E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.02.16. 21:36 - #16055

Nekem is van ilyen fröccsenésgátló a ventillátor elé. Hát, igen sok minden rakódik rá.  Pedig az enyém egyszerűbb Electrolux.

Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:34 - #16054

Margit, ez az enyém haszn. utasítása. A 7. és 17. oldalon látszik, hogy néz ki, csak egy két centis nyílás van neki, egy L alakú pöcökkel lehet oda beakasztani, alig van súlya. Olyan, mint amit lehet kapni, az a nyeles fröccsenésgátló olajban sütéshez (nyél nélkül, kis akasztóval). Időnként ki szoktam venni, nem a sütőben fújom rá a zsíroldó habot, de pár hónap után elég rémesen fest. Talán érdemes megkérdezni az eladó boltot vagy vmi ezermestert, nagyon hasznos.

http://www.markabolt.hu/downloads/d_00000283.pdf


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:24 - #16053

Nem folyt ki - ennek nem olyan lágy tésztát kellett csinálni, mint az első receptes fórumban a legelső recept, az ostoros rétes volt. De ha kifolyt volna, akkor is jól nézne ki a fonatok mentén a csokicsík:)

Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:23 - #16052

egyszer úgyis felmelegíted előtte... Ha nem bízol a végkifejletben, hidegen biztos össze lehet állítani. Először elkészíted a tésztát, be a hűtőbe. Aztán elkészíted a krémet, be a hűtőbe, amíg a tésztát a formába nyomkodod és megsütöd és kihűtöd. Aztán a hideg kosárkába öntöd a hideg, de még folyós krémet, és megvárod, míg megkocsonyásul a hűtőben.

iriszi Előzmény | 2007.02.16. 21:22 - #16051

Én a tésztát vakon sütéssel sütném elő(valamilyen hüvejest öntesz bele a tésztával kibélelt formába elötte bököd be villával a tésztát az omlos tésztát mindig elö kell sütni igy nem áztatja el a krém ha nem ropogos marad

EmMargit Előzmény | 2007.02.16. 21:21 - #16050

Szia Batka!

Jól láttad a képen, nincsen szűrő a ventillátor előtt, csak rács, de még hely sincs, ahova beillene. Hát, ez nem egy jó hír mert a ventillátort szerintem nem lehet elérni, hogy lemossa az ember.


ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:21 - #16049

BATKA, es nem folyt ki a kalacsodbol? En felnek egy kicsit tole. Talan azert mert en nemvagyok annyira gyakorlott. Ti mar sokkalta tobb kalacsot sutottetek sztem mint en..

szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:18 - #16048

Most légy okos Domokos!

Akkor csak félig süssem meg a tésztát? És nem baj a tejszínnek ha felfő?


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:16 - #16047

Szerintem nem árthat nagyon a krémnek a sütés, csak nem válik ki a kakaó - bár most nekem a kalácsfonatok belsejében sült ehhez hasonló krémecske, ha tortára teszem, akkor mindig hidegen kenem. Én hidegen állítottam össze, de ez senkit ne tartson vissza a kísérletezéstől :)

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 21:13 - #16046

Sziasztok ujra!

En nemsutottem elore a tesztat.Talan ezert maradhatott szexis? a krem, mert ateszta viztartalmatol igy nemtudott annyira megsulni?? Hogy gondolod BATKA? Neha NAGYON finomak szoktak lenni az elbuzeralt sutik!hihihihi.No, de szerintem, ha akarod nyugodtan egy kicsit elosutheted a tesztat krem nelkul, de NE teljesen keszre. VELEMENYKERES!! BATKA??


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:06 - #16045

hohó, a rokon receptben egyértelműen külön süti:

http://www.fakanal.hu/recept.php?id=1343

Szokimoki, döntsd el, melyik tetszik :) én úgy emlékszem, az Ildikó-félét csináltam, de a krémet tojás nélkül, és a megsült tésztára tettem a kihűlt krémet.


Batka Előzmény | 2007.02.16. 21:04 - #16044

Nem kell felverni, akkor, ha felmelegítenéd, úgyis összeesne. Nem lesz habos, hanem krémes.

Érdekes, én totál úgy emlékeztem, hogy a tésztát külön kell megsütni... de megnéztem az eredeti receptet, és hát...

http://www.fakanal.hu/recept.php?id=474

ha ettől ti okosabbak lesztek :)

 


szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:02 - #16043

És köszönöm, hogy segítettek Batka és Ildikó!

szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 21:01 - #16042

Ildikó!

Ez aranyos volt!  Már csak egy kérdésem maradt. A tejszínt fel kell verni és utána melegíteni? vagy azt hogy kell érteni, hogy meleg tejszínt öntök a csokira? Bocsi a sok kérdésért, de ilyet még nem csináltam.


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:58 - #16041

az persze még eszembe jutott,hogy ha egész tortának csinálod, annak biztos nem lesz elég a 15 p, de a lényeg, hogy ne piruljon meg nagyon, mert akkor már kőkemény lesz, ha kihűl.

ILDIKO Előzmény | 2007.02.16. 20:58 - #16040

Szia SZOKIMOKI!

Ugy van ahogy BATKA is mondta! NEKEM Ísteni. A teszta erdekes kombinacio, a szinte rezgo kocsonyas pudingos csoki izozonnel . Azert gondolj ra: Izlesek es pofonok nagyon kulonbozhetnek. Nem tudom kinek hogy izlik majd!! Hasonlit szerintem a "meglepetese"Limaram Csilis-cyoki vulkanjahoz. En nem sporoltam ki semmit belole./tojas/ A kremjenek NEM szabad megsulnie! Olyan "rezgosre"es ujjaddal kontrolalod. Ha tul
csoki torta csoki torta
folyekony meg, akkor egy picit!-rasuthetsz. En a felso fotos recit keszitettem el, letakarhatod extraba a tetejet sutopapirral hogy NE szaradjon ki sutes alatt. Gondolj ra hogy hules utan ugyis szilardul meg kozben a pudingszeru krem./Pssszt! nekem van ra egy jo szavam az ilyen kulonlegesen fini dolgokra: szexi suti/hihihi Nem tudom maskent kifejezni. NE gondolj am diszno dolgokra!TE kis huncut!

 


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:55 - #16039

Ahogy a linzert meg a kekszeket sütöd, elég rövid ideig, 10-15 p, mondjuk 180 fokon, még kicsit puha, amikor kész. Jó a Hulala is, csak feleslegesen édes. A meleg tejszínt ráöntöd a csokira, és addig kevergeted villával, amíg felolvad. Aztán, ha eléggé kihűlt, beleborítod a kihűlt tésztaformába, és megvárod, míg megdermed. (a tésztánál a hűtés is fontos, és hogy gyorsan összedolgozd a hozzávalókat) Csinálhatsz belőle egyszemélyes kosárkákat is pl. muffintepsiben, ha a fiaid szeretnek maszatolni :)

http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/08/06/20.htm


szokimoki Előzmény | 2007.02.16. 20:49 - #16038

Szia Batka!

Köszi a tanácsokat. Az mit jelent, hogy nem szabad kiszárítani? Hány fokon sül és meddig? És az mit jelent, hogy a tejszínben felolvasztani a csokit? Van itthon egy hulala tejszín.Az jó hozzá?


superkeri Előzmény | 2007.02.16. 20:46 - #16037

    Szia Batka! Ez már az élvezetek halmozása, amit Te művelsz kalács sütés címen!  

Köszi a kalács sütési hőm. tanácsokat.  üdv


Batka Előzmény | 2007.02.16. 20:39 - #16036

Szokimoki, ha az a fakanalas, azt már én is készítettem. A tészta omlós (linzer) tészta, és nem szabad kiszárítani, akkor tökéletes lesz. Módosított trüffelkrém van benne, én kispóroltam belőle a tojást, úgyis kidermed, ha jóféle étcsokit használsz. Csak fel kell olvasztani a csokit a tejszínben, aztán be a hűtőbe pár órára, kicsit felhabosítani, ha tudod. Nem fogyókúrás! De majd Ildikó is beszámol.

[Későbbi] [16875-16856] [16855-16836] [16835-16816] [16815-16796] [16795-16776] [16775-16756] [16755-16736] [16735-16716] [16715-16696] [16695-16676] [16675-16656] [16655-16636] [16635-16616] [16615-16596] [16595-16576] [16575-16556] [16555-16536] [16535-16516] [16515-16496] [16495-16476] [16475-16456] [16455-16436] [16435-16416] [16415-16396] [16395-16376] [16375-16356] [16355-16336] [16335-16316] [16315-16296] [16295-16276] [16275-16256] [16255-16236] [16235-16216] [16215-16196] [16195-16176] [16175-16156] [16155-16136] [16135-16116] [16115-16096] [16095-16076] [16075-16056] [16055-16036] [16035-16016] [16015-15996] [15995-15976] [15975-15956] [15955-15936] [15935-15916] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU