E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.02.19. 00:51 - #16174

Szia Batka!

Köszönöm kedvességed  Még tiszta szerencse, hogy nem túl régen sikerült telerakni a pocakomat friss zsömlével és Limara tegnapi sütijével így megúszta a monitorom
Ezek a csokidarabkák nagyon jól festenek benne, majd, ha kevésbé leszek fáradt akkor átbogarászom a receptjét is.

Te hogy tudtál annyi csokisat enni, hogy megfájduljon a hasad? Nem vagy eléggé edzésben?

Képzeld a kisfiam annyira fellelkesült a sok dícsérettől, hogy ma kijött utánam a konyhába, körbeleste, hogy mit csinálok és elkezdett megint videózni. A zsömléket csináltam, majd meglátjuk hogy lesz-e és mikorra ebből valami.

Köszönök mindent, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2007.02.19. 00:32 - #16173

Margit: csak most, csak neked :) ebben krémsajt is van, de a látvány hasonló az általam ajánlottnál is (egyébként ma annyit ettem belőle, hogy a sok kakaótól megfájdult a hasam... annyi = 3 kétujjnyi vastag szelet)

http://peho.typepad.com/chili_und_ciabatta/2007/02/browniekuchen_m.html

Lányok, készült egy összesített gasztroblog, mindját beteszem a linkekbe jobbra lent is:

http://gasztro.blog.hu/

Szokimoki, örülök, hogy végül sikerült megnézni. Ezek szerint jól vizsgázott a rendszer.


EmMargit Előzmény | 2007.02.18. 23:20 - #16172

Szia Ildiko!

Köszönöm, majd hozom a képeket. A scanneltet is fel tudom tenni, ha minden igaz. A receptedet már elmentettem, bár nem hiszem, hogy egyhamar ekkora fába vágnám a fejszémet.

Jó éjszakát, aludj jó, üdv, Margit


ILDIKO Előzmény | 2007.02.18. 23:04 - #16171

Szia MARGITOM!

Mail ment fotoval. Majd ha lesz idod felraknad? NEM surgos. Majd kuldok a heten scannelt fotot a konyvbol, nemtudom feltudnad e tenni meg majd a recept melle. Tojaslikoros csillagtorta.Ezt mar beirtam a receptesbe. Nagyon koszi ej jo ejt Neked es a lanyoknak is!

                                X 


EmMargit Előzmény | 2007.02.18. 23:02 - #16170

Zsófi!

Mindkét megoldás jó. A dagasztás programon is csak 10 perc kelesztés van, de az ebben a gépben elég, mert meleg a tészta.

Köszönöm a receptet, ez is könnyű, egyszerű és finomnak tűnő süti.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


zsofi Előzmény | 2007.02.18. 22:56 - #16169

Margitka! Hagyjam basic programon (30 perc melegítés, 17 perc dagasztás, 8 perc pihenés, 6 perc dagasztás) és amikor szerintem elég magas süssem, vagy kapcsolgassam és 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás után ha szerintem elég magas süssem? Az a 8 perc pihenés betudható első kelsztésnek?


EmMargit Előzmény | 2007.02.18. 22:43 - #16168

Szia Zsófi!

A Pana nagyon melegít, nem is igazán úgy működik, mint a többi gép. A tészta is lágyabb benne, kimondottan meleg is, de mégis jól sikerülnek a kenyerek. A tk. lisztessel csak tippelem, hogy hasonló lehet a probléma. Talán azzal érdemes lenne kipróbálni, hogy kiveszed a dagasztólapátot ésfigyeled, hogy mikor kel meg, aztán a csak sütéssel megsütöd. Üdv, Margit


zsofi Előzmény | 2007.02.18. 22:41 - #16167

Ja, és mintha a sütésnél még egy picit visszaesne?!

zsofi Előzmény | 2007.02.18. 22:34 - #16166

A fehér kenyereim és a kalácsaim nekem is nagyon szépek lesznek a Panasonicban basic programon, csak a tk. kenyereim nem. Az Iriszinek írt véleményed alapján a túlmelegedés miatt nem jó a tk kenyerem? A Pana tényleg nagyon melegít! Egyébként az első ejtés előtt még nem rücskös és magasabb is.


EmMargit Előzmény | 2007.02.18. 22:26 - #16165

Szia Zsófi!

Hajrá, fogjál bele

A Panasonicban lehet az eredeti programjain is jó kenyereket sütni, én láttam már sok szépet. (Az egy más dolog, hogy én nem szeretem így használni és inkább kapcsolgatom ezt is.)
Az 50 perc kelesztés elméletileg elég a fehér kenyerekhez, kalácshoz, a tk. lisztheshez már kevésbé. Ez a rücskösödés egyébként nem jó jel, hasonló, mint amit az előbb írtam Íriszinek. 

További szép estét kívánok, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2007.02.18. 22:03 - #16164

Margitka, én is gratulálok a videohoz, nagyon jó. Nekem se szokott ilyen kemény lenni a kenyér és én nem is igy nyujtottam eddig. Nagyon tanulságos, honap használni fogom, remélem sikerül.

Julika, én is gratulálok mégegyszer a névnapod alkalmából én küldtem neked sms-t, remélem megkaptad!

EmMargit Előzmény | 2007.02.18. 21:48 - #16163

Szia Szokimoki!

Örülök, hogy sikerült megnézned.

Neked is, de mindenkinek írom, hogy én mindig azt mondogatom, hogy "kenyérsütőgépnyúzóan" keményre szoktam azt a tésztát dagasztatni, amit szabadon szeretnék sütni. Ez a tészta pont jó volt, ennél lágyabbnak nem igazán szabad lennie. Így is levegősre, könnyűre meg tud kelni, csak idő kell neki.

Ez a Fehérkenyér alaprecept (variálható) volt, az eredeti mennyiséggel készült. Azt hiszem 55 dkg a liszt, most nem néztem vissza.

Linbori elkeresztelt neve nagyon tetszett nekem is, nagyon aranyos volt.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


zsofi Előzmény | 2007.02.18. 21:39 - #16162

Sziasztok!

Margitka, szuper ez a videó, gratulálok a fiadnak is, nagyon ügyes!!!!

Így nem is látszik túl bonyolultnak a dolog (mondom én, aki csak gépben süt kenyeret)! Teljesen felvillanyozódtam és kedvet kaptam a sütőben sütéshez! Bár ha belegondolok, lehet, hogy nem kellene belemerülnöm, mert a végén (sokadszori próbálkozásra) belejönnék és ha visszamegyek dolgozni (és nem lesz időm semmire) fitymálni fogják a "jó kis gépi kenyereimet".

Egyébként ma lestopperoltam a Panasonic basic programját is: 30 perc melegítés, 17 perc dagasztás, 8 perc pihenés, 6 perc dagasztás, 59 perc kelesztés, ejtés, 20 perc kelesztés, ejtés, 50 perc kelesztés, 50 perc sütés. Hát elég messze van ez is az ideálistól! A liszt fele most is tk volt. az első kelesztésnél még szépen feljött, az utolsónál már rücskös volt a tészta és hiába kapcsoltam ki a gépet sütés előtt és hagytam még kelni, már nem jött fel olyan magasra mint elsőre. Ha viszont kivenném a dagasztókart, hogy ne tudjon ejteni, túl hosszú lenne a kelesztés. Tehát vagy mellette állok és kapcsolgatom, vagy elfogadom,hogy ennyit tud.

Szép estét Mindenkinek! Zsófi


EmMargit Előzmény | 2007.02.18. 21:36 - #16161

Szia Linbori!

Teljesen jól látod
Mindkettőnek a lényege, hogy lisztezett felületen forgatva a külsejét, a másik oldalon a széleit mindig befelé húzom. Így szép sima lesz a külseje. Az alján lehet, hogy marad egy kis gyűrődés, de ez egyrészt nem számít, másrészt általában ez teljesen össze is kel.

Én kérek pogit  bár én nem tudok cserébe olyan szép fánkot küldeni, mint Jégkásáé. Milyen recept alapjén készült a pogácsád?
(Éppen azon töröm a fejem, hogy valami jó kis pogácsával megpróbálnám kiváltani a férjemnek a sajtos rúd korszakát, mert már kezdem egy kicsit únni a folyamatos gyártását.)

