Köszönöm kedvességed Még tiszta szerencse, hogy nem túl régen sikerült telerakni a pocakomat friss zsömlével és Limara tegnapi sütijével így megúszta a monitorom Ezek a csokidarabkák nagyon jól festenek benne, majd, ha kevésbé leszek fáradt akkor átbogarászom a receptjét is.
Te hogy tudtál annyi csokisat enni, hogy megfájduljon a hasad? Nem vagy eléggé edzésben?
Képzeld a kisfiam annyira fellelkesült a sok dícsérettől, hogy ma kijött utánam a konyhába, körbeleste, hogy mit csinálok és elkezdett megint videózni. A zsömléket csináltam, majd meglátjuk hogy lesz-e és mikorra ebből valami.
Margit: csak most, csak neked :) ebben krémsajt is van, de a látvány hasonló az általam ajánlottnál is (egyébként ma annyit ettem belőle, hogy a sok kakaótól megfájdult a hasam... annyi = 3 kétujjnyi vastag szelet)
Köszönöm, majd hozom a képeket. A scanneltet is fel tudom tenni, ha minden igaz. A receptedet már elmentettem, bár nem hiszem, hogy egyhamar ekkora fába vágnám a fejszémet.
Mail ment fotoval. Majd ha lesz idod felraknad? NEM surgos. Majd kuldok a heten scannelt fotot a konyvbol, nemtudom feltudnad e tenni meg majd a recept melle. Tojaslikoros csillagtorta.Ezt mar beirtam a receptesbe. Nagyon koszi ej jo ejt Neked es a lanyoknak is!
Margitka! Hagyjam basic programon (30 perc melegítés, 17 perc dagasztás, 8 perc pihenés, 6 perc dagasztás) és amikor szerintem elég magas süssem, vagy kapcsolgassam és 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás után ha szerintem elég magas süssem? Az a 8 perc pihenés betudható első kelsztésnek?
A Pana nagyon melegít, nem is igazán úgy működik, mint a többi gép. A tészta is lágyabb benne, kimondottan meleg is, de mégis jól sikerülnek a kenyerek. A tk. lisztessel csak tippelem, hogy hasonló lehet a probléma. Talán azzal érdemes lenne kipróbálni, hogy kiveszed a dagasztólapátot ésfigyeled, hogy mikor kel meg, aztán a csak sütéssel megsütöd. Üdv, Margit
A fehér kenyereim és a kalácsaim nekem is nagyon szépek lesznek a Panasonicban basic programon, csak a tk. kenyereim nem. Az Iriszinek írt véleményed alapján a túlmelegedés miatt nem jó a tk kenyerem? A Pana tényleg nagyon melegít! Egyébként az első ejtés előtt még nem rücskös és magasabb is.
A Panasonicban lehet az eredeti programjain is jó kenyereket sütni, én láttam már sok szépet. (Az egy más dolog, hogy én nem szeretem így használni és inkább kapcsolgatom ezt is.) Az 50 perc kelesztés elméletileg elég a fehér kenyerekhez, kalácshoz, a tk. lisztheshez már kevésbé. Ez a rücskösödés egyébként nem jó jel, hasonló, mint amit az előbb írtam Íriszinek.
Margitka, én is gratulálok a videohoz, nagyon jó. Nekem se szokott ilyen kemény lenni a kenyér és én nem is igy nyujtottam eddig. Nagyon tanulságos, honap használni fogom, remélem sikerül.
Julika, én is gratulálok mégegyszer a névnapod alkalmából én küldtem neked sms-t, remélem megkaptad!
Neked is, de mindenkinek írom, hogy én mindig azt mondogatom, hogy "kenyérsütőgépnyúzóan" keményre szoktam azt a tésztát dagasztatni, amit szabadon szeretnék sütni. Ez a tészta pont jó volt, ennél lágyabbnak nem igazán szabad lennie. Így is levegősre, könnyűre meg tud kelni, csak idő kell neki.
Ez a Fehérkenyér alaprecept (variálható) volt, az eredeti mennyiséggel készült. Azt hiszem 55 dkg a liszt, most nem néztem vissza.
Linbori elkeresztelt neve nagyon tetszett nekem is, nagyon aranyos volt.
Margitka, szuper ez a videó, gratulálok a fiadnak is, nagyon ügyes!!!!
Így nem is látszik túl bonyolultnak a dolog (mondom én, aki csak gépben süt kenyeret)! Teljesen felvillanyozódtam és kedvet kaptam a sütőben sütéshez! Bár ha belegondolok, lehet, hogy nem kellene belemerülnöm, mert a végén (sokadszori próbálkozásra) belejönnék és ha visszamegyek dolgozni (és nem lesz időm semmire) fitymálni fogják a "jó kis gépi kenyereimet".
Egyébként ma lestopperoltam a Panasonic basic programját is: 30 perc melegítés, 17 perc dagasztás, 8 perc pihenés, 6 perc dagasztás, 59 perc kelesztés, ejtés, 20 perc kelesztés, ejtés, 50 perc kelesztés, 50 perc sütés. Hát elég messze van ez is az ideálistól! A liszt fele most is tk volt. az első kelesztésnél még szépen feljött, az utolsónál már rücskös volt a tészta és hiába kapcsoltam ki a gépet sütés előtt és hagytam még kelni, már nem jött fel olyan magasra mint elsőre. Ha viszont kivenném a dagasztókart, hogy ne tudjon ejteni, túl hosszú lenne a kelesztés. Tehát vagy mellette állok és kapcsolgatom, vagy elfogadom,hogy ennyit tud.
Teljesen jól látod Mindkettőnek a lényege, hogy lisztezett felületen forgatva a külsejét, a másik oldalon a széleit mindig befelé húzom. Így szép sima lesz a külseje. Az alján lehet, hogy marad egy kis gyűrődés, de ez egyrészt nem számít, másrészt általában ez teljesen össze is kel.
Én kérek pogit bár én nem tudok cserébe olyan szép fánkot küldeni, mint Jégkásáé. Milyen recept alapjén készült a pogácsád? (Éppen azon töröm a fejem, hogy valami jó kis pogácsával megpróbálnám kiváltani a férjemnek a sajtos rúd korszakát, mert már kezdem egy kicsit únni a folyamatos gyártását.)
Szia Masala !
Köszönöm szépen a jó kívánságot. Tudod előtte-utána 8 nappal érvényes a köszöntés.
Szokimoki ! Bevallom nekem sem ilyen szokott lenni a kenyértésztám és hát a formázásom is hagy maga után kívánni valót.De most legalább láthattuk, hogy hoyan is ell csinálni. Lehet kisérletezni.
Margitka! Sikerült megnéznem. A beállításoknál nem volt pipa a kapcsolódás az internethez című ablakban. Nagyon jó a videó! nekem nem ilyen szokott lenni a kenyértésztám. Tök jó, hogy ezt videora vetted, mert én formázni sem így szoktam, és nekem szinte elterül a tészta már rögtön ahogy beleteszem a jénaiba. nagyon szép lett a kenyered. Ez hány deka lsitből készült kenyér? nagyon szépen kitöltötte a végén a jénait.
Köszönjük a Fiadnak és neked is a fáradozásotokat!
Linbori! Egyáltalán nem haragszok a névelírásért! Mint ahogy írtam, még tetszett is!
Limara nagyon jól válszolt neked, én azt szoktam mondani az ilyenre, hogy bekovászolódott az egész tészta. Ez nem egy szakkifejezés, csak én találtam ki, de azt hiszem helytálló. Ez nem igazán menthető már, mert nem tudsz annyi lisztet hozzátenni, hogy rendes állaga legyen. Az egyetlen, amit lehet vele kezdeni, ha elfelezed a tésztát, a felét elrakod a hűtőbe és a felébe még ugyanannyi lisztet teszel mint az eredeti (fél adag) volt, és folyadékot. A tészta másik felét ugyanilyen eljárással másnap fel lehet használni.
Hogy mi okozhatta? Valószínűnek tartom, hogy nagyon megmelegedett a tésztád. Ezt a tésztát szándékosan csak egyszer dagasztottam a gépben és egyből kivettem, hogy ne legyen nagyon meleg. Nem tudom, hogy így csináltad-e, vagy másképp, kíváncsi vagyok rá. Mindenesetre szinte biztos vagyok benne, hogy a tészta valamitől meleg volt és ettől lett ilyen.
Várom válaszod és még egyszer elnézést, hogy nem írtam tegnap, üdv, Margit
Margitka! Nagyon klassz ez a videó. Jól látom,hogy a kenyér formázásának hasonló a technikája mint a zsemlének? Nekem egyébként nagyon gyorsan betöltötte,szinte nem is kellett várnom.
Szokimoki! Bocsi a tegnapi elírásért!
Ha lehet választani akkor ma Jégkása fánkjából kérnék. Mai csere ajánlatom sajtos pogácsa. Bár fotót nem tudok mellékelni.
Letöltötted a videót? Innen is meg lehet nézni, csak eltart néhány percig, amig a pufferelést befejezi, addig várni kell, de utána működik. Ha letöltöd a gépedre, akkor viszont azonnal indulnia illenék.
Majd mesélj, remélem sikerül megnézned, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit