E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2007.02.20. 17:47 - #16234

Nogea!

Hozok én helyette egy kis "fogyis" csokis sült banánt és egy kis almás tallérokat. Gyümölcs ez is nem?

Mennyire fogyis azt nem sejthetem.


nogea Előzmény | 2007.02.20. 16:26 - #16233

Szia Bau ! Beírnád annak a fogyis rakott karfiolnak a recijét amit fenn láttam a fogyis fórumon?Köszi!

EmMargit Előzmény | 2007.02.20. 15:32 - #16232

Szia Bau!

A legtöbb gép ezt nem tudja, ezért át kell kapcsolni a különböző programok között. Nézd meg melyik program mit csinál, általában a gyorsprogram is szerepelni szokott ezekben az átkapcsolgatásokban. A 30 perc dagasztás bármelyiknek sok, ezt le kell hamarabb állítani. Elsőre 20 perc körüli, másodszorra ennél kevesebb is elég. Az első kelesztést akár kikapcsolt gépben is megcsinálhatod, a gép és a tészta már úgyis langyos egy kicsit.

Sok sikert, üdv, Margit

 


zsofi Előzmény | 2007.02.20. 15:19 - #16231

Bocsi azt nem írtam, ezt a salátát főtt csirkemellből készítem!

Egyéb főtt husiból orosz hússalátát szoktam készíteni! :)


zsofi Előzmény | 2007.02.20. 15:06 - #16230

Sziasztok!

Hát itt annnyi segítséget kap az ember....., már kész ELMÉLETI szakember vagyok! Nagyon köszönöm Margitkának és Limarának is!

Limara, én a megmaradt főtt husiból salátát szoktam csinálni, nálunk nagyon szereti mindenki. Teszek hozzá valamilyen saláta félét(sima fejessalátát, jégsalátát...), kaliforniai paprikát, esetleg kevés vékonyra reszelt sárgarépát, de mindezt ki lehet váltani egy készen kapható valamilyen saláta keverékkel is; almát (hámozva, kockára vágva); és ami még van itthon (lilahagyma, sajt, kemény tojás....) de ezek elhagyhatók és nyakon öntöm egy kis fűszeres joghurtos, vagy majonézes öntettel.

További szép napot Mindenkinek! Zsófi


bau Előzmény | 2007.02.20. 14:58 - #16229

"Ez úgy néz ki, hogy 20 perc dagasztés, 20 perc kelesztés a gépben és 20 perc dagasztás megint "

Margitka!

Ez az,amivel én bajban vagyok...

már az elején sem értettem,hogy csak az én gépem csinálja egybe ezt a folyamatot,vagy ez így jó?

Nálam a melegítés után folyamatosan kever(dagaszt )a gép , 30 percet!!!...-ez után már csak a mozdulatlan lapát,és az ejtések vannak(ekkor keleszt)

Ezért kérdeztem,hogy mikor vegyem ki,formázni?

Ejtések után,vagy a keverés végén?


Limara Előzmény | 2007.02.20. 14:57 - #16228

Bau! Ezer köszönet érte, ki fogom próbálni!   Üdv

bau Előzmény | 2007.02.20. 14:52 - #16227

Hoztam egy két képet is róla.

Ez egy hamis hamburger,ráadásul kenyérrel...

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/hambau.jpg

itt a kroketteket is látod,

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/pubrassi.jpg

itt pedig a kép jobb oldalán, felül van huskrokett.

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/Tlttthsok.jpg


EmMargit Előzmény | 2007.02.20. 14:50 - #16226

Szia Bau!

A félbarna lisztben is van már valamennyi héjrész a búzából, csak nem mind, de a magoktól is lehet ám rücskös a tészta.

Kicsit sötét lett a kenyered, de ezt nem tudom eldönteni, hogy csak a fotón ilyen vagy a valóságban is. Ha tényleg ilyen lett, akkor egy kicsit a sütés idején, hőfokán vagy módján kell változtatnod.

A tésztákat én általában a 3 x 20 percesnek elkeresztelt módszerrel dagasztom. Ha ettől eltérek akkor azt jelzem a receptnél. Ez úgy néz ki, hogy 20 perc dagasztés, 20 perc kelesztés a gépben és 20 perc dagasztás megint (ez utóbbi lehet kevesebb is). Közvetlen a dagasztás után borítottam ki a tésztát és formáztam, ezt láttad a videón. A kezem nem vizes és nem olajos, nem tudom mit láthattál rajtam  Lisztezett felületen nem is lehet egyikkel sem dolgozni, mert az ember kezére ráragadna az összes liszt. Olajos kézzel lehet dogozni, de akkor a tésztát is olajos felületre kell kiborítani. Liszt olyankor nem szerepel egyátlán a tészta közelében.

A hajtogatással az a helyzet, hogy Te vagy az erősebb
Készül egy zsömlés videó, ezen majd látszik, hogy a megmaradó kis csücsköt vagy darabkát egyszerűen aláhajtom a többi tésztának, ott nem zavar senkit és semmit. Ha olyan helyen van, ahol nem tud kibújni kelés közben, akkor teljesen eltűnik, legfeljebb egy kis ránc marad a kenyér vagy péksüti alján, de általában még ez is eltűnik a kelés során.

A sok kérdéssel semmibaj, nyugodtan kérdezzél csak, azért vagyunk, hogy segítsünk, ha tudunk.
Azért csak gyere gyakrabban

Remélem mindenre tudtam válaszolni, ha nem, akkor kérdezzél tovább bátran. Üdv, Margit


bau Előzmény | 2007.02.20. 14:44 - #16225

Szia Limara!

Ha elfogadsz egy ötletet,akkor próbáld ki azt,hogy a főtt húst ledarálod,és kevesebb zsemle hozzáadásával,és legalább két tojással csinálsz belőle fasírtot.Erősebben kell fűszerezni,és natúran kisütheted(prézli nélkül.

Lehet belőle estére hamis hamburger,főleg,ha nyers szeletelt hagymát lesózol,és olajjal marinálod estig.Pár szelet paradicsom,és mustár kell csak hozzá.Na meg a friss zsemle...

De ugyan ezt a husit egy két főtt krumplival ledarálva,majd rudakat formálva belőle,zsemlemorzsába forgatva,kisütheted forró olajban,- főzelék feltétnek.


Limara Előzmény | 2007.02.20. 14:35 - #16224

Sziasztok!

A hűtőmben árválkodott egy csomó főtt csirkemell, még a vasárnapi húslevesből maradt. Mindig gondot okoz, hogy hogyan hasznosítsam, mert sajnos csak a húslevest szeretjük, a benne főtt húst nemigazán. Találtam egy receptet, ami csirkehúsos kenyérbotok névre hallgat, azt készítettem el. Nekem nem nyerte meg nagyon a tetszésemet, legközelebb, már ha lesz kicsit feljavítom, de a férjemnek, fiamnak nagyon ízlik.

 http://limara.xfree.hu/49445


bau Előzmény | 2007.02.20. 14:29 - #16223

Sziasztok!

Margitka!-köszönöm a válaszodat,de azt kell rá felelnem,hogy nem volt most benne semmi tk.liszt!Csak félbarna liszt volt,és magvak.Arra gondoltam,hogy vastag,kérges lesz a kenyér,és nem olyan szép vékonyhéjjú,mint a tiéd!

Bajban vagyok még a kenyér formázási idejével...láttam a videódat,(remek lett!)-és kérdezném,hogy a gépből mikor kiöntöd,-az már kelesztés után van,-vagy rögtön a dagasztás után?

Nálam így működik a gép: melegítés,keverés,dagasztás(ezalatt végig mozoknak a lapátok),majd (mozdulatlan lapátok mellett) még keleszt a gép,(ejtés következik)

Kérdésem az lenne,hogy melyik fázis után vegyem ki a kenyeret,és formázzam?(természetesen utána még tepsin keleszteném tovább!)Ugyanis az a gyanúm,hogy azért marad rücskös,mert rosszkor formázom...

A másik észrevétel,hogy a Te kezed a videón,olajosnak tűnik,az mitől van?-kell e vizezni,vagy olajozni a tésztát,hogy simább legyen?

Nekem a tészta sokszor nem úgy viselkedik,mint a Tiéd!,-vagyis hiába hajtom be alulra,nem marad ott!

Kicsit sok lett a kérdés,bocsi-de ritkán jövök.


Limara Előzmény | 2007.02.20. 14:26 - #16222

Jénais kenyérsütéshez a kitámasztásról:

Az utóbbi időben én is jénaiban sütöm a kenyereket, nagy 8 literes jénaim van, ami nem tartja meg a kenyér oldalát. Szeretek a kenyerekhez burgonyapelyhet és egy kis tejet adni, ezek viszont lágyíthatják a tésztát. Egyik alkalommal formázás után láttam, hogy ez a tészta bizony eléggé lágyra sikerült, ha így teszem a jénaiba, bizony lapos lesz. A konyhapulton ott volt egy doboz tej, hirtelen ötlettől vezérelve a kenyér mellé tettem, mégpedig úgy, hogy egy nagyobb darab sütőpapírt vágtam, arra tettem középre a kenyeret, a papírt kétoldalt felhúztam, és a jénai szélére tettem a tejet vagy 1 kilós lisztet. A kenyeret a fentmaradó rész közepére húztam. A tésztát langyos vízzel lefújtam, majd a tetőt ráraktam. Jó duplájára kelesztettem, majd bevágtam, és tovább hagytam kelni. Mikor megkelt, a támasztékot elvettem melőle, a tésztát a sütőpapír segítségével óvatosan középre húztam, ismét lefújtam langyos vízzel, és rákapcsoltam a sütést. Számomra is meglepő módon a tészta már megtartotta alakját, sütés közben sem lapult el, sőt még felfele nőtt. Margitkával arra gondoltunk, hogy a megkelt tésztában lévő gázok tarthatják meg ilyenkor a kenyeret. Ezt a módszert azóta már többször is alkalmaztam, mindig sikerrel.


EmMargit Előzmény | 2007.02.20. 14:07 - #16221

Szia Szokimoki még egyszer!

Köszönöm az ötletet, írtam a vízről.

 
Megnéztem szemüvegben is a képet

de nem lettem okosabb  Szerintem meleg lehetett még a kenyér, amikor megvágtad. Nem látom rajta az aprólyukas szerkezetét, csak néhány nagyobbat, de azért én úgy gondolom, hogy biztos finom is volt a kenyered, nem csak nagyon szép

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.02.20. 13:58 - #16220

Sziasztok!

Na, itt vagyok egy kicsit.

Limara! Köszönöm, majd viszek ebből is.
Tulajdonképpen valami olyasmire gondoltam, hogy Te a lágy (burgonyapelyhes, kovászos) tésztát is meg tudod jó formájúra sütni a lisztkitámasztással, ha erről írnál még egy kicsit, azt megköszönném. és akkor ehhez vinnék képeket is a képtáradból, ha nem baj.

Íriszi! Itt most pont arról van szó, ami nálad a problémát okozta. Nagyon lágy volt a tésztád, ez már a formázásból is látszik. Ha máskor a dagasztás végén ilyen a tészta, akkor két dolgot tehetsz. Vagy újraindítod a dagasztást és még bőven adsz lisztet hozzá (nyitott géptetővel, hogy tovább már ne melegedjen a tészta), vagy olyan formába teszed sülni, ami megtartja. Lehet ez szilikonforma, magas aljú jénai vagy tulajdoképpen bármi, a lényeg, hogy a tészta ne tudjon elterülni.
A tegnapi irományomban pont azt írtam, hogy a nagy jénaiba olyan tészta kell, ami nem lapul el. A burgonyapehely és a kovász együtt hihetetlenül és folyamatosan lágyuló tészát eredményez. Ezt szabadon nem lehet megsütni, csak Limara kitámasztós módszerével. Erről kértem Limarát, hogy még írjon és akkor azt is hozzáteszem a tegnapi összefoglalóhoz.
Én most elsőre azt javasolnám, hogy hagyd ki a burgonyapelyhet és ha már enélkül sikerült szép, jó és magas kenyeret sütnöd, akkor kísérletezzél azzal tovább. Biztos, hogy az is sikerülni fog. A következő tésztádat - bármilyet is csinálsz - nagyon keményre dagasszad!! Nyögni kell a kenyérsütőgépnek alatta, ne sajnáld

További szép napot mnidenkinek, üdv, Margit
 


Limara Előzmény | 2007.02.20. 11:16 - #16219

Jaj, lemaradt a fele:

Az elöbb leírtakból, amit Iriszinek írta, ha gondolod másoljál át belőle részt, amit arra érdemesnek tartasz a jénais tanácsokhoz, nagyon szépen köszönöm


Limara Előzmény | 2007.02.20. 11:13 - #16218

Margitka!

Köszönöm a kérésedet, megtiszteltél vele!


Limara Előzmény | 2007.02.20. 10:53 - #16217

Szia Iriszi!

Leírom neked, lépésenként, én hogyan készítem a kenyeremet. Én nem a 3x20 perces dagasztást alkalmazom, mert az én gépemben (és ezt mindenki megerősítette aki Hausmaister 1000-est használ) nagyon ellágyul a tészta a második dagasztásnál, kezelhetetlenné válik. Az én gépemen nincs előmelegítés, azonnal keverni kezd, így ilyenkor télen a folyadékot meglangyosítva teszem bele.

Szóval: Gépbe teszek 1,5 tk. só, 1 tk. sikér, aszkorbin, 2 csapott ek. burg. pehely,10 dkg búzakovász, 2,5 dl víz (ebből 0,5 dl vagy a fele lehet tej), 50 dkg liszt, 1 tk. cukor, 1 dkg élesztő, 1 ek. olaj.

Elindítom a gépet, a 20 perces dagasztás mehet végig, közben mindig figyelem, ha kell teszek még hozzá kevés folyadékot, ha kell lisztet. A tészta rugalmas legyen, de ne túl kemény. Mikor kikapcsol a gép, kiveszem, és kézzel kicsit átgyúrom. Ha kicsit ragacsos, ilyenkor még gyúrhatsz bele lisztet, de ha azt érzed, hogy gyúrás közben szakad a tészta, akkor kemény, ilyenkor langyos vízzel bevizezem a kezemet, és úgy gyúrom át. Ez az átgyúrás csak azért kell, hogy ellenőrizzem a tészta állagát. Utána rögtön visszateszem a gépbe, amit nem kapcsoltam ki, és jó duplájára, háromszorosára kelesztem, ez nekem kb. 40 perc, de ez attól is függ, átgyúrás közben mennyire hült le a tészta. Amikor szépen megkel, kiborítom, de én már nem gyúrom át, hanem a kezemmel ellapogatom, mint amikor fánkot sütsz, téglalappá formázom, majd felülről magam felé, a téglalap rövidebb oldalánál kezdve összetekerem a tésztát, úgy hogy a tenyeremalsó párnázott részével erősen összenyomom. Így szép formás lesz. Beleteszem a jénaiba, amit előtte melegvízzel, vagy a sütőben kissé átlangyosítok, de ne legyen meleg. Ha lágyabb a tészta kitámasztom, ha elég kemény, nem. Ez látszik, mikor beteszed a jénaiba, ha oldalra terül, akkor kell kitámasztás, ha megtartja a formáját, megáll magában, akkor nem. Azonnal lespriccelem langyos vízzel, ráteszem a tetejét, és bedugom a sütőbe, hogy egyenletesen meleg helyen legyen. Kb. 30-40 perc múlva bevágom, megint lespriccelem. Még visszateszem kb. 10-15 percre, de ez nagyon függ ugye attól, hogy mennyire meleg helyen van, ez akár még fél óra is lehet. Én úgy ellenőrzöm, hogy megkelt-e a tészta, hogy ujjam hegyével óvatosan megnyomom, ha mélyedés marad, akkor még nem jó, ha rugalmasan visszaugrik, mikor elveszem a kezemet, akkor már jó a tészta. Támasztékot elvenni, konyharuha nem süthető!, de ilyenkor már a gázoktól biztosan megáll a tészta, nem esik össze. Még egyszer lespriccelem vízzel, és rákapcsolom a sütőt 200 fokra, nekem alsó-felső sütéses villanytűzhelyem van, légkeverés nélkül. 50 percig biztosan sütöm, ha kell, még 10 percig, de erre az utolsó 5-10 percre levehető már a teteje, én nem szoktam. Mikor kész azonnal kiveszem a sütőből, és hideg! vízzel jól lespriccelem. Ilyenkor elkezd jól hallhatóan pattogni, 20-25 perc múlva már elég szép cserepes, de egy órán át is cserepesedhet.

Hát, nem tudom, mennyire bonyolultnak tünik, nekem így vált be. Még annyit, hogy én mindig fehérlisztből készítem, szerintem ugyanúgy mint a gépi sütésnél, a sütőben történő sütést is először fehér liszttel kell kitapasztalni. Tk. liszteknél másképp viselkedhet a folyadék, stb...

Kicsit hosszúra nyúltam, bocsánat. Legyen szép a napotok, üdv


iriszi Előzmény | 2007.02.20. 10:29 - #16216

Leirom a te kenyered készitését:Bepakol- meleg viz,liszt,jobbra langyos kovász,élesztő,aszkorbin,balra cukor,só elinditt gyors progi:5perc elömelegités,3keverés,2dagasztás,16dagasztás,15kelés kikapcsol ujra indit 5előmelegités.3keverés,,2dagasztás,16dagasztás kikapcsol,átgyur video szerint 45percnél bevágás szikével,még 1-1,45 kelés,220fokon sütés elömelegitett sütöbe.

iriszi Előzmény | 2007.02.20. 10:15 - #16215

Csak azt nem értem ha a keresztes zsömi nem lapul el a kenyér mért lehet azt a receptet kéne kenyérnek sütni?

[Későbbi] [16874-16855] [16854-16835] [16834-16815] [16814-16795] [16794-16775] [16774-16755] [16754-16735] [16734-16715] [16714-16695] [16694-16675] [16674-16655] [16654-16635] [16634-16615] [16614-16595] [16594-16575] [16574-16555] [16554-16535] [16534-16515] [16514-16495] [16494-16475] [16474-16455] [16454-16435] [16434-16415] [16414-16395] [16394-16375] [16374-16355] [16354-16335] [16334-16315] [16314-16295] [16294-16275] [16274-16255] [16254-16235] [16234-16215] [16214-16195] [16194-16175] [16174-16155] [16154-16135] [16134-16115] [16114-16095] [16094-16075] [16074-16055] [16054-16035] [16034-16015] [16014-15995] [15994-15975] [15974-15955] [15954-15935] [15934-15915] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?