További szép estét kívánok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2007.02.18. 21:34 - #16160

Szia Masala ! Köszönöm szépen a jó kívánságot. Tudod előtte-utána 8 nappal érvényes a köszöntés. Szokimoki ! Bevallom nekem sem ilyen szokott lenni a kenyértésztám és hát a formázásom is hagy maga után kívánni valót.De most legalább láthattuk, hogy hoyan is ell csinálni. Lehet kisérletezni.

szokimoki Előzmény | 2007.02.18. 21:27 - #16159

Margitka! Sikerült megnéznem. A beállításoknál nem volt pipa  a kapcsolódás az internethez című ablakban. Nagyon jó a videó! nekem nem ilyen szokott lenni a kenyértésztám. Tök jó, hogy ezt videora vetted, mert én formázni sem így szoktam, és nekem szinte elterül a tészta már rögtön ahogy beleteszem a jénaiba. nagyon szép lett a kenyered. Ez hány deka lsitből készült kenyér? nagyon szépen kitöltötte a végén a jénait.

Köszönjük  a Fiadnak és neked is a fáradozásotokat!

Linbori! Egyáltalán nem haragszok a névelírásért! Mint ahogy írtam, még tetszett is!


EmMargit Előzmény | 2007.02.18. 21:26 - #16158

Íriszi!

Limara nagyon jól válszolt neked, én azt szoktam mondani az ilyenre, hogy bekovászolódott az egész tészta. Ez nem egy szakkifejezés, csak én találtam ki, de azt hiszem helytálló. Ez nem igazán menthető már, mert nem tudsz annyi lisztet hozzátenni, hogy rendes állaga legyen. Az egyetlen, amit lehet vele kezdeni, ha elfelezed a tésztát, a felét elrakod a hűtőbe és a felébe még ugyanannyi lisztet teszel mint az eredeti (fél adag) volt, és folyadékot. A tészta másik felét ugyanilyen eljárással másnap fel lehet használni.

Hogy mi okozhatta? Valószínűnek tartom, hogy nagyon megmelegedett a tésztád. Ezt a tésztát szándékosan csak egyszer dagasztottam a gépben és egyből kivettem, hogy ne legyen nagyon meleg. Nem tudom, hogy így csináltad-e, vagy másképp, kíváncsi vagyok rá. Mindenesetre szinte biztos vagyok benne, hogy a tészta valamitől meleg volt és ettől lett ilyen.

Várom válaszod és még egyszer elnézést, hogy nem írtam tegnap, üdv, Margit


n.a. Előzmény | 2007.02.18. 21:08 - #16157

Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok a "termékeny" hétvégéhez!

Margitka! Nagyon klassz ez a videó. Jól látom,hogy a kenyér formázásának hasonló a technikája mint a zsemlének? Nekem egyébként nagyon gyorsan betöltötte,szinte nem is kellett várnom.

Szokimoki! Bocsi a tegnapi elírásért!

Ha lehet választani akkor ma Jégkása fánkjából kérnék. Mai csere ajánlatom sajtos pogácsa. Bár fotót nem tudok mellékelni.

Szép hetet mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2007.02.18. 20:59 - #16156

Szia Íriszi!

Tegnap, amikor lefeküdtem aludni, akkor jutott eszembe, hogy nem írtam neked, bocsánat érte.

Most, rögtön írok, de eltart egy darabig, így ezt elküldöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.02.18. 20:57 - #16155

Szia Szokimoki!

Letöltötted a videót? Innen is meg lehet nézni, csak eltart néhány percig, amig a pufferelést befejezi, addig várni kell, de utána működik. Ha letöltöd a gépedre, akkor viszont azonnal indulnia illenék.

Majd mesélj, remélem sikerül megnézned, üdv, Margit


[Későbbi] [16874-16855] [16854-16835] [16834-16815] [16814-16795] [16794-16775] [16774-16755] [16754-16735] [16734-16715] [16714-16695] [16694-16675] [16674-16655] [16654-16635] [16634-16615] [16614-16595] [16594-16575] [16574-16555] [16554-16535] [16534-16515] [16514-16495] [16494-16475] [16474-16455] [16454-16435] [16434-16415] [16414-16395] [16394-16375] [16374-16355] [16354-16335] [16334-16315] [16314-16295] [16294-16275] [16274-16255] [16254-16235] [16234-16215] [16214-16195] [16194-16175] [16174-16155] [16154-16135] [16134-16115] [16114-16095] [16094-16075] [16074-16055] [16054-16035] [16034-16015] [16014-15995] [15994-15975] [15974-15955] [15954-15935] [15934-15915] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?