E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.02.19. 17:17 - #16197

Szokimoki! Gyönyörű a kenyered, gratulálok!

Bezsa! Remélem jobb élményekkel gazdagodsz, mint mi a múlt héten a Lear királytól! Az számomra rémes volt. Jó szórakozást!

Jénais tapasztalatokat összeszedhetjük, mert mondjuk én is vért izzadtam, mire rájöttem, hogy tudok jó kenyeret sütni. Még ma sem sikerülnek egyenletesen. Hol jobb, hol nem.

Üdv


bezsa Előzmény | 2007.02.19. 17:11 - #16196

Sziasztok!

Színházba megyünk ma "Az ünnep" cimű darabot nézzük meg amit Eszenyi rendezett. Nagyon kiváncsi vagyok rá.


emes Előzmény | 2007.02.19. 16:51 - #16195

Sziasztok!

Ez jó volt Nelly! Hi-hi!

Én kérdeztem a múltkor, hogy nem e lehetne e összegyűjteni e a jénais tapasztalatokat. És újfent bíztatom a hozzáértőket, hogy tegyék meg! Köszi, köszi, köszi!

Tegnap anyósom rendelt egy magvas kenyeret. Mivel szülinapja volt, gondoltam sütőben sütöm, hogy örüljön. Hát gyerekek! Ilyen alulkelt kenyeret még nem sütöttem! Szörnyű volt. De ő közölte, hogy ez milyen finom! Hát érezni lehette a savanykás ízt, hogy nem volt meglelve! De mindegy. Majd legközelebb. Pedig ilyen szoros tésztát még nem csináltam. Lehet, hogy túl szoros lett? Vagy az nem befolyásolje a kelést?

Tsók:Emes


nelly Előzmény | 2007.02.19. 16:22 - #16194

Most olvastam a Szines Bulvár lapban, hogy a horoszkópom szerint nemsokára megszületik a második gyerekem. Kár, hogy nem huszonegy évvel ezelőtt olvastam el, mert akkor született a második! Nelly

nelly Előzmény | 2007.02.19. 16:00 - #16193

Mindjárt kígyóvá válok a sok ssz betűvel! Nelly

nelly Előzmény | 2007.02.19. 15:58 - #16192

Szokimoki! Csak azt nem tudom, hogy milyen kenyeret sütöttél, és mennyi lisszttel?

nelly Előzmény | 2007.02.19. 15:52 - #16191

Juj de jó Neked Szokimoki! Ezt a gyönyörű kenyeret már én is szívesen magaménak mondanám! Jó lenne, ha nekem is sikerülne nemsokára egy ilyen! Addig viszont gratulálok Neked! Nelly

bezsa Előzmény | 2007.02.19. 15:40 - #16190

Szia Szokimoki nagyon guszta kenyered, olyan beleharapni való.

szokimoki Előzmény | 2007.02.19. 15:27 - #16189

Sziasztok Lányok!

Ma megint sütöttem jénaiba kenyeret, de most megpróbáltam teljesen úgy csinálni mindent , mint ahogy Margitka videóján van. Tehát szorosabb tészta, zsilettel bevágás, vízbespriccelés a jénaiba. A végeredmény egy nagyon finom, guszta kenyérke lett:

 http://szokimoki.xfree.hu


nelly Előzmény | 2007.02.19. 15:19 - #16188

Szia Batka! Nem volt rossz ötlet, hogy össze kellene gyűjteni a jénais tapasztalatokat, sőt, hamár lehetek telhetetlen, netán videóval sem lenne rossz prezentálni közben. Milyen szupi lenne azt is nyomon követni. Azt hiszem, lassan kenyér és péksütő tanodát lehetne nyitni. Nelly

Batka Előzmény | 2007.02.19. 14:18 - #16187

Igazság szerint ez a mennyiség a tortaforma egynyolcada volt, de mindez éhgyomorra... jó fél napig nem kívántam enni, de levontam a tanulságot :))

Tetszik ez a kenyérkitámasztás biznisz is :) Bundik és Limara, nem szeretnétek összegyűjtögetni a jénais tapasztalataitokat, hogy kirakhassuk a tanácsokhoz? Valaki kérdezte (bocsánat, most nem emlékszem, éppen ki volt), hogy mekkorába mennyi lisztből hogyan, van-e külön trükkje, mikor kell lekenni, bevágni, gőzölni, ilyenek. Én nem sütök jénaiban, úgyhogy nem tudom, mire kell figyelni.


bezsa Előzmény | 2007.02.19. 10:51 - #16186

Sziasztok!

A 8 l-be én is kitámasztottam a kenyeremet. A jénai és a sütőpapír közé összehajtott konyharuhákat tettem. Sütés előtt kivettem és akkor már megmaradt a formája.


Limara Előzmény | 2007.02.19. 10:43 - #16185

Szia Bundik, itt találsz a kitámasztásról képeket: http://limara.xfree.hu/49445

Bundik Előzmény | 2007.02.19. 10:02 - #16184

8 literesbe valószínűleg ennyi kevés. Próbáld meg 80dkg liszt, és 4dl folyadék olajjal együtt, +2-3 ek kovász.

iriszi Előzmény | 2007.02.19. 09:56 - #16183

70dkg csináltam zabkorpával kenyérlisztel teljeskiörlésü kovásszal

Bundik Előzmény | 2007.02.19. 09:32 - #16182

A tálat szerintem fölösleges huzatmentes helyre rakni, annyira tökéletesen zár. A lényeg, hogy az alja ne legyen hideg, én konyharuhát szoktam alá tenni. Most 80dkg-ból sütök kenyeret 5L-esben. 20dkg tk tönköly, 10dkg fehér rozs, 10 dkg fehér tönköly, 40dkg BL80. Már a sütőben van. Eddig jól néz ki. A tegnapelőtti 70dkg-osom nekem is egy kicsit elterült, ezért emeltem az adagon.

Bundik Előzmény | 2007.02.19. 09:24 - #16181

Iriszi megválaszoltad a saját kérdésed. A kerek megtartotta a kenyeret. Tehát vagy nagyobbat süssél benne, amit a nagy is megtart, vagy kevesebb vízzel, hogy ne lapuljon el

Bundik Előzmény | 2007.02.19. 09:22 - #16180

Szia Iriszi!

Én is Tupperben kelesztem. Kb 1 órát, aztán kicsit átdolgozom, formázom, és utána rakom a tálba. Most mekkorából sütöttél a nagy jénaiban? Lehet, hogy még nagyobb kenyeret kellene benne sütnöd, vagy szorosabbra hagyni


iriszi Előzmény | 2007.02.19. 09:01 - #16179

Érdekelne ki hol keleszti az első kelesztést ha nem a gépbe?Bundik nálad milyen a kelesztő tál amit irsz és hogyan használod.Segitsetek rájönni mért szép a bele de lapos a külseje a kenyeremnek a kerek jénaiba nem volt gond mert az megtartotta,de ugylátszik csak akkor tudok kenyeret csinálni ha a nagy jénaiba is fel kell!(kenyér ébresztő!!!)

iriszi Előzmény | 2007.02.19. 08:55 - #16178

Köszi a válaszod Margitka.Én mindig ugy csinálom ahogy irjátok a receptben,a gépemnél min. melegitési idő 5perc.Utána az irt kelesztési időt Tupevare kelesztötálba rakom és ugy a mikroba mert ott nincs huzat.Lehet,hogy a tál keleszti túl?Tegnap Búndi kenyere se lett tökéletes a 8l jénaiba elapult.Nekem ez a tál nemhoz szerencsét.

[Későbbi] [16877-16858] [16857-16838] [16837-16818] [16817-16798] [16797-16778] [16777-16758] [16757-16738] [16737-16718] [16717-16698] [16697-16678] [16677-16658] [16657-16638] [16637-16618] [16617-16598] [16597-16578] [16577-16558] [16557-16538] [16537-16518] [16517-16498] [16497-16478] [16477-16458] [16457-16438] [16437-16418] [16417-16398] [16397-16378] [16377-16358] [16357-16338] [16337-16318] [16317-16298] [16297-16278] [16277-16258] [16257-16238] [16237-16218] [16217-16198] [16197-16178] [16177-16158] [16157-16138] [16137-16118] [16117-16098] [16097-16078] [16077-16058] [16057-16038] [16037-16018] [16017-15998] [15997-15978] [15977-15958] [15957-15938] [15937-15918] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség