Szokimoki, ez a normál omlós tészta (3:2:1), ez ilyen zsíros (kisül belőle), sőt akár 2,5 rész vaj is mehet bele - én sem tudom, mi lehetett a baj. De küldök egy vidámat (mindenkinek, de főként neked):
Margit, még annyi eszembe jutott, hogy egy nagy marék dió biztos nem árt a csokicsodának, de akkor vsz. hamarabb (15-16 p) kész lesz (más brownie-kba szoktam tenni, ebbe még nem próbáltam). Ami az ftp-zést illeti, ezer és egy kliensprogram van hozzá, a total commanderbe is egy a sok közül, és csak amúgy mellékesen építették bele ezt a lehetőséget (ahogy pl. a tömörítő progit), hisz alapvetően fájlkezelőnek készült, csak így sokoldalúbb.
Margitka nagyon finom, könnyű ez fánk. Azért van egy baj vele, hogy eteti magát a 24 db nagy fánk és 15 kicsiből ennyi van összesen pedig csak ketten a párommal ettük na meg a mamám 2-öt. 2.öt meg lefagyasztottam, mert kiváncsi vagyok, hogy milyen. Olyan jó volt elővenni a mélyhütőből a lefagyasztott lekváromat ami majdnem natur volt épp csak egy pici cukrot tettem bele. Meg si ettünk egy dobozzal.
Készen van a fánkom, most hülnek. Fele mennyiségből csináltam most elsőre, hogyha szputnyik lesz belőle akkor csak kicsit szemetezzem az étert. Meg a marslakók se higyjék azt, hogy nem tudok sütni.
Fiam kenyere kel. Megfűztek, hogy menjek teniszezni vagy legyet csapkodni. Attól függ, ha eltalálom a labdát akkor teniszezek, ha nem akkor legyet irtok.
Ha nem jönnék ma már akkor az ütő volt az erősebb.
Nagyon sok szépséget, és finomságot sütöttetek! Mindenkinek szívből gratulálok hozzá!
Kedves Margit! Gratulálok az új tűzhelyedhez! Kívánom, hogy sok örömed teljen benne, és süssél sok-sok finomságot!
Az elmúlt napokban kenyéren kívül nem sütöttem mást, mint egy diabetikus túrótortát. Annyira jó lett, hogy kép sem készült, mind elfogyott. Majd beírom a receptesbe.
Csak bekukkantottam, mert rogogok tovább, délutánra van egy kisebb programom. További szép napot kívánok, üdv: Bundik
Batka! Nem tudom mit csinálhattam rosszul, mert végül azt a változatot csináltam, hogy a 25 dkg list, 12,5 dkg vaj(ez nem sok?) olyan zsíros volt a tészta miután összegyúrtam, szóval kivajazott, lisztezett formában sütöttem, és elég vastag is maradt. Alig sütöttem, mert szinte még nyers színe volt amikor kivettem, és mégis kemény a tésztája. Úgy sajnálom, mert nagyon finom a krém benne. Túl omlós volt a tésztája még melegen amikor kiakartam borítani.
Margitka! Talán a jövő héten lesz az internet szünet nálunk amiről már írtam. 20-ig szól a szerződés, aztán meglátjuk. Mérges is vagyok, mert nálunk, ezen a lakótelepen UPC hatalom van csillagászati árakkal, és Anyukáméknál tegnap kötött be a DMCC , ahol sokkat több tv csatorna van mint az UPC-nél (köztük a gyerekek kedvence a Nickelodeon) és fele annyiba kerül. És az internet is jóval olcsóbb náluk mint máshol. De sajna mifelénk nem jönnak mostanság.
A 550-es liszt felel meg a magyar BL 55-nek, azaz a finomlisztnek. Ez a legkisebb számozású, amit itthon lehet kapni. Innen felfelé haladnak a számok, tehát a BL 80-as, kenyérliszt az a német 812-nek felel meg, a BL 112-es, a félfehér kenyérliszt az az 1050-nek felel meg.
A BFF 55, azaz réteslisztnek nem is találtam német megfelelőjét, mint ahogy a 405 német lisztnek nincs magyar megfelelője. Remélem találsz ennek alapján kenyérlisztet, üdv, Margit
a 405-ös liszt süteményekhez, kalácsokhoz való. Jó sikértartalma van. Az 550-es liszt világos kenyérfajtákhoz, zsömlékhez, ropogós héjú pékáruhoz való. A 1050-es liszt, kissé sötétnek tűnik. Félbarna jellegű liszt. Finom békebeli félbarna süthető belőle :-) 550-el keverve ízletes zsömlét, kiflit lehet belőle sütni.
Ettől felfelé már a testesebb kenyerekhez kapható lisztek jönnek.
A Totál Commanderrel a gyerekem szekált, én nem akarom bonyolítani az életemet. Vitázott velem, hogy másképp nem is lehet feltenni, csak azzal Te voltál a fő érvem és elhallgattattam
Köszönöm a receptet. Olyan lelkesedéssel írsz róla, hogy ki fogom próbálni és ennyi cukorral, nem változtatok rajta. Majd beszámolok róla.
Megyek, megpróbálom feltenni a videót, remélem sikerül. Üdv, Margit
A total commanderhez először menjetek el az extra.hu-ra, ott a bal oldali menüben info/technikai beállítások/tárhely feltöltése ftp kliens segítségével. Az ott megadott adatokat kell beírni ctrl+F megnyomása után az Új kapcsolat gombnál. Amit leírtam, az a webes felületű ftp ugyanezt csinálja - szerintem egyébként annyival egyszerűbb, mert nem kell megadni a hostot, automatikusan tudni fogja, csak töltögetni kell.
A csokis sütimben arányában sok a cukor (tudod, hogy én sem szeretem édesen), de sajnos ebbe kell ennyi (ahogy a rengeteg kakaópor is), és mégsem lesz édes, hanem csokiízű. Szóval, fogsz egy műanyag tálat, beleraksz 15 deka vajat/margarint, 25 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot. Be a mikróba kb. 1 percre, míg felolvad a vaj. Veszel kb. 5 dkg holland (jó fekete) kakaót, villával belekevered az olvadt vajas cukorba. Aztán belevillázol két tojást és a végén 10 dkg lisztet. Ez a massza 24 cm-es tortaformába kerül, 175 fok plusz légkeverésen előmelegített sütőben 16-18 percig sül, és nem tovább! Amikor kiveszed, a közepének rezegnie kell, a közepe és a belső réteg lágy marad, mintha krém lenne benne. Ez egy brownie-szerűség, 2-2,5 cm vastag.
Megkeresem az eredetit, és akkor majd beírom a receptesbe is. Ha a cukorból le akarsz spórolni, a kakaóból is vissza kell venni, meg szerintem a vajból is - én nem kísérletezgettem, mert nagyon ízlett, és mivel nem lehet túl sokat megenni belőle (mondom én, a csokimán!), kalóriamennyiségre sem olyan vészes.
Én szeretem a csokis sütit is. Tulajdonképpen minden féle sütit szeretek mostanában, csak egyszerű legyen elkészíteni és lehetőleg ne legyen túl édes. Lassan tisztára édesszájú leszek. Úgyhogy, kérem szépen a receptet
Úgy tűnik, hogy kész a videó, majd próbálkozunk a feltöltéssel. A gyerekem mindenáron Total Commanderezni akar valamit, de az ahhoz nem kell, amit leírtál, ugye? Üdv, Margit
Sziasztok Kislányok!
Tényleg nagyon sok finomságot sütöttetek.Gratulálok nektek!Ma én is sütöttem hamburger zsemlét " ami végre valahára sikerült", aztán sütüttem csodás csokis muffint, és Lala kiflit sajtal töltve.
Sajnos kép nem készült róla,mert vendégségbe vittem.Majd legközelebb küldök ha jól sikerül.
Köszönöm a délelőtti tanácsot a muffinhoz!Nem volt időm írni, mert el voltam foglalva a sütéssel.
Szép estét mindenkinek!
Üdv:Kati
Mmmm, nem rossz ez a mai termés, lányok! Én a reszelt túrós tésztájába csak 15 dkg cukrot szoktam tenni, a többi úgy nézem, stimmel. Tölteléknek viszont 75 dkg túró, 20 cukor megy bele :-) és a tojássárgáját általában kispórolom, tök felesleges kalória, anélkül is megszilárdul (a tésztájába sem mindig teszek, vajjal pl. simán összeáll). Ez közepes gáztepsibe való adag, a nagylyukú reszelővel tényleg megvan viszonylag gyorsan.
De tudok olyan sütit, ami sütéssel együt kész van 20 perc alatt (nem muffin), és még robotgépet sem kell elővenni hozzá - de sajnos, csokis, szóval Margitéknál nem biztos, hogy nyerő lenne. De ha vkit érdekel, megkeresem.
Szokimoki, ha még egyszer megpróbálod, talán vastagabbra nyújtsd a tésztát, és adott esetben a közepe alá szabj ki sütőpapírból egy kört, hogy simán ki tudd borítani. Meg persze kivajazni-kilisztezni a forma peremét. Más ötletem nincs, olyanra emlékszem, hogy a linzertésztából sütött figuráim lettek törékenyek, de ez a torta egészben maradt.
Mindenkinek gratulálok, sok szépséget sütöttetek. Képet nem csináltam, (de azért hadd dicsekedjek) mert már nem új dolog, de reggeilre virslis buci volt. Délutánra csináltam megint egy szív tortát, amit már elküldtem, csak most a tetején a csokimázra piritott mandula forgácsot szórtam. Aztán karácsonykor már küldtem róla képet, de megcsináltam a gesztenyés kosárkák fözött diókrémes változatát a közepébe egy szem rumos megyet tettem, csokimázzal bevonva.
Holnap pedig egy megyes-fahéjas keltkalácsot csinálok frissen, mert még ezekből a sütikből vannak.
Ime a Reszelt túrós stüi, aminek a receptjét ma kaptam Limarától:
Köszönöm szépen Limara, nagyon finom süti, tényleg gyors és egyszerű. Ajánlom mindenkinek.
Amit következőre másépp fogok csinálni: Kicsit kisebb tepsiben sütöm,, mert szerintem nem lenne baj, ha magasabb lenne, de így is finom. A meggy nagyon jó bele, nekem enélkül egy kicsit édes lenne, pedig kispóroltam belőle összesen 13 dkg cukrot. Lehet, hogy következőre még egy picit kevesebb cukorral készítem.
Gyorsan felteszem Nelly és Gabo képeit is, ezekben is lehet gyönyörködni.
Nelly két szép sütéséről küldött képeket. Nagyon örülök a virslis buci sikerének. Limara szilvalekváros sütije nálam is várakozólistán van már egy ideje, biztos sorra fog kerülni.
Gabo puszedlit és krémest sütött. Mindkettő nagyon gusztusos lett, de a krémes viszi nálam a pálmát
Csak benéztem, hogy le ne maradjak valamiről. Nagyon sok szépet sütöttetek ma is!
De most tele vagyok, mert én meg buktát sütöttem, házi szeder lekvárral, ami nagyon fincsi lett. Már benyomtam hármat! Nem is fényképeztem le, mert szétkaptuk hirtelen, mint foxi a lábtörlőt.
Csak kicsit folyt ki a lekvár. Ti mit szoktatok csinálni a nem sütés álló lekvárral, hogy keményebb legyen?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit