Margit, ez az enyém haszn. utasítása. A 7. és 17. oldalon látszik, hogy néz ki, csak egy két centis nyílás van neki, egy L alakú pöcökkel lehet oda beakasztani, alig van súlya. Olyan, mint amit lehet kapni, az a nyeles fröccsenésgátló olajban sütéshez (nyél nélkül, kis akasztóval). Időnként ki szoktam venni, nem a sütőben fújom rá a zsíroldó habot, de pár hónap után elég rémesen fest. Talán érdemes megkérdezni az eladó boltot vagy vmi ezermestert, nagyon hasznos.
Nem folyt ki - ennek nem olyan lágy tésztát kellett csinálni, mint az első receptes fórumban a legelső recept, az ostoros rétes volt. De ha kifolyt volna, akkor is jól nézne ki a fonatok mentén a csokicsík:)
egyszer úgyis felmelegíted előtte... Ha nem bízol a végkifejletben, hidegen biztos össze lehet állítani. Először elkészíted a tésztát, be a hűtőbe. Aztán elkészíted a krémet, be a hűtőbe, amíg a tésztát a formába nyomkodod és megsütöd és kihűtöd. Aztán a hideg kosárkába öntöd a hideg, de még folyós krémet, és megvárod, míg megkocsonyásul a hűtőben.
Én a tésztát vakon sütéssel sütném elő(valamilyen hüvejest öntesz bele a tésztával kibélelt formába elötte bököd be villával a tésztát az omlos tésztát mindig elö kell sütni igy nem áztatja el a krém ha nem ropogos marad
Jól láttad a képen, nincsen szűrő a ventillátor előtt, csak rács, de még hely sincs, ahova beillene. Hát, ez nem egy jó hír mert a ventillátort szerintem nem lehet elérni, hogy lemossa az ember.
BATKA, es nem folyt ki a kalacsodbol? En felnek egy kicsit tole. Talan azert mert en nemvagyok annyira gyakorlott. Ti mar sokkalta tobb kalacsot sutottetek sztem mint en..
Szerintem nem árthat nagyon a krémnek a sütés, csak nem válik ki a kakaó - bár most nekem a kalácsfonatok belsejében sült ehhez hasonló krémecske, ha tortára teszem, akkor mindig hidegen kenem. Én hidegen állítottam össze, de ez senkit ne tartson vissza a kísérletezéstől :)
En nemsutottem elore a tesztat.Talan ezert maradhatott szexis? a krem, mert ateszta viztartalmatol igy nemtudott annyira megsulni?? Hogy gondolod BATKA? Neha NAGYON finomak szoktak lenni az elbuzeralt sutik!hihihihi.No, de szerintem, ha akarod nyugodtan egy kicsit elosutheted a tesztat krem nelkul, de NE teljesen keszre. VELEMENYKERES!! BATKA??
Szokimoki, döntsd el, melyik tetszik :) én úgy emlékszem, az Ildikó-félét csináltam, de a krémet tojás nélkül, és a megsült tésztára tettem a kihűlt krémet.
Ez aranyos volt! Már csak egy kérdésem maradt. A tejszínt fel kell verni és utána melegíteni? vagy azt hogy kell érteni, hogy meleg tejszínt öntök a csokira? Bocsi a sok kérdésért, de ilyet még nem csináltam.
az persze még eszembe jutott,hogy ha egész tortának csinálod, annak biztos nem lesz elég a 15 p, de a lényeg, hogy ne piruljon meg nagyon, mert akkor már kőkemény lesz, ha kihűl.
Ugy van ahogy BATKA is mondta! NEKEM Ísteni. A teszta erdekes kombinacio, a szinte rezgo kocsonyas pudingos csoki izozonnel . Azert gondolj ra: Izlesek es pofonok nagyon kulonbozhetnek. Nem tudom kinek hogy izlik majd!! Hasonlit szerintem a "meglepetese"Limaram Csilis-cyoki vulkanjahoz. En nem sporoltam ki semmit belole./tojas/ A kremjenek NEM szabad megsulnie! Olyan "rezgosre"es ujjaddal kontrolalod. Ha tul
folyekony meg, akkor egy picit!-rasuthetsz. En a felso fotos recit keszitettem el, letakarhatod extraba a tetejet sutopapirral hogy NE szaradjon ki sutes alatt. Gondolj ra hogy hules utan ugyis szilardul meg kozben a pudingszeru krem./Pssszt! nekem van ra egy jo szavam az ilyen kulonlegesen fini dolgokra: szexi suti/hihihi Nem tudom maskent kifejezni. NE gondolj am diszno dolgokra!TE kis huncut!
Ahogy a linzert meg a kekszeket sütöd, elég rövid ideig, 10-15 p, mondjuk 180 fokon, még kicsit puha, amikor kész. Jó a Hulala is, csak feleslegesen édes. A meleg tejszínt ráöntöd a csokira, és addig kevergeted villával, amíg felolvad. Aztán, ha eléggé kihűlt, beleborítod a kihűlt tésztaformába, és megvárod, míg megdermed. (a tésztánál a hűtés is fontos, és hogy gyorsan összedolgozd a hozzávalókat) Csinálhatsz belőle egyszemélyes kosárkákat is pl. muffintepsiben, ha a fiaid szeretnek maszatolni :)
Köszi a tanácsokat. Az mit jelent, hogy nem szabad kiszárítani? Hány fokon sül és meddig? És az mit jelent, hogy a tejszínben felolvasztani a csokit? Van itthon egy hulala tejszín.Az jó hozzá?
Szokimoki, ha az a fakanalas, azt már én is készítettem. A tészta omlós (linzer) tészta, és nem szabad kiszárítani, akkor tökéletes lesz. Módosított trüffelkrém van benne, én kispóroltam belőle a tojást, úgyis kidermed, ha jóféle étcsokit használsz. Csak fel kell olvasztani a csokit a tejszínben, aztán be a hűtőbe pár órára, kicsit felhabosítani, ha tudod. Nem fogyókúrás! De majd Ildikó is beszámol.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit