:24 - #16053

Nem folyt ki - ennek nem olyan lágy tésztát kellett csinálni, mint az első receptes fórumban a legelső recept, az ostoros rétes volt. De ha kifolyt volna, akkor is jól nézne ki a fonatok mentén a csokicsík:)

Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:23 - #16052

egyszer úgyis felmelegíted előtte... Ha nem bízol a végkifejletben, hidegen biztos össze lehet állítani. Először elkészíted a tésztát, be a hűtőbe. Aztán elkészíted a krémet, be a hűtőbe, amíg a tésztát a formába nyomkodod és megsütöd és kihűtöd. Aztán a hideg kosárkába öntöd a hideg, de még folyós krémet, és megvárod, míg megkocsonyásul a hűtőben.

iriszi Előzmény | 2007.02.16. 21:22 - #16051

Én a tésztát vakon sütéssel sütném elő(valamilyen hüvejest öntesz bele a tésztával kibélelt formába elötte bököd be villával a tésztát az omlos tésztát mindig elö kell sütni igy nem áztatja el a krém ha nem ropogos marad

EmMargit Előzmény | 2007.02.16. 21:21 - #16050

Szia Batka!

Jól láttad a képen, nincsen szűrő a ventillátor előtt, csak rács, de még hely sincs, ahova beillene. Hát, ez nem egy jó hír mert a ventillátort szerintem nem lehet elérni, hogy lemossa az ember.


ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:21 - #16049

BATKA, es nem folyt ki a kalacsodbol? En felnek egy kicsit tole. Talan azert mert en nemvagyok annyira gyakorlott. Ti mar sokkalta tobb kalacsot sutottetek sztem mint en..

szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:18 - #16048

Most légy okos Domokos!

Akkor csak félig süssem meg a tésztát? És nem baj a tejszínnek ha felfő?


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:16 - #16047

Szerintem nem árthat nagyon a krémnek a sütés, csak nem válik ki a kakaó - bár most nekem a kalácsfonatok belsejében sült ehhez hasonló krémecske, ha tortára teszem, akkor mindig hidegen kenem. Én hidegen állítottam össze, de ez senkit ne tartson vissza a kísérletezéstől :)

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:13 - #16046

Sziasztok ujra!

En nemsutottem elore a tesztat.Talan ezert maradhatott szexis? a krem, mert ateszta viztartalmatol igy nemtudott annyira megsulni?? Hogy gondolod BATKA? Neha NAGYON finomak szoktak lenni az elbuzeralt sutik!hihihihi.No, de szerintem, ha akarod nyugodtan egy kicsit elosutheted a tesztat krem nelkul, de NE teljesen keszre. VELEMENYKERES!! BATKA??


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:06 - #16045

hohó, a rokon receptben egyértelműen külön süti:

http://www.fakanal.hu/recept.php?id=1343

Szokimoki, döntsd el, melyik tetszik :) én úgy emlékszem, az Ildikó-félét csináltam, de a krémet tojás nélkül, és a megsült tésztára tettem a kihűlt krémet.


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:04 - #16044

Nem kell felverni, akkor, ha felmelegítenéd, úgyis összeesne. Nem lesz habos, hanem krémes.

Érdekes, én totál úgy emlékeztem, hogy a tésztát külön kell megsütni... de megnéztem az eredeti receptet, és hát...

http://www.fakanal.hu/recept.php?id=474

ha ettől ti okosabbak lesztek :)

 


szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:02 - #16043

És köszönöm, hogy segítettek Batka és Ildikó!

szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:01 - #16042

Ildikó!

Ez aranyos volt!  Már csak egy kérdésem maradt. A tejszínt fel kell verni és utána melegíteni? vagy azt hogy kell érteni, hogy meleg tejszínt öntök a csokira? Bocsi a sok kérdésért, de ilyet még nem csináltam.


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:58 - #16041

az persze még eszembe jutott,hogy ha egész tortának csinálod, annak biztos nem lesz elég a 15 p, de a lényeg, hogy ne piruljon meg nagyon, mert akkor már kőkemény lesz, ha kihűl.

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 20:58 - #16040

Szia SZOKIMOKI!

Ugy van ahogy BATKA is mondta! NEKEM Ísteni. A teszta erdekes kombinacio, a szinte rezgo kocsonyas pudingos csoki izozonnel . Azert gondolj ra: Izlesek es pofonok nagyon kulonbozhetnek. Nem tudom kinek hogy izlik majd!! Hasonlit szerintem a "meglepetese"Limaram Csilis-cyoki vulkanjahoz. En nem sporoltam ki semmit belole./tojas/ A kremjenek NEM szabad megsulnie! Olyan "rezgosre"es ujjaddal kontrolalod. Ha tul
csoki torta csoki torta
folyekony meg, akkor egy picit!-rasuthetsz. En a felso fotos recit keszitettem el, letakarhatod extraba a tetejet sutopapirral hogy NE szaradjon ki sutes alatt. Gondolj ra hogy hules utan ugyis szilardul meg kozben a pudingszeru krem./Pssszt! nekem van ra egy jo szavam az ilyen kulonlegesen fini dolgokra: szexi suti/hihihi Nem tudom maskent kifejezni. NE gondolj am diszno dolgokra!TE kis huncut!

 


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:55 - #16039

Ahogy a linzert meg a kekszeket sütöd, elég rövid ideig, 10-15 p, mondjuk 180 fokon, még kicsit puha, amikor kész. Jó a Hulala is, csak feleslegesen édes. A meleg tejszínt ráöntöd a csokira, és addig kevergeted villával, amíg felolvad. Aztán, ha eléggé kihűlt, beleborítod a kihűlt tésztaformába, és megvárod, míg megdermed. (a tésztánál a hűtés is fontos, és hogy gyorsan összedolgozd a hozzávalókat) Csinálhatsz belőle egyszemélyes kosárkákat is pl. muffintepsiben, ha a fiaid szeretnek maszatolni :)

http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/08/06/20.htm


szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 20:49 - #16038

Szia Batka!

Köszi a tanácsokat. Az mit jelent, hogy nem szabad kiszárítani? Hány fokon sül és meddig? És az mit jelent, hogy a tejszínben felolvasztani a csokit? Van itthon egy hulala tejszín.Az jó hozzá?


[Későbbi] [16877-16858] [16857-16838] [16837-16818] [16817-16798] [16797-16778] [16777-16758] [16757-16738] [16737-16718] [16717-16698] [16697-16678] [16677-16658] [16657-16638] [16637-16618] [16617-16598] [16597-16578] [16577-16558] [16557-16538] [16537-16518] [16517-16498] [16497-16478] [16477-16458] [16457-16438] [16437-16418] [16417-16398] [16397-16378] [16377-16358] [16357-16338] [16337-16318] [16317-16298] [16297-16278] [16277-16258] [16257-16238] [16237-16218] [16217-16198] [16197-16178] [16177-16158] [16157-16138] [16137-16118] [16117-16098] [16097-16078] [16077-16058] [16057-16038] [16037-16018] [16017-15998] [15997-15978] [15977-15958] [15957-15938] [15937-15918] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